Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?
Балканската кретения няма граници.. забележете..появила се бабка..местото било на мъжа и.. как било? с документ с н.акт с какво? Същевременно седи някой трош'як не се кара и никой не дири собственика ,че заема ммясто.

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Най-култовото е като спреш на някой паркинг до голям блок и веднагически от някъде изкача някакъв селяндур, който заявява:
"Това да не ти е обществен паркинг!"
От тук нататък ти е ясно, че с малоумници няма смисъл да се разправяш, а новите гуми са скъпи.
"Това да не ти е обществен паркинг!"
От тук нататък ти е ясно, че с малоумници няма смисъл да се разправяш, а новите гуми са скъпи.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Миналото лято някой все ми прибираше шофьорското странично огледало. Веднъж ми бяха обърнали и предните чистачки, а веднъж и предните и задната. Така и не разбрах кой и защо го правеше. Спирах си където и другите спират т.е. не е място, къде да е забранено паркирането или да преча на някой да излезе например. Винаги спирам нормално, не като за 5 коли. Дали беше заради шуменската регистрация или нещо друго не знам, но след време се спря. Сега понякога пак паркирам на същото място по същия начин и да чукна на дърво нямам проблеми.
Иначе пред блока е пълен ад. От около 30-40 коли има поне 10-на, които аз ги наричам паметници. В смисъл такъв, не се мърдат изобщо, закотвени като кораб. Лади, трабантчета някви. Освен тези има и още няколко коли, които пък се местят веднъж на един или два месеца. Общо взето прибереш ли се след 5 следобяд, много трудно се намира място за паркиране. А ако е петък и се е изсипала цялата рода от село на гости у столицата е още по-голям ужас. Паркират така, че и албански тираджия би им завидял. Една кола паркирана на място за 3 и на всичкото отгоре препречен изхода на още една. А тва с паркирането, заемайки място за 2 и повече коли най-не мога да го разбера. Кво толкова му е трудното да направиш 2 маневри в повече и да загубиш 1 екстра минута
Иначе пред блока е пълен ад. От около 30-40 коли има поне 10-на, които аз ги наричам паметници. В смисъл такъв, не се мърдат изобщо, закотвени като кораб. Лади, трабантчета някви. Освен тези има и още няколко коли, които пък се местят веднъж на един или два месеца. Общо взето прибереш ли се след 5 следобяд, много трудно се намира място за паркиране. А ако е петък и се е изсипала цялата рода от село на гости у столицата е още по-голям ужас. Паркират така, че и албански тираджия би им завидял. Една кола паркирана на място за 3 и на всичкото отгоре препречен изхода на още една. А тва с паркирането, заемайки място за 2 и повече коли най-не мога да го разбера. Кво толкова му е трудното да направиш 2 маневри в повече и да загубиш 1 екстра минута

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Е... за радост нашия паркинг е малък и всеки си има определено место - човек би си помислил - какво по-добро от това, значи няма никакви проблеми.... Е да ама не - докато съседа (който е и именита личност в автомобилния бранш, но няма да го назова) паркира (очевидно умишлено, след като няколко пъти е говорено с него по този въпрос, но нищо не се променя) така, че вместо да мога да паркирам с една маневра, понякога са нужни 3-4, просто защото явно е трудно да си вкара колата още метър-два навътре.
Селянина си е селянин, дори и да се е пренесъл в София
Селянина си е селянин, дори и да се е пренесъл в София
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам конфликт с жена ми като забрави да ми пусне смс.
Получавам и портофейлен конфликт в същата ситуация.
Иначе откакто е синя зона е много спокойно сутрин и вечер след уречен час става леш. Еле па има некви тарикати дето гледат мачове долу в некво офисче и идват 5 човека със 7 коли.
И един с некъв скутер, спира между колите и аз съм до него и опира на жената на фиестата тъпия дарак - викам а може ли да не си опираш коша на колата ми? Ееее добре може, извинявай - все едно че се подпрях на макарите му.
Баси наглите хорица има по тоя свят - любимите са ми виновни и обидени че си им казал че са виновни - смея им се, а те си мислят че съм луд

Получавам и портофейлен конфликт в същата ситуация.
Иначе откакто е синя зона е много спокойно сутрин и вечер след уречен час става леш. Еле па има некви тарикати дето гледат мачове долу в некво офисче и идват 5 човека със 7 коли.
И един с некъв скутер, спира между колите и аз съм до него и опира на жената на фиестата тъпия дарак - викам а може ли да не си опираш коша на колата ми? Ееее добре може, извинявай - все едно че се подпрях на макарите му.
Баси наглите хорица има по тоя свят - любимите са ми виновни и обидени че си им казал че са виновни - смея им се, а те си мислят че съм луд

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
За половин година 2-3 пъти съм спирал точно пред входа, защото наистина нямаше места около блока. На третия път намерих бележка "уважаеми съседе, моля не спирайте пред входа както най-редовно го правите. домоуправителката". Е не спирам вече, качвам се по поляни и удрям картера и прагове, ама пред входа не. Тъпото е че 2-3 коли започнаха редовно да си спират там, а мазната джофра нищо не прави, даже си спира малкия кенеф на места за 2 коли понякога. А като ме види в асансьора е най-любезния човек на земята. Със СС регистрация съм... За пореден път се убеждавам, че не е до гражданство, а до тъпотията и простотията на субекта 
Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Та, извода е че дори на улица, в предградията на голям град в чужбина, с ограничен достъп, на която би трябвало да живеят интелигентни и образовани хора, има и такива, които не знаят какво и защо правят.
При разговор с въпросния съсед, който има 4 автомобила, като оставя 2 на улицата, оправданието му беше, че съм спрял на "неговото" място.
Та, извода е че дори на улица, в предградията на голям град в чужбина, с ограничен достъп, на която би трябвало да живеят интелигентни и образовани хора, има и такива, които не знаят какво и защо правят.
При разговор с въпросния съсед, който има 4 автомобила, като оставя 2 на улицата, оправданието му беше, че съм спрял на "неговото" място.
- xploda
- Двигател:
Quottzot написа:Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Mи прав си е човека. След като си в къща, имаш двор и гараж за какъв чеп спираш не пред вас ми чак две къщи надолу пред хорската къща
Мързи те да прибереш вана, ОК, спри го пред вас, как така ще го спираш пред хората. Особено след като знаеш, че човека има няколко коли. Не е могъл да паркира пред тях заради твоята кола и ти е надрал колата. И аз да съм и аз бих ти я надрал. Я се постави на негово място, някой да ти паркира пред твоята къща, като може да си паркира пред неговата. Имах точно такива съседи като теб. За щастие бяха разбрани и след забележка от моя страна престанаха да ми паркират под прозорците и си паркираха пред техните си.
xploda написа:Quottzot написа:Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Mи прав си е човека. След като си в къща, имаш двор и гараж за какъв чеп спираш не пред вас ми чак две къщи надолу пред хорската къщаМързи те да прибереш вана, ОК, спри го пред вас, как така ще го спираш пред хората. Особено след като знаеш, че човека има няколко коли. Не е могъл да паркира пред тях заради твоята кола и ти е надрал колата. И аз да съм и аз бих ти я надрал. Я се постави на негово място, някой да ти паркира пред твоята къща, като може да си паркира пред неговата.
Имах точно такива съседи като теб. За щастие бяха разбрани и след забележка от моя страна престанаха да ми паркират под прозорците и си паркираха пред техните си.
Абе ти мръдна ли? как ше е прав тоя селски бек да му нареже гумите и да му надере боята
плаша се от хора с такова мислене - rs_guy
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: AGU 2000
xploda написа:Quottzot написа:Добре че живея в къща и имам гараж и двор. Въпреки това няколко пъти съм оставял Мултивана ми на улицата за през нощта, като веднъж го бях спрял на отсрещната страна на улицата, две къщи по-надолу и на другата сутрин от лявата страна имаше 3-4 ленти от ключ по цялата дължина на автомобила и две от гумите му бяха срязани. За щастие камерите на съседа, живеещ до къщата където си бях спрял колата бяха заснели недоброжелателния съсед и последва съд.
Mи прав си е човека. След като си в къща, имаш двор и гараж за какъв чеп спираш не пред вас ми чак две къщи надолу пред хорската къщаМързи те да прибереш вана, ОК, спри го пред вас, как така ще го спираш пред хората. Особено след като знаеш, че човека има няколко коли. Не е могъл да паркира пред тях заради твоята кола и ти е надрал колата. И аз да съм и аз бих ти я надрал. Я се постави на негово място, някой да ти паркира пред твоята къща, като може да си паркира пред неговата.
Имах точно такива съседи като теб. За щастие бяха разбрани и след забележка от моя страна престанаха да ми паркират под прозорците и си паркираха пред техните си.
После що ти били сгънати огледалата?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
xploda написа:Mи прав си е човека.
Какво като му е спрял пред къщата? Не знам как е в Полша, но в България все още пътната мрежа не е частна и всеки може да си спира където пожелае, спазвайки закона за движение по пътищата. С кой акъл реши, че случайнит факт на собственост върху един имот автоматично ти дава някакви права върху съседния път. Имаш много изкривено схващане за собствеността.
xploda написа:
Еми в темата се говори точно за такива като теб!
Чудя се как може да има хора с такова мислене, ми ходете дерете колите и пукайте гуми тихомълком като мишоци в тъмното, що трябва да се излагате макар и индиректно по форумите!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз където и да ида да паркирам, винаги ми казват че неможе да се паркира! Не паркирам пред гараж, а до някоя къща, насред улицата! Не пречи на никой, но просто не искал да ми гледа колата когато се покаже пред прозореца, и не ми се занимава, и търся друго място! Така е и когато отида на работа, на всеки му прече чуждата кола, а неговата не прече на никой! Просто хората се узлобихме все повече един към друг, и това не води до нищо хубаво! 

Пред всяка къща има по 2 места на улицата за паркиране, като на въпросния съсед две от колите му бяха паркирани пред къщите около неговата, едната му беше изкарана от гаража и паркирана на алеята пред него, а четвъртата беше пред моята къща. Поради семеен празник имах гости, роднини, които бяха дошли с две коли - едната паркирана на моята алея, а другата пред къщата ми. Видях че пред къщата на въпросният съсед имаше празно място и реших да не ги притеснявам да си местят колата и паркирах там. По-късно той решил да си прибере автомобилите, като ако ме беше потърсил, щях да си преместя колата.
Все пак той си получи заслуженото и ми изплати щетите. Нещата се повториха и с някои съседи, след което той доброволно напусна квартала и се премести другаде.
Все пак той си получи заслуженото и ми изплати щетите. Нещата се повториха и с някои съседи, след което той доброволно напусна квартала и се премести другаде.
- xploda
- Двигател:
Да бе как не, все ми е на акъла, че са еднакви нещата
. Едно е да си паркираш нормално и да ти чупят колата, съвсем друго е да си имаш, къде да паркираш, а да ходиш да заемаш хорските места. Все едно съседа да идва все у вас да яде щото го мързи да си сготви. Ще издържите ден, два на третия ще го изгоните. Същото е тук. Да, пред блока няма мое и твое, но тва е къща. Да, може и законно да не е твое място, но да можеш да паркираш пред вас необезпокояван, а да ходиш да паркираш пред комшията "щото те мързи", като по този начин караш и въпросния съсед пък да паркира на друго място е нищо друго, а точно идиотщина и всичко друго. Разбирам да не знаеш, че съседа ти има няколко коли и си паркира там как да е. Ама тва...и гараж да имаш и двор и пак пред хората т.е. вашите лични и законни места празни и неизползвани, а хората, които използват заетите от вас обществени места да се чудят къде да паркират. Не знам кой е селянина със селско мислене и кой се излага, но 200%не съм аз, па ако ще целия форум да изреве срещу мен. Въпросната постъпка(да си имаш лични узаконени паркоместа, но да не ги ползваш и да поставяш другите в трудна ситуация) е неетична, неколегиална и неправилна по всички параграфи, писани и неписани правила, пък кой каквото иска да си приказва.
. Едно е да си паркираш нормално и да ти чупят колата, съвсем друго е да си имаш, къде да паркираш, а да ходиш да заемаш хорските места. Все едно съседа да идва все у вас да яде щото го мързи да си сготви. Ще издържите ден, два на третия ще го изгоните. Същото е тук. Да, пред блока няма мое и твое, но тва е къща. Да, може и законно да не е твое място, но да можеш да паркираш пред вас необезпокояван, а да ходиш да паркираш пред комшията "щото те мързи", като по този начин караш и въпросния съсед пък да паркира на друго място е нищо друго, а точно идиотщина и всичко друго. Разбирам да не знаеш, че съседа ти има няколко коли и си паркира там как да е. Ама тва...и гараж да имаш и двор и пак пред хората т.е. вашите лични и законни места празни и неизползвани, а хората, които използват заетите от вас обществени места да се чудят къде да паркират. Не знам кой е селянина със селско мислене и кой се излага, но 200%не съм аз, па ако ще целия форум да изреве срещу мен. Въпросната постъпка(да си имаш лични узаконени паркоместа, но да не ги ползваш и да поставяш другите в трудна ситуация) е неетична, неколегиална и неправилна по всички параграфи, писани и неписани правила, пък кой каквото иска да си приказва.Върни се в “Общи автомобилни дискусии”