F1

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 9:50

sport generation написа:накрая по добрия печели

Това се опитвам и аз да обясня на анти феновете през последните 15 години :) 91 победи не са малко mhihi

Изображение

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 9:51

Малко по-нагоре писах ама може и да не си чел, че пак
Няма как да кажа на черното бяло. Алонсо и сред тримата най-добри (той, Шуми и Райконен). Дори Шуми си каза, че е имал късмет като е стопил разликата от 25т. Прав си особенно с оная незатегната гума дето му фръкно на Алонсо. сега късмета се усмихна на Алонсо.
Ама недей да говориш за Маса, щото преди седмица Фиси пусна Алонсо да стане втори и сега титлата на една ръка ръстояние от Алонсо. И едните и другите го праят този номер. Само,че като го направят Ферари "ууу как може, на какво прилича това....." а като го направят Рено "ами отборна тактика е това, няма нищо лошо"

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Нед 08 окт 2006 10:01

Да ама разликата е в това че при рено е единичен случей а пък във Ферари се практикува постоянно. Имам чувството че те с мисълта че каквото и да стане Маса ще се жертва за да помогне на Шумахер започват всяко едно състезание.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 10:08

sport generation написа:Да ама разликата е в това че при рено е единичен случей а пък във Ферари се практикува постоянно. Имам чувството че те с мисълта че каквото и да стане Маса ще се жертва за да помогне на Шумахер започват всяко едно състезание.

и колко пъти МАСА е помагал на Шуми. То момчето от този сезон кара.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 08 окт 2006 10:11

Ако не бяха им забранили инерционните глупости на рено до сега Алонси да е станал шампион преди 4 кръга :) Шуми е голям карач, ма е ръб и не ми харесват методите му, а и тия на ферари, които също са ръбове ...те и Рено са ръбове, а като цяло и Алонси е ръб.... абе всичко е ялово :) но пък вие от шуми сектата сте супер необективни ....... алонсо загуби 16 точки от повреда и забравена гайка ...... шуми отпадна днеска и преди няколко състезания ....други точки загуби в началото на сезона защото е ръб и се разби заради негова грешка в австралия ...но не се притеснявайте защото аз усещам че последното състезание ще е мега турбо фолк меле :)

Последна промяна от Tyan на Нед 08 окт 2006 10:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Нед 08 окт 2006 10:12

Ако може да те просветля,затото виждам че не си запознат от този сезон е пилот на Ферари иначе кото пилот участващ в Формула 1 е от повече време

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:12

sport generation написа:Маса ще се жертва за да помогне на Шумахер започват всяко едно състезание.

Ами нормално е да се пожертва, нали за това му се плаща. Едно е нещата да стоят както при уилямс - те нямат шанс за нищо тази година, трябва да си изберат пилоти за догодина и тестват Кубица, като го насъскват да гони Ник Хайфелд. Друго е при Рено и Ферари, където отборите се борят хем при конструкторите, хем при пилотите. При положение, че нито Физикела, ното Маса имат някакъв шанс да спечелят титлата при пилотита, а за титлата на конструкторите се гледат постиженията и на двата пилота в отбора, логично е за Маса да няма значение дали завършва първи, а Шуми втрои или обратното, докато за Шумахер има огромна разлика. Същото важи и за Рено! Досега на тях не им се налагаше да ползват отборна тактика, защото предните години бяха далеч от титлите, или ситуацията беше такава, че имаха достатъчно преднина и не се налагаше да "цепят точката", докато сега на Галфонсо е важна всяка една точка, той и затова се изнерви предното състезание, че Фисико го изпреварил рисковано :shock

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 08 окт 2006 10:14

Абе на Фисикела половината му дружки измряха :?

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 10:14

sport generation написа:Ако може да те просветля,затото виждам че не си запознат от този сезон е пилот на Ферари иначе кото пилот участващ в Формула 1 е от повече време

изразих се неправилно :oops:

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Нед 08 окт 2006 10:18

А по отношение на това дали знам значението на думата ОТБОР знам я и нормално е двама пилоти от един отбор да се подкрехт и точно затова мисля че в Ферари тази дума няма никакво значение и е непозната и неповятна за тях защото търсят благополучието само на един от пилотите си с цената на всичко

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:23

sport generation написа:търсят благополучието само на един от пилотите си с цената на всичко

Е то няма начин и двамата да са първи :) за съжаление, затова има шампионат на конструкторите, където се гледа сборния резултат. Иначе ако предположим, че пилотите се редуват едно състезание единия да е първи, а другото другия, това дефакто дава шанс на някой трети пилот, при постоянни класирания на 3-ти места при евентуално отпадане в някое състезание на фаворите - да поведе в класирането с една победа! Затова залагаш на единия кон и подкрепяш до края! Ти да не се надяваш другя сезон Кими и Маса да са равностойни? А да не вярваш, че Алонсо няма да първи пилот в МакЛарън?

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 08 окт 2006 10:25

Интересно на Кими като му дадат истинска кола какво ще направи :)

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Нед 08 окт 2006 10:26

Каквото и да си говорим Алонсо е много добър и талантлив пилот защото въпреки големия кърък който го гонеше и всички абсурдни отпадания той пак е на върха и едва ли вашият идол Шуми "великолепният" ще може да се докопа до титлата дори и с помоща на комисарите

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:27

Tyan написа:Интересно на Кими като му дадат истинска кола какво ще направи :)

Ще мачка наред! Той и сега показва проблясъци отвреме навреме, но болида много бързо се скапва на темпото му. Надявам се Ферари да поддържат форма и да са на топ ниво и догодина. Иначе наистина за мен пилотите в момента са МШ, Кими и Алонсо. Догодина съм с две ръце за Кими :)

Иначе в отговор на горното мнение: Ами само си представи, че това което се случи на Шуми днес, може да се случи на Алфонсо след две седмици :idea: Никой не е застрахован - там му е тръпката, иначе ако се знаеше отначало кой ще е шампион, народа нямаше да гледа :)

Изображение

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Нед 08 окт 2006 10:35

Нищо няма да направи според мен защото по някакъв начин много мори техниката. Мисля че догодина Маса ще бъде по-добрия пилот в Ферари.
А това колко е добър Кими и до колко са му виновна техниката за представянето му този сезон ще разберем от представянето на Алонсо догодина в Мерцедес

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”