Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Мнениеот Symptom » Вто 17 апр 2012 8:55

Балканската кретения няма граници.. забележете..появила се бабка..местото било на мъжа и.. как било? с документ с н.акт с какво? Същевременно седи някой трош'як не се кара и никой не дири собственика ,че заема ммясто.

:screwy

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 17 апр 2012 13:51

Най-култовото е като спреш на някой паркинг до голям блок и веднагически от някъде изкача някакъв селяндур, който заявява:
"Това да не ти е обществен паркинг!"

От тук нататък ти е ясно, че с малоумници няма смисъл да се разправяш, а новите гуми са скъпи.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 20 апр 2012 8:07

Миналото лято някой все ми прибираше шофьорското странично огледало. Веднъж ми бяха обърнали и предните чистачки, а веднъж и предните и задната. Така и не разбрах кой и защо го правеше. Спирах си където и другите спират т.е. не е място, къде да е забранено паркирането или да преча на някой да излезе например. Винаги спирам нормално, не като за 5 коли. Дали беше заради шуменската регистрация или нещо друго не знам, но след време се спря. Сега понякога пак паркирам на същото място по същия начин и да чукна на дърво нямам проблеми.
Иначе пред блока е пълен ад. От около 30-40 коли има поне 10-на, които аз ги наричам паметници. В смисъл такъв, не се мърдат изобщо, закотвени като кораб. Лади, трабантчета някви. Освен тези има и още няколко коли, които пък се местят веднъж на един или два месеца. Общо взето прибереш ли се след 5 следобяд, много трудно се намира място за паркиране. А ако е петък и се е изсипала цялата рода от село на гости у столицата е още по-голям ужас. Паркират така, че и албански тираджия би им завидял. Една кола паркирана на място за 3 и на всичкото отгоре препречен изхода на още една. А тва с паркирането, заемайки място за 2 и повече коли най-не мога да го разбера. Кво толкова му е трудното да направиш 2 маневри в повече и да загубиш 1 екстра минута :beat_butt2

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 20 апр 2012 8:51

Е... за радост нашия паркинг е малък и всеки си има определено место - човек би си помислил - какво по-добро от това, значи няма никакви проблеми.... Е да ама не - докато съседа (който е и именита личност в автомобилния бранш, но няма да го назова) паркира (очевидно умишлено, след като няколко пъти е говорено с него по този въпрос, но нищо не се променя) така, че вместо да мога да паркирам с една маневра, понякога са нужни 3-4, просто защото явно е трудно да си вкара колата още метър-два навътре.

Селянина си е селянин, дори и да се е пренесъл в София :!:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 20 апр 2012 10:07

Имам конфликт с жена ми като забрави да ми пусне смс.
Получавам и портофейлен конфликт в същата ситуация.

Иначе откакто е синя зона е много спокойно сутрин и вечер след уречен час става леш. Еле па има некви тарикати дето гледат мачове долу в некво офисче и идват 5 човека със 7 коли.
И един с некъв скутер, спира между колите и аз съм до него и опира на жената на фиестата тъпия дарак - викам а може ли да не си опираш коша на колата ми? Ееее добре може, извинявай - все едно че се подпрях на макарите му.

Баси наглите хорица има по тоя свят - любимите са ми виновни и обидени че си им казал че са виновни - смея им се, а те си мислят че съм луд :) :screwy :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 20 апр 2012 10:53

За половин година 2-3 пъти съм спирал точно пред входа, защото наистина нямаше места около блока. На третия път намерих бележка "уважаеми съседе, моля не спирайте пред входа както най-редовно го правите. домоуправителката". Е не спирам вече, качвам се по поляни и удрям картера и прагове, ама пред входа не. Тъпото е че 2-3 коли започнаха редовно да си спират там, а мазната джофра нищо не прави, даже си спира малкия кенеф на места за 2 коли понякога. А като ме види в асансьора е най-любезния човек на земята. Със СС регистрация съм... За пореден път се убеждавам, че не е до гражданство, а до тъпотията и простотията на субекта :roll:

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 20 апр 2012 14:59

Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Та, извода е че дори на улица, в предградията на голям град в чужбина, с ограничен достъп, на която би трябвало да живеят интелигентни и образовани хора, има и такива, които не знаят какво и защо правят.
При разговор с въпросния съсед, който има 4 автомобила, като оставя 2 на улицата, оправданието му беше, че съм спрял на "неговото" място.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 20 апр 2012 15:19

Quottzot написа:Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Та, извода е че дори на улица, в предградията на голям град в чужбина, с ограничен достъп, на която би трябвало да живеят интелигентни и образовани хора, има и такива, които не знаят какво и защо правят.
При разговор с въпросния съсед, който има 4 автомобила, като оставя 2 на улицата, оправданието му беше, че съм спрял на "неговото" място.

Mи прав си е човека. След като си в къща, имаш двор и гараж за какъв чеп спираш не пред вас ми чак две къщи надолу пред хорската къща :dummy: Мързи те да прибереш вана, ОК, спри го пред вас, как така ще го спираш пред хората. Особено след като знаеш, че човека има няколко коли. Не е могъл да паркира пред тях заради твоята кола и ти е надрал колата. И аз да съм и аз бих ти я надрал. Я се постави на негово място, някой да ти паркира пред твоята къща, като може да си паркира пред неговата.
Имах точно такива съседи като теб. За щастие бяха разбрани и след забележка от моя страна престанаха да ми паркират под прозорците и си паркираха пред техните си.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 20 апр 2012 15:26

xploda написа:
Quottzot написа:Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.

Mи прав си е човека. След като си в къща, имаш двор и гараж за какъв чеп спираш не пред вас ми чак две къщи надолу пред хорската къща :dummy: Мързи те да прибереш вана, ОК, спри го пред вас, как така ще го спираш пред хората. Особено след като знаеш, че човека има няколко коли. Не е могъл да паркира пред тях заради твоята кола и ти е надрал колата. И аз да съм и аз бих ти я надрал. Я се постави на негово място, някой да ти паркира пред твоята къща, като може да си паркира пред неговата.
Имах точно такива съседи като теб. За щастие бяха разбрани и след забележка от моя страна престанаха да ми паркират под прозорците и си паркираха пред техните си.

Абе ти мръдна ли? как ше е прав тоя селски бек да му нареже гумите и да му надере боята :dummy: плаша се от хора с такова мислене :не: :не: :не:

Потребителски аватар
rs_guy
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU 2000

Мнениеот rs_guy » Пет 20 апр 2012 15:58

xploda написа:

После що ти били сгънати огледалата?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 20 апр 2012 16:35

xploda написа:Mи прав си е човека.

Какво като му е спрял пред къщата? Не знам как е в Полша, но в България все още пътната мрежа не е частна и всеки може да си спира където пожелае, спазвайки закона за движение по пътищата. С кой акъл реши, че случайнит факт на собственост върху един имот автоматично ти дава някакви права върху съседния път. Имаш много изкривено схващане за собствеността.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 20 апр 2012 16:57

xploda написа:

Еми в темата се говори точно за такива като теб!
Чудя се как може да има хора с такова мислене, ми ходете дерете колите и пукайте гуми тихомълком като мишоци в тъмното, що трябва да се излагате макар и индиректно по форумите!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 20 апр 2012 17:00

Лично аз където и да ида да паркирам, винаги ми казват че неможе да се паркира! Не паркирам пред гараж, а до някоя къща, насред улицата! Не пречи на никой, но просто не искал да ми гледа колата когато се покаже пред прозореца, и не ми се занимава, и търся друго място! Така е и когато отида на работа, на всеки му прече чуждата кола, а неговата не прече на никой! Просто хората се узлобихме все повече един към друг, и това не води до нищо хубаво! :screwy

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 20 апр 2012 17:09

Пред всяка къща има по 2 места на улицата за паркиране, като на въпросния съсед две от колите му бяха паркирани пред къщите около неговата, едната му беше изкарана от гаража и паркирана на алеята пред него, а четвъртата беше пред моята къща. Поради семеен празник имах гости, роднини, които бяха дошли с две коли - едната паркирана на моята алея, а другата пред къщата ми. Видях че пред къщата на въпросният съсед имаше празно място и реших да не ги притеснявам да си местят колата и паркирах там. По-късно той решил да си прибере автомобилите, като ако ме беше потърсил, щях да си преместя колата.
Все пак той си получи заслуженото и ми изплати щетите. Нещата се повториха и с някои съседи, след което той доброволно напусна квартала и се премести другаде.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 20 апр 2012 17:17

Да бе как не, все ми е на акъла, че са еднакви нещата :Mr Green Fun . Едно е да си паркираш нормално и да ти чупят колата, съвсем друго е да си имаш, къде да паркираш, а да ходиш да заемаш хорските места. Все едно съседа да идва все у вас да яде щото го мързи да си сготви. Ще издържите ден, два на третия ще го изгоните. Същото е тук. Да, пред блока няма мое и твое, но тва е къща. Да, може и законно да не е твое място, но да можеш да паркираш пред вас необезпокояван, а да ходиш да паркираш пред комшията "щото те мързи", като по този начин караш и въпросния съсед пък да паркира на друго място е нищо друго, а точно идиотщина и всичко друго. Разбирам да не знаеш, че съседа ти има няколко коли и си паркира там как да е. Ама тва...и гараж да имаш и двор и пак пред хората т.е. вашите лични и законни места празни и неизползвани, а хората, които използват заетите от вас обществени места да се чудят къде да паркират. Не знам кой е селянина със селско мислене и кой се излага, но 200%не съм аз, па ако ще целия форум да изреве срещу мен. Въпросната постъпка(да си имаш лични узаконени паркоместа, но да не ги ползваш и да поставяш другите в трудна ситуация) е неетична, неколегиална и неправилна по всички параграфи, писани и неписани правила, пък кой каквото иска да си приказва.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”