Новите технически прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Новите технически прегледи

Мнениеот lion_heart002 » Пет 13 яну 2012 23:05

forski написа:Колеги а как стои въпроса с корозията по-купето,някъде бях чел/гледал че автомобили с корозия по-купето няма да могат да минават тех.преглед?
От профила ми е видно че карам Опел и там нещата на всички са им ясни,миналата пролет оправях калник и прагове но сега я гледам че е тръгнала пак.Като цяло купето няма дупки или нещо подобно,цвета е еднакъв навсякъде но тук там има надигнато от ръжда и спукан кит.
Някой минавал ли е преглед с подобен ръждилник да сподели опит mhihi

Принципно,ако трябва реално да се гледа на нещата а то си трябва,та може да има опасни автомобили с малко изгнили и такива малко,но опасно изгнили.Тоест не би трябвало да има изгнили части в радиус от 30 см от всяка носеща точка на окачването! В бг винаги ще минаваш преглед,досега не съм чул и видял в България някоя кола да са я бракували защото не е минала преглед,стига да има кой да я кара,то тя си минава прегледа,дори и да падат части от нея по пътя.Ситуацията винаги ще е такава...

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 14 яну 2012 2:26

Mihailov78 написа:Очертава се пак нашенска работа. Уж гоним евростандарти с тези нови камери и талони, но идеята тук е опорочена ми се струва. Три снимки по време на прегледа, повече техника и накрая = двойна цена на прегледа. Съмнявам се, че ще се вдигне много поведението на пунктовете, по-скоро в джоба ще ни бръкнат по-надълбоко. Явно се цели 100 лв цена на преглед - ще измислят още неща за да пълнят бездънния държавен бюджет който все някой го точи и не стига нито за асфалт, нито за заплати.

Поне изчистиха онези неясноти с газовите и водните проби, не се знаеше какво, кой и защо.

Ще видим, дано не съм прав ама надали. :)

Да бе, изчистили са. Като е изчистено, евросонди задълже и т.н., кажи ми защо съм си със старата бутилка - тя не е стара де, на три години е, ама няма евросонда, как ми дадоха да мина преглед?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 14 яну 2012 9:41

А да ви питам колеги, за новите технически прегледи има ли гратисен период? В смисъл ситуацията е следната - изтича днес 14 Януари, а няма да имам възможност да го направя тези дни(големия талон е при родителите ми в друг град) та ще ме штрафосат ли ако ме спрат и се загледат в датата, иначе талона си е продупчен на Януари? Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Съб 14 яну 2012 9:44

nokiangage написа:А да ви питам колеги, за новите технически прегледи има ли гратисен период? В смисъл ситуацията е следната - изтича днес 14 Януари, а няма да имам възможност да го направя тези дни(големия талон е при родителите ми в друг град) та ще ме штрафосат ли ако ме спрат и се загледат в датата, иначе талона си е продупчен на Януари? Благодаря предварително! :beer

ГТП важи до датата която е на печата в талончето за прегледа.След това зависиш от :cop

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 14 яну 2012 12:12

nokiangage написа:А да ви питам колеги, за новите технически прегледи има ли гратисен период? В смисъл ситуацията е следната - изтича днес 14 Януари, а няма да имам възможност да го направя тези дни(големия талон е при родителите ми в друг град) та ще ме штрафосат ли ако ме спрат и се загледат в датата, иначе талона си е продупчен на Януари? Благодаря предварително! :beer

Поне до скоро можеше да минеш ГТП и без големия талон /естествено след предварителна уговорка и почерпка за кафе/ ама сега май са въвели нови изисквания и не става но последното не е сигурно !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 14 яну 2012 14:30

О няма нищо страшно, не се блй death Само 1 актче , спиране от движение или почерпка 2х20 или 2 х30 лв , ,моли се да не са трима в катаджийската кола.

И като се оиде на преглед в пункта да се молим да не се бъгне системата им или да пропадне нета и връзката със София , че настава 1 голямо чакане.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Съб 14 яну 2012 14:39

бях чел някъде че след 1 януари ще гледат дали имаш евросонда като те спрат за рутинна проверка, та вчера ме спряха от столична дирекция където въртеше 102 преди на зоологическата ( там стоят денонощно от може би 1-2 седмици) и ми поискаха паспорта на газовата видяха датата на прегледа и ми пожелаха лек ден

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 14 яну 2012 15:30

kris11 написа:О няма нищо страшно, не се блй death Само 1 актче , спиране от движение или почерпка 2х20 или 2 х30 лв , ,моли се да не са трима в катаджийската кола.

И като се оиде на преглед в пункта да се молим да не се бъгне системата им или да пропадне нета и връзката със София , че настава 1 голямо чакане.

Не се боя колега вече mhihi , бих 100 километра да си взема талона и си минах преди малко прегледа. Тестваха спирачки, ръчна, изгорели газове и така нататък. Доволен и спокоен, нямаше проблеми с връзката :Mr Green Fun

ПС. Талона е някакъв друг, доста по-голям и предимно син. Къса ли се перфорираната част отдолу или целия папирус трябва да се носи?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 14 яну 2012 15:46

kris11 написа:

О няма нищо страшно, не се блй death Само 1 актче , спиране от движение или почерпка 2х20 или 2 х30 лв , ,моли се да не са трима в катаджийската кола.

Аз минах с 10 лв ама хич не им стана хубаво!Притесних се дали не са се скарали като са ги делили! :D :D По невнимание бях пропуснал с 2 дена прегледа.
А иначе съм твърдо ЗА ,стегнацията за прегледите!

Последна промяна от rokera671 на Съб 14 яну 2012 15:47, променено общо 1 път.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 14 яну 2012 15:47

nokiangage написа:ПС. Талона е някакъв друг, доста по-голям и предимно син. Къса ли се перфорираната част отдолу или целия папирус трябва да се носи?

Целия носиш :041:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 14 яну 2012 18:35

blinder написа:
nokiangage написа:ПС. Талона е някакъв друг, доста по-голям и предимно син. Къса ли се перфорираната част отдолу или целия папирус трябва да се носи?

Целия носиш :041:

Само перфорираната част се носи. Другата голяма част е ако се загуби малкият талон за ГТП да се извади дубликат. На мен ми каза да си го държа при големият талон на автомобила

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 14 яну 2012 18:44

хах, на едно място казаха на човека пред мен да не къса нищо, даже да не прегъва фермана. На въпроса защо така, повдигнаха рамене, никой нищо не им е казал.
Където минах преглед ми казаха да скъсам на две листа , да си прибера малкото талонче при документите, а големия трябва и той да си стои в колата, на него има номер, който съответства на номера на стикера залепен на стъклото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 14 яну 2012 20:00

rokera671 написа:
kris11 написа:

Аз минах с 10 лв ама хич не им стана хубаво!Притесних се дали не са се скарали като са ги делили! :D :D По невнимание бях пропуснал с 2 дена прегледа.
А иначе съм твърдо ЗА ,стегнацията за прегледите!

21.12 2009 ме спипаха със служебната .Прегледа бил октомври, ма кой да гледа. Разправии, 40-50 лв , накрая им пуснах 20 лв и а хйдекъм 1 пункт- минах прегледа за няма 5 мин с писане на ф-ра. :Mr Green Fun

orlin4ooo - нека залягат и се дупят да проверят дали има евросинда. Бутилкта е доста напред и цапалото е доста :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 15 яну 2012 16:21

А сега като прегледите и за газовите и техническия преглед ще се правят едновременно. Ако има разминаване между двата прегледа какво се прави? Понеже прегледа ми на газовата е до март, а на колата до август. ще съм много благодарен ако има някой запознат по въпроса и сподели. Мерси предварително!

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Нед 15 яну 2012 17:29

Stivi написа:

Поне до скоро можеше да минеш ГТП и без големия талон /естествено след предварителна уговорка и почерпка за кафе/ ама сега май са въвели нови изисквания и не става но последното не е сигурно !

Първо да се извиня за пускането на подобна тема без да видя че вече има такава :beat_butt2 Всъщност точно за този талон исках да попитам ,дали може да се носи негово ксерокопие вместо оригиналния защото винаги до сега съм минавал с него . А сега по новите изисквания ??
Благодаря!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”