Правите ли път на бързащите коли?
Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?
Ами ситуацията в която смешника със тунингованото синио Ауди А3 пътуващ за Бургас където като подаде газ му тече бензин от ауспуха . Та смешника решил да си кара със 130 и аз със 140 да го изпревара е да ама не ... смешника решава да се състезава точно когато зад мен идва бързодвижещ се !

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
ivand911 написа:Коя ситуация изисква да я опънеш до 180км/ч? Щото аз за такива не се сещам, а не ми са се и случвали.
или да караш в насрещното
-
- Автомобил:
- Двигател:
Примера ми е непонятен, но от него заключавам ,че си богат човек. Имаш пари за гориво които хвърляш на вятъра. Аз лично не обичам да хвърлям пари на вятъра, защото те не растат по дърветата. Но тук и другаде виждам, че хората са богати защото карат с високи скорости.
Аз лично дори и на магистрала си карам с 100-110(не в лявата лента), защото имам по добра употреба за парите си ,вместо да ги профуквам за тоя дето духа. С моя начин на каране правя Русе-София , 3,7 литра/100км. А София-Русе 3,3 л/100км. Това с Шкода Фабия 1,4тди. Състезанията за мерене на пишки , не са моя тип състезания. Виж за състезание по икономичност съм готов.
Изисква се повече качества от това кой ще вдигне по-висока скорост.
Аз лично дори и на магистрала си карам с 100-110(не в лявата лента), защото имам по добра употреба за парите си ,вместо да ги профуквам за тоя дето духа. С моя начин на каране правя Русе-София , 3,7 литра/100км. А София-Русе 3,3 л/100км. Това с Шкода Фабия 1,4тди. Състезанията за мерене на пишки , не са моя тип състезания. Виж за състезание по икономичност съм готов.

И аз не съм по състезанията ... затова като го видях оня ,че иска да се състезаваме и виждайки колата идваща зад мен си минах в дясно ,а ситуацията в която карах в насрерщното е тая ,че имаше бедствено положение и от София към Перник не пътуваха коли след като изпреварих колоната от коли начело на която беше автобус си минах в десно ! Напротив изобщо не съм богат ... просто оня реши ,че като съм с Леон е бърз ,а как да му кажа ,че е 1.6 102 коня и си каза човека чакай на тоя да му покажа как сам тунинговал Аудито !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivand911 написа:С моя начин на каране правя Русе-София , 3,7 литра/100км. А София-Русе 3,3 л/100км. Това с Шкода Фабия 1,4тди.
Как ги постигате тия разходи, дето и Лупо 3Л не може да направи

- forgotforme
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично на магистрала се движа 140+ ,колата ми е висок клас , 200+ к.с. и харчи 10+ дизел ,позволява комфортно и сигурно пътъване и при по високи скорости, защо останалите си мислят че се състезавам ?
Мани това ами ако съпоставим разликата в горивото айде да кажем 4 да харчи което пак не ми се верва по 2.60 нафта са си 10.40лв. ,докато аз на газ със 9 литра по 1.30 са си 11.70лв. Ако карам и аз със 100 ще съм даже по на далавера от него ама това е друга тема и бегаме от главната !
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
forgotforme написа:Аз лично на магистрала се движа 140+ ,колата ми е висок клас , 200+ к.с. и харчи 10+ дизел ,позволява комфортно и сигурно пътъване и при по високи скорости, защо останалите си мислят че се състезавам ?
Аз и с половината коне се движа със 140+ (кво значи висок клас не се сещам в случая), обаче като си карам със 160+ и ми се плесне отзад някой бързосвяткащ, гледам да се прибера, щото предпочитам да не ме удрят отзад

Офф-топик...:
Колега " bmwww " мисля,че всички се нагледахме на писаниците и умните ти изказвания,ако обичаш престани да пълниш темата с така красноречивите ти драсканици...
По темата:
Да,винаги давам предимство на бързащите,защото на всеки в даден момент му се налага да избърза. Винаги гледам да изпреварвам по най-бързият и безрисков начин,защото все пак застрашавам и своят собствен живот,освен и на останалите участници в движението. Единствено мразя наглите и противни тарикати,които дори и да ги пуснеш пак се бутат в тебе да се покажат колко са велики и след като ги натиснеш малко или слезнеш от колата на даден светофар и всичко става тихо като при залез на морския бряг.
Поздрави!
Колега " bmwww " мисля,че всички се нагледахме на писаниците и умните ти изказвания,ако обичаш престани да пълниш темата с така красноречивите ти драсканици...
По темата:
Да,винаги давам предимство на бързащите,защото на всеки в даден момент му се налага да избърза. Винаги гледам да изпреварвам по най-бързият и безрисков начин,защото все пак застрашавам и своят собствен живот,освен и на останалите участници в движението. Единствено мразя наглите и противни тарикати,които дори и да ги пуснеш пак се бутат в тебе да се покажат колко са велики и след като ги натиснеш малко или слезнеш от колата на даден светофар и всичко става тихо като при залез на морския бряг.

Поздрави!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не допускаш ли, че някой път можеш да бъдеш изненадан лошо като слезеш на светофар. В смисъл да не можеш да се качиш после? Или си подбираш "жертвите" 

Ок моля някой да ми изчисти мненията от темата . Аз само исках да кажа ,че не закона е важен ,а ситуациите в които човек попада ! Онова за горивото ... ами просто бях поканен на състезание по икономичност ! 

stefan4o написа:Не допускаш ли, че някой път можеш да бъдеш изненадан лошо като слезеш на светофар. В смисъл да не можеш да се качиш после? Или си подбираш "жертвите"
Когато ми " падне пердето " казано на жаргон,не допускам абсолютно нищо,защото не ми пука особено много и попринцип не подбирам " жертвите си ",но все пак гледам да не са разни: НСО,сини буркани или 2 и повече от 2 прилепнали една до друга лъскави ламаринки,защото става доста сложно. И не само,че е възможно да ме наритат,а и доста други фактори,за които има доста красноречиви примери...

- altray
- Автомобил: VW High Up
- Двигател:
Единствените които не пускам са тези по важни от мен, решили че могат да изпреварят 50 коли чакащи да завият, като 'просто' отидат най-отпред. Проблема е че стават все повече и повече. Не разбирам и шофьорите които пускат в такава ситуация всеки който иска да се мушне пред тях. Има огромна разлика между толерантен и безгръбначен.
И моля не обяснявайте как на запад само като мигнеш и ти дават път. Така е но там олигофрените спазват закона.
И моля не обяснявайте как на запад само като мигнеш и ти дават път. Така е но там олигофрените спазват закона.
-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
Бързаците, когато са зад мен, гледам да им направя път да изпреварят и да продължат да бързат без да застрашават нечии животи, но тези, които тръгват да изпреварват срещу мен, им пожелавам 20 такива като тях да им се покажат в платното.
Хубаво е да има колегиалност по пътя, но за нещастие е рядко срещана по нашите географски ширини.
Хубаво е да има колегиалност по пътя, но за нещастие е рядко срещана по нашите географски ширини.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Правя път на бързащите коли, когато сметна че няма да застрашава с маневрата си себе си и останалите на пътя.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”