Всесезонни гуми - има ли такова нещо?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 фев 2005 12:16

Въпросът беше с икономията и т.н.

Казах това за да подчетая, че не даваш толкова много пари всъщност наведнъж...

А пък мойте "на старо" летни гуми лятото бяхa Michelin GT2 на 2 години и си бяха супер, така че не мисля че съм правил компромис.

Тази година ще си купя чисто нови, защото както казах зимата гуми не съм купувал!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 28 фев 2005 15:11

Радвам се, че изчерпахме темата за видовете гуми, радвам се, че и това което знам съвпада с познанията на Vaskoto1 :wink: Ако някой има мерак, да хвърли един поглед на статията която съм превел в подразделение "Полезни връзки и статии", става дума за правилно съхранение на автомобилните гуми и какво да правим/не правим, за да удължим живота им :wink: Някой път трябва да подхванем темата за гуми втора ръка, заслужават ли си и т.н.
Безаварийно шофиране, тук пак наваля един сняг и всичко е на парзалка :twisted:

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Пон 28 фев 2005 17:39

И аз от икономия карах с всесезонни и като падна малко сняг - :horror: то не беше пумпали то не беше чудо..да не ви казвам колко трудно излизах от паркинга :censored
Сигурен съм че има всесезонни ,ама сигурно струват .. :censored:

Ей,пичове гумите са половин кола да знаете :!:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 01 мар 2005 9:59

абе кои не карал със зимни, тои не се е кефил :oops: , аз на големия снег не мойах да карам, беха ме оперирали :shock: , ама снощи за се форсирал до 4.30h :twisted: , зимната си е зимна , летната си е.........

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Сря 02 мар 2005 2:00

Разбира се че има всесезонни,
и дори ще си купя наесен.
Сега карам със Kumho Ecsta 711 215/50/15,
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... mpare1=yes
Изображение
намерих ги тънкач на по 44 кинта парчето,
НО СА ЛЕТНИ и се търкат НЕВЕРОЯТНО бързо....
Сложих ги Август миналата година,
Изображение
сега са наполовина грайфер останали :)
Особено откакто сложих чип - колата трудно НЕ вътри гуми...

Особено е гадно да караш с летни зимата,
не че при мене е тежка, сняг рядко има,
но малко киша или лед и с летните гуми ABS-a се
побърква....

Затова - следващия път всесезонни,Falken Ziex Ze-512,
Изображение
по 46 кинта, имат по добра шарка и по малко се търкат...
http://edgeracing.com/tires/2055015/ -
само дето в момента нямат 215-ки каквито ми трябват...

Tooty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tooty » Чет 03 мар 2005 12:21

vw_golf_2_Memphis написа:няма такова понятие като всесезонна гума :x
лятна и зимна...това е то

Това понятие може да е чисто българско, но повечето реномирани фирми имат модели с иконките за дъжд,сняг и слънце.Не наблягаме на надписите по тях и понятията, но защо тези модели са по-скъпи от зимните им? Явно има защо.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 03 мар 2005 13:03

Tooty написа:
vw_golf_2_Memphis написа:няма такова понятие като всесезонна гума :x
лятна и зимна...това е то

Това понятие може да е чисто българско, но повечето реномирани фирми имат модели с иконките за дъжд,сняг и слънце.Не наблягаме на надписите по тях и понятията, но защо тези модели са по-скъпи от зимните им? Явно има защо.

All weather/season tyre не ми звучи никак българско :wink: :D

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Чет 03 мар 2005 13:22

Гумите, които си взех са Firestone F590.
Справка в интернет показва, че това са всесезонни гуми от среден клас /същата марка има други всесезонни, които може да конкурират повечето зимни гуми, ама май не ги внасят защото са скъпички/.
Единственото ми учудване беше , че в гамата на предлаганите от тях гуми не намерих летни /сайта беше американски/, което ме озадачи.
Иначе вчера и завчера мисля, че беше достатъчно снежно за да ги видя що за стока са - еми стават, ако не се правиш на състезател са даже отлични.

P.S. А между другото за сведение на тези които твърдят,че каучука ставал на пластмаса, вчера сутринта при -10 С натиснах с палец грайфера и той се огъна на около два мм. след като го пуснах възстанови първоначалното си положение.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 03 мар 2005 16:27

Добре, давам ви истинско преживяване... Другата кола на семейството е Гранд Чероки Лимитед 5.2 220 коня, та въпросната "бензинова ламя" се караше със всесезонни Goodyeаr, ще ви излъжа кой модел, ама бяха около 300 лв парчето... Та отив семейството на Боровец на почивка за една седмица на бунгалата до кабинката и като пристигаме имаше едно по ново чероки 99+ 4.0 което беше със BF Goodrich, невероятна зимна гума, разбира се пред бунгалото имаше около 50 см сняг и пред другото също, новото "Чоро" се засилва в преспата и бум, напред-назад, напред-назад и си прави място за паркиране + отъпква и патека за минаване, баща ми е пилот по професия, но се кефи на офроуд каране и много държи на подробностите като гуми например, но за жалост тези гуми дето искаше да вземе бяха свършили... та решава той "абе тия гуми са всесезонни, струват тате и мама, значи трябва да вършат работа"... засилва се и той и бум в преспата.... да де ама там си остана.... напред-назад, не мърда пустия джип.... тва е почти 2 тона машина с 8 цилиндров 5.2 220 коня двигател, виждалили сте такава жалка гледак, след 27 минути борба, баща ми полудя и не можа да го извади... накрая слезна и го остави на скорост(автоматик) и го гледаше как се въртят четирите колела във снега и запали цигара....

Та извода,за мен е: Няма всесезонна гума....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 04 мар 2005 0:40

prj57 написа:....

Наистина жалка гледка, аз съм с чисто зимни гуми и съм много доволен, няма мърдане, само на лед правят мизерии като спирам по-рязко :wink:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 04 мар 2005 8:25

prj57 написа:Добре, давам ви истинско преживяване... Другата кола на семейството е Гранд Чероки Лимитед 5.2 220 коня, та въпросната "бензинова ламя" се караше със всесезонни Goodyeаr, ще ви излъжа кой модел, ама бяха около 300 лв парчето... Та отив семейството на Боровец на почивка за една седмица на бунгалата до кабинката и като пристигаме имаше едно по ново чероки 99+ 4.0 което беше със BF Goodrich, невероятна зимна гума, разбира се пред бунгалото имаше около 50 см сняг и пред другото също, новото "Чоро" се засилва в преспата и бум, напред-назад, напред-назад и си прави място за паркиране + отъпква и патека за минаване, баща ми е пилот по професия, но се кефи на офроуд каране и много държи на подробностите като гуми например, но за жалост тези гуми дето искаше да вземе бяха свършили... та решава той "абе тия гуми са всесезонни, струват тате и мама, значи трябва да вършат работа"... засилва се и той и бум в преспата.... да де ама там си остана.... напред-назад, не мърда пустия джип.... тва е почти 2 тона машина с 8 цилиндров 5.2 220 коня двигател, виждалили сте такава жалка гледак, след 27 минути борба, баща ми полудя и не можа да го извади... накрая слезна и го остави на скорост(автоматик) и го гледаше как се въртят четирите колела във снега и запали цигара....

Та извода,за мен е: Няма всесезонна гума....

Напротив извода е ИМА всесезонна гума. Повествованието ти е правилно но извода тотално сбъркан. Ако нямаше както твърдиш баща ти нямаше да остане в снега. :D

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пет 04 мар 2005 18:41

Аз съм в Вредещайн Куатрак всесезонни вече трета зима и нямам кой знае какви оплаквания. При големите студове действително стават бая твърди, но аз така или иначе всяка зима карам с повишено внимание. Иначе с тях съм катерил по Витоша в най-големия сняг и се справиха :)
През лятото също не съм забелязал да се износват толкоз. Общо взето съм много доволен от тези гуми.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 07 мар 2005 12:50

dmitko написа:Гумите, които си взех са Firestone F590.
Справка в интернет показва, че това са всесезонни гуми от среден клас /същата марка има други всесезонни, които може да конкурират повечето зимни гуми, ама май не ги внасят защото са скъпички/.
Единственото ми учудване беше , че в гамата на предлаганите от тях гуми не намерих летни /сайта беше американски/, което ме озадачи.
Иначе вчера и завчера мисля, че беше достатъчно снежно за да ги видя що за стока са - еми стават, ако не се правиш на състезател са даже отлични.

P.S. А между другото за сведение на тези които твърдят,че каучука ставал на пластмаса, вчера сутринта при -10 С натиснах с палец грайфера и той се огъна на около два мм. след като го пуснах възстанови първоначалното си положение.

абсолютно много са добри тия гуми, държат се прекрасно на сняг, ама по жегите много бързо се търкат, та баш за най-лятото, ако можеш не карай с тях
ей ги и тях
Изображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 07 мар 2005 13:51

batmilko написа:
dmitko написа: ...

...
та баш за най-лятото, ако можеш не карай с тях
ей ги и тях
Изображение

Ами като не стават за "най-лятото" и като трябва така или иначе да ги сменяш, защо не си вземеш зимни и летни :?: :?: :banghead:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 07 мар 2005 18:21

batmilko написа:... ама по жегите много бързо се търкат, та баш за най-лятото, ако можеш не карай с тях

Стига бе :( , аз си мислих че са по-близки до летни а ти направо ме разочарова. Сигурен ли си в това, имам в предвид - карал ли си лятото с такива, защото ако е вярно това то пак опираме до варианта да се кара зимата с чисто зимни а лятото с чисто летни.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”