2400 кубика -> 70 коня! :)))

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 2400 кубика -> 70 коня! :)))

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 09 окт 2006 16:04

nikolay написа:
lyubobg написа:http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/14134.html
Едно време карах такова Волги и снощи се зачудих това с двигател на камион колко ли коня има и днес се скъсах да се хиля като прочетох - 70!

Щом ти се виждат малко конете трябва да пробваш новата версия:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е реплика, вътре всичко (салон и двигател) са от БМВ 8.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 09 окт 2006 16:07

Имали сме и жигула първи собственици и Лада. Жигулата беше на 26г. и на 130хил като я продадохме и мерихме компресията и беш около 10 колкото на лада-та на 50хил. Ама жигилката карана до 2-3000 оборота и много поддържана. Като почнах да карам ладата на 80-90 хил. запече сегмент компресията 7,5 еми :dontknow: Верно че съм я юркал ама не е било постоянно. В интерес на истината сегмента после сам се управи след около 15хил

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 09 окт 2006 16:33

колеги, когато се изказвате иронично за руските коли ги сравнявайте със техните връстници от запад, а също така и с начина на използването им. Като пример ще ви каже че чак тожа лято мой приятел "бракува" москвич от онези със Скоростите на волана. Преди повече от 20 години му до подари братовчед му. Скъсваше го от каране на всякакви товари основно по черни пътища. Чупеше се от време на време, но той си оправяше сам. Но с двигателя проблеми не е имал. Коя ли западна кола ще издържи на този режим на експлоатация?
Преди няколко години бях свидетел когато един пич би един ритник на понтиак на 15-тина години и кракът му влезе в каника. Оказа се че след като е изгнил достатъчно са го олепили с епоксидна смола и бинт....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 окт 2006 16:50

teo_ss написа:колега, рабит попринцип съм съгласен с теб обаче малко ди противоричиш. една кола ако я караш само по свадби както казваш ще ти отнеме повечко време за да навъртиш 400 000км :wink:

Абе за 20-30 и кусур години ти се падат по 10 000-20 000 км. на година което хич не е много.За сватби бях леко краен,но на един съученик баща му с ладата ходеше само на работи(в Карлово-един светофар и 2 крастовища път) и след като е загрял мотора-на море даже в повечето случеи с влака :cry: Първия голям ремонт му беше на 180к-смяна на съединител :!: Аз ако си карам така Голфа или пак недаи се боже някои мерцедес ми той ще е вечен.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 окт 2006 16:55

ila написа:колеги, когато се изказвате иронично за руските коли ги сравнявайте със техните връстници от запад, а също така и с начина на използването им. Като пример ще ви каже че чак тожа лято мой приятел "бракува" москвич от онези със Скоростите на волана. Преди повече от 20 години му до подари братовчед му. Скъсваше го от каране на всякакви товари основно по черни пътища. Чупеше се от време на време, но той си оправяше сам. Но с двигателя проблеми не е имал. Коя ли западна кола ще издържи на този режим на експлоатация?
Преди няколко години бях свидетел когато един пич би един ритник на понтиак на 15-тина години и кракът му влезе в каника. Оказа се че след като е изгнил достатъчно са го олепили с епоксидна смола и бинт....

Понтиака е Американска кола-демек не е кола.Прословутото вървене на соцвозила е вървене в кавички съпроводено с бутане и мноооого ремонти,а техните калници не са изгнили просто щото са сменени.Не ме разбираите грешно в къщата ми е имало доста такива екземпляри а братовчед ми все още ползва(по-скоро умъртвява)такива возила на село.Просто тези коли не са за каране по пътищата заради нямане на пари или изкривена психика на тема"соцносталгия" и съответно ремонтиране на принципа"Виж колко е стара ама върви".Ако на някои му харесва такава кола(в доста от тях има наистина какво да ти харесва-моите любимци са Лада 1500S и Москвич 8мак)да вземе да я стегне ама наистина да я стегне,да я поддържа и да си я подкарва за кеф,а не да я ремонтира за да "върви" да троши собствените нерви и пари и да застрашава околните.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 09 окт 2006 17:05

ila написа: ...Скъсваше го от каране на всякакви товари основно по черни пътища...

ами хората на запад си имат пикапи,джипки и трактори. промлема на съветското автопройзводство е,че е подчинено на икономическото и политическо положение. Не може да имаш две коли -едната за сватби, другата за да ходиш на бустан. и затова има една кола дето уж става за двете ама не става за нищо. Това имах предвит като казах, че москвича е спортен вариант на Беларус.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 09 окт 2006 18:55

Абе всички руски кочини към Кремиковци :twisted: И братушките да престанат да произвеждат автомобилни недоразумения.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 11 окт 2006 13:13

Ей такава волга искам:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 11 окт 2006 15:28

Всичко и е страшно на волгата ама предното и стакло хич не се вързва с останалат част.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 11 окт 2006 15:40

рулира яката
само не разбрах - тва е бивша шестица ли?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 11 окт 2006 15:41

Що не мога да ги видя снимките :cry:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 11 окт 2006 15:54

Varbona написа:рулира яката
само не разбрах - тва е бивша шестица ли?

Бивша М6 :wink:

Plamen_VR6 - не знам, проблема вероятно е в твоя телевизор.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 11 окт 2006 16:15

Ахам, някой друг току що пусна тема за нея :lol: само някой да ми обясни коя точно част от нея е от Волга, защото от линка който е пуснал Мемфиса става ясно че това е М6 със сменени тенекии :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 11 окт 2006 16:20

Plamen_VR6 написа:Ахам, някой друг току що пусна тема за нея :lol: само някой да ми обясни коя точно част от нея е от Волга, защото от линка който е пуснал Мемфиса става ясно че това е М6 със сменени тенекии :lol:

Моята е кабрио - която аз съм показал. Иначе наистина е М6. Но по-добре така, отколкото да е волга и отвътре, нали :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 11 окт 2006 16:23

Това е нещо като апотеос за тази тема - най-добрата Волга всъщност не е Волга, а БМВ, звучи малко като пословица mhihi ....какво повече да добави човек

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”