ila написа:колеги, когато се изказвате иронично за руските коли ги сравнявайте със техните връстници от запад, а също така и с начина на използването им. Като пример ще ви каже че чак тожа лято мой приятел "бракува" москвич от онези със Скоростите на волана. Преди повече от 20 години му до подари братовчед му. Скъсваше го от каране на всякакви товари основно по черни пътища. Чупеше се от време на време, но той си оправяше сам. Но с двигателя проблеми не е имал. Коя ли западна кола ще издържи на този режим на експлоатация?
Преди няколко години бях свидетел когато един пич би един ритник на понтиак на 15-тина години и кракът му влезе в каника. Оказа се че след като е изгнил достатъчно са го олепили с епоксидна смола и бинт....
Понтиака е Американска кола-демек не е кола.Прословутото вървене на соцвозила е вървене в кавички съпроводено с бутане и мноооого ремонти,а техните калници не са изгнили просто щото са сменени.Не ме разбираите грешно в къщата ми е имало доста такива екземпляри а братовчед ми все още ползва(по-скоро умъртвява)такива возила на село.Просто тези коли не са за каране по пътищата заради нямане на пари или изкривена психика на тема"соцносталгия" и съответно ремонтиране на принципа"Виж колко е стара ама върви".Ако на някои му харесва такава кола(в доста от тях има наистина какво да ти харесва-моите любимци са Лада 1500S и Москвич 8мак)да вземе да я стегне ама наистина да я стегне,да я поддържа и да си я подкарва за кеф,а не да я ремонтира за да "върви" да троши собствените нерви и пари и да застрашава околните.