Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 09 окт 2006 11:43

Първо карах с Вредещайн Куатрак веднага след тях Дебица Навигатор
така че мога обективно да ги сравня.
Вредещайна е по добър от Дебиката и на Сняг и на мокро и на сухо.
Дебиката що годе прилична на сняг но плачевна на мокро и особено на сух горещ асвалт. Вредещайна обаче на втората година се напука отстрани по борда. Е не че е фатално ама дразни-изглежда стара гума. Вредещайна го карах около 25хиляди км и сега баща ми ги докарва като задни. Дебиката я карах близо 50хиляди км и директно ги изхъвралих, не посмях да му ги дам макар че имаше още хляб в тях. Като сравнение с маркови летни и зимни гуми ще кажа следното. Вредещайна е сравнително близко като проходимост в сняг до зимните гуми и малко по-далеч като поведение от летните и зимните на сухо и мокро. Дебика Навигатор е на светлинни години и от летните и от зимните гуми при всякакви условия. Не препоръчвам на никой да кара с тях.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 09 окт 2006 13:42

на задните колела съм с такива....втора зима ще е...ама требе да купувам зимни, ама не са зле, не ме е изпреварвала задницата на колата, но говорим за задни гуми, все пак

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Вто 10 окт 2006 8:03

Всесезонни означава ,че през всички сезони си без гуми!!! :twisted:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 10 окт 2006 15:44

^ или поне със значително занижени показатели .. нито лятото си с добри гуми, нито на дъжд си с добри гуми, нито на сняг .. някъде по-средата .. :roll:

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Re:

Мнениеот ninja-3 » Сря 11 ное 2009 23:32

4oroi4o написа:Всесезонни означава ,че през всички сезони си без гуми!!! :twisted:

взе ми го от устата ха ха
аз съм твърдо против всесезонните гуми ,те са да ги сложи на жигулката чичо гошо и да отиде 1 път в седмицата от блока до кварталния магазин да си купи биричка
п.п евтиното излиза скъпо

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???

Мнениеот genov1 » Сря 12 дек 2012 15:33

И аз не съм фен на всесезонните, но миналата зима в най-големия сняг ми се наложи да карам ладата (пасата точно тогава се развали) която е с 4 всесезонни Дебика, 2007 купувани чисто нови, и ако трябва да съм честен останах приятно впечатлен. При все колко сняг беше, с пословично леката задница на ладата не съм имал проблеми.
Но това за лада, я вигнеш с нея някога 120, я не. За зимата - само зимни!

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Сря 12 дек 2012 17:00

Колега, след като сериозни фирми в бранша се занимават с производството на безсмислени (според специалистите във форума) всесезонни гуми, значи всичко си е наред. Аз лично не съм карал с такива, но понеже имам 3 коли на които не мога да си позволя да купувам 24 нови гуми със съответните джанти за да ги облека се консултирах с приятел, който работи във фирма с около 40 фолксвагена, голяма част Кадита. Той ми каза че са пробвали доста видове гуми и в крайна сметка са на вредещайн всесезонни (и на фирмата не и се инвестира в 320 нови гуми с джанти). Не знам точния модел, но не мисля, че има съществена разлика между моделите на една и съща фирма (в сходен ценови диапазон). Според мен си вземи спокойно "гадните" нови всесезонни и остави специалистите да си карат с 15-тата употреба летни и съответните зимни с ДОТ, който немеца е изхвърлил преди 5-6 години (щото за тия пари това можеш да си вземеш).
Те ако става въпрос и акумулаторите са "всесезонни" ама всички си карат с тях - никой не си взема оптимизиран за ниски температури през зимата и съответния през лятото нали. Много неща са зимни и летни, но не си струва усилията и средствата да се закупуват всички - даже и двигателното маслото е различно за 20+ градуса и за -20 ама всеки си кара със "всесезонно".
Вярно е, че лятна Goodyear през лятото ще се справи по-добре от същата всесезонна, както и зимната през зимата, но 6 годишен Goodyear ще се справи по-зле от "гадната" нова всесезонна независимо от сезона, така че си свиркай, вземи си каквото ти е по бюджет и не се притеснявай - тия с гумите по 1000 лв и тия с гумите по 100 си движат и на всеки му вършат съответната работа.
Гумаджиите са ясни - ако може да си сменяш гумите всеки месец, тях най ще ги устройва.
То на всички е ясно, че лятото едно кабриолетче си е най-добре, в планината зимата джипче, а за семейството ван ама колко могат да си го позволят това - всеки си кара "всесезонната" колица и си трае, щото трябват пари, а пари няма ...
Обобщаващо - вземи си нови всесезонни, отколкото -найста употреба летни и зимни(с джанти ако нямаш) за същите пари и си свиркай.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Сря 12 дек 2012 17:56

Подкрепям мнението на колегата stinbg .Много точно го е казал човека.Аз трета година съм със всесезонните гуми на Вредещайн и мога да кажа че са много добро буджетно решение.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Сря 12 дек 2012 18:30

Колега, разгледай тази тема, може да намериш някаква полезна информация;

Заглавие: Всесезонните гуми - разумен избор на Юг? Публикувано на: 12 Юли 2008 19:39
http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=144&t=1338

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”