Кой орган да сезирам - системно нарушаване закона от полицаи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Barandy
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой орган да сезирам - системно нарушаване закона от пол

Мнениеот Barandy » Нед 30 юни 2013 5:59

И за мен тая тема е болна - за останалите участници в движението правилата са строги, за тях - не важат. Редовно ги гледам паркирали в тревни площи, по тесни тротоари и други забранени места да дебнат "нарушители" :eek . Ще почна да ги снимам вече и да пращам на началниците им фотосите.
Оня ден си карам и някакъв шари пред мен във всички ленти, спира без причина, неадекватно кара като цяло. Изпреварих го с триста зора, гледам го говори по телефона, без колан... Насвирих го да кара в една лента, оня спира и ми се развика - ти знаеш ли че съм полицай, сега ще те запомня и ще си имаш проблеми. Като му се развиках - КОЙ, аз ли ще имам проблеми бе? Я си кажи чин, длъжност и фамилия и от кое районно си, да видим кой ще има проблеми. Първо викам ме заплашваш, второ злоупотреба със служебно положение, трето като си ченге трябва да си пример за обществото, а ти за 100м наруши 10 пъти закона - без колан си, говориш по телефона, създаваш предпоставки за ПТП... Оня се опули и запали гумите, без да каже дума. Опитах се на другия светофар да му взема пак фамилията и районното, ама вече не беше толкова отворен. Е, записал съм му номера, имам и свидетел, така че :smile

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 30 юни 2013 10:51

Екстра.В Пазарджик масово си карат в лява лента с 30-40 и се дърват като им свириш.И аз се разправям понякога с такива :cool

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 01 юли 2013 8:02

bmwww написа:...гадното е,че съм в малък град дето всеки познава всеки...

Дойдохме си на думата :mhihi Теб, като те е шубе, не очаквай някой да се вдигне, да дойде и да си сложи главата вместо теб :c020

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 01 юли 2013 8:47

Меду другото какъв е проблема със затъмнените задни стъкла, питам защото аз така си купих колата която беше внос от Германия.Колата си дойде със затъмнени задни странични както и самото задно стъкло със доста тъмно, почти черно фолио.Не го махам заради детето, а и жената все още кърми и се случва да го прави докато е в колата!Спирали са ме няколко пъти за проверка но никога не са ми правили проблем за фолиото, та каква е драмата със фолиото на задните стъкла?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 01 юли 2013 9:13

Драмата е с предните стъкла!

dreammaker
Автомобил: Mk2 golf
Двигател:

Мнениеот dreammaker » Пон 01 юли 2013 9:16

forski написа:Меду другото какъв е проблема със затъмнените задни стъкла, питам защото аз така си купих колата която беше внос от Германия.Колата си дойде със затъмнени задни странични както и самото задно стъкло със доста тъмно, почти черно фолио.Не го махам заради детето, а и жената все още кърми и се случва да го прави докато е в колата!Спирали са ме няколко пъти за проверка но никога не са ми правили проблем за фолиото, та каква е драмата със фолиото на задните стъкла?

На страничните задни може, а на самото задно стъкло е незаконно колега.Минал си между капките може би.
Или си кука(шега е тва разбира се)

Последна промяна от Vlad777 на Вто 02 юли 2013 10:24, променено общо 1 път.
Причина: Това за задното стъкло не е вярно! Не подвеждай!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 01 юли 2013 9:18

Не съм кука колега, простосмъртен съм :smile Благодаря за инфото :beer

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пон 01 юли 2013 11:43

Не ме е шубе ... просто половината негодници ги познавам колкото и да ми се не иска !

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Пон 01 юли 2013 12:02

Със сезиране ако ставаха работите, нямаше да има беззаконие в този убит свят....

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 01 юли 2013 13:02

Е реши се накрая къде и какво те сърби. Питаш кой орган да сезираш, казват ти, ма малък бил града, познавали се всички. Не ги е било шубе, просто се познавали. Ми говори направо с тях тогава, щом ги познаваш.
И аз не разбирам ква е "голямата" драма със затъмнените стъкла та чак и тема да се пуска. Ако тръгне всеки да пуска тема за всяко едно нарушение от страна на куките, институциите и прочие ще трябва да се събират пари за нови сървъри за форума :mhihi

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пон 01 юли 2013 17:24

Е то е говорено с тех поне 2 пъти .... ама нали се сещаш като идеш и им кажеш ей махни това фолио от предното стъкло как и ще го махнат ! Драмата е понеже един познат си затъмни и той стъклата ама като го видеха веднага му казаха да маха фолиото и той като им каза "Кога вие си махнете фолиото на колите тогава и аз !" незнам какво стана ама той си го свали още на същия ден :screwy и както се сещате полицаите НЕ ! Просто не,че нещо драма ... ама требва и да е справедливо некак си ! Както и да е 2 коли вече съм снимал ... остават още 3 и правим пратка на господарите поне е така да видим какво ще стане ! Ще ви държа в течение ! :th_up

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 01 юли 2013 17:58

И какво ще стане? Най-много да ги дават по ТВ-то да ги направят на най-великите, защото само те карат с Фолио на всички възможни стъкла, (Сигурно и на люка имат фолио :mhihi ) И там за там. Как ще се трогнат, всички ще почнат да си свалят фолиото от колите! :no
В нашия град има едно ауди даже е с десен волан и всички стъкла са тъмни! И какво, мен не ме бърка, аз знам кои го кара, и не ме грее какво прави, просто им обръщате много внимание! Или искате и вие да имате фолио, обаче, искате да не ви закачат, ами не им спирайте и готово!
Няма какво да се направи, аз ти казва, и към дядо боже да се обърнеш, и той ще вдигне ръце, и ще ти каже, да си гледаш живота, защото е кратък! Остави ги да се мислят за най-яките мутри, и да си лепят лепенки на задния прозорец от типа "Че го бара" с калашник на рамо :screwy

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Вто 02 юли 2013 10:16

В Студентски град всеки турчин от тези с номерата дето започват с "ХХ",всичките са със затъмнени стъкла,а на тях кой им го е позволил? Като баща им не е полицай,поне не в България :icon_lol Явно си има някаква врътка да си платиш за тази "привилегия" .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 02 юли 2013 10:24

dreammaker написа:
forski написа:Меду другото какъв е проблема със затъмнените задни стъкла, питам защото аз така си купих колата която беше внос от Германия.Колата си дойде със затъмнени задни странични както и самото задно стъкло със доста тъмно, почти черно фолио.Не го махам заради детето, а и жената все още кърми и се случва да го прави докато е в колата!Спирали са ме няколко пъти за проверка но никога не са ми правили проблем за фолиото, та каква е драмата със фолиото на задните стъкла?

На страничните задни може, а на самото задно стъкло е незаконно колега.Минал си между капките може би.

Отново изказване, което подвежда!

АБЕ ХОРА ЧЕТЕТЕ ЗАКОНИТЕ!!

Или поне като не знаете и не сте чели, поне недейте да пишете по форумите, че може някой да ви повярва и да го вкарате в беля!

Закон

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Правилник за прилагане на закона

Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

За задното стъкло никъде не пише, че е незаконно да се затъмнява. Единственото законово ограничение е да не се поставят пердета.

dreammaker
Автомобил: Mk2 golf
Двигател:

Мнениеот dreammaker » Вто 02 юли 2013 11:36

Vlad777 написа:
dreammaker написа:

Отново изказване, което подвежда!

АБЕ ХОРА ЧЕТЕТЕ ЗАКОНИТЕ!!

Или поне като не знаете и не сте чели, поне недейте да пишете по форумите, че може някой да ви повярва и да го вкарате в беля!

Закон

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Правилник за прилагане на закона

Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

За задното стъкло никъде не пише, че е незаконно да се затъмнява. Единственото законово ограничение е да не се поставят пердета.

Най -малкото се стремя да подведа някой колега.Преди известно време брат ми го стопираха полицаите, с една стотинка надраскаха фолиото на задния прозорец и спряха автомобила от движение.Та те са му го казали това за задния джам.Не съм чел нито закона нито правилника за прилагането му.Тъй като чета поста на колегата vlad777 може брат ми да е станал жертва,понеже не си знае правата.С интерес ще следя темата.Много съм навит да затъмня и аз всичко от предните странични назад.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”