За алкохола и шофирането

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 03 фев 2007 23:39

sashobas написа:Не на алкохола.

Твърдо с теб :wink:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Съб 03 фев 2007 23:41

Vlad777 написа:Аз без 1 малко мога, но с 1 не! :wink:

Когато пия, никога не карам - има си приятели, таксите и Дринк & Драйв.

Не карайте след употреба на алкохол! НИКОГА!

Наздраве! Въртиии!

PL-16v написа:Лично мои съвет към всички колеги от форума не пиите дори и бира като сте с колата по лошо от пиян шофьор няма като ви се пие има таксита за тая работа лично аз със ръка на сърцето си казвам че пиян не съм карал НИКОГА :!: А и занапред мисля да не го правя

:idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 04 фев 2007 0:19

Nadya_ написа:
Vlad777 написа:Аз без 1 малко мога, но с 1 не! :wink:

Когато пия, никога не карам - има си приятели, таксите и Дринк & Драйв.

Не карайте след употреба на алкохол! НИКОГА!

Наздраве! Въртиии!

PL-16v написа:Лично мои съвет към всички колеги от форума не пиите дори и бира като сте с колата по лошо от пиян шофьор няма като ви се пие има таксита за тая работа лично аз със ръка на сърцето си казвам че пиян не съм карал НИКОГА :!: А и занапред мисля да не го правя

:idea: :idea: :idea:
поддържам ,ама понякога има малки изклю4ения-ама малки :oops: -такситата тук са скъпи

Потребителски аватар
SPITFIRE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SPITFIRE » Нед 04 фев 2007 0:34

Сигурно няма да съм първия няма и да съм последния с тази история....
Значи през 2006 почти всички от квартала изкарахме книжки..всички честно обаче..какво се оказа ...половината имат склоността да карат пияни като някои от тях мъртво пияни!!Чудех им се на тия хора как може да го правят това.Не веднъж съм им предлагал дори и когато нямах книжка да ги карам след купони и запивания..защото аз знаех какво ще направят и не пиех..но не те са толкова горди със себе си че предпочитата да убият себе си или някой друг не дай Боже!!Ха и най-обичат да ме режат с репликата:"Тоя пък..бегай от тука ти караш като пенсионер".Като пенсионер ма както имаше едно видео във vbox7 едно момче снима последиците от катастрофа с джиесема си и се чува как казва "..ето Пешо виждаш ли защо аз понякога карам като пенсионер!".Предпочитам пенсионер да ми викат отколкото 40 дни да ми правят!!
Да не дава Господ!!!

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Нед 04 фев 2007 1:06

SPITFIRE написа:....Значи през 2006 почти всички от квартала изкарахме книжки..всички честно обаче..какво се оказа ...половината имат склоността да карат пияни като някои от тях мъртво пияни!!....

..но не те са толкова горди със себе си че предпочитата да убият себе си или някой друг не дай Боже!!.......

......най-обичат да ме режат с репликата:"Тоя пък..бегай от тука ти караш като пенсионер".........

За съжаление доста често срещан проблем при "младите" (нови) шофьори..
Взима книжка, качва се в колата и се кефи на новите пътища, които се откриват пред него...самоуверено и необмислено...!
С други думи- "аз съм вече правоспособен и сега ще им покажа на другите колко съм "добър" и какво мога..."!
Но това е друга тема...
Още по- лоша става комбинацията между неизградени рефлекси, несигурен контрол над колата, неосъзнати възможности на водача + неточна преценка и реакция в дадена ситуация при несъобразени пътни условия....и АЛКОХОЛ!
Такава ситуация силно напомня "руска рулетка"..
Това за начинаещите шофьори...

Но хора...АЛКОХОЛА притъпява сетивата и точната преценка на ситуацията! Надали има човек, който не го знае...
Колкото и уверен да си в себе си..колкото и "трезвен" да се чувстваш...колкото и пъти да ти се е случвало да караш пил...
....едно е сигурно - че никога не е сигурно...

На скоро за пореден път ставам свидетел на грозна гледка...автомобил с 4-ма пияни до безпаметност спрял отстрани на пътя не за друго, а за да повръщат (извинявам се на гнусливите) двама от тях, докато другите двама се наливат блажено с останалото в бутилките...Няма лошо..освен едно- те се движат по пътищата в този момент, в това състояние, в потока, заедно със всички останали...!! :idea:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 04 фев 2007 1:15

аз ще ви дам още по страшен виновник за катастрофи,пресен пример в4ера сутринта към 9 4аса. втора кола съм и се движим с30км/4АС ,от другото платно има задръстване -колите не помръдват и кво се слу4и,като на кино вода4ката на колата пред мен по4на да захваща наляво ,остърга три коли и се заби 4елно във сфетофара ;арабката се беше дрогирала и накрая се сби и с полицаите :lol: абе филм на живо.така 4е прибавете и по страшния вредител-дрогата,а не само алкохола

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 04 фев 2007 3:32

Когато взех книжка и аз съм си позволявал да карам пил. После ми дойде акъла в главата. Добре че не е станало нещо, за което да съжалявам цял живот!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 04 фев 2007 4:18

Колеги не става въпрос тука можетели или неможете да карате пили дори и след половин бира. Според българския закон ако си пил си виновен!!!

Тъй ся си преставете следната ситоация вие сте на копон/събиране/парти/официялна вечеря и прочие. С колата сте! Сички пият и вие си поръчвате една малка бира и си мислите то от една малка съм в норма за дрегера. Да ама ко става после качвате се в колата и газ към вас по пътя некъв заспал дятка ви отнема предимство и ви отвява със москвето следва ГОЛФА за скрап. Идват КАТ и 1-вото което правят е тест за алкохол. Ти си пил оня не е близвал! КАТ те пише виновен земати книжката за немам колко месеца! И на сичкото от горе язък за каското щото те при опотреба на алкохол не плащат!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 04 фев 2007 6:57

мдаа, имал съм горчивич опит, точно от типа "една бира", последва отнемане на книжката ми за 0,51!!!.....обица на ухото вече.....като пия не карам, и като ще карам не пия :lol:

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Re: За алкохола и шофирането

Мнениеот varkulaka » Нед 04 фев 2007 10:56

kiik написа:Значи въпроса ми е малко теоритичен и с недотам ясен отговор, но горе-долу следния:
Колко време след умерена употреба на алкохол е безопасно да се кара, т.е. ако изпия примерно бутилка вино колко време трябва на организма да разгради алкохола за да е сигурно, че няма да дам положителна проба ако ме спрат?
Нека говориме за средностатистически човек - мъж, около 30 примерно, средно телосложение.... примерно казвам

И моля спестете отговори от типа "аз и на 10 ракии добре карам" - мисля 4е правилно формулирах въпроса!

след бутилка вино не ти препоръчвам поне 8 часа да се качваш да шофираш

Потребителски аватар
popyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popyi » Нед 04 фев 2007 11:14

По добре без пиячка.

Потребителски аватар
SPITFIRE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SPITFIRE » Пон 05 фев 2007 16:53

niks76 написа:аз ще ви дам още по страшен виновник за катастрофи,пресен пример в4ера сутринта към 9 4аса. втора кола съм и се движим с30км/4АС ,от другото платно има задръстване -колите не помръдват и кво се слу4и,като на кино вода4ката на колата пред мен по4на да захваща наляво ,остърга три коли и се заби 4елно във сфетофара ;арабката се беше дрогирала и накрая се сби и с полицаите :lol: абе филм на живо.така 4е прибавете и по страшния вредител-дрогата,а не само алкохола

Лелел какви са тия араби бе?Ти ме вкара в ебати филма!Нали уж корана им забранявал да пият, да се дрогират..кво става бе?Те са праведните, а ние неверниците?!Аз не мисля така!!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”