китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Мнениеот joker » Пон 26 мар 2012 19:31

stefan4o написа:Ако купувачът на подаръка е примерно жена или човек, който хал-хабер от гуми няма е напълно нормален такъв подарък. Докторът ще купи две нови предни, тия ще ги метне отзад и ще ги кара, да не го мислим :beer

"Купувачът" е бил италианец и ги е карал на Голф5 1.9 ТДИ :lol:
Понеже тук се изредиха марки от същия ценови клас ...в никакъв случай няма да взема Корморан,Дебица,Клебер....карал съм ги и не бих повторил!Апропо!!!.. Клебер са доста по-скъпи...а доста зле се държат!А тези китайски гуми са от клас V!!! и с температурен индекс А.
Спокойно....за предни имам Goodrich карани един сезон и с доказани качества!!!Но все пак поне по индекси тези китайчета ги превъзхождат!
Благодаря още веднъж на всички колеги за наистина компетентните мнения :applause: !!!Абе :обичам ви !!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 мар 2012 20:50

Интересно,доста френски коли мисля излизат от завода точно с Клебер и ми е странно че PSA искат да си изтрепят клиентите като слагат на колите си този "боклук" ?? Малко работата отива на към "моето си е най-добро" ако да е китайско :idea:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 27 мар 2012 8:59

Заведох един приятел в една гумарница да си купи хубави гуми. Като видя Клебера и каза "Те са". Сега ми се сърди на мен. Старите са му Клебер и нямат нищо общо с новите. Ми да не би аз да съм им щанцовал надпис "Произведено в Румъния"? Плюс това го водих за Гудридж там. :(

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 27 мар 2012 9:37

Кво значение има марката, гледаш каучука да не се е втвърдил, после ги слагаш караш с тях и ще разбешеш дали стават. Те и хубава марка да са, ако са станали на пласмаса чакай да спреш с тях ..

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 9:42

genov1 написа:Кво значение има марката, гледаш каучука да не се е втвърдил, после ги слагаш караш с тях и ще разбешеш дали стават. Те и хубава марка да са, ако са станали на пласмаса чакай да спреш с тях ..

Да де, само че обратното далеч не е признак на качествена гума! Ето това е значението на марката!

ти просто нищо не каза - "кво значение има ква е храната, гледай да не е с минал срок на годност и ако не е - кьопай!"

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 27 мар 2012 10:30

Предполагам че колегата не очаква тези китайски гуми да се държат като Мишелин или Пирели. незнам какво друго може да го посъветваме освен да ги сложи и да пробва. пробвай ги как спират, покарай малко с тех и ако не те кефят ги махай ..

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 27 мар 2012 10:53

Реално погледнато ако се спазва ЗДП /съобразена скорост,дистанция и други подобни глупости/ и с най-пластмасовия галош няма да имаш проблеми :idea: Друг е въпроса ако си от тези каращи "динамично" каквито са 90% от пишещите тук и което понятие за всеки има различно значение /от поддържането на максимално разрешената скорост до максималната на която е способна колата mhihi / ! Всеки сам преценява какви гуми да вземе за да му отговарят на "стила" :!:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 11:05

Stivi написа:Реално погледнато ако се спазва ЗДП /съобразена скорост,дистанция и други подобни глупости/ и с най-пластмасовия галош няма да имаш проблеми :idea: Друг е въпроса ако си от тези каращи "динамично" каквито са 90% от пишещите тук и което понятие за всеки има различно значение /от поддържането на максимално разрешената скорост до максималната на която е способна колата mhihi / ! Всеки сам преценява какви гуми да вземе за да му отговарят на "стила" :!:

Точно така. Макар, че все пак има ситуации и атмосферни условия, в които дори спазвайки ЗДП прецизно, качествената гума може да те спаси (или някой друг пред теб).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 27 мар 2012 11:29

Haralampi написа:
Stivi написа:Реално погледнато ако се спазва ЗДП /съобразена скорост,дистанция и други подобни глупости/ и с най-пластмасовия галош няма да имаш проблеми :idea: Друг е въпроса ако си от тези каращи "динамично" каквито са 90% от пишещите тук и което понятие за всеки има различно значение /от поддържането на максимално разрешената скорост до максималната на която е способна колата mhihi / ! Всеки сам преценява какви гуми да вземе за да му отговарят на "стила" :!:

Точно така. Макар, че все пак има ситуации и атмосферни условия, в които дори спазвайки ЗДП прецизно, качествената гума може да те спаси (или някой друг пред теб).

Забравих да уточня че имах предвид летни гуми,за зимните нещата са съвсем различни :!:

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 27 мар 2012 12:05

Да и аз съм съгласен че за летния сезон и ако се кара с ограниченията дори и пълен галош да са гумите пак ще вършат работа. там където има опасност от хлъзгане хората са сложили знаци, и ако се вглеждаме в тях няма да има проблеми

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 12:59

genov1 написа:Да и аз съм съгласен че за летния сезон и ако се кара с ограниченията дори и пълен галош да са гумите пак ще вършат работа. там където има опасност от хлъзгане хората са сложили знаци, и ако се вглеждаме в тях няма да има проблеми

Има ли знак за безотговорно тичащо през улицата дете в дъждовен ден? :idea:
А за дупка-кратер зад завоя?
А за рязко спираща блондинка?
А за аквапланинг?

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 27 мар 2012 15:35

А трябва ли? При шофиране съобразно ЗДП всичките изброени от теб опасности могат да се избегнат, така че една гума било тя КитайскА или КазахстанскА няма да те спаси ако не си съобразителен шофьор.Така си мисля аз.И за да не съм оф ще кажа на колегата пуснал темата, че съм с такива Предни гуми на ТИР-а , но там е друга бира.За 10000км досега не съм имал проблеми, след още 20000 ще видим.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 15:45

dimovip написа:А трябва ли? При шофиране съобразно ЗДП всичките изброени от теб опасности могат да се избегнат

:shock :shock :shock

Не си сериозен нали? Демек ако карам с 50 няма никакъв шанс да блъсна дете или да вляза в дупка?
А със 120 на магистралата аквапланинг не съществува...
(Той ЗЗП е предвидил всички ситуации викаш)

Добре! :да:

Последна промяна от Haralampi на Вто 27 мар 2012 15:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 27 мар 2012 15:47

ти караш ли с 40км/ч градско?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 15:48

dimovip написа:ти караш ли с 40км/ч градско?

Единствената злополука, която съм имал до момента с участие на човек (да чукам на дърво) стана при скорост 20-25 км/ч :idea:

След това се пише "несъобразена скорост" - и не се има предвид несъобразена със ЗЗП, а с обстоятелствата, включително и качеството на гумите ти :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”