Цени на застраховка ГО в различни компании
- lucifer_pl
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
stanislav_s написа:Аз си направих в БГ Имоти за 76 лв., обаче ми е от Ноември до Ноември...
а какви са недостатъците от ноември до ноември ?
в Бг имоти днес е 76 и важи 365 дни.Утре вли3ат новите цени.И 3астрахователката ка3ва 4е ве4е вси4ки 3астраховки 6те са от дата до дата, а не zа календарна години.та се 4удя дали да я правя днес или да си и34акам новите цени

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
lucifer_pl написа:В ДЗИ на мен ми казаха за 1800 123лв питах за територията на ЕС и ми отговориха "бог знае за там как ще бъде" това от две брокерски фирми
Да не бъркаш ДЗИ с ДСК??
Ето цените на ДЗИ в сила от понеделник насам за БГ и /ЕС
До 1500 - 112,2 / 133,8лева
до 2000 -137,4 / 164,4
до25000 - 171,0 / 205,20
А, и много отдавна застраховките се правят от дата до дата -не за календарна година!
- lucifer_pl
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Така като гледам ДЗИ няма да привлекат много клиенти с тези цени ! А такива коментари "По-скъпо ама по-сигурно" са направо смешни като се говори за гражданска отговорност,единствения начин да е несигурно е ако фалира компанията /макар че вече има гаранционен фонд за целта/ ,но едва ли има тук някой който да си направи застаховката в застраховател тип "лимонка" 

- K22
Всички страни членки на ЕС подписват Многостранно гаранционно споразумение с което и за нас влиза в сила Четвъртата автомобилна европейска директива!Най-важното от нея за нас е че: В случай че представителя на застрахователя не изплати обезщетението в рамките на 2 месеца , това се прави от местния Компесаторен орган, който след това предявява регрес (търси си парите) от когото трябва.
Компенсаторния орган на България се нарича НББАЗ-национално бюро на Българските автомобилни застрахователи.
Така че едва ли някой застраховател ще си позволява да мотае хората след Нова година!
Компенсаторния орган на България се нарича НББАЗ-национално бюро на Българските автомобилни застрахователи.
Така че едва ли някой застраховател ще си позволява да мотае хората след Нова година!
Последна промяна от K22 на Пон 04 дек 2006 13:18, променено общо 1 път.
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Stivi написа:Така като гледам ДЗИ няма да привлекат много клиенти с тези цени ! А такива коментари "По-скъпо ама по-сигурно" са направо смешни като се говори за гражданска отговорност,единствения начин да е несигурно е ако фалира компанията /макар че вече има гаранционен фонд за целта/ ,но едва ли има тук някой който да си направи застаховката в застраховател тип "лимонка"
мда така говореха и клиентите на Юпитер-Хилдън, преди да спре да плаща...Така говореше и моя клиент в Лев инс, койтао блъсна един джип и Лев инс отказа да плати на Бул инс и сега моето момче виси с едни 4500 лева...
аз ще си направя в ДЗИ или Алианц или Булстрад, пък нека не получа печено пиле, вино и 30 лв гориво, и нека платя с 20 лв. по-скъпо, но поне ще съм спокоен
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
много правилноPichaga написа:Stivi написа:Така като гледам ДЗИ няма да привлекат много клиенти с тези цени ! А такива коментари "По-скъпо ама по-сигурно" са направо смешни като се говори за гражданска отговорност,единствения начин да е несигурно е ако фалира компанията /макар че вече има гаранционен фонд за целта/ ,но едва ли има тук някой който да си направи застаховката в застраховател тип "лимонка"
мда така говореха и клиентите на Юпитер-Хилдън, преди да спре да плаща...Така говореше и моя клиент в Лев инс, койтао блъсна един джип и Лев инс отказа да плати на Бул инс и сега моето момче виси с едни 4500 лева...
аз ще си направя в ДЗИ или Алианц или Булстрад, пък нека не получа печено пиле, вино и 30 лв гориво, и нека платя с 20 лв. по-скъпо, но поне ще съм спокоен

- K22
Pichaga написа:Stivi написа:.......аз ще си направя в ДЗИ или Алианц или Булстрад, пък нека не получа печено пиле, вино и 30 лв гориво, и нека платя с 20 лв. по-скъпо, но поне ще съм спокоен
Мисля че след влизането в ЕС тези номера просто няма да минават.
От скромния си опит съдя, че някои от големите застрахователи залагат по-голяма печалба и за това са им по-високи цените

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес 05.12.2006година, 15.10 часа офиса на Алианс в Горна Оряховица:
-Добър ден! Една застраховчитца ГО да сметнем!
-Марка, модел,кубатура, година на производстово на МПС-то, ЕГН-то ви както и семейното ви положение?
_Имате ли ПТП през последните 3 години?
-VW, Passat 2000куб. 1992 година, ЕГН 69********, неженен. През последните 3 година нямам ПТП.
-Ще излизате ли в EU?
-...мнее...Защо?
-Тарифите са различни. Само за БГ 153 лева, а с включена Зелена Карта 353 лева

-Добър ден! Една застраховчитца ГО да сметнем!
-Марка, модел,кубатура, година на производстово на МПС-то, ЕГН-то ви както и семейното ви положение?
_Имате ли ПТП през последните 3 години?
-VW, Passat 2000куб. 1992 година, ЕГН 69********, неженен. През последните 3 година нямам ПТП.
-Ще излизате ли в EU?
-...мнее...Защо?

-Тарифите са различни. Само за БГ 153 лева, а с включена Зелена Карта 353 лева

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”