Течност за чистачки?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 25 ное 2006 23:36

Rabbit_TDI написа:И спирта и верото разказват играта на чистачките,не мият и смардят.Просто си купете течност за чистачки на едро и най-вече я карайте по пестеливо.Няма смисал да бъркаш буламачи и после да "цъскаш" по стаклото като откачен.

Е ти да не мислиш,че в купешката течност няма спирт и веро. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 25 ное 2006 23:46

Да ама не слагат кво да е веро.Не говоря за препарат"бай петко и сие".Вуйчо ми на стария си Мерцедес си направи експеримента с верото и си купи нови чистачки.Аз миналата година си взех 1л. течност на ОМВ беше към 4-5 лв. за -75 градуса изкарах половината зима и сега имам още малко в шишето.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 26 ное 2006 21:19

Muncho написа:Някой има ли си идея колко е Нигрин-а?

Днес се загледах в тая от Практикер. Тя е Нигрин, ама кой да чете :closed:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Re: Течност за чистачки?

Мнениеот plamen000000 » Чет 18 фев 2010 10:49

Аз карам с някаква пикня БМВ или нещо подобно мизерия пълна, сменявах чистачки обикновенни с безшарнирни та пък се оказа че рамената или пружините са дали фира.И ми писна всеки месец 20-30 лв за чистачки.Първо ще сменя течността,после ще сложа скъпи чистачки и ако това не помогне - смяна на рамена и пружини.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 18 фев 2010 10:56

Тази зима карам със Сонакс 1л. концентрат, с лимонов аромат за 7лв. от Еко и съм много доволен!
Стига за едно казанче и чисти перфектно всичките мизерий.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 18 фев 2010 11:15

има евтини варианти 5л готов разтвор в Кауфланд на -25 за 4лв,е това ако не е тънко незнам кое е по евтино,аз карам с такова и съм доволен,не е като сонакс ,но всеки си прави сметките сам според доходите.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Е да..

Мнениеот Barboukov » Чет 18 фев 2010 14:18

Perso написа:.. сутрин ок, но аз на ден минавам по 3-400 км. и като завали изванградско само да има някой пред тебе миеш доста често.

Аз на 2-ката и сипах 1 литар ракия и 3.2 вода.
А иначе 5 литра туба на -20 градуса за 3 лв си взехме с колегата znainainai. Че и повечето от Русе намазаха...

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Е да..

Мнениеот yoan4o » Чет 18 фев 2010 14:48

Barboukov написа:
Perso написа:

Аз на 2-ката и сипах 1 литар ракия и 3.2 вода.

А кво ще правиш ако те спрат за проверка в кофти време?! mhihi

Ейй, Барбуков, сори за Офф-а, ама падам от смях с тебе!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 18 фев 2010 16:43

Така се случва някой път. Прибирах се и свърши течността, а навън беше студено. Имах домашна гроздова туба минерална вода в колата... Наложи се да я прежаля.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Чет 18 фев 2010 17:11

сипвам си или мотокс или сега взех някаква скрежко уш измислена обаче проблеми нямам....карам всеки ден и не се оплаквам....на месец по 5-10лв за течност мисля че е нормално!

Потребителски аватар
Батко Махно
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Батко Махно » Пет 19 фев 2010 0:04

Понеже нямам вяра на приказки два пъти си купих течност за чистачки от ОМВ и я проверих-Каристал-ът,за -30 градуса при разреждане 1:1 замръзна във фризера на камък :banghead: .Другата беше неизвестна-без марка-прави се в София на ул.Пимен Зографски 36,за -20 градуса,във фризера стана на кристали,като не я бях разреждал :banghead: .Накрая заврях един термометър във фризера-очаквах някакъв космически студ :shock -и той показа след 8 часа престой скромните -14 градуса.
Сега си купувам от Теоком чист метанол,повтарям МЕТАНОЛ,не става за пиене,разреждам го с 3 литра вода и прибавям 10 мл Медикс или Фрош-чисти прекрасно.Във фризера не замръзва при престой 48 часа.За експеримент взех малко количество метанол и го разредих 1:4,след 24 часа във фризера беше на кристали,но все пак течен.Така че оставям на вас правото за избор и коментари,но от тогава гЛупи си пръска редовно и никаква опасност някоя сутрин да се събудя и казанчето да е пълно със син лед. Забравих да кажа,че литър метанол е лев и половина-наливно и може да се купи колкото искаш-1,2...100л.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пет 19 фев 2010 0:32

Барбуков... душманин... как ше хабиш ракията бе :beat_butt2

То не че мойта е по-различна... преди седмица купих една туба 3л уж готова за ползване, ама то тва е НЯМА ТАКАВА СМРАД НА СПИРТ. Като ми е пуснато парното така ми люти на очите и така смърди в купето и имам чувството, че ако някой запали цигара ше се подпалим вътре. Чудно ми е ако ме спрат кво ли ше си помисли полицая като смъкна джама и го лъхне на първак вътре.... ходи обяснявай, че нямаш сестра... Днес долях 2 литра вода и без това да си допълня казанчето и сега нещата са в норми.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 19 фев 2010 9:31

empaher написа:...сега взех някаква скрежко уш измислена обаче проблеми нямам...

С такава карам повече от 2 зими. Не съм имал проблеми, не е замръзвала и не мирише на ракия в колата ;)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 20 фев 2010 11:05

Батко Махно написа:Сега си купувам от Теоком чист метанол,повтарям МЕТАНОЛ,не става за пиене,разреждам го с 3 литра вода и прибавям 10 мл Медикс или Фрош-чисти прекрасно.Във фризера не замръзва при престой 48 часа.За експеримент взех малко количество метанол и го разредих 1:4,след 24 часа във фризера беше на кристали,но все пак течен.Така че оставям на вас правото за избор и коментари,но от тогава гЛупи си пръска редовно и никаква опасност някоя сутрин да се събудя и казанчето да е пълно със син лед. Забравих да кажа,че литър метанол е лев и половина-наливно и може да се купи колкото искаш-1,2...100л.

Коментари можеше да прочетеш преди да пишеш глупости.
Многократно съм писал за Метанола.
Ето ти жокер:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=177593
Вярно стара е статията, преди месец имаше нова, имаше и нови разследвания, проверки, санкци и спиране на продукти в търговската мрежа.
Написаното във всичките ми мнения по въпроса - течност за чистачки е от първо лице тъй, като съм един от производителите в белия списък :wink:
Има си законови разпоредби и директиви, които трябва да се спазват.
Бързо забогатяване на чужд гръб увреждайки здравето на хората не е оферта.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 20 фев 2010 12:48

аз ползвам беко, 4 кибта концентрат 1 литър. не помня за колко градуса е ю. на опаковката си пише, че има метанол, също има и бая сертификати обаче. не мирише на нищо в купето, за разлика от кауфландската, с която не се седеше вътре

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”