И на сичките Билли с бариери и на Зографски, например, не става.
Скапаните сензори дават билет като има автомобил, не човек.
Лично съм се разчеквал всякак, няма билет за мене.

bugster написа:На билетчето си пише кога си влязъл. Какви справки бе хора.
maxpayne написа:bugster написа:На билетчето си пише кога си влязъл. Какви справки бе хора.
редовно мастилото е поизтъняло и не се чете, а може и да няма часовник човека. Ако ще и 20 пъти да проверява, какъв е проблема? Или например тръгваш си, проверяваш за дължими суми и точно отидеш до колата и се сетиш, че не си купил нещо или си забравил еди кво си в кафето. Кво правим, рестартираш системата с влизане и излизане от паркинга?![]()
Все едно да имаш 500 безплатни минути от мобилен оператор, ама като направиш справка колко си изговорил да ти останат само 15![]()
ясно е защо е направено - за да няма тарикати, които си платят на 4-тия час и после до 8-мия да си седят все с това билетче. Ама леко недоклатена им е реализацията
ivo_555 написа:Явно в опита си да изкарате колегата "селянин", не вниквате в същността на проблема, ясно е че колегата първо сам си е виновен, но не само в това е работата!
Първо, взимат му 7 лева без никой да може да му обясни защо, второ паркинга е безплатен до 4 час, защо му взимат пари като той не ги е надвишил, нищо че си е пъхнал билета, ми може да се е сетил някой че е забравил нещо и да не излезе веднага, би трябвало да има опция, ако не напуснеш паркинга до 15 мин, да можеш пак да мушнеш билета?
Може тези 7 лева да са някаква "наказателна" такса!
Проблема не е в колегата, а в паркинга, според мен, и съм убеден, че той е допуснат умишлено, за да може да се дои от всичко що мърда!
ivo_555 написа:Значи се оказва, че за много хора е нормално това да влезеш в паркинг на Мол, да си пъхнеш билетчето за излизане, ама да не излезеш поради някаква си причина (не етолкова важно да се обсъжда причината), но да излезеш в рамките на полагащото се БЕЗПЛАТНО време, но не и преди да са ти взели някакви пари, примерно 7 лв., ама без никой да може да ти обясни и за какво ти ги взимат, пък било и то за нарушаването на някакви правила, които ако изобщо са написани някъде вероятно са като онези надписи по рекламите които минават като влак стрела, и трябва да ги четеш с очилата на баба си!
Еми нейсе - ЗА МЕН ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!
ivo_555 написа:Човече, просто прочети първия пост на темата, въпроса не е в това кой е тъп и кой не, моля те да не се обиждаме все пак!
Дори и да съм "от село", дори и да съм тъп, то все пак ми се струва, че не съм балък, както колегата в първия пост е задал риторичния въпрос, за балъци ли ни взимат?
Никъде не съм казвал, че колегата не е виновен, дори обратното, въпроса е дали паркинга е виновен, а според мен Е, колкото и ТЪП да изглеждам в очите ти, това е моето мнение!
п.п. няма нужда да ми обясняваш как се влиза и излиза в подобни паркинги, не съм чак толкова тъп. проблема се състои в друго.
ktamen написа:Каква е идеята на тези 15 минути? Какъв е смисъла им, защо изобщо трябва да има някакво засичане за колко време ще напуснеш паркинга след момента на пъхане на билетчето. Нали така или иначе има засичане на 4те безплатни часа, защо е нужно още едно засичане?
Поне за мен единствения смисъл от това второ засичане е да се скубят стотинки от тези (като колегата, а и като мен), които не прекарват живота си в моловете и влизат инцидентно.
Надявам се колегата да сезира КЗП и онези да си свършат работата като глобят мола и ги накарат да премахнат от софтуера на машинките второто засичане на време.
За другото нещо обаче ми обясни в кое е проблема че нещо не те разбирам ?
ivo_555 написа:За другото нещо обаче ми обясни в кое е проблема че нещо не те разбирам ?
Да, че има някакво нарушаване на протокола, има, и да, не е редно!
Не редно да си пъхаш билетчето без да излезеш!
Колегата, че донякъде сам си е виновен, така е!
Но и НЕ е редно да ти взимат пари преди да са ти изтегли 4 те часа, независимо че си пъхнал билетчето без да излезеш!
Това е въпроса, редно ли е да ти взимат пари преди да е изтекло времето за безплатно паркиране?
KirilGeorgiev написа:Пише ли някъде че трябва да напусна до 15 минути след като съм си проверил билетчето?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта