Питане относно ГТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wargod
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1600 AKL - 2000

Re: Питане относно ГТП

Мнениеот wargod » Чет 25 апр 2013 10:06

:bowdown :bowdown :beer :beer

Много благодаря за информацията!
Живи и здрави и само безаварийно :))

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 25 апр 2013 10:14

По-красиво е ако изпуснете датата :icon_lol
Лицето провеждащо прегледа ми отправи следните, правни заплахи:
- сега ще извикам патрул на КАТ, да спрат колата от движение
- на тебе да ти треснат акт по тоя/оня член с глоба и точки, както и месец лишаване
- за крушчица или мазно маншонче нема да минеш, щом си подминал датата
- от ДАИ ни гледат на камерите....ше ги викна и тех. :eek
Грам не е весело. :neutral

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 25 апр 2013 10:27

Не само в София могат да са ла*на! Повярвай ми и тука има ахмаци на кило. И веднга разказвам - карах преди години един служебен пасат 88-ма година, леки следи от задирания от мнооооогото хора дето му се изредиха да му чупят кокалите като на лека жена. И идва време за преглед, отивам аз при наши хора, че сме се сетили последния ден от изтичането на ГТП и нямаше ръчна точно в тоя момент. Ми да си кажа мен ми е през дедовия за ръчната има ли я или я няма, спирачките му бяха много добри. (ЗНАМ нямането на ръчна как се отразява на спирачките, но това е друга тема!)
Отивам в бившото ОСО до ритейл центъра в Пловдив и се представям, че еди кой си ме праща да не доглеждат, че няма ръчна, а да си ми проверят спирачките и да продължат без въпроси. Тогава още нямаше камери по пунктовете. Па като се почна едно заяждане, какво като те е изпратил Жоро еди кой си? Тая кола няма никакъв външен вид! Аз седя в недоумение - на преглед за изправността на автомобила ли съм или на изложение на VW :scare3 :scare3 :scare3
Газовете не са ти в нормата - това на газ, смятайте какво заяждане пада да ми го кажат това при току шлайфана глава, сменени гумички и тинтири-минтири и никаква загуба на масло. И накрая ме върнаха да си оправя външния вид на МПС-то, ръчната и катализатора :h020 :h020 :h020

Не можах да разбера кола на 20+ години какво толкова доглеждаха, ами ако дойде бай МангаУ без никви спирачки, отвсякъде ръжди, разтропана, раздрънкана жигула не знам какво ще му кажат !?

П.П.: Баща ми беше изтървал преди време датата, помнел си старото правило, че е до края на месеца, а не до датата написана отзад и да ти кажа не го гъбаркаха толкова, мина си нормално. Но явно е въпрос на отношение дали искат да имат клиенти или не. Аз ненапразно казах, че имам познати в пункт за ГТП и той ми казва: Да, връщам хора, но се стремя ако не е нещо сериозно да не го върна, щото в един момент тръгва слава на сервиза дето иска само нови коли да преглежда и само ако са изправни минават. Знаем си какво е положението на 70 % от колите - стари, очукани кошници и сме ги отсвирили не само от мърлящина, ами и от нямане, и от нужди все някъде другаде да се наливат пари. То и затова не се захващам на мойта да й оправя външния вид, гледам само технически възлите да са в изправно състояние да не се пребия някъде и тва е :beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 25 апр 2013 10:38

azrod написа: ами ако дойде бай МангаУ без никви спирачки, отвсякъде ръжди, разтропана, раздрънкана жигула не знам какво ще му кажат !?

Амин....няма да мине. В тоя пункт, за който говоря, но няма да спомена за да не им бягат клиентите, мангалът няма да мине.
Въпросното лице хем ме познава, хем всяка година му карам лична и служебна кола - технически изправни и пак се дръгне.
Склонен съм да му вярвам, че филмът е точно както ми го разясни. :confused
И така и трябва да бъде: виждал съм го как разплака едни хорица, баща и синче с нулеви спирачки барабанни отзад.
Ми приритах от кеф, що аз ше храним авточастарите, да поддържам кош, а те не :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 25 апр 2013 10:57

Ще видим след някой месец как ще се гледаме с началника заради тези Енджаклъми(сиреч дневните цигании)... :h020 Но пък юридически съм подготвен с разпечатани наредби в Джабката,кое може и кое не :icon_lol

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Чет 25 апр 2013 11:20

на мене прегледа ми изтече сега на 19-ти и не съм минал още, не карам колата защото е в гараж правя я, до седмица ще мина предполагам и ще видим какво ще стане. А ако съм бил извън Бг или града нямат никакво право на дума да кажат

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 25 апр 2013 19:55

Четейки сега за изтървани дати на прегледи и проблеми с лош външен вид, осъзнах в колко кофти ситуация съм от вчера.
Ситуацията е следната : Вчера, привечер едно джипче ми спря в багажника и ми огъна петата врата, утре отивам да предявя щета при застрахователя му (по гражданска), проблема е, че сега осъзнах, че няма как да ми изплатят щетата и да оправя колата преди 14.05., когато ми изтича прегледа. На пръв поглед не изглежда много зле, но не знам дали ще ме пуснат така на преглед. Ръба под рег. номера е зле смачкан (обърнат на вътре) може би ще се наложи да сменям вратата, което е скъпичко.
Някой знае ли какво се прави в такава ситуация?

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 26 апр 2013 1:44

отиди и ѝм покажи протокола от кат за ПТП-то още с отиването обясни ѝм преди да те попитат и всичко би трябвало да е наред.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 26 апр 2013 12:37

Хора, не се стягайте чак толкова. Това за изтичането на срока на прегледа е чиста проба заяждане. Единствено органите по контрол на автотранспорта могат да имат претенции към този документ. На половината от пунктовете дори не им връщам старото талонче за преглед. Просто според мен хората се натискат за рушвет. Другият път като ти отправят подобни правни заплахи ти ги попитай любезно дали знаят колко пункта за ГТП има в София.
Това че имаш огънат багажник в резултат на ПТП не може да е причина да те върнат от преглед. Ако толкова се притесняваш питай предварително и ако ти кажат нещо накриво им тегли една майна и отиди в друг пункт.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 27 апр 2013 9:05

Благодаря колеги,
вчера минах през един пункт за ГТП, обясних ситуацията, човека погледна колата и каза, че не е проблем да ме пуснат, като дойде време за прегледа. Щетата визуално не е голяма, пък и при тях камерата снимала само от пред и нямало да се види.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 27 апр 2013 19:58

какво сте се гипсирали, в крайна сметка ако не лопа всичко по ходовата, колата има спирачки и не са напукани маркучите, веднага ви казвам къде да минете- крафт в дружба. Нещата, на които си държат са тези, на които и всеки нрмален човек трябва да държи.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пет 10 май 2013 18:13

В Дружба закарах мотор, на който му поднових застраховката, която беше изтекла от 6 месеца, и от толкова нямаше и технически.. но го бях изкарал туку що от майстора, за сезонната смяна на течности.
Прегледаха си всичко, общо състояние на шасито (пипаха кабели/жила дали са захванати и дали има масло някъде), газове, спирачки, работа на цилиндри, номера на двигател, рама, светлини, клаксон, всички документи налични.. взеха ми 46лв и си заминах с нов технически за 2г, стария понеже не знаех, че трябва да го нося, ми казаха да го хвърля.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Съб 11 май 2013 14:18

StrEagle написа:В Дружба закарах мотор, на който му поднових застраховката, която беше изтекла от 6 месеца, и от толкова нямаше и технически.. но го бях изкарал туку що от майстора, за сезонната смяна на течности.
Прегледаха си всичко, общо състояние на шасито (пипаха кабели/жила дали са захванати и дали има масло някъде), газове, спирачки, работа на цилиндри, номера на двигател, рама, светлини, клаксон, всички документи налични.. взеха ми 46лв и си заминах с нов технически за 2г, стария понеже не знаех, че трябва да го нося, ми казаха да го хвърля.

А защо за две години?

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Съб 11 май 2013 16:59

срока на техническия преглед на моторите е 2 години може би защото смятат, че се кара сравнително по-малко от автомобилите...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 11 май 2013 17:01

Нормално, не мисля, че нормален човек би карал зимата в снега мотор :screwy
А, за лошия външен вид, на автомобилите, просто нямам думи. Ако искат всички да са перфектни, да ни купят нови!
Пунктове, колкото искаш, ако не караш без преглед!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”