Haralampi, пожелавам ти успех! Аз не вярвам. Особено след като НВ БББ лично преряза лентичката по случай първата копка на улицата покрай нас преди 3-4-5-непомняточноколко години и която улица все още съществува само на хартия и в мечтите ни. Вярвам само в това, което аз сам мога да направя и постигна. За НВ БББ и всички отанали като него - или хубаво, или нищо. Споменавам го, защото сега е актуален, инак е същата стока като предишните, а вероятно като бъдещите такива.
hooligan_sk, не казвам, че нищо не трябва да се прави. Но да се говори, че ще бъдат оправени улиците и тротоарите с увеличените такси за паркиране в центъра, е ... безкрайно наивно.

Синята и зелени зони и как правозащитните органи спят!
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Синята и зелени зони и как правозащитните органи спят!
myrshavija написа:...
Въобще за кво им се занимаваш ...

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Колегата автор защо се захвана за паркирането, а не за системата на здравеопазване в Турция?
Или може би за социалната им политика като цяло?
Образование, пътища, данъци, нещо.
Или като не ни натискат да не звъним, съответно и обратното...

Или може би за социалната им политика като цяло?

Образование, пътища, данъци, нещо.

Или като не ни натискат да не звъним, съответно и обратното...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата автор е специалист на дългите философски изказвания, с които не се казват много конкретни неща - за справка виж темите за Емкомплект. Написал е някакви измишльотини за противоречието на конституцията и таксите за паркиране и сега ние се дъвчем, а той, с неговата будна съвест, даже няма намерение да оспори официално "противоконституционните" според него решения на общинския съвет.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
myrshavija написа:....
Аз лично не видях ти с това изказване какво точно каза. Два пъти го прочетох! Нищо не каза. Така че няма смисъл да критикуваш
бе то много хора май само четат отгоре отгоре без да разбират, та неема смисъл да се 'абиме, на всеки кат му дойде до главата - тогава, аз моята такса си я платих, че поревем още малко, па че ми мине ... кат на куче.
И кат казах куче, за тех кво мислите, или да го обръщам направо на политика, за да бият катанеца ...
И кат казах куче, за тех кво мислите, или да го обръщам направо на политика, за да бият катанеца ...

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
vihren1 написа:Аз пък съм доволен от новата синя зона, като идвам от Перник, да си свърша работа по центъра не обикалям 20-30 мин по малките улички, а веднага си намирам място.
То хубаво...да е лев,два да кажеш "майната му"...Днес около ТУ Пловдив беше ужас,идваше ми да си ида пак до вкъщи и да се върна с такси понеже бързах...

Та,колегата да не повдига въпроса с кучета,котки и прочеи,че ми е дотегнало от канчета,гранули по паркинга/тротоара,води,помии,мръсотии и космаци,и котешки стъпки по капака и стъклата!Тъкмо се зарадвам,че оредеят чрез майката природа и идват нови преселници

На всичко отгоре не може да бъде притисната финансово,щото някакви идиотски организации дават пари за храна...
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Ами на мен подобно недоразумение в Амстердам преди няколко години ми струва 300лв (закъснях с няма и час след като е изтекъл паркинг-талона). Това е положението - там също е "лудница" и няма тротоари ама поне и коли няма! Нека бъде така и в София поне!
А който иска да е "гъзар" и му е под достойнството да пътува с градски транспорт да бъде така добър да си плаща.
А който иска да е "гъзар" и му е под достойнството да пътува с градски транспорт да бъде така добър да си плаща.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако направят синя зона пред вас и трябва да плащаш друга песен ще запееш Няма лошо да се взимат пари от гъзарите но защо живеещите в зоните трябва да плащат не ми е ясно 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Щото за всеки лукс в тоя живот се плаща 
Аз също плащам за лукса да ида до центъра - не с паркирване, а с гориво или билетчета за градския транспорт. За това пък паркирването пред къщи ми е безплатно
Ти все едно ми задаваш въпроса защо данъците в София са по-високи от Нова Загора
Ми щото е София. А ядрото на София съответно е най-скъпото място за живеене по отношение на такси и така трябва да бъде.

Аз също плащам за лукса да ида до центъра - не с паркирване, а с гориво или билетчета за градския транспорт. За това пък паркирването пред къщи ми е безплатно

Ти все едно ми задаваш въпроса защо данъците в София са по-високи от Нова Загора

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Милослав написа:Регламентирахме двойно по-голяма лапачка и народа е спокоен и щастлив, защото управниците му уреждат спокойствие.
ПС Не бе, аз нямам против да има зона, ма защо аз да плащам след като имота ми е там и си е мой?
Колко от тези, които пишете си купихте стикери за паркиране по местодомуване? Или повечето живеете около зоните?
СОС го избират същите хора, които живеят на територията на Столична община. Значи трябва да се сърдим на тях, че това е техния избор, или?
А за плащането в центъра - навсякъде е така. Да живееш на пъпа си има много предимства, но и недостатъци.
Аз например не съм си купил стикер, защото мястото, където живея, макар и в центъра, е извън зоните. Но обмислям, ако има вариант, да купя за офиса ми, ако са разрешили това да става с договор за наем.
Отделно от това, кой е виновен, че масово хората купуват жилища без гаражи? От опит знам това. Проблеми с паркирането има не само в центъра, но и в кварталите, при това не от скоро. И който няма собствен гараж, ще му става все по-трудно.
"Добре", че цените на горивата са високи и удари криза, защото иначе сега в София нямаше да има игла къде да падне от автомобили.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Haralampi написа:Щото за всеки лукс в тоя живот се плаща
Ти все едно ми задаваш въпроса защо данъците в София са по-високи от Нова ЗагораМи щото е София. А ядрото на София съответно е най-скъпото място за живеене по отношение на такси и така трябва да бъде.
С кво плащаш бе, приятел? Ми как да идеш, ти и с цената на подметките си плащаш ако идеш пеш.
Нещо ми се струва доста елементарно обяснението ти. Ми сЕди си там, където си живееш, за да не плащаш Седи у квартала на кафенце, не хАби пари за ходене по центъра.
Що с кво София е по-различна от Нова Загора, че по-малко се челастрят хубавиците ни тука ли?
И защо ядрото на София трябва да е най-скъпото място?
Ква е логиката, щото всичкото селджук ми се е събрал тука ли?
Заради е такова мислене, заради разни управници с уникално логично мислене стигнахме до тука - кореняци софиянци да се изнасят по крайни квартали, по разни села до София, като ги чакат да станат квартали. Щото селянията е заляла публичния сектор, където мислят по същата логика, че от сиело е дошъл на София и ся ша ва опраим ний.
Е за тва си продавам и аз скромната барака в центъра, за да избягам от селската слива, която е под наем и говори на мек бг език, както и от оня дългия, дето прави с приятелите си по етаж и град, офроуд зад съседния блок и от ония които изораха с гуми зеленото пространство зад съседите, щото няма как да изкарат винетки за паркинга тука ...трагедия.
dobrin написа:Милослав написа:Регламентирахме двойно по-голяма лапачка и народа е спокоен и щастлив, защото управниците му уреждат спокойствие.
ПС Не бе, аз нямам против да има зона, ма защо аз да плащам след като имота ми е там и си е мой?
Колко от тези, които пишете си купихте стикери за паркиране по местодомуване? Или повечето живеете около зоните?
СОС го избират същите хора, които живеят на територията на Столична община. Значи трябва да се сърдим на тях, че това е техния избор, или?
А за плащането в центъра - навсякъде е така. Да живееш на пъпа си има много предимства, но и недостатъци.
Аз например не съм си купил стикер, защото мястото, където живея, макар и в центъра, е извън зоните. Но обмислям, ако има вариант, да купя за офиса ми, ако са разрешили това да става с договор за наем.
Отделно от това, кой е виновен, че масово хората купуват жилища без гаражи? От опит знам това. Проблеми с паркирането има не само в центъра, но и в кварталите, при това не от скоро. И който няма собствен гараж, ще му става все по-трудно.
"Добре", че цените на горивата са високи и удари криза, защото иначе сега в София нямаше да има игла къде да падне от автомобили.
Вероятно тр да се сърдим на техния избор, Добри.
Кое друго ни е като "навсякъдето", Добри? Що не почнем от тва ромите от Титан, примерно да почнат да работят съвестно, що не почнем от тва Бай Кольо, който копае дупка на ТВ Кула по долни гащи с лопатата, да няма време да пуши 100 цигари на ден?
Жилища без гаражи засегна - ти много добре знаеш съотношението гаражи/паркинг места спрямо апартаменти - та вече и таваните продават за апартаменти, няма как да има и толкова места?
А защо общината позволява да се строят 50 жилища с 5 гаража и 5 паркоместа - е няма как да стане

Общо взето мазалото е голямо, а народа се кефи вече дори на някаква дейност и до там сме стигнали, че ако някой каже че ще се изходи някъде и е от Общината, ние да го адмирираме, поради това, че е проявил инициатива.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не означава, че когато много неща не са ни в ред, трябва да не правим нищо. Да, не е приятно първо да започне бъркането в нашия джоб за сметка на тези, които прибират и не дават задоволителни резултати.
Относно съотношението жилища и гаражи. В момента всичко, за да се разреши, с много малки изключения, трябва да е покрито от гаражи, при това дори с 10 % повече от обектите в сградата. Какво става обаче - идва купувачът и казва - аз гараж не искам. Строителят строи, продава надземните обекти, гаражите остават празни. И после пак става - няма къде да се паркира.
Няма смисъл да влизаме в пререкание един с друг. Много си прав, че има много неща, които трябва да се направят, много трески за дялане, дето са казали хората. Това според мен обаче не означава, че лежейки на това, трябва да не правим никакви други промени. Именно плащайки редовно задълженията си към държавата и общината, човек има право да изисква адекватно отношение - и Титан, и ремонтите по улиците, и тротоарите, и междублоковите пространства, и всичко. Сигнали, жалби - трябва да си търсим правата. Само така можем да сме сигурни, че сме направили всичко, за да получим адекватна грижа от община и държава. Ако ли не - има и други инстанции.
Относно съотношението жилища и гаражи. В момента всичко, за да се разреши, с много малки изключения, трябва да е покрито от гаражи, при това дори с 10 % повече от обектите в сградата. Какво става обаче - идва купувачът и казва - аз гараж не искам. Строителят строи, продава надземните обекти, гаражите остават празни. И после пак става - няма къде да се паркира.
Няма смисъл да влизаме в пререкание един с друг. Много си прав, че има много неща, които трябва да се направят, много трески за дялане, дето са казали хората. Това според мен обаче не означава, че лежейки на това, трябва да не правим никакви други промени. Именно плащайки редовно задълженията си към държавата и общината, човек има право да изисква адекватно отношение - и Титан, и ремонтите по улиците, и тротоарите, и междублоковите пространства, и всичко. Сигнали, жалби - трябва да си търсим правата. Само така можем да сме сигурни, че сме направили всичко, за да получим адекватна грижа от община и държава. Ако ли не - има и други инстанции.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

O, аз ни най-малко искам да влизам в пререкания ...
Познаваме се и се уважаваме.
Просто обичам спора, а рядко се намират добри и обосновани събеседници.
Аз много се кефя да си плащам за някакви такива неща. Тия пари няма да ги нося в гроба. Но направо откачам, като плащам на вятъра, някой ме прави на глупак и ме убеждава в очевадни глупости. Затова "паля" така.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Това със жаленето наистина си е така
Аз мисля да подсетя ББ за бариерите на входа на София(по думите на Мечо)
Нямам против хората да се заселват,но наистина простотията прелива!
С това и мръсотията в столицата няма да спре.
Няма да се спре и неправилното паркиране по полянки,тротоари и кавото се сещате
Много се радвам,като видя как им лепкат фишовете за по 500лв
Нека им бъркат по джобовете.Нека бъркат и в моят,но когато съм сгрешил,прекалил.Аз ще си взема бележка.
Уф,поредната дълго обсъждана тема ще бъде.Отново София с/у останалите,па макар да са вече в София със софииски номера

Аз мисля да подсетя ББ за бариерите на входа на София(по думите на Мечо)

Нямам против хората да се заселват,но наистина простотията прелива!
С това и мръсотията в столицата няма да спре.
Няма да се спре и неправилното паркиране по полянки,тротоари и кавото се сещате

Много се радвам,като видя как им лепкат фишовете за по 500лв

Нека им бъркат по джобовете.Нека бъркат и в моят,но когато съм сгрешил,прекалил.Аз ще си взема бележка.
Уф,поредната дълго обсъждана тема ще бъде.Отново София с/у останалите,па макар да са вече в София със софииски номера

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”