Vlad777 написа:Според закона нарушението не е, че управляваш кола без преглед, а че собственика не я е представил за преглед в посочения в картончето срок.
В моя случай срокът беше 29 април 2013. Т.е. ако не представя колата до 29 април 2013 следва да бъда наказан като собственик, а не като водач

Следващия път като ме спрат трябва пак да ме глобят, че до 29 април 2013 не съм представил колата на преглед. Т.е. същото нарушение е констатирано втори път. Неазвисимо кога се констатира нарушението, то е едно и също и се отнася до датата 29 април 2013 г и изтеклия срок.
От обективна страна административното нарушение се характеризира и с дата, респ. период на осъществяването си, която следва да бъде посочена в АУАН и НП, така както изисква чл. 42, т. 3 и чл. 57, ал. 1, т. 5 от ЗАНН.
Извършвайки същото нарушение, но по друго време, сме изправени пред друго нарушение. В настоящия казус се касае за форма на продължавано нарушение, поради бездействие от страна на собственика на автомобила, изразяващо се в неизпълнение на задължението му да представи автомобила на преглед за продължителен период от време. ЗАНН обаче изрично урежда в чл.18, че задължително наложените наказания се изтърпяват поотделно за всяко от нарушенията, поради което в административнонаказателното производство не съществува институт на продължавано административно нарушение.