удар с кошута

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: удар с кошута

Мнениеот joker » Сря 30 май 2012 21:13

Ама колеги,моля ви четете внимателно...никой нищо няма да ви направи ако блъснете животно.Проблемите са ако го вземете и го открият в колата ви..вкл. и част от него...или свидетели дадат показания,че са ви видели да товарите дивеч в колата.А свидетели и "доброжелатели" особено на оживен път все ще се намерят...Но всеки си решава сам за риска.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 02 юни 2012 14:49

През 1988 бутнах един заек с колата и го прибрах в багажника. :oops: По-късно същия послужи за почерпка. :drunk Споделям тази случка спокойно с Вас, тъй като "престъплението" е покрито от давностен срок, предвиден от закона. :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 02 юни 2012 16:28

Enforcer написа:През 1988 бутнах един заек с колата и го прибрах в багажника. :oops: По-късно същия послужи за почерпка. :drunk Споделям тази случка спокойно с Вас, тъй като "престъплението" е покрито от давностен срок, предвиден от закона. :beer

Нали си сещаш, че и аз да го напиша няма гаранция, че наистина такова нещо е извършено. Още повече ще трябва да се търсят свидетели.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 02 юни 2012 20:04

velinsl написа:ще трябва да се търсят свидетели.
Ако не си на државна служба си недосегаем от закона.

Какви свидетели на второстепенен път посред нощ? :Mr Green Fun
А и какво значение има на каква служба си, "престъплението" няма връзка със службата. :012:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 02 юни 2012 21:12

joker написа:Ама колеги,моля ви четете внимателно...никой нищо няма да ви направи ако блъснете животно.Проблемите са ако го вземете и го открият в колата ви..вкл. и част от него...или свидетели дадат показания,че са ви видели да товарите дивеч в колата.А свидетели и "доброжелатели" особено на оживен път все ще се намерят...Но всеки си решава сам за риска.

Мнго си прав ! Вземеш ли животно може да имаш проблеми. Освен ако адвоката ти не докаже че си карал хайванчето към спешно отделение :)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 03 юни 2012 8:32

joker написа:Ама колеги,моля ви четете внимателно...никой нищо няма да ви направи ако блъснете животно.Проблемите са ако го вземете и го открият в колата ви..вкл. и част от него...или свидетели дадат показания,че са ви видели да товарите дивеч в колата.А свидетели и "доброжелатели" особено на оживен път все ще се намерят...Но всеки си решава сам за риска.

Ами...четем :dontknow:
Чл. 43. (1) Ползването на дивеча се осъществява чрез ловуване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Ловуване е убиване, улавяне, преследване и нараняване на дивеч, както и вземане, пренасяне, укриване, съхраняване, обработване, превозване на намерен, ранен и убит дивеч или на разпознаваеми части от него, събиране и вземане на яйца от птици - обект на лов.

Покажете ми нормативен акт, според който прегазването на животно на пътното платно не е убиване... :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 03 юни 2012 10:25

Дефинирай "дивеч", защото от цитата ти не става ясно. Лице с ловен билет трябва да може да разпознае животните, но някои хора не различават колута от коза ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 03 юни 2012 12:05

Чл. 5. (1) Дивеч по смисъла на закона са всички бозайници и птици - обект на лов, които живеят на свобода при естествени условия или се развъждат в заградени територии с ловно-стопанска цел.
(2) Обект на лов са:
1. бозайници и птици, съгласно приложението;
2. бозайници и птици, интродуцирани в страната с ловностопанска цел;
3. подивели и скитащи кучета и котки в ловностопанските райони.
(3) Не са обект на лов бозайниците и птиците по ал. 2, развъждани и отглеждани в зоопаркове, зооградини и зоокътове, както и тези, развъждани във ферми, до момента на разселването им в природата.
(4) Според времето на пребиваване на територията на страната дивечът се разделя на местен и мигриращ.

като добавим и казаното от icoico излиза, че ако удариш дори пумияр подлежиш на съд и конфискация на колата ... хаха яко и безумно :) ето ги и самите райони: http://ebox.nbu.bg/loventurizam/area04.html

иначе това е доста неприятно, на един колега една сърна му скочи направо на стъклото (така пресичали, на подскоци) и на 30% влезе при него - грозна и опасна работа!

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Нед 03 юни 2012 12:22

Вчера, на път за Велико Търново, някъде след Севлиево в една гориста местност, си карам и на 150 пред мен излиза една лисица, след нея още една и още...направо като керван се източиха и пресякоха пътното платно. Участъка беше дълъг и прав. Добре, че нямаше други коли и успях да ги видя навреме. Намалих от 120 и ги изчаках да преминат. :D

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 03 юни 2012 19:40

VWGT написа:като добавим и казаното от icoico излиза, че ако удариш дори пумияр подлежиш на съд и конфискация на колата ... хаха яко и безумно :) ето ги и самите райони: http://ebox.nbu.bg/loventurizam/area04.html

иначе това е доста неприятно, на един колега една сърна му скочи направо на стъклото (така пресичали, на подскоци) и на 30% влезе при него - грозна и опасна работа!

Интересно законче се оказва това за лова:
Чл. 92. Водач на превозно средство, който не спре след подаден сигнал от длъжностно лице по охрана на дивеча, се наказва с глоба от 50 до 500 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Ква стана тя? :roll: Глобата за неспиране на горския била повече от два пъти по-голяма от тази за неспиране на катаджия??? :gruebel mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 03 юни 2012 20:13

При пътуване миналата година, в Гърция посока Аспровалта по пътя видях прегазен заек (по точно беше му смачкан фасона) и лежеше половината на банкета! Когато преминавах на отиване, преди мен имаше много коли през деня и никой не спря да го вземе, защо ли? Ми бяха Гърци, на връщане заека на същото място го няма, явно се е свестил избършил е кръвта по банкета и си е ходил :063: Истината е че ние Българите да згазиме и скакалец, ще слезем да го приберем и да го опечем! Жалко но фатк! На мен и през ум не ми е минавало да взимам каквито и да е прегазени животни, виждъл съм даже згазена лисица, не я взимам защото ако ме спрат иди доказвай че е била убите от кола, немога да оспоря обвинението на полицая, дори и да имам камера на колата, ТАКА ЧЕ не бъдете сигурни че винги сме прави! :012:

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Нед 03 юни 2012 20:53

Добре дошъл в клуба.И аз преживях същото само,че колата беше доста смачкана,а коня оцеля ...

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 03 юни 2012 20:58

my heart iS iCe написа:При пътуване миналата година, в Гърция посока Аспровалта по пътя видях прегазен заек (по точно беше му смачкан фасона) и лежеше половината на банкета! Когато преминавах на отиване, преди мен имаше много коли през деня и никой не спря да го вземе, защо ли? Ми бяха Гърци, на връщане заека на същото място го няма, явно се е свестил избършил е кръвта по банкета и си е ходил :063: Истината е че ние Българите да згазиме и скакалец, ще слезем да го приберем и да го опечем! Жалко но фатк! На мен и през ум не ми е минавало да взимам каквито и да е прегазени животни, виждъл съм даже згазена лисица, не я взимам защото ако ме спрат иди доказвай че е била убите от кола, немога да оспоря обвинението на полицая, дори и да имам камера на колата, ТАКА ЧЕ не бъдете сигурни че винги сме прави! :012:

Ти вземи лисицата-та после да те видя как ще се справиш с бълхите които ще ти остави mhihi

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пон 04 юни 2012 17:11

По случай дивеча случка на един доктор през соца.Карайки блъска сърна и какво да прави товари я в колата и я кара в някакво горско стопанство и там му казват главата за трофей за стопанството месото за нас.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 04 юни 2012 17:46

Никои непризнава нишо при такъв удар :Mr Green Fun Аз сам удрял магаре добре, че имах късмет :bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”