За Фалшивите еърбеци и риска от действията на автотърговците

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Re: Фалшиви еърбеци в колите ни ще сеят смърт !

Мнениеот Gal » Вто 16 юли 2013 14:11

В моят договор за покупко-продажба на последната ми кола, случайно придобита от небезизвестна лизингова компания, пише, че получавам автомобил с около 6 еърбега, или 8 ли бяха...и че специално по мое желание са ми премахнали ABS-a, щото не ме кефи. Има пълен опис на оборудването и състоянието на автомобила. :icon_lol Само дето не знаеха, че задължителния нов резервен ключ изобщо не влиза в ключалките, иначе имаше :icon_lol
Кои били тези системи на по-старите коли, дето били едва ли не аналог на липсващите нови? Аз ли не разбрах? :eek
Пак обожествихте джамбазите, а те в повечето случаи изобщо не знаят какво правят и не мислят какви са последствията. Някой им е казал, че е чул от друг, дето е видял трети, как се маха "оная досадната ламБа". По темата е писано, писано...
Относно закупуването на автомобил-откъде с по-малък риск? Откъдето и да е-винаги има рискове. Много от лизингите си дават автомобилите по автокъщи и след известно висене на паркинг (за който не плащат) си ги прибират обратно. Дали в лизнга Х има специалист, който да провери състоянието на един автомобил при даване и получаване? Ц, отиват "едни хора", докарват "едни коли" и това е. За новите също е писано...за старите съвсем...
Пак опираме до законодателната и изпълнителна власт на държавата.
По същество...каква беше темата, че забравих? :mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 16 юли 2013 14:52

Gal написа:Кои били тези системи на по-старите коли, дето били едва ли не аналог на липсващите нови? Аз ли не разбрах? :eek

визирах procon-ten на Ауди

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 16 юли 2013 15:09

Явно не е била най-сполучливата система за безопасност, щом е отпаднала и не е разпространена при другите марки. Ако беше сполучлива, щяха още да я вграждат.
Аз все още не разбирам каква е връзката - кола с неработещ еърбег НЕ Е по-опасна от такава, която изобщо няма. Без значение дали има други системи за безопасност. Голф 3 без еърбег и такъв с неработещ еърбег са еднакво опасни или не по отношение на еърбеговете. Нито единият "сее смърт", нито е по-опасен или безопасен. Не разбирам защо носите вода от девет кладенеца за да оправдаете безумното заглавие. Няма спор, че това, което правят некоректните автотърговци е много тъпо и би било добре да е наказуемо. Но не е и повод да пишем измишльотини във форума.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 16 юли 2013 15:19

myrshavija написа:Явно не е била най-сполучливата система за безопасност, щом е отпаднала и не е разпространена при другите марки. Ако беше сполучлива, щяха още да я вграждат.
Аз все още не разбирам каква е връзката - кола с неработещ еърбег НЕ Е по-опасна от такава, която изобщо няма. Без значение дали има други системи за безопасност. Голф 3 без еърбег и такъв с неработещ еърбег са еднакво опасни или не по отношение на еърбеговете. Нито единият "сее смърт", нито е по-опасен или безопасен. Не разбирам защо носите вода от девет кладенеца за да оправдаете безумното заглавие. Няма спор, че това, което правят некоректните автотърговци е много тъпо и би било добре да е наказуемо. Но не е и повод да пишем измишльотини във форума.

Ако голф3 без еърбег не беше опасен, при голф4 щяха да сложат опция да можеш да избираш с или без еърбеци, след като се вграждат ЗАВОДСКИ за ВСИЧКИ модели значи с тях е по-безопасно, дали 6% 8% или 50% какво е значението.

Не разбирам явлението как някои хора в тоя форум мислят че като заемат обратната позиция на тази на мнозинството са "по-умни" от "стадото" или те са открили топлата вода ние не. Да ви светна че понякога да мислите по-различно от другите не ви прави Стив джобс или Бил Гейтс, а просто кварталните глупаци. :mhihi :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 16 юли 2013 15:26

Ти просто не четеш какво пиша. Продължаваш да си пееш песничката как еърбега бил полезен и колите С еърбег били по-безопасни. Че кой спори с това? Аз съм напълсно съгласен, че е по-безопасно с еърбег.
Искаш ли сега ЗА РАЗНООБРАЗИЕ да прочетеш какво точно питах и да ми отговориш?
Ще ти го цитирам, за да не се затрудниш:
myrshavija написа: С какво Г3 с неработещ бег е по-опасен от такъв, който никога не е имал?

И накрая - единственото нещо, което казах, е, че заглавието е безумно. Това, че ме наричаш глупак, не го прави по-малко безумно. Нито това, че ми слагаш в устата думи, които не съм написал. Това се отразява единствено на мнението ми за теб.

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Вто 16 юли 2013 20:22

Колега ,ти май не разбра ,че темата не е за обсъждане дали е полезен еърбега или не е. А се обсъжда криминално липсващи или премахнати еърбеци , а колата се продава като напълно изправна. Говори се за укриване на факти и премълчаване на истини с цел финансова облага. За механично преправяне на техниката с цел укриване на факта ,че един или повече еърбега не работят. Мисля ,че пак се налага съвета при купуване на кола втора употреба задължително де се минава на диагностика. Ако има други съвети казвайте.
Аз тук в случая не виждам отворени еърбеци:
http://dnes.dir.bg/news/bmv-katastrofa-mladezhi-elin-pelin-14455558?nt=4
Не казвам ,че това щеше да ги спаси, но възглавниците би трябвало да се отворят.

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Вто 16 юли 2013 21:04

myrshavija написа: С какво Г3 с неработещ бег е по-опасен от такъв, който никога не е имал?

Когато инженерите проектират и правят нещо, целта му е да сработи по даден начин в дадена ситуация, не е ли така?
Когато това нещо не сработи по предвидения начин то е потенциално опасно(става въпрос за системите за сигурност), следователно при Голф 3 без еърбег не съществува тази опасност, докато при такъв с еърбег е налице.

Знам че доста от вас няма да намерят смисъл в разсъждението ми. В този случай просто игнорирайте мнението ми.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 16 юли 2013 21:13

Колеги моля спазвайте правилата на форума icon_idea Тука както във цялата ни държава има цензура и толериране на отделни личности срещу което нямате право да възроптавате защото при регистрацията си сте приели правилата icon_idea Така че съобразявайте се даже с открито провокативните но юридически издържани :mhihi постове на някои кандидат-модове за да не получите някой неочакван модул :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 16 юли 2013 21:17

Между такъв с неработещ и такъв без никакъв бег,няма никаква разлика :c020 При удар ще се смачкат по един и същ начин.Просто ако е работел съответния бег пътника ще е с една идея по-защитен.
Но няма ли колан тогава вече нищо не може го спаси :no

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Вто 16 юли 2013 21:39

Теодор написа:Колеги моля спазвайте правилата на форума icon_idea Тука както във цялата ни държава има цензура и толериране на отделни личности срещу което нямате право да възроптавате защото при регистрацията си сте приели правилата icon_idea Така че съобразявайте се даже с открито провокативните но юридически издържани :mhihi постове на някои кандидат-модове за да не получите някой неочакван модул :Mr Green Fun

Там била работата! Обаче продължава да си пише глупости без никой мод да се намеси! По нагоре колегата го е написал правилно тук се говори за измама, а някои си плямпат простотии. Когато си купувам кола с еърбеци, аз искам те да са работещи, когато пише , че ги има, но в действителност са не работещи... ето тук вече е проблема. Това е измама.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 юли 2013 23:00

Като е измама адвокатът ви го каза, търсете си правото- Чл. 209 от Наказателния, от една до шест години, в някои случаи до осем. Иначе не мога да разбера какво предлагате, може би тълпа с вили и факли да разруши автобитака на Горубляне и да набие на кол няколко джамбаза или какво...? :gruebel

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 17 юли 2013 10:56

Pokerstars написа: Когато си купувам кола с еърбеци, аз искам те да са работещи, когато пише , че ги има, но в действителност са неработещи... ето тук вече е проблемЪТ. Това е измама.

Откъде си купува кола последно, младежо? И като (ако) си я купи, дадоха ли ти гаранция на еърбеците, и къде точно пишеше, че ги има? И как точно ще докажеш, че еърбеците са били неработещи в момента на сделката? И все такива хубавини в този ред на мисли... По-удобно е да мислиш повече и да пишеш по-малко icon_idea :exclaim

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 17 юли 2013 11:27

Като искате да сте сигурни в баговете, вижте лепенката за срока им на годност. След това звънете в Порше да питате колко струва подмяната им, след това се замислете не е ли по-добре сумата за подмяна да се даде като първа вноска за нов автомобил :mhihi

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Сря 17 юли 2013 13:55

Gal написа:
Pokerstars написа: Когато си купувам кола с еърбеци, аз искам те да са работещи, когато пише , че ги има, но в действителност са неработещи... ето тук вече е проблемЪТ. Това е измама.

Откъде си купува кола последно, младежо? И като (ако) си я купи, дадоха ли ти гаранция на еърбеците, и къде точно пишеше, че ги има? И как точно ще докажеш, че еърбеците са били неработещи в момента на сделката? И все такива хубавини в този ред на мисли... По-удобно е да мислиш повече и да пишеш по-малко icon_idea :exclaim

Още един капацитет се появи! Кой беше ти, за да ти давам обяснение, кога и откъде последно съм купувал каквото и да е? Целиш да се заяждаш ли? Трябва ли някой да ми дава гаранция? Пишеше, че ги има на кухата ти лейка, сега разбра ли? Ясно е, че и ти си мишкар на дребно! Разумен човек едва ли би написал подобни глупости. Ще докажа, че са неработещи точно по време на покупката, защото има начини да се разбере. Сега разбра ли? Забележка за правописа ще правиш на децата ти, а не на мен. Ако имаш нещо да ми кажеш, пиши на лично.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 17 юли 2013 14:37

Pokerstars написа: Кой беше ти за да ти давам обяснение..

По-скоро е дама. :mhihi И никак не е "куха лейка". Както и да е, поведението ти е жалко и непристойно.
Pokerstars написа:Ще докажа, че са неработещи точно по време на покупката, защото има начини да се разбере. Сега разбра ли?

Чувствай се свободен да осветлиш тукашните си другарчета, притеснените по случая. :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”