Измама при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Измам при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница

Мнениеот stefan4o » Съб 23 фев 2013 21:57

В случая визирах теб, но говоря по принцип. Не си единствен, от когото съм чул/прочел, колко е доволен от колата си, а едва преди месец или два я е купил. По тая логика аз мога да си купя тотален гробник, да го затворя в един гараж без да го карам и да кажа, че е много здрав,щото не се троши :mhihi
Скоро баща ми донесе сервизната книжка на колата,която си води откак я има. За пробег малко под 200 000 (когато я взе показваше 90 000, сега показва около 270 мисля) и период от 5 и половина години единствените неща, различни от консумативите като ролки, ремъци, филтри и масло са едно външно каре, два маншона,профилактика на алтернатор ,маховик и съединител, и едно почистване на турбината (поради неграмотно каране). Ако твоето рено изкара тоя пробег с толкова минимално количество непредвидени ремонти по него аз лично ще дойда до Варна и ще ти стисна ръката, както и ще напиша в тоя форум, че РЕНО си заслужава отвсякъде парите публично, всички да видят.

Последна промяна от stefan4o на Съб 23 фев 2013 22:20, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 23 фев 2013 22:00

stefan4o написа:В случая визирах теб, но говоря по принцип. Не си единствен, от когото съм чул/прочел, колко е доволен от колата си, а едва преди месец или два я е купил. По тая логика аз мога да си купя тотален гробник, да го затворя в един гараж без да го карам и да кажа, че е много здрав,щото не се троши :mhihi

Колата е докарана на ход от Италия .Аз и навъртях 12000 за 6 месеца .На минус 15 не чух стартер ,няма хлоп ,троп.Ти какво разбираш под читава?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 24 фев 2013 0:53

rokera671 написа:Ти си студен бе Човек!Много ясно ,че ще пишеш много по грамотно от мене!

Не, спирам вече да се заядам, зе да ми става гадно :Mr Green Fun Поздрави!!!!!! :mhihi :beer

Иначе моята за 5 месеца и врътнах 7к и само съм долял масло малко, че е апетитна. За сега съм доволен.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Нед 24 фев 2013 2:24

Моита кола я имам от година и половина и съм сменил доста по нея притискател лагера, окачване накладки цилиндърчета на барабаните, термостат и други работи но няма как да се оплача на предишния собственик че докато съм я карал аз колата и нещо се е прецакало, просто колата си иска ремонти това е неможе без доктор цял животтака е и с колата :) поздрави

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 24 фев 2013 8:05

Стефанчо ,колкото изкара !!Нямам намерение да я правя с мене акран .И ако сте забелязали вече не споменавам че е Рено ,все пак сме във VW форум.На Голфа му навъртях 100 000 и почти не остана нещо дето не е сменено.Но някъде да съм казал ,че не съм доволен!?.И както си мислех ,че вече няма какво да му се чупи ,момчето вече няколко пъти има проблеми ,но не ме е обвинил за нищо.Това са неща които рано или късно ще се обадят.

guan4in
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 1.6

Мнениеот guan4in » Съб 29 юни 2013 15:45

Gedeon210 написа:Здравейте,поствам темата защото преди два дни разбрах че съм бил измамен при купуването на кола/Golf 4 1.6 AKL/.
Историята е следната:
Октомври 2011 купих Голфа от една авто къща в Дупница.Направих обслужване сложих нова газова и колата вървеше без проблем.След като направи около 25К километра се наложи да сменя съединителя и след това нямаше никакъв проблем.
Преди седмица пътувах към Ботевград и по едно време усетих че съединителя почна да буксува което за мен беше страшно учудващо тъй кото на скоро е сменен и сега пак буксува и то изведнъж и доста сериозно.Както и да е закарах колата която едвам едвам стигна до сервиза в София и я оставих като вече си бях взел нов съединител.Механиака ми се обади на другия ден и ми каза че скоростната кутия е за смяна и ме пита дали съм я ремонтирал,при което отидох в сервиза и ми показаха как кутията е заварена с 15см шев по корпуса от вътрешната страна.Извода е че колата е купена със счупена скоростна кутия,завари ли са я колкото да тръгне и са я пуснали в продажба.Кажете има ли начин при покупка да се засекат подобни проблеми?
ПО надолу ще постна името и адреса на автокъщата в Дупнаца да го имате в предвид при евнтуална покупка на кола!

Kолега колега.... и ти като мене си се излъгал да си вземеш 1.6. Аз преди да взема мойто голфито уж четох, уж се интересувах уж питах.... уж.... и уж само 1.6 SR били с проблемни кутии, но кво стана... И аз като тебе си карах ( в случая 2 годинки ) и един ден се качвам аз и забелязавам че нещо след 3500 оборота километрите в час си стоят едни и същи пак оборотомера шава нагоре . Отивам до един сервиз ( във Варна ) , защото забелязах, че нещо тече отдолу..... ( сервиза който търсех беше затворен ( петък следобед).За мой късмет обаче имаше човек на въпросното място, който се оказа автотехник и погледна колата.На кратко му обясних за ситуацията, той погледна и за 15 секунди оглед разбра кой е кум кой сват кой на булакта брат и веднага ми каза кое колко ще ми струва, защото вече е поправял няколко такива проблемни скоростни кутии на 1.6. Та какво е станало в моя случай ( според мастора ) : Има едни 6 нита,2 от който се късат изтрелват се правят дупка в скоростната кутия, почва да тече масло и отива масло при съединителя и за това буксува ( според майстора ). трябваше да се избира на старо скоростна кутия или да я ремонтира и аз реших да я ремонтира.Сега вместо нитове има 6 болта( поръчвани от Германия " йееееееха " ) ,заварка по кутията,ново масло и т.н .За сега нямам проблеми по скоростна кутия.Да видим колко ще издържи :)

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 01 юли 2013 21:23

я като стана въпрос ме открехнете....Баджанака ми има голф 4 със същия мотор и кутията му изкиха.Казаха му, че неможе да се направи, после я закара някъде другаде.Уж била цепната... заваряха я сменяха някакви болтове, ама му казали, че вътре всичко е сменено от кутия на АБФ мотор... позасмях се и продължих да му се радвам като си мисли, че сега колата върви повече от преди (а аз тогава карах абф).Та принципно възможно ли е тая кутия да тръгне с чарколяците от кутия на АБФ или имаме откритие и тема за размисъл?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 02 юли 2013 5:56

Преди време един мой познат ме пита за синхронизатор на 3-та предавка за Шкода Октавия. Оказа се, че е същият като при Голф 2 :mhihi Гледах в ЕТКА с еднакви номера излизаха.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”