Български бутала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Ventsi002
Автомобил:
Двигател:

Re: Български бутала

Мнениеот Ventsi002 » Съб 18 фев 2012 16:20

Лично аз не,но брат ми имаше жестоки неприятности с Астрата заради тези боклуци;покрай него и аз.След година и половина единият бутален болт се строши,откъснаха се болтовете на петата на мотовилката,разпра се картера.Толкова горещо ви съветвам да не помисляте за Разград,и за български болкуци въобще,че бедна ви е фантазията.

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Съб 18 фев 2012 17:18

май наистина всичко звучеше прекалено хубаво а и за да попаднеш на наистина качествни части си е и доза късмет в България дано за напред да се промени това защото на пазара бъка от боклуци с хубави етикети

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 18 фев 2012 20:31

Ventsi002 написа:Лично аз не,но брат ми имаше жестоки неприятности с Астрата заради тези боклуци;покрай него и аз.След година и половина единият бутален болт се строши,откъснаха се болтовете на петата на мотовилката,разпра се картера.Толкова горещо ви съветвам да не помисляте за Разград,и за български болкуци въобще,че бедна ви е фантазията.

Доколкото си спомням буталата, които аз си купих бяха без бутални болтове. И как се чупи бутален болт? Тая Астра какво турбо сте и сложили? Не мисля, че в обозримо бъдеще ще ми трябват бутала, но ако ми потрябват ще си купя български вместо да рискувам с немски правени в Китай mhihi

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 19 фев 2012 19:15

Здравейте
Какви са тези ковани бутала ?
При нас- Институт по Металознание към БАН, както и в Разград се произвеждат бутала чрез щамповане (т.н. полутечно щамповане). Няма нищо нередно в произведените по този начин тук- в България бутала.
Не зная при нас за какви размери бутала има направени матрици- и съответно какви размери може да бъдат произведени.
Поздрави

Ventsi002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventsi002 » Пон 05 мар 2012 14:15

Рискувай с такива бутала и може да свършиш малко по-късно в някоя болница.Въпросната Астра си беше с оригиналния турбокомпресор,не сме и слагали нищо.Буталата бяха поръчани директно в завода в Разград.
Относно немските бутала,правени в Китай-когато българи поръчат нещо за направа в Китай,то е боклук;когато обаче го поръчат германци,работата е съвсем друга.Това се отнася за всякакви стоки.
Как се чупи бутален болт-по никакъв начин,невъзможно.Сигурно си чувал при хидравличен удар мотовилката става на S,чупи се на няколко пар4ета,но буталният болт не е мръднал.Когато оба4е са го правили българи,работата е съвсем друга.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”