wassilzaza написа:Колко въм ги псувал тези Монбат и колко пъти съм бутал колата не е истина. Сега съм с 100аh Mutlu и 120А алтернатор. Първите впечатление са доста добри - при -15С, като колата е стояла няколко дни завъртя като при +30С.
kraskko написа:днес след покупката на акумулатора,говорих с един бивш работник на МОНБАТ.обясних му за какво става на въпрос и отговора беше следния.
"може да изкара 5г. а може и 5месеца."накратко ми разясни технологията на монтаж и какво се слага в акумулатора,и каво трябва да се слага.най-негативно се изказа за плочите(оловните клетки),че били сечени от оловна ламарина която е по-тънка от обикновено има шупли и често окъсяват,и батерийката!!!
Zlatina написа:колега,не че се заяждам ама като правиш реклама и пускаш клипове поне да си беше сверил часовника.Щото ще взема да си помисля,че прехваления акумулатор е бил свалян безпричинно,зареждан и седял на топло.От там на татък е ясно,че какъвто и да е ще има ток да върти поне 1/2 минута без прекъсване.
radi_nrj написа:Zlatina написа:колега,не че се заяждам ама като правиш реклама и пускаш клипове поне да си беше сверил часовника.Щото ще взема да си помисля,че прехваления акумулатор е бил свалян безпричинно,зареждан и седял на топло.От там на татък е ясно,че какъвто и да е ще има ток да върти поне 1/2 минута без прекъсване.
Златина, ти ако четеше внимателно щеше да знаеш, че е свалян заради моята немърливост (Лятото след един инцидент трябваше да се долее електролит, а аз му сипах водица). След като беше коригирана моята глупост акумулатора, който пак си е на 2,5 години на товарната вилка се представи като нов.
Не правя реклама на Монбат просто се опитвам да обясня, че дявола не е толкова черен, а въпросните Varta, Bosch, AC Delco, Exide дето толкова ги превъзнасят не са чак толкова по-добри.
Не може от 5-10-50-100 акумулатора да се вади извод за една марка. Нашенци правят 3'000'000 годишно, а Varta/Bosch 10'000'000.
Отделно голям процент от проблемите с акумулатори независимо дали е Искра, Монбат или Varta са от немарливо отношение на собственика! Това го знам от първа ръка. Както написах по-горе в BG всеки акумулатор, който надхвърли 5 години независимо от марката трябва да му се вдига паметник
radi_nrj написа:....
Всички производители до колкото ми е известно в момента правят минусовата плоча от експандирана ламарина и плюсовата я леят.
....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 30 госта