Първо карах с Вредещайн Куатрак веднага след тях Дебица Навигатор
така че мога обективно да ги сравня.
Вредещайна е по добър от Дебиката и на Сняг и на мокро и на сухо.
Дебиката що годе прилична на сняг но плачевна на мокро и особено на сух горещ асвалт. Вредещайна обаче на втората година се напука отстрани по борда. Е не че е фатално ама дразни-изглежда стара гума. Вредещайна го карах около 25хиляди км и сега баща ми ги докарва като задни. Дебиката я карах близо 50хиляди км и директно ги изхъвралих, не посмях да му ги дам макар че имаше още хляб в тях. Като сравнение с маркови летни и зимни гуми ще кажа следното. Вредещайна е сравнително близко като проходимост в сняг до зимните гуми и малко по-далеч като поведение от летните и зимните на сухо и мокро. Дебика Навигатор е на светлинни години и от летните и от зимните гуми при всякакви условия. Не препоръчвам на никой да кара с тях.
Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???
- ninja-3
- Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
- Двигател: avf 2004
Re:
4oroi4o написа:Всесезонни означава ,че през всички сезони си без гуми!!!
взе ми го от устата ха ха
аз съм твърдо против всесезонните гуми ,те са да ги сложи на жигулката чичо гошо и да отиде 1 път в седмицата от блока до кварталния магазин да си купи биричка
п.п евтиното излиза скъпо
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???
И аз не съм фен на всесезонните, но миналата зима в най-големия сняг ми се наложи да карам ладата (пасата точно тогава се развали) която е с 4 всесезонни Дебика, 2007 купувани чисто нови, и ако трябва да съм честен останах приятно впечатлен. При все колко сняг беше, с пословично леката задница на ладата не съм имал проблеми.
Но това за лада, я вигнеш с нея някога 120, я не. За зимата - само зимни!
Но това за лада, я вигнеш с нея някога 120, я не. За зимата - само зимни!
- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
Колега, след като сериозни фирми в бранша се занимават с производството на безсмислени (според специалистите във форума) всесезонни гуми, значи всичко си е наред. Аз лично не съм карал с такива, но понеже имам 3 коли на които не мога да си позволя да купувам 24 нови гуми със съответните джанти за да ги облека се консултирах с приятел, който работи във фирма с около 40 фолксвагена, голяма част Кадита. Той ми каза че са пробвали доста видове гуми и в крайна сметка са на вредещайн всесезонни (и на фирмата не и се инвестира в 320 нови гуми с джанти). Не знам точния модел, но не мисля, че има съществена разлика между моделите на една и съща фирма (в сходен ценови диапазон). Според мен си вземи спокойно "гадните" нови всесезонни и остави специалистите да си карат с 15-тата употреба летни и съответните зимни с ДОТ, който немеца е изхвърлил преди 5-6 години (щото за тия пари това можеш да си вземеш).
Те ако става въпрос и акумулаторите са "всесезонни" ама всички си карат с тях - никой не си взема оптимизиран за ниски температури през зимата и съответния през лятото нали. Много неща са зимни и летни, но не си струва усилията и средствата да се закупуват всички - даже и двигателното маслото е различно за 20+ градуса и за -20 ама всеки си кара със "всесезонно".
Вярно е, че лятна Goodyear през лятото ще се справи по-добре от същата всесезонна, както и зимната през зимата, но 6 годишен Goodyear ще се справи по-зле от "гадната" нова всесезонна независимо от сезона, така че си свиркай, вземи си каквото ти е по бюджет и не се притеснявай - тия с гумите по 1000 лв и тия с гумите по 100 си движат и на всеки му вършат съответната работа.
Гумаджиите са ясни - ако може да си сменяш гумите всеки месец, тях най ще ги устройва.
То на всички е ясно, че лятото едно кабриолетче си е най-добре, в планината зимата джипче, а за семейството ван ама колко могат да си го позволят това - всеки си кара "всесезонната" колица и си трае, щото трябват пари, а пари няма ...
Обобщаващо - вземи си нови всесезонни, отколкото -найста употреба летни и зимни(с джанти ако нямаш) за същите пари и си свиркай.
Те ако става въпрос и акумулаторите са "всесезонни" ама всички си карат с тях - никой не си взема оптимизиран за ниски температури през зимата и съответния през лятото нали. Много неща са зимни и летни, но не си струва усилията и средствата да се закупуват всички - даже и двигателното маслото е различно за 20+ градуса и за -20 ама всеки си кара със "всесезонно".
Вярно е, че лятна Goodyear през лятото ще се справи по-добре от същата всесезонна, както и зимната през зимата, но 6 годишен Goodyear ще се справи по-зле от "гадната" нова всесезонна независимо от сезона, така че си свиркай, вземи си каквото ти е по бюджет и не се притеснявай - тия с гумите по 1000 лв и тия с гумите по 100 си движат и на всеки му вършат съответната работа.
Гумаджиите са ясни - ако може да си сменяш гумите всеки месец, тях най ще ги устройва.
То на всички е ясно, че лятото едно кабриолетче си е най-добре, в планината зимата джипче, а за семейството ван ама колко могат да си го позволят това - всеки си кара "всесезонната" колица и си трае, щото трябват пари, а пари няма ...
Обобщаващо - вземи си нови всесезонни, отколкото -найста употреба летни и зимни(с джанти ако нямаш) за същите пари и си свиркай.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Подкрепям мнението на колегата stinbg .Много точно го е казал човека.Аз трета година съм със всесезонните гуми на Вредещайн и мога да кажа че са много добро буджетно решение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, разгледай тази тема, може да намериш някаква полезна информация;
Заглавие: Всесезонните гуми - разумен избор на Юг? Публикувано на: 12 Юли 2008 19:39
http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=144&t=1338
Заглавие: Всесезонните гуми - разумен избор на Юг? Публикувано на: 12 Юли 2008 19:39
http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=144&t=1338
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”