Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..
Всичките коли си ги карам само и единствено с Мотул и нямам намерение да го сменя 

VroMoS написа:Всичките коли си ги карам само и единствено с Мотул и нямам намерение да го сменя
още един глас за мотул...въпреки че сега съм с кастрол 5в30 едге и нямам никакви забележки
CASTROL Но не този на Българския пазар произведен в Турция! Или онзи призведен зад великата Китайска стена! Този CASTROL който има възможност да си го доставиш от Германия! Ами... разликата не е само в цената ами и в качеството! Ама за толкова пари толкова и бои... както казваше един забегнал отдавна зад граница Българин! Но в България можеш спокойно да си купиш марката CASTROL но не и маслото! Просто не се забуждавайте, че слагате оригинално масло от известна марка каквото и да е то както и карате коли на реални километри! Ние (българите) сме царе на измамите! Лек автомобил прозведен 2008г. нарочно не споменавам марката внос от Италия бе на завидните 337хиляди и хоп... след някакви си броени минути стана на...70хиляди! Какво нещо е компютъра! То бе радост то бе чудо от някакъв младеж който го купи за завидните 13 500 лв.!Така де какво все пак е 3г.кола! Та не вярвайте на всичко което се ракламира и ви се казва! Извинявам се , че излезнах извън темата!
Аз в момента съм с МОТУЛ 4100 Turbolight,нямаше в момента от серията 6100 Synergie и взех това.Наблюденията ми до момента не ме удовлетворяват много, защото времето не е студено още, а сутрин повдигачите ми почукват (нещо което до сега не го познавах с Castrol),но забелязвам, че като го "смачкам", не пропушва изобщо
, явно маслото не е толкова лошо, ноо това чукане на повдигачите леко ме тревожи.Мисля, че направих грешка с това масло в смисъл то е добро но май не беше за моя АНF,следващия път ще е или MOTUL 5W40 или Castrol 5W40 да видим какъв ще е филма там, до сега съм карал все с 10w40 (Castrol, TOTAL, FUCHS, MOTUL).

Какво ще кажете за това масло:
http://www.dynamicparts.de/bg/show-product.php?id=3
Ако някой го е ползвал, да драсне някой ред.
ПС: Интересувам се от качеството на маслата предлагани от въпросната фирма.
http://www.dynamicparts.de/bg/show-product.php?id=3
Ако някой го е ползвал, да драсне някой ред.
ПС: Интересувам се от качеството на маслата предлагани от въпросната фирма.
- miton333
- Автомобил:
- Двигател:
Когато си купих вентото маслото ми беше Лемфиордер 10В40,за жалост при първото затопляне повдигачите напониха че съществуват
,реших да бъда нестандартен.Приста Супер Газ 15Б40
.Никакви грижи оттогава,макар и да звучи доста безотговорно,все пак мотора стана много тих и осъзнах че и българите имат някои добри марки 

- Senior GR
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: RP 1989
Някой чувал ли е за масло Pemco???... Какви са, що са и може ли да сподели мнение?......
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Мотул
от колегата Владо(не е скрита реклама, просто маслото не е ментак)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз карам моя пасат 1.8 93г. с масло OMV наливно 15w40 не го пипа ама когато го запаля на студено повдигачите се обаждат
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
miton333 написа:Когато си купих вентото маслото ми беше Лемфиордер 10В40,за жалост при първото затопляне повдигачите напониха че съществуват,реших да бъда нестандартен.Приста Супер Газ 15Б40
.Никакви грижи оттогава,макар и да звучи доста безотговорно,все пак мотора стана много тих и осъзнах че и българите имат някои добри марки
що да звучи безотговорно,същото масло можеше да си купиш само че в опаковка на OMV TEXACO VALVOLIN,но на друга цена

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам за вас колеги но аз слагам Вайко 5W40 за помпа дюза. Да ви кажа чесно преди слагах Кастрол, но него повече го "дърпаше" не че това не изгаря , но е в пъти по-малко..
И цената му е около 60 лева за туба 4л. ( не се сещам точно колко беше ,че сменях и други неща тогава)
И цената му е около 60 лева за туба 4л. ( не се сещам точно колко беше ,че сменях и други неща тогава)
Голф21,6 бензин. Доволен от FUCHS 15W40 от Ауто плюс.Сменям го на 10хил.км. доливам не повече от 100-200 млг.
Yacco купено от колега във форума.Нямате си и идея как върви асматика с него в двигателя и скоростната кутия.Няма да коментирам това че от 2-3 метра АЕК не се чува дали работи 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”