Интересна случка с полицай.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Интересна случка с полицай.

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 02 сеп 2011 22:53

Нарушението на колегата е в пъти по-маловажно и безопасно,от спирането на господин полицая.
Ебати селското спиране-на двойна непрекъсната и се е препречил все едно е барета.
Много са силни в униформа,всички ходят като освободители.Не случайно има милиони вицове за тях.

И аз карам в Стз доста ...иначе онзи ден се разбибитках на една патрулка на Симеон -след военното ,че много бавеше движението,но нито ме спряха нито нищо(караха с 20 в лявата лента),след като се разбибитках просто си се прибраха и ме изгледаха странно :Mr Green Fun
Въпреки монтанската регистрация,досега не сам имал проблеми със старозагорските ченгета :D

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 02 сеп 2011 23:01

Явно няма да ме разбереш!И не ми е колега!Работя такава работа в която нямам "колеги" :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 02 сеп 2011 23:05

Мнозинството от куките са прости тъпанари, мисля всички сме съгласни за това. Обаче ти как си спрял, като гледам снимките я има 1 метър в ляво от колата ти до двойната непрекъсната линия я не. Аз ако карам след теб как точно трябва да те задмина? Разбирам поне за нещо извънредно да си спрял, а ти - за да се видя с един познат. По софийските улици редовно го виждам това и е много досадно. Ми паркирай си 50м по-надолу, слез и си говори с когото искаш.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 02 сеп 2011 23:06

То тия дни ще мина оттам заради рибата, ама що треа да взимаме пример от полицаите и доста келеши по пътя? Не може ли да има толерантност? Полицията си я знаеме - 18+ - педераси, аза от къв зор да ги подканяме :beer Ясно е, за нашата държава какво е положението, ама ако не правиме нещо по въпроса, въпроса ше си го има винаги

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пет 02 сеп 2011 23:16

maxpayne написа:Мнозинството от куките са прости тъпанари, мисля всички сме съгласни за това. Обаче ти как си спрял, като гледам снимките я има 1 метър в ляво от колата ти до двойната непрекъсната линия я не. Аз ако карам след теб как точно трябва да те задмина? Разбирам поне за нещо извънредно да си спрял, а ти - за да се видя с един познат. По софийските улици редовно го виждам това и е много досадно. Ми паркирай си 50м по-надолу, слез и си говори с когото искаш.

Значи там където съм спрял е нещо като отбивка за надясно и направо,там където е спрял той е за направо и наляво.В случая той завива наляво от пресечната улица и влиза в насрещното и запушва цялото движение надолу като остава свободна лентата която е за нагоре.От мястото където бях спрял до кръстовището има поне 20 метра.Колите които идват от горе още се движат където той е спрял и после отиват в дясно.Аз съм в самото начало на въпросната отбивка и съм спрял плътно до тротоара за да не преча и по мое мнение колата не пречеше за нормално движение на останалите участници.Самото място има три платна двете надолу и едно за нагоре.А когато той ме засече аз бях в колата и даже бях тръгнал с мигача за надясно.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 03 сеп 2011 0:00

Тоз педерас и на мене ми е правил проблеми.Ейтака ми се престоява в ляво и бичи напред.Направих му един ластик и оня не се кефеше нещо.Взе да ми бибитка със сирена на полиция.На светофара се пъна,но му казах,че докато не дойде с патрулка да не ме занимава.Една вечер ме спря и провери цялата кола.Беше изрядна и дебелата свиня му стана тъпо.Не се притеснявай,този много лае.Нищо няма да ти направи!Само след тази история си провеи жилетки ала бала и всякакво оборудване.

Само за протокола,този мазния не сваля униформата дори и по улицата.Да не говорим за колата :D

Като гледам случилото се е на уширението преди кръстовището до АвтоХит.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Съб 03 сеп 2011 6:02

mupk0 написа:Тоз педерас и на мене ми е правил проблеми.Ейтака ми се престоява в ляво и бичи напред.Направих му един ластик и оня не се кефеше нещо.Взе да ми бибитка със сирена на полиция.На светофара се пъна,но му казах,че докато не дойде с патрулка да не ме занимава.Една вечер ме спря и провери цялата кола.Беше изрядна и дебелата свиня му стана тъпо.Не се притеснявай,този много лае.Нищо няма да ти направи!Само след тази история си провеи жилетки ала бала и всякакво оборудване.

Само за протокола,този мазния не сваля униформата дори и по улицата.Да не говорим за колата :D

Като гледам случилото се е на уширението преди кръстовището до АвтоХит.

То си личеше,че е заядлив.Хората които слизаха надолу натискаха клаксони и той само дигна поглед от документите и се развика -> Kво свирите ве да не ва наредя ей ся сичките тука а?
Тези момчета където бяха с мене един вид се застъпиха и той им вика -> С вас работа нямам аре бягайте да не ви сполети неговата участ :screwy .
Луда работа човек,все са ме спирали но това беше бахти екшъна с нотки на трагикомедия :shock .

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 03 сеп 2011 7:33

Изчетох темата и пак не разбрах - ти в нарушение ли беше спрял или не. Има ли знак забраняващ спирането и престоя? Ако няма такъв, какъв е проблема? Пускаш го по нанадолнището и това е...
Ако има знак - нарушител си и така. Но има и едно но, което колегите понагоре дето те кастрят, забравят май. Не всички нарушения са еднакви по тежест и опасност за останалите участници в движението. Не може за едно неправилно спиране, ако не пречиш, да ти се правят на барети, засичания, работи, а иначе като е напечено да се правят на ударени - примери много, последния с удавеното момиче.
И аз много се дразня на пещаците в нашия квартал, които вместо да обикалят да следят кражби, вандализми и т.н., само турили хранилката у джеба и се чудят на коя еднопосочна да застанат, че да изкрънкат някой лев. То разгеле за тяхно удобство всички улички и сокаци ги направиха еднопосчни, та им е лесно. ОБаче циганин с каруца да мине, коня без платно отзад да обира лайната - това няма проблем. Целия ни квартал е усран с конски лайна все едно сме на село, а сме горе долу близо до центъра на софия.
И това което и без това е ясно - ако беше черно кубче с тъмния стъклопакет, едва ли тоя пич щеше така смело да засича, щот кат нищо може да отнесе тупаниците, пък после да се обяснява. (бодигардовете могат да кажат - предполагаем атентат, засича ни частна кола без отличителни белези на полиция, ние от де да знаем)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Съб 03 сеп 2011 8:19

Supawiza
моя съвет е този случай да подадеш информацията и снимките по случая през сайта на МВР - ако ти стиска и смяташ, че са се отнесли с теб непочтително и несправедливо !!
Там има секция антикурупция
Мои приятел с горе долу подобен казус след сигнал подаден през интернет - накрая поне получи и личните извинения от "провинилия" се, освен, че му бяха снети всичките обвинения !

Дори и да си бил в нарушение - не са това начините за действие на полицая !

да се занимаят с него и да му понакълцат крилата !!!
Ненавиждам такива самозабравили се и преяли с власт олигофрени !
Поздрави

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 03 сеп 2011 9:33

DarkForce написа:Supawiza
моя съвет е този случай да подадеш информацията и снимките по случая през сайта на МВР - ако ти стиска и смяташ, че са се отнесли с теб непочтително и несправедливо !!
....

Не знам дали чичко полицай ще му се извини , но по този начин твърдо ще си издейства наказание :) . В едни случаи се тюхкаме как има нахални дето спират където си искат и никой не им прави забележка , а в други .... абе както ни изнася , безпринципност му казвам аз . Ако тези снимки ги пратиш където и да е , ако няма наказание за теб , ще бъде несправедливо , помисли си :да: .

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 03 сеп 2011 9:44

Колега Supawiza,
преди време имахме подобна случка с мой приятел. Той кара, аз на пасажерската. Той прави обратен завой на светофар със стрелка за на ляво. Патрулка седи около 200 метра метра напред след светофара. В момента, в който вече сме направили завоя, онези скачат като побеснели в опела, сирените пуснати, тръгват в насрещното (но беше вечер и почти нямаше движение) и ни настигат точно сякаш гонят наркотрафиканти. Следват проверки на документи, аптечки, глупости и предупреждение, че следващия път ще си изпатим и щели да ни гледат из късо mhihi
На следващия ден всичко забравено. Така че колега не се афектирай от станалото. И не търси някакво решение, защото все пак и ти си бил в нарушение :beer Както бяхме и ние въпросната вечер, но по подобие на теб минахме само с предупреждения :да: Стават и такива неща, преживяване си е, но едва ли полицая ще се сети за теб след 2-3 дни :)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Съб 03 сеп 2011 10:09

milmar,
както казах, дори и колегата да е нарушение на Закона за движение по пътищата не е това начина както е постъпил този "полизай" !!!
нито начина му на спиране с личен автомобил, нито начина му на поведение !!!

За такива неща трябва полицаите да бъдат санкционирани по строго дори от другите !!
Когато не са с включен спец. режим на работа - спазват законите и правилата на движение, като всички останали участници на пътя - това е по ЗАКОН, който полицаите трябва да спазват, налагат и прилагат!!!!

Това, че у нас си позволяват да правят каквото и както си искат е именно поради липсата на граждански контрол !!!!

Ние сме гражданите - ние им плащаме заплатите - те ни дължат поне елементарно уважение !!!

Това те трябва да си го набият веднъж и завинаги в милиционерските кратуни и то с наша помощ и участие!!!

поздрави

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 03 сеп 2011 11:41

Ееее,мноооого се разпалихте,колеги...взехте да обобщавате,а става въпрос за конкретен случай.ЗДП и Правилникът за неговото приложение важат за всички.Запознайте се и със Закона за МВР и със своите конституционни права и просто действайте...тихо и методично!Има изненадващ ефект!Конфликт с полицай не ви е нужен...само ще ви попречи да го поставите там където му е мястото.Някой от тях само това чакат и дори ще се опитват да ви провокират....НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ и ще сте много по-ефективни в защитата на правата си.
Във въпросния случай аз бих се обадил в КАТ,че този полицай застрашава сигурността на движението и се държи провокативно.Разбира се и аз ще си понеса глобата,но пък и полицая няма да е "капо"....

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Съб 03 сеп 2011 12:51

drmilendd написа:Изчетох темата и пак не разбрах - ти в нарушение ли беше спрял или не. Има ли знак забраняващ спирането и престоя? Ако няма такъв, какъв е проблема? Пускаш го по нанадолнището и това е...

Ами нито акт ми съставиха нито фиш ми писаха само ми четоха морал едно 30 мин. това е.
Знак категорично нямаше който да забранява спирането и престоя,просто той ми излиза с тезата ,че едва ли не съм спрял на кръстовището или поне аз така разбрах.
Предполагам ,че ако съм бил в нарушение след тия разправии викане на патрулки и т.н. едва ли щяха да ми спестят акта или фиша не знам :roll: .
Не съм пускал темата с цел да му правя мръсно на човека защото предполагам ,че е бил скосен нещо и си го изкара на мене или просто е такъв,аз лично не го познавам но днес разпитах тук таме за него и като слушам какво говорят за въпросния полицай оставам с впечатление ,че по принцип се държал по този начин.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 03 сеп 2011 13:24

Този екшън :lol: преди да си тръгна ли стана или след това :shock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”