съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Re: съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Мнениеот refresh4o » Съб 11 фев 2012 0:14

преди час закупих от карфур варна МОНБАТ ФОРМУЛА 63А 130лв 2 години гаранция, ще си го пазя и се надявам да изкара повечко :) а за такива като колегата по-горе с музиката 800W, хората като тебе слагат втори акумулатор не случайно на музиката си :)

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Съб 11 фев 2012 13:58

Така ама тази музика не свири постоянно на макс. В движение нали я слушам на 30-40%. Ако трябва да съм точен баща ми караше същия акумулатор на Лада със СД без усилвател, който също върна гаранционно.

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пон 13 фев 2012 0:15

В семейстото имаме Рено Канго с 1,4 мотор и въпросният акумулатор 60А,купен август 2010.До момента никакви проблеми макар колата да нощува навън при -25 градуса и се кара рядко и на къси разстояния.Фаровете са винаги включени.Никога не е свалян за зареждане.Аз съм доволен от марката.
Мой приятел е с г3 1,8 от 4 години с монбат dynamic и не му е правел проблем,като и неговата кола се ползва и "съхранява" по същия начин.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 фев 2012 12:14

Аз съм с Formula 75Ah. На -20 печката с него пали ей така:

Моя е от първите формула и е на 2,5години

wassilzaza написа:Колко въм ги псувал тези Монбат и колко пъти съм бутал колата не е истина. Сега съм с 100аh Mutlu и 120А алтернатор. Първите впечатление са доста добри - при -15С, като колата е стояла няколко дни завъртя като при +30С.

При положение, че си сменил и алтернатора как разбра, че проблема е бил в акумулатора?

kraskko написа:днес след покупката на акумулатора,говорих с един бивш работник на МОНБАТ.обясних му за какво става на въпрос и отговора беше следния.
"може да изкара 5г. а може и 5месеца."накратко ми разясни технологията на монтаж и какво се слага в акумулатора,и каво трябва да се слага.най-негативно се изказа за плочите(оловните клетки),че били сечени от оловна ламарина която е по-тънка от обикновено има шупли и често окъсяват,и батерийката death !!!

Всички производители до колкото ми е известно в момента правят минусовата плоча от експандирана ламарина и плюсовата я леят. Твоя също е такъв така че не се коси не им е това проблема, проблема е просто в концепцията за оловен акумулатор, която е мъртво родена и за такива нечовешки условия като тези в България - жеги през лятото, кучи студ през зимата и ужасни вибрации по пътищата му се взима здравето без значение марката. Като добавим и немарливи собственици, каквито сме 90% от шофьорите картинката става грозна.
Скоро време ще забранят използването на оловни стартерни батерии със свободен електролит, демек ще се продават само AGM където електролита е попит в подобен на гъба Глас мат сепаратор. За справка един най-евтините 75Ah AGM акумулатори e Monbat GEM и е 255лв (на този всичките му плочи са ляти mhihi ) - на печелившите честито :) . По късно изобщо ще се забрани ползването на оловни акумулатори.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 13 фев 2012 13:29

колега,не че се заяждам ама като правиш реклама и пускаш клипове поне да си беше сверил часовника.Щото ще взема да си помисля,че прехваления акумулатор е бил свалян безпричинно,зареждан и седял на топло.От там на татък е ясно,че какъвто и да е ще има ток да върти поне 1/2 минута без прекъсване.

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Пон 13 фев 2012 13:41

И аз да споделя моя опит със монбат акумулатори като си купих колата преди окло 4 години смених акумулатора със монбат, началото на зимата се предаде нормално на 4 години бях доволен и реших пак сащия ако изкара 4 години за тия пари супер. Слагам го аз карам 1 седмица и при първото застудяване сутрин няма сила да изкара диска от CDто камоли да запали.Отивам рекламация дават ми нов и сега като падне под -5 и много трудно пали .

cecka1864
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecka1864 » Пон 13 фев 2012 14:05

Колеги, не сам против Монбат, но повече такъв няма да си закупя. На едната кола просто умря от раз някъде на втората година, на другата ако не се пали 3 дни се разрежда и трябва заряд, след което се съживява. Аз открих истината за мен си - FIAMM - Titanium plus - 80A - говорим за дизелов мотор - имах проблем с паленето на старата кола зимата, никой не разбра от къде идва, но поне акумулатора е въртял с минути и то в продължение на дни и дори не падна, така че за мен това е истината.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 фев 2012 14:09

Zlatina написа:колега,не че се заяждам ама като правиш реклама и пускаш клипове поне да си беше сверил часовника.Щото ще взема да си помисля,че прехваления акумулатор е бил свалян безпричинно,зареждан и седял на топло.От там на татък е ясно,че какъвто и да е ще има ток да върти поне 1/2 минута без прекъсване.

Златина, ти ако четеше внимателно щеше да знаеш, че е свалян заради моята немърливост (Лятото след един инцидент трябваше да се долее електролит, а аз му сипах водица). След като беше коригирана моята глупост акумулатора, който пак си е на 2,5 години на товарната вилка се представи като нов.

Не правя реклама на Монбат просто се опитвам да обясня, че дявола не е толкова черен, а въпросните Varta, Bosch, AC Delco, Exide дето толкова ги превъзнасят не са чак толкова по-добри.

Не може от 5-10-50-100 акумулатора да се вади извод за една марка. Нашенци правят 3'000'000 годишно, а Varta/Bosch 10'000'000.

Отделно голям процент от проблемите с акумулатори независимо дали е Искра, Монбат или Varta са от немарливо отношение на собственика! Това го знам от първа ръка. Както написах по-горе в BG всеки акумулатор, който надхвърли 5 години независимо от марката трябва да му се вдига паметник mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 фев 2012 15:01

radi_nrj написа:
Zlatina написа:колега,не че се заяждам ама като правиш реклама и пускаш клипове поне да си беше сверил часовника.Щото ще взема да си помисля,че прехваления акумулатор е бил свалян безпричинно,зареждан и седял на топло.От там на татък е ясно,че какъвто и да е ще има ток да върти поне 1/2 минута без прекъсване.

Златина, ти ако четеше внимателно щеше да знаеш, че е свалян заради моята немърливост (Лятото след един инцидент трябваше да се долее електролит, а аз му сипах водица). След като беше коригирана моята глупост акумулатора, който пак си е на 2,5 години на товарната вилка се представи като нов.

Не правя реклама на Монбат просто се опитвам да обясня, че дявола не е толкова черен, а въпросните Varta, Bosch, AC Delco, Exide дето толкова ги превъзнасят не са чак толкова по-добри.

Не може от 5-10-50-100 акумулатора да се вади извод за една марка. Нашенци правят 3'000'000 годишно, а Varta/Bosch 10'000'000.

Отделно голям процент от проблемите с акумулатори независимо дали е Искра, Монбат или Varta са от немарливо отношение на собственика! Това го знам от първа ръка. Както написах по-горе в BG всеки акумулатор, който надхвърли 5 години независимо от марката трябва да му се вдига паметник mhihi

Абсолютно вярно. Карам с Бош, карал съм и с Монбат - батерия като батерия. Когато стартера е обслужен и не е спекъл(това значи СМЯНА на няколко години), няма утечки и алтернатора зарежда, няма особена разлика с каква марка си :да:

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Пон 13 фев 2012 17:09

днес бях в практикер и ги имаше накуп най-евтиния 45ах 80лв eusa

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 13 фев 2012 18:52

radi_nrj написа:....
Всички производители до колкото ми е известно в момента правят минусовата плоча от експандирана ламарина и плюсовата я леят.
....

Колега, МонБат от 6-7 месеца правят Динамик/Премиум/Формула с експандирани минусови и плюсови плочи.
Всички са с калции, така че дали ще караш с Формула, с Премиум или Динамик, разликата е в лепенката и капака :да:
А това за проблемите при експандирането е друга тема - не могат да произведат качествена оловна лента и от там тръгват доста проблеми, свързани предимно с производствения процес. Само за справка, акумулаторите със експандирани плочи имат по-голям стартов ток от това дето пише на етикета.

Виждал съм доста разрязани Варта и Бощ, не намирам голяма разлика в конструкцията. И да, това което съсипва батерията е температурата на която е подложена.
И не, не правя реклама.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 13 фев 2012 19:09

Всеки има право на мнение но човека си купи вече въпросния акумулатор.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 13 фев 2012 19:22

Бош Силвър-пълен и Скъп боклук. :не:

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Пон 13 фев 2012 20:29

И при мен умряха от раз два Монбата без никакви признаци ,че си заминават.Ако се гледа цената и срока на годност мисля че монбата води в това.Друг е въпроса кой колко ще кара след това.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 13 фев 2012 20:36

в цената води Старт-Добрич.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”