Shell Fuel Safe - никога вече

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Shell Fuel Safe - НИКОГА вече

Мнениеот Vag_activator » Пет 09 ное 2012 17:09

Сипвал съм V power diesel с София преди 5-6 години,разлика с обикновенният - голяма!
Сипвам V power diesel в Русе... все едно сипах обикновенна нафта!Тогава карах 1.9д поло 6н,та както знаете при чистият дизел нафтата дай-добре се усеща в добрият/слабият вървеж на колата!При TDI,се усеща в разхода death

От тогава избягвам да зареждам на шел,и по скоро от скъпата им нафта +10ст/л за която разбрах - че много често служителите не наливат добавката,а си я прибират и после продават! :Mr Green Fun
Това го чух за Силистра,но явно си е практика и в Русе и навсякъде!По това време имаше 3 бензиностанции Sell в Русе,и след година пак си остана 1! :Mr Green Fun (защото глупави хора - няма!)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 09 ное 2012 17:34

Газта на Шел е от Вито газ :wink: Същата е и в други вериги :wink:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 09 ное 2012 17:40

barezifranko написа:Имах предвид точно за това "кръщаване" на място. Ясно е че всички обекти се зареждат с еднакво гориво, но после какви промени търпи това същото гориво един Господ знае.

Всички обекти се зареждат с едно гориво, но "кръщаване" при доставка не е възможно. Горивото се разтоварва от цистерната към подземния резервоар по дебел гофриран маркуч под налягане. Самата цистерна има разходомер който отчита колко точно литра гориво е налято в резервоара на бензиностанцията, за да може след това горивото да се заприходи към текущото количество за да има отчетност и да му се знае края. Отделно в тия резервоари има едни сонди, който имат две роли. Едната роля е да отчитат количеството гориво в резервоара, другата е да отчитат наличието на вода на дъното на резервоара. И това е доста лесно, понеже водата да е плътна от светлите горива и се отаява на дъното, лови някакво ниво на дъното, нивомерната система я засича и почва да писка, управителя го вижда това, почва да писка на Джонсън Контрол, те пък пискат на техниците който отговарят за обекта....
Отделно, на самия обект е пълно с камери, нито покрай колонките, нито покрай точките за доставка може да се направи каквото и да било незабелязано. Плюс това, наливане на вода/примеси/разредители в резервоара с горивото на самия обект е безмислено. Хората на обекта не могат да извадят обратно разликата. Единствения начин по който могат да си източат е през колонката, но там минава през касовия апарат и трябва да си я платят....
Та нали се сещате що ревете че мине не мине па налеем боклук. Щото тоя дето е докарал горивото до обекта е направил едни бързи парички на мой/ваш гръб... Вече газта е друга работа, там проблема е от доставчика.
Аз и в другата тема писах - имам приятел дето дълго време живееше в Холандия. Там е зареждал на Шел само, от около 6 месеца зарежда само на Шел. Според него разлика в горивото няма, не се оплаква от висок разход, не се оплаква от пушеци. И тук, и там казва че VPD-то е доста по-сериозно гориво от обикновения дизел и избягва да слага от него, щото колата му става прекалено пъргава и се притеснява.
Извинявам се на автора за дългия пост.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 09 ное 2012 17:56

joromnt написа: Щото тоя дето е докарал горивото до обекта е направил едни бързи парички на мой/ваш гръб...

Как? Би било интересно за всички нас.
Камиона пътува с пломбирани горивни отсеци и арматура, трасира се по GPS, плюс и телеметрия на съдържимото в отделенията?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 09 ное 2012 18:00

Плюс това не може да спре да пикае без да се обади. Ако има далавера е по-нагоре по веригата. Шофьор на цистерна или бензинджия беше престижно едно време, сега само дишат изпаренията и се тровят

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 09 ное 2012 18:10

Никакви изпарения не дишат, камионите си имат система за улавяне на парите от резервоара, вкарват гориво и теглят парите.
А това как, къде и защо, не съм бил там, не знам. Казвам само че на обекта няма как да стане.
И това за замръзването на нафтата, пак нямат вина на конкретния обект. Те продават лайната дет са им докарани, нищо повече. Но обикновено го отнасят те. И после разни хора се бият в гърдите из форумите къде нема да зареждат повече щото продавали кофти нафта...
Истината е че всеки си има места от който зарежда и от който не зарежда и до като сам не се наиграе, не ги променя независимо от това какво е чел и какво не.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 09 ное 2012 18:35

Скуба - не знам как е бензина фюъл сейф , само ще споделя моите впечатления - онзи ден Шел Симеоново - шел фюъл сейф дизел - надумках 35 литра .... паля си сутрин при 0 градуса без проблем - днес от Младост 4 - Околовръстното - България - В.Левски - Шишман - Гурко - Самуил / където живея / , бордовия компютър показа среден разход 4,8 л. / 100 - не много натоварен трафик - времето на пътуването беше 16,30 - 17,15 / ако е след 18 и хвана всичките тапи по България / разходът е литър отгоре в режим спри - тръгни !!! до 5,8 ..... така че аз лично съм предоволен специално от дизеловото им фюъл сейф гориво - зареждал съм досета на три различни Шела в София - впечатленията са ми еднакво добри от горивото :bowdown

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пет 09 ное 2012 19:27

Не съм фен на Шел, но от 7 години зареждам само там - и бензин и нафта и до сега проблем с качество не съм имал. С количество - веднъж ми заредиха 63 литра при 70л. резервоар, но пълня до капачка и не мога да споря.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 09 ное 2012 21:05

От шест години насам зареждам фирмените автомобили в Шел (фирмена политика) и бензин и дизел!
Автомобилите са Ситроен Берлинго, Пежо Партнер, VW Кади и няколко Крафтъра, до сега никога ама никога не е имало проблем
с горивата които сме им наливали от там!
Това лято налях от там на личната кола от 100 октановия, до Резово и обратно с четири човека разход около 8/100 и пей сърце, никакви проблеми !!!
Става въпрос за Шел-Габрово.
Какво толкова ги плюете Шел не мога да ви разбера :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 09 ное 2012 21:19

На личната кола, цяло лято зареждам от ШЕЛ, когато ходя на морето в Гърция, ем никакъв проблем, от към вървеж, а за разхода не му обръщам внимание. :027:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 09 ное 2012 21:22

forski написа:.
Какво толкова ги плюете Шел не мога да ви разбера :screwy

Ма ти ЧЕТЕ ЛИ преди да пишеш? Ми плюя ги щтот ми дава ДВОЕН.. повтарям ДВОЕН.. Искаш ли да потретяя? ДВОЕН раход!!!
И не ми говорете за различен начин на каране. Аз имам достатъчно минати к. за да знам как да карам

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 09 ное 2012 21:31

Ако се е случило веднъж...случва се.

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Пет 09 ное 2012 21:31

И аз бях чувал какво ли не за шел и не съм зареждал от там. Сега ми паднаха 2 талона от лидл и заредих двата пъти V-Power и съм много доволен. Разхода падна и 16ст. отстъпка на литър на цял резервоар е 8лв !?!?!
Иначе втория път бях решил да налея Fuel Safe, обаче момчето което ми зареждаше колата на два пъти ми каза "недей, само V-Power от нас" и го послушах. Така че сами си правете изводите.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 09 ное 2012 22:48

На мен от ШЕЛ ми изгасна фиестуната в движение.1.6 чист дизел,дето квото и да и сипя го гори.Смятай... :063:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Съб 10 ное 2012 0:46

Нормалните горива ги карат от нашата прехвалена рафинерия, както и на останалите бензиностанции. Сто октановия пристига от рафинерия(или депо не помня точно) на Шел в Гърция, защото доколкото разбрах Лук-а не могат да го докарат до 100! Информация от преди 2 години от шофьор който посреща цистерните от Гръцко, което надали се е променило за този срок. Ако не се лъжа на ОМВ силният бензин е от Австрия, а Еко-то го купуват от тях, но това не съм толкова сигурен дали е така ;) Аз лично никога не съм имал ядове с горивата на тази компания(редовно сипвам там), дори доста неща си купих с техните точки.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”