:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
KRASUGATA
Автомобил:
Двигател:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот KRASUGATA » Чет 08 сеп 2011 11:04

хаххаха аз за първи път чувам някой да кара по магистралата с 80-90 :047:

p.s. Абе хора, от къде това спокойстие, нормалната скорост за магистрала е 130-140

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 08 сеп 2011 11:06

Действително,като карам с 80-90 по магистралата и ме хваща нервата :Mr Green Fun
Вече 120-130 е друга бира :beer

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 08 сеп 2011 11:13

Интересен спор се заформи...

90 км/ч са точно 40 по-малко от максимално позволеното и точно 40 над минимално позволеното. Златната среда, тъй да се каже, но само ако не се гледат други фактори...

Според мен безопасното каране по магистралата е онова, при което в колона в дясно се спазва дистанция и при изпреварване скоростта позволява бързо да се намали до темпото на колоната. :idea: :idea: :idea:

Т.е. движейки се в дясно със скорост под ограничението да не се налага абсолютно всички да се престрояват и изпреварват, защото това е предпоставка за опасни ситуации за тези, които карат в ляво. :!:

Ако дясната лента поддържа около 110 (на средата между магистрала и извънградско), 90 ми се виждат малко, а повече от 140 - опасно, защото по-трудно ще се намали ако някой реши да скача в ляво.

Малко съобразителност се иска за да е комфортно за всички по пътя. ;) Иначе знаете за прекаленият светец... Логиката е същата за междуградско... 50-60 км/ч постоянна скорост могат да са си опасни... ;)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 11:22

escrime написа:... Малко съобразителност се иска за да е комфортно за всички по пътя. ;) ...

:да: за всичко ;)

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Чет 08 сеп 2011 11:22

Къде видяхте магистрала в България :063:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 08 сеп 2011 11:45

Зависи от настоението ми, дестинацията ми, пътните условия, но рядко минавам над 130. Обикновено до 120, защото после се отваря второто гърло. Старая се да бързам без да правя опашки и редовно поглеждам в огледалата, дори и извън магистралата.

Какви теми почнаха да изкачат - вече всякакви теми очаквам.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Чет 08 сеп 2011 11:57

:да:
slimmer написа:Как карам по магистрала - в ограниченията и според трафика. 140-150 само ако се налага да изпреварвам и то за кратко. Повече не е нужно и не ми е кеф.
Присвяткането само ако някой, който без мигач на 5 метра от мен реши, че му се изпреварва, независимо, че аз очевидно го правя доста по-рано от него... Това е чиста форма на идиотизъм и заяждане... Поне да дава мигач, въпреки, че и това е забранено от закона - трябва да чака... Иначе си изчаквам хората - разчитам, че дават максималното от возилото си, за да не се пречкат на останалите...

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 08 сеп 2011 12:05

140 км/ч постоянна скорост. Всички които се движат по-бавно естествено че се изпреварят, няма да карам зад тях, не че трябва да ми правят път, но като виждат примерно че изпреварам, КАКВО се бутат да те засичат и да ти убиват скороста. За това и отбелязах този отговор.

п.п. Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 08 сеп 2011 12:18

velinsl написа:Зависи от настоението ми, дестинацията ми, пътните условия, но рядко минавам над 130. Обикновено до 120, защото после се отваря второто гърло. Старая се да бързам без да правя опашки и редовно поглеждам в огледалата, дори и извън магистралата.

Какви теми почнаха да изкачат - вече всякакви теми очаквам.

:да:

Аз се движа м/у 120-130, ако ми се налага да намалям до 80-90 заради тирове, дори и на тях не присвяткам, щото знам че и на тях не им е лесно.
Иначе темата тръгна заради някои истории за ластици и каране с доста висока скорост, и ми беше интересно дали болшинството подкрепят това шофиране.
Като гледам отговорите, повечето се движат нормално, някои малко по-бавно, еденици са тия с бясното шофиране ...

Истината е че е най-добре да имаме магистрали с по 3 ленти, за да има място за всички, макар че ми е направило впечатление, че на участъка на Тракия преди София, и в двете посоки, повечето карат в средната лента, дори и с 90-100, и оставят най-дясната лента неизползваема ... култура на шофиране

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 08 сеп 2011 12:21

ak_47 написа:Истината е че е най-добре да имаме магистрали с по 3 ленти, за да има място за всички, макар че ми е направило впечатление, че на участъка на Тракия преди София, и в двете посоки, повечето карат в средната лента, дори и с 90-100, и оставят най-дясната лента неизползваема ... култура на шофиране

Най-дясната лента не е ли аварийна, след като по-горе си споменал че ще е по-добре да има 3 ленти на магистралата. Иначе да аз поткрепям мнението ти за 3-те ленти БЕЗ аварийната.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 08 сеп 2011 12:26

kacarov_dupnitsa написа:
ak_47 написа:Истината е че е най-добре да имаме магистрали с по 3 ленти, за да има място за всички, макар че ми е направило впечатление, че на участъка на Тракия преди София, и в двете посоки, повечето карат в средната лента, дори и с 90-100, и оставят най-дясната лента неизползваема ... култура на шофиране

Най-дясната лента не е ли аварийна, след като по-горе си споменал че ще е по-добре да има 3 ленти на магистралата. Иначе да аз поткрепям мнението ти за 3-те ленти БЕЗ аварийната.

:oops: Моя грешка, имам впредвид 3 ленти за движение + аварийна. Не съм се изразил правилно

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 08 сеп 2011 12:32

Е нали водач при движение извън населено място при повече от 2 ленти ли беше се движи в най-удобната за него нещо от този сорт беше по ЗДП :lol:. Явно на всеки му е по удобна средната лента, може би защото в най-дясно карат автобуси и камиони.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5

Мнениеот Благовест » Чет 08 сеп 2011 12:33

ak_47 написа:

Като гледам отговорите, повечето се движат нормално, някои малко по-бавно, еденици са тия с бясното шофиране ...

Така е...Според мен трябва да се създаде закон,който гласи,че младите шофЕри нямат право да се качват на двигател повече от 1400 куб.см и мощност от 75 кс!
Не може вчерашен пик*ио,взел книжка преди 3 дни,да получава подарък от татИ кола с мощност 200 кс,после сищите тия да хвърчат по магистралата и да светкат на културните водачи :banghead: Заслужават :laser На всичко отгоре с малумните си постъпки да повличат хора в черната статистика... :bishop
Това по повод една снимка на фейсбук "приятел",вдигнал 240 км/ч... :shock :beat_butt2
Набор 93,сещате се колко стаж има... :не: :screwy

Последна промяна от Благовест на Чет 08 сеп 2011 12:34, променено общо 1 път.

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI

Мнениеот valku » Чет 08 сеп 2011 12:34

Карам си с нормална скорост което ще рече от 120 км/ч до 140 км/ч. Присвятквам когато целя да се извиня на някого или да благодаря... :)

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Чет 08 сеп 2011 12:36

110-120 км/ч и много рядко до 130 км/ч
на никого не присвяткам и не изпреварвам много

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”