мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Мнениеот bobocamaro » Съб 10 мар 2012 22:22

Тва със зимането на "пресен" билет от пешеходец нещо не ми се връзва.
И на сичките Билли с бариери и на Зографски, например, не става.
Скапаните сензори дават билет като има автомобил, не човек.
Лично съм се разчеквал всякак, няма билет за мене. :banghead:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 11 мар 2012 0:58

bugster написа:На билетчето си пише кога си влязъл. Какви справки бе хора.

редовно мастилото е поизтъняло и не се чете, а може и да няма часовник човека. Ако ще и 20 пъти да проверява, какъв е проблема? Или например тръгваш си, проверяваш за дължими суми и точно отидеш до колата и се сетиш, че не си купил нещо или си забравил еди кво си в кафето. Кво правим, рестартираш системата с влизане и излизане от паркинга? :mrgreen:

Все едно да имаш 500 безплатни минути от мобилен оператор, ама като направиш справка колко си изговорил да ти останат само 15 :mrgreen:

ясно е защо е направено - за да няма тарикати, които си платят на 4-тия час и после до 8-мия да си седят все с това билетче. Ама леко недоклатена им е реализацията

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 11 мар 2012 9:19

maxpayne написа:
bugster написа:На билетчето си пише кога си влязъл. Какви справки бе хора.

редовно мастилото е поизтъняло и не се чете, а може и да няма часовник човека. Ако ще и 20 пъти да проверява, какъв е проблема? Или например тръгваш си, проверяваш за дължими суми и точно отидеш до колата и се сетиш, че не си купил нещо или си забравил еди кво си в кафето. Кво правим, рестартираш системата с влизане и излизане от паркинга? :mrgreen:

Все едно да имаш 500 безплатни минути от мобилен оператор, ама като направиш справка колко си изговорил да ти останат само 15 :mrgreen:

ясно е защо е направено - за да няма тарикати, които си платят на 4-тия час и после до 8-мия да си седят все с това билетче. Ама леко недоклатена им е реализацията

Това е автомат за плащане на паркинг такса, не за проверка на квото и да било.Надписът "непосредствено преди напускане на паркинга" изчерпва въпроса,не ли?.Остава нЕкой да си пусне фиша от Еврофутбол в него. Винаги съм казвал, че точно на тоя паркинг работят прекалено много излишни служители, оказва се, че са абсолютно необходими за осигуряване на дуракоустойчивост на системата, предвид профила на клиантелата. mhihi

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 11 мар 2012 10:05

Явно в опита си да изкарате колегата "селянин", не вниквате в същността на проблема, ясно е че колегата първо сам си е виновен, но не само в това е работата!

Първо, взимат му 7 лева без никой да може да му обясни защо, второ паркинга е безплатен до 4 час, защо му взимат пари като той не ги е надвишил, нищо че си е пъхнал билета, ми може да се е сетил някой че е забравил нещо и да не излезе веднага, би трябвало да има опция, ако не напуснеш паркинга до 15 мин, да можеш пак да мушнеш билета?

Може тези 7 лева да са някаква "наказателна" такса!

Проблема не е в колегата, а в паркинга, според мен, и съм убеден, че той е допуснат умишлено, за да може да се дои от всичко що мърда!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 15:18

ivo_555 написа:Явно в опита си да изкарате колегата "селянин", не вниквате в същността на проблема, ясно е че колегата първо сам си е виновен, но не само в това е работата!

Първо, взимат му 7 лева без никой да може да му обясни защо, второ паркинга е безплатен до 4 час, защо му взимат пари като той не ги е надвишил, нищо че си е пъхнал билета, ми може да се е сетил някой че е забравил нещо и да не излезе веднага, би трябвало да има опция, ако не напуснеш паркинга до 15 мин, да можеш пак да мушнеш билета?

Може тези 7 лева да са някаква "наказателна" такса!

Проблема не е в колегата, а в паркинга, според мен, и съм убеден, че той е допуснат умишлено, за да може да се дои от всичко що мърда!

Селянин гражданин .... има ли значение.
Да не би по-рождение да съм се научил как се паркира и се ползват уредите им ??
Маа му стара на мен що нито един път не ми се е случило да платя допълнително в полагащото ми се безплатно време?? Що нито един път не ми се е наложило като прекарам билета да се върна отново в МОЛ-а ??
Шанса това да се случи е минимален и едно левче няма да те събори ако се наложи да доплатиш.
Ама нейсе - НА МЕН НЕ МИ СЕ Е НАЛАГАЛО. Както и на хилядите други. Верно се срещат един двама измежду всички, които да са изключение. И затова ще си плащат - защото не спазват правилата за паркиране.
Машината е там за да си провериш/платиш преди излизане и ЗА НИЩО ДРУГО.
Няма да слагат 500 машини из МОЛ-а за проверка на билетчета, аджеба щото някой не може да си спомни кога е влязъл или щот не може да си види часа на билетчето и да го сметне + 4 часа.
Както каза един колега в по-горен пост, заради такива ЮЗЪРИ (а не селяни) в ХАМЕРИКА пише да не се гладят дрехите докато са облечени.

п.с. И друга важна подробност .... ако си в полагащото ти безплатно време можеш да излезеш на изхода и да пъхнеш билетчето на бариерата БЕЗ ДА СИ ГО ПРОВЕРИЛ/ЗАВЕРИЛ на машината !!!
Айде да чуем още опрадвания сега .....

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 11 мар 2012 15:58

Значи се оказва, че за много хора е нормално това да влезеш в паркинг на Мол, да си пъхнеш билетчето за излизане, ама да не излезеш поради някаква си причина (не етолкова важно да се обсъжда причината), но да излезеш в рамките на полагащото се БЕЗПЛАТНО време, но не и преди да са ти взели някакви пари, примерно 7 лв., ама без никой да може да ти обясни и за какво ти ги взимат, пък било и то за нарушаването на някакви правила, които ако изобщо са написани някъде вероятно са като онези надписи по рекламите които минават като влак стрела, и трябва да ги четеш с очилата на баба си!

Еми нейсе - ЗА МЕН ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 16:14

ivo_555 написа:Значи се оказва, че за много хора е нормално това да влезеш в паркинг на Мол, да си пъхнеш билетчето за излизане, ама да не излезеш поради някаква си причина (не етолкова важно да се обсъжда причината), но да излезеш в рамките на полагащото се БЕЗПЛАТНО време, но не и преди да са ти взели някакви пари, примерно 7 лв., ама без никой да може да ти обясни и за какво ти ги взимат, пък било и то за нарушаването на някакви правила, които ако изобщо са написани някъде вероятно са като онези надписи по рекламите които минават като влак стрела, и трябва да ги четеш с очилата на баба си!

Еми нейсе - ЗА МЕН ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

Човече ....
СЕРИОЗНО - или си глупав или не знам.
Колко по елементарно искаш да ти се обясни не знам ....

Влизаш и си вземаш билетче на бариерата. В рамките на 4-те безплатни часа НЕ ТРЯБВА да правиш нищо друго освен на излизане ДА ГО МУШНЕШ ОБРАТНО ОТНОВО НА БАРИЕРАТА !!!!
НИЩО ДРУГО КАПИШ !!!!
ВЛИЗАШ - ВЗЕМАШ, ИЗЛИАШ - ВРЪЩАШ ГО ОБРАТНО на бариерата и си свиркаш.
Кое е несправедливото ?? Кое ??
Ако искаш ходи си до колата 100 пъти и се връщай в рамките на тези 4 часа.
В РАМКИТЕ НА 4-те безплатни часа можеш да си бръмчиш из паркинта и ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО ДА СИ "РЪГАШ" билета е на бариерата на излизане.
Машината е там за да провериш колко имаш да платиш ако си над 4 часа.
Като си вкараш билета ти отчита таймер за да не си платиш премерно за 5 часа, а да стоиш 8. Така е направено и то с много добра причина.

И ОТНОВО - като искаш да си стоиш 4 часа и да правиш совалки от колата и обратно в МОЛ-а, не ти трибва да си вкарваш билетчето в МАШИНАТА ЗА ПРОВЕРКА.
Аджеба КОЙ ТЕ КАРА да го ръчкаш ??? КОЙ ???
Никой не ти е виновен че ръчкаш където и когато няма нужда !!
Още повече че дори и да си над 4 часа не трябва да се чекираш на машината, ама няма да знаеш колко дължиш и ще трябва да цъкаш на бариерата монетки.

Честно - не мога да повярвам че след такова разяснение все още може да твърдиш че колегата е прав.
ВИНОВЕН си е и още как.
Не е знаел - човешко е. На всеки се случва.
Ама винаги можеш да попиташ и да се поинтересуваш.
А не след като ти обяснат да продължаваш че имаш 4 часа безплатен паркинг.
Ти ги имаш, ама като правиш глупости къде не ти е работа и нарушаваш протокола ще си плащаш!!!

Все едно да паркираш на СИНЯ ЗОНА и да нямаш пари да пратиш СМС.
Да си оставиш колата и като те глобят да се оплачеш че е нямало служител да ти даде от билетчетата.
Сигурно служителя ще е виновен - нали ??
На крив *** вълната му пречела ...
Айде стига глезотии мамка му

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 11 мар 2012 16:25

Човече, просто прочети първия пост на темата, въпроса не е в това кой е тъп и кой не, моля те да не се обиждаме все пак!

Дори и да съм "от село", дори и да съм тъп, то все пак ми се струва, че не съм балък, както колегата в първия пост е задал риторичния въпрос, за балъци ли ни взимат?

Никъде не съм казвал, че колегата не е виновен, дори обратното, въпроса е дали паркинга е виновен, а според мен Е, колкото и ТЪП да изглеждам в очите ти, това е моето мнение!

п.п. няма нужда да ми обясняваш как се влиза и излиза в подобни паркинги, не съм чак толкова тъп. проблема се състои в друго.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 11 мар 2012 16:36

Каква е идеята на тези 15 минути? Какъв е смисъла им, защо изобщо трябва да има някакво засичане за колко време ще напуснеш паркинга след момента на пъхане на билетчето. Нали така или иначе има засичане на 4те безплатни часа, защо е нужно още едно засичане?
Поне за мен единствения смисъл от това второ засичане е да се скубят стотинки от тези (като колегата, а и като мен), които не прекарват живота си в моловете и влизат инцидентно.
Надявам се колегата да сезира КЗП и онези да си свършат работата като глобят мола и ги накарат да премахнат от софтуера на машинките второто засичане на време.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 16:38

ivo_555 написа:Човече, просто прочети първия пост на темата, въпроса не е в това кой е тъп и кой не, моля те да не се обиждаме все пак!

Дори и да съм "от село", дори и да съм тъп, то все пак ми се струва, че не съм балък, както колегата в първия пост е задал риторичния въпрос, за балъци ли ни взимат?

Никъде не съм казвал, че колегата не е виновен, дори обратното, въпроса е дали паркинга е виновен, а според мен Е, колкото и ТЪП да изглеждам в очите ти, това е моето мнение!

п.п. няма нужда да ми обясняваш как се влиза и излиза в подобни паркинги, не съм чак толкова тъп. проблема се състои в друго.

Добре.
Извинения ако съм те обидил - малко се издразних ама не е добре да се нареждат хората така.
За това си прав.

За другото нещо обаче ми обясни в кое е проблема че нещо не те разбирам ?
Кое не е редното?
Няма нужда да ръчкаш билета - а той го е бутнал на влизане? Това е редно или е нередно ?
Значи неговото ако е редно(според лична логика, въпреки че не е), това че системата не е отчела неговото незнание и неправилно използване е нередно?? Така ли да го разбирам? Тва е бати абсурда.

Това което защитаваш е нелогично и е пълен абсурд.
Не можеш да нарушаваш протокола и да твърдиш че си жертва.
Машината е там за едно предначначение и като не си я употребил според правилата - НИКОЙ НЕ ТИ Е КРИВ.
То по тая логика всеки може да ръчка където и когато си иска ....
Айде да е по customer care - да направим там да приема и билетчето от еврофутбол ??
Айде няма нужда.
Машината е там с едно предназначение и ако не я използваш по него, можеш да търсиш вината единствено в себе си..... или може би греша някъде ??

ktamen написа:Каква е идеята на тези 15 минути? Какъв е смисъла им, защо изобщо трябва да има някакво засичане за колко време ще напуснеш паркинга след момента на пъхане на билетчето. Нали така или иначе има засичане на 4те безплатни часа, защо е нужно още едно засичане?
Поне за мен единствения смисъл от това второ засичане е да се скубят стотинки от тези (като колегата, а и като мен), които не прекарват живота си в моловете и влизат инцидентно.
Надявам се колегата да сезира КЗП и онези да си свършат работата като глобят мола и ги накарат да премахнат от софтуера на машинките второто засичане на време.

Единствения начин да си прецакаш 4-те безплатни часа е ако ти сам го направиш.
А това е като си вкараш билетчето в рамките на 4-те безплатни часа БЕЗ ДА Е НУЖНО в машината за проверка.
Единственото място където трябва да го ръчнеш и на излизане на бариерата.
Така никой няма да те накара да платиш и стотинка в рамките на 4-те часа.
Ако не си го направиш сам - няма кой да те накара да платиш. Няма хора, системата си работи безпогрешно ....
От какво ти е оплакването ?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 11 мар 2012 16:47

Да, че има някакво нарушаване на протокола, има, и да, не е редно!
Не редно да си пъхаш билетчето без да излезеш!
Колегата, че донякъде сам си е виновен, така е!
Но и НЕ е редно да ти взимат пари преди да са ти изтекли 4 те часа, независимо че си пъхнал билетчето без да излезеш!

Това е въпроса, редно ли е да ти взимат пари преди да е изтекло времето за безплатно паркиране?

Въпроса е защо изобщо във софтуера на тези автомати е предвидено да се взимат пари преди да са изтекли 4те часа, те би трябвало да са безплатни при всички обстоятелства, всичко останало е просто направено защото ни мислят за балъци!

Последна промяна от ivo_555 на Нед 11 мар 2012 16:56, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 11 мар 2012 16:55

Пише ли някъде че трябва да напусна до 15 минути след като съм си проверил билетчето?

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 17:08

ivo_555 написа:

Да, че има някакво нарушаване на протокола, има, и да, не е редно!
Не редно да си пъхаш билетчето без да излезеш!
Колегата, че донякъде сам си е виновен, така е!
Но и НЕ е редно да ти взимат пари преди да са ти изтегли 4 те часа, независимо че си пъхнал билетчето без да излезеш!

Това е въпроса, редно ли е да ти взимат пари преди да е изтекло времето за безплатно паркиране?

Отговора е много прост.
Отчитайки че НЕ ТРЯБВА и НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА да си вкарваш билетчето А ЧОВЕКА ГО Е НАПРАВИЛ - е ще си плати.
Системата не е служител да и обясниш.
Вкарал си билета в билинг системата, което означава че след 15 минути ще излезеш.
Е да ама не си излйзъл и то ти отчита време.
Нарушил си протокола. Не е нужно заради всеки случай системата да се нагажда.
Системата работи по-възможно най-простия начин.
Дават ти 4 безплатни часа, като единственото нужно нещо е да си вземеш билетче на бариерата на влизане, и след това да го оставиш на бариерата за излизане.
Колко по-елементарно да бъде незнам :roll:

Машината на изхода от МОЛ-а, преди да влезеш пеш в паркинга е за ТАКСУВАНЕ БЕ ХОРА.
Какви калкулации кви ъпдейти на софтуер ??
Като не трябва да плащаш и като си в 4-те си часа ЩО РЪЧКАШ БИЛЕТА ТАМ??
За мен балък е този който прави излишни и ненужни неща, а в последствие трябва да си плати за това.
Е така е - балъците плащат. Ама проблема е че сам си се направил на такъв. Никой не те е карал насила да ръчкаш щом не е нунжо!

KirilGeorgiev написа:Пише ли някъде че трябва да напусна до 15 минути след като съм си проверил билетчето?

Айде да не се хващаме за сламки - пише го.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Нед 11 мар 2012 17:12

Не искам да пиша в подобна тема, но ще засегна нещо което до тук не видях - тъп бил от къде бил какво бил - обидно е според мен да се правят квалификации! Аз в живота си и по-големи тъпотии съм правил, бидейки разсеян, замислен, непознавайки обстоятелствата и т.н. Човека е потребител и не трябва да е запознат със същността и натурата на паркинг системата внедрена в еди кой си обект в който той се намира. Трябва да можеш да я ползваш.

А охраната на мола? А управата на мола? Никой не се е опитал дори да погледне на човека като на клиент и да го третира така, както трябва да се третира клиент!!! Да му се анулира билета и "таксата" - защото КЛИЕНТЪТ им яввно е направил грешка - и за да бъде доволен този КЛИЕНТ и да бъде отново КЛИЕНТ не му се вземат левчетата на секундата а му се прави реверанс, за да бъде доволен и да няма втори мисли когато пак се присети за Сердика център. И когато разказва история за Сердика Център да не бъде "тия тъпаци там ми взеха 7 лева, защото си проверих билетчето на машината". А да бъде в "Сердика Център" веднъж, еди какво си но бяха разбрани и нямаше проблем.

Това е проблем на българския мениджмънт и на обслужването на клиенти в България като цяло!
Наричам го "синдром на Българския мениджмънт".
Не сте ли съгласни?

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Нед 11 мар 2012 17:14

Камбоне :да:
Ето това изчерпва темата!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”