Dacia Logan се преобърна през таван на снимки на Show Room

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 15 дек 2006 23:28

Vlad777 написа:SirT :?:

Да, и аз очаквам включване! :lol:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 15 дек 2006 23:43

Добре изглеждащ автомобил-отвън, но не и от вътре. Но ако беше хубав Румънците щяха да си го карат, а не да правят основен износ за Африканските държавии същевременно да си внасят Рено от Турция.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 16 дек 2006 0:22

Andrian_VT написа:Добре изглеждащ автомобил-отвън, но не и от вътре. Но ако беше хубав Румънците щяха да си го карат, а не да правят основен износ за Африканските държавии същевременно да си внасят Рено от Турция.

:офф

Ще видите какво ще се случи с пазара на употребяване автомобили в Европа след нова година!
Желаещи от22,5 милионна държава :shock Почти сигурно е, че не си харесват Дачията :lol: И като се "юрнат".....

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 17 дек 2006 22:54

:офф
Хайде стига с компетентните мнениея за държава в която не сте били:)
Добре изглеждащ автомобил-отвън, но не и от вътре. Но ако беше хубав Румънците щяха да си го карат, а не да правят основен износ за Африканските държавии същевременно да си внасят Рено от Турция.

Карат, карат нямаш си на идея колко много ги карат.
Ще видите какво ще се случи с пазара на употребяване автомобили в Европа след нова година!
Желаещи от 22,5 милионна държава Почти сигурно е, че не си харесват Дачията И като се "юрнат".....

Стандарта им е по-висок от нашия и расте по бързо от нашия. Също така някак си са предубедени че когато се купува автомобил трябва да е нов ( Въпрос на престиж. Това е нещо като нашия синдром всеки да кара мерцедес). Найстина досега данъците при внос на автомобил втора употреба бяха зверски но невярвам да се юрнат да купуват трошките на европа поради горепосочените причини.
Това не са мой измислици ами факти от разговорите ми с тях. Сега понеже си сменям колата и като им казах че ще взимам нещо 99-2001 ме попитаха " Ама защо толкова стара". Естествено и при тях има изключения но те просто потвърждават правилото.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 17 дек 2006 22:56

Абе тия с тая Дачия вече направо се наа...ха.То не бяха реклами по телевизии,радия и вестници,какви ли не ,,специалисти ни убеждават колко много си купуваш за толкова малко пари,колко европейски е този автомобил и как едва ли не ти го подаряват,А истината, според мен, е че по-голям кендзеф от това на БГ пазара няма./Да не се сърди Лада Калина,че тя е следващата/.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 17 дек 2006 23:01

Мен пък доста ме кефи комбито. Едно такова dci не бих отказал ;-)
Ако трябва ще му сменя окачването, предполагам, че ще стане от някое ренде. Доколкото разбрах окачването на Дачия е правено за румънските пътища, т.е. колата е с по-високо, и по-меко окачване, и затова става така.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Нед 17 дек 2006 23:35

ACCELERATOR написа:Как се преобръща кола ли? Караш със 100, завиваш рязко наляво, да поднесе леко, и след това рязко надясно, и си готов. С тази Дачия би трябвало да стане доста лесно :wink: :lol: :lol: :lol:

Чувал съм ,че старите S класи са почти необръщаеми.Не знам дали е така ,но лично със очите си съм виждал как над 10 човека се опитаха да преобърнат една S класа по таван и не успяха.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 17 дек 2006 23:40

Е, с С-класа наистина ще е трудно. Освен че тежи повече от 2т, е и много широка.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 17 дек 2006 23:47

Ако с 230км/ч дръпнеш ръчна и навъртиш волана :shock

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 17 дек 2006 23:54

maniak написа::офф
Хайде стига с компетентните мнениея за държава в която не сте били:)

Ами ходил съм.
Виждал съм.
Знам как е.
А за стандарта-да, много по-висок е от нашия. Имат много изгодни лизинги за покупка на автомобили. Ако работят на хубава работа могат да си позволят да си закупят доста добри машини. Ако ние получаваме средно 250лв. те получават над 250 евро. Но какво могат да си купят с тези пари? Отиди една вечер след 17:30h в Метро-Русе и ще се чудиш къде се се намираш-в България или в Румъния. Няма да има място да си паркираш колата от румънски автомобили.
Самите румънци си признават, че Логана е изключително не сполучлив модел.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 17 дек 2006 23:59

350лв. идва на месец, ако човек реши да изплаща нова кола струваща към 20хил.лв. така за 5год, че и с 250ойро пак не става работа, а в Б-я лизингите също са изгодни 2-3% годишна лихва мисля, че е поносимо за изплащане на кола.
Ама човек разбиращ от коли според мен никога не би си купил Логан, ама това е друга тема, купуват ги повече фирми учреждения и т.н, трябва някой да е дълбоко заблуден за да си купи Логан за личен автомобил.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 18 дек 2006 9:32

Навремето "Ситроен" са давали награда на човек, който успее да обърне тяхна кола. :D

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 18 дек 2006 12:04

Ако ние получаваме средно 250лв. те получават над 250 евро

Съотношението ти е вярно ама цифрите не:). Аз лично не познавам някой който взима 250лв. Говоря за София но дори и в град като русе хората взимат поне 350-500лв.
В Румъния ретейл бизнеса е доста развит така че, е странно да идват да пазаруват в Русе. Само таксите за преминаване на границата в двете посоки са в порядъка на 50-60eur за автомобил. ( 50 евро взимат румънските власти и 10евро Българските. Но това е една друга тема "Колко зле са управниците ни")
Нямам идея що за автомобил е тази Датчия но не вярвам да е много добър. Не е и никак евтин 7000eur. Въпреки това Букурещ е буквално залят с тях. А букурещ не е малък град.
Другото което споменах е народопсихологията. Както голяма част от Българите като се видят в някой лев скачат в някой мерцедес на 20 години вместо в нещо нормално но по ново, така за Румънците покупката на автомобил означава покупка на нов такъв. Въпрос на престиж и на това как ще се покажат пред съседите. Лично аз убеждавах един румънец в това да си вземе AUDI A4 TDI PD 2003 пред чисто нов Меган. Взе Мегана накрая.... нова кола бил...:049:

P.S Велико Търново ми е любимия град!!! Невероятен е. Ама нещо много рацери там. За една вечер две BMW видях с вратите напред по сравнително тесни улички ( едното изпреварваше на дрифт), отделно почти нямаше някой сравнително млад да не тръгве на мръсна газ:)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 21 дек 2006 23:17

^

факт е, че румънците пазаруват яко в Русе. Особено Гюргевските тарикати. Имам приятели с магазини за дрехи и техника и събота и неделя правят по 10-15 000лв оборот от румънци. Букурещ е много по-далеч от колкото Русе. Задръстванията в София са като сватбарска колона на фона на тези в Букурещ. Отделно в Букурещ е по-скъпо от колкото в Русе и София.
Относно автомобилите, в Румъния имат закон, с които защитават търговията на нови автомобили. Пазарът на автомобили втора ръка е значително по-скъп от нашия тук. Главно се върти между вносителите, които имат практика да изкупуват автомобили на клиенти и да им продават нови. Внос на автомобили втора ръка отвън почти няма.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 21 дек 2006 23:37

Sir T написа:...Внос на автомобили втора ръка отвън почти няма.

Е, след 01.01.2007 ще има :D ...и то доста масиран!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”