За тунинга

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Re: за тунинга

Мнениеот dxd » Съб 13 яну 2007 19:06

gas написа:основната идея е подобряване,целта е колите да стават по-бързи,по-красиви,по-комфортни,стабилни,надежни и т.н.проблема в българия е че много хора се кефят на понаправени коли но не четат,не гледат и не мислят като правят нещо.бозавия 'бързи и яростни' обърка тотално хората със слаби познания.изведнъж всички(визирам българия) се юрнаха да правят тунинг,колко било лесно...хоп една купчина стъклопласт и готово.главите на повечето хора не побират това че за да стане една кола ефектна си трябва мислене,трябва квалифициран труд,знания и нй-вече бюджет по-голям от 1000лв :lol: .интересувам се от външния вид на колите и говоря основно за него.всяка марка автомобил си има собствена тунинг-култура към която е редно да се придържаш като се хванеш да я правиш.от години следя тунинг средата в българия с надеждата, в един момент нивото и да започне да расте но това не се случва,за съжаление...малко хора проглеждат,повечето са сляпи за истинските и хубави неща а ги виждат.общоприетото в наща жалка държавица е колкото по-тумбеста,по-шарена и по-пласмасова..толкова по-готина.тотална липса на стил,вкус и качество.
по-добре да спра че това ми е болна тема и ще си пиша до утре.

Има и сляпи ама повечето нямат пари,а искат да правят тунинг :lol:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Съб 13 яну 2007 19:08

[/quote]..повечето нямат пари,а искат да правят тунинг :lol:[/quote]

тогава по-добре да не се захващат защото ефекта в такива случай е обратен а и парите не са определящ фактор..ако не знаеш какво да си купиш и 20хил да похарчиш по една кола тя пак може да си изглежда като циркаджийски фургон

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 13 яну 2007 19:12

gas напълно те поддържам и съм 100% съгласен с теб и трябва сериозно да помислим по въпроса как да се популяризира това мнение е не да казваме пу деба и селяците колко са тъпи и прости и тези думи да остават във форума . Мен вече ме е срам да кажа че карам голф то като гледам разните зверове с ГОУФУВЕ и общоприетия лаф "голфаджия" ми то си е резил направо.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 13 яну 2007 19:19

gas написа:
..повечето нямат пари,а искат да правят тунинг :lol:[/quote]

тогава по-добре да не се захващат защото ефекта в такива случай е обратен а и парите не са определящ фактор..ако не знаеш какво да си купиш и 20хил да похарчиш по една кола тя пак може да си изглежда като циркаджийски фургон[/quote]

Иди им го наливай в простите глави на селските организми,чи без пари не става :wink: Те си скат да има шаренийка и товае :wink: Ма,че прилича колата повече на космическия кораб на Дарт Вейдър-маке това он не го интересува mhihi mhihi mhihi
И аз искам фарове за 500лв ама ги нямам и затова чакам отколкото да сложа от турския кореком за 150лв

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Съб 13 яну 2007 19:41

Мен вече ме е срам да кажа че карам голф то като гледам разните зверове с ГОУФУВЕ и общоприетия лаф "голфаджия" ми то си е резил направо.

Споделена мъка :cry: :cry: :cry:

А иначе за Тунинг - за БГ коментар нямам, факт си е че след филмите "бедни и яростни" се промиха много мозъци и освен тЮнинг изпълненията се появиха лошите момчета с клатещи се ладии и по цариградско си изпреварват в дясната.
Иначе истинското значение на тунинга е:
1-во подобряване на динамичните характеристики на двигател, окачване, спирачна уредба и.т.н.
2-ро са вече прагове брони боя музика и.т.н.
Обаче най големия проблем си е кинтажа.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 19:49

ами то е логично бе момчета: ако сега имах още 10 000лв, продавам моя голф и взимам следващия модел, по-нов, с повече екстри.няма да ги давам за брони ауспуси пружини огледала и т.н.
ще си купя по-нова кола и ще си изгоря оставащите пари през ауспуха.но така разсъждавам аз.
има хора които например с 10 000лв купуват кола за 2к 92г и другото за подобрения.
всеки си иазбира, въпрос на мироглед и средства ;)
а иначе всеки иска да е интересен и различен от заобикалящите го, и това е разбираемо,но с парите които получаваме повечето Българи в момента, виждате какво се получава.
аз съм оптимистично настроен и си мисля че с времето ще се оправят нещата.с повишаването на стандарта на живот, и с навлизането на конкуренция,от страна на световните лидери в областта на тунинга, ще се образоваме и ние "перничаните" mhihi

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 яну 2007 19:52

Ludia написа: ние "перничаните" mhihi

Смех голем :lol:
Само да те попитам като додадеш тези 10 000 лв и си купиш по нов аУтомобил направил ли си сметка какви са ти разходите по него - двойни,а може и тройни :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 19:56

Даскала написа:
Ludia написа: ние "перничаните" mhihi

Смех голем :lol:
Само да те попитам като додадеш тези 10 000 лв и си купиш по нов аУтомобил направил ли си сметка какви са ти разходите по него - двойни,а може и тройни :roll:

какви са ми разходите брат?
я сравни Г3 и Г4.и колко често се разваля 15г кола в сравнение с 4-5г ????

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 яну 2007 20:05

Ludia написа:я сравни Г3 и Г4.и колко често се разваля 15г кола в сравнение с 4-5г ????

Значи всичко опира до година на производство,това ли искаш да кажеш?
Ако 5 години някой пичага и е доливал само масълцето и е ръчкал яко скоростите си направи сметка колко ше те огреят тея 5 години!И за 2 години може да се скапе една кола от магазина!

п.п дочух че комплект съединител за Г4 струва 500 лева :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 20:09

Даскала написа:
Ludia написа:я сравни Г3 и Г4.и колко често се разваля 15г кола в сравнение с 4-5г ????

Значи всичко опира до година на производство,това ли искаш да кажеш?
Ако 5 години някой пичага и е доливал само масълцето и е ръчкал яко скоростите си направи сметка колко ше те огреят тея 5 години!И за 2 години може да се скапе една кола от магазина!

п.п дочух че комплект съединител за Г4 струва 500 лева :roll:

а я си представи същата колица за която говориш, след 15-тина годинки, А ? е т'ва караме аз и ти.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 яну 2007 20:14

Ludia написа:а я си представи същата колица за която говориш, след 15-тина годинки, А ? е т'ва караме аз и ти.

Батенце,всичко зависи от задкормилното устройство :!:
Ако е била в гараж,ако не е яла луга,ако и е сменяно всичко редовно,ще изкара 30-40 години нормално :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 20:21

Даскала написа:
Ludia написа:а я си представи същата колица за която говориш, след 15-тина годинки, А ? е т'ва караме аз и ти.

Батенце,всичко зависи от задкормилното устройство :!:
Ако е била в гараж,ако не е яла луга,ако и е сменяно всичко редовно,ще изкара 30-40 години нормално :lol:

брат, отконихме се от темата.и спирам.поздрави

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 13 яну 2007 20:33

Amorphiss написа:То за това си има и едно друго определение "Пернишки тЮнинг" !!!

леко баце леко!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 13 яну 2007 20:34

Тунинг на автомобила означава модифициране на компонентите от които е съставен, подмяна на някои от тях с по-усъвършенствани или добавяне на нови такива. Практически тунинг може да се прави на всичко в един автомобил - двигателя, окачването, спирачната система, интериора или екстериора (оптичен), може да включва добавянето на аудио и видеосистеми, промени в носещата конструкция, олекотяване на купето и др.

Изображение

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 яну 2007 20:38

Andrian_VT написа:

Изображение

Само да ви кажа,понеже всички сте се 'фърлили срещу пернишкия тунинг да погледнете регистрацията на този'убавец :idea:
Такъв модел тунинг в Перник няма да срещнете никога!
При нас всичко е стилно и елегантно + Уеко изчистено :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”