Maxee написа:Здравейте колеги!
Надявам се някой от вас имат повече знания от мен в тази област и ще могат да ми помогнат. В Неделя след мача на форума се прибирах и на площад Знаме на мира в Павлово, където живея, ме удари едно AUDI A4. На приложената скица виждате схемата. Аз съм се нарисувал със синя линия. КАТ-аджията ме писа мен виновен, защото и двамата сме се били включили в кръговото движение, а аз от най - лява лента съм искал да ида в най - дясна. Не говорим, че няма ленти. Въпроса ми е това дали е кръгово движение, при положение, че има път с предимство? Също така "включването в движението" беше само защото аз скочих на спирачките и аудито ме удари 10 метра след пресечката. Имам ли аз основание да споря с акта и има ли смисъл? Благодаря на всички за помоща!
Колега, ситуацията явно е много интересна. Иди на това кръстовище и препиши всички знаци, ако има маркировка , нанесия на чертежа. и утре пак да покоментираме.
Лично аз мися (доколкото личи от чертежа), че този те изпреварва от дясно, а иначе и двамата сте в кръговото. Според мен той е виновен!
А към всички колеги се обръщам и искам да кажа: не посочвайте за пример Руски паметник. Там регулировката е от времето когато е пуснат първия трамвай в София. По онова врме е имало само файтони. И до сега никой не се е заел да го оправи.