Спорът започна да се разводнява, вече стигнахме и до правата! И както е писал предния колега - шофирането не е право! А какво е тогава, задължение ли? Според мен, точно си е право, за което си плащаш здраво - от курса, до последното болтче, което сменяш на колата си! Дори и официалното наименование на шофьорската книжка е свидетелство за ПРАВОуправление!
Колкото до колегата, който ще се явява на прегледа, нека да е спокоен, диабетът не е психическо заболяване, че да му отнемат правото да шофира! Обратното би било опасен прецедент, утре биха сметнали каквото си искат заболяване за опасно, и да вземат книжки на поразия! Защото, в днешно време, едва ли има напълно здрави хора, няма какво да се лъжем!

Отнемане на книжка за ПТП?
Re: Отнемане на книжка за ПТП?
Да ме извинят модераторите.
На шофьорската книжка пише "Свидетелство за управление на МПС". Къде видя право? Шофирането е избор. Или искаш да ми кажеш, че 100% от хората, които са платили и са се явили на изпит за шофьор са го минали?
На шофьорската книжка пише "Свидетелство за управление на МПС". Къде видя право? Шофирането е избор. Или искаш да ми кажеш, че 100% от хората, които са платили и са се явили на изпит за шофьор са го минали?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не виждам за какво нападате колегата, може да се случи на всеки! Става ти лошо, и губиш съзнание, макър и да не подозираш, че си болен!
Вместо да го упреквате, намерете начин да помогнете! Макар и моето мнение да е спам, не виждам проблем да шофира колегата, ако взима мерки!
Ония ден видях човек с един крак да кара Кола, вярно колата е автоматик, ама кара нали? Какво и той ли да не кара, като е инвалид? Нищо лошо, даже по-добре се справя и от тези с 2-та крака! Няма малимати зад волана, нито рисково маневриране!
Дано колегата си вземе книжката и да си намери кола!
Вместо да го упреквате, намерете начин да помогнете! Макар и моето мнение да е спам, не виждам проблем да шофира колегата, ако взима мерки!
Ония ден видях човек с един крак да кара Кола, вярно колата е автоматик, ама кара нали? Какво и той ли да не кара, като е инвалид? Нищо лошо, даже по-добре се справя и от тези с 2-та крака! Няма малимати зад волана, нито рисково маневриране!
Дано колегата си вземе книжката и да си намери кола!

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има една Наредба № 3 от 11 май 2011 г. за изискванията за физическа годност към водачите на моторни превозни средства и условията и реда за извършване на медицинските прегледи за установяване на физическата годност за водачите от различните категории. В нея е целият ферман заболявания, при чието наличие се налага или не индивидуално медицинско заключение. Всеки който наистина проявява интерес може да я прочете, вместо да пълним темата на колегата с мнения от сорта "един човек ми каза" и производните им. Пожелавам му успех пред лекарската комисия 

Влезеш ли веднъж в системата на КАТ че имаш заболяване си прецакан завинаги, в повечето случай! Моли се комисията ТОЛЕК да ти даде безсрочен протокол, тогава всичко си продължава по старому, ако ли не, е тогава си прецакан, срока за който ще ти дадат медицинско е 2 години, което ще рече че на практика на всеки 23 месеца ще трябва да ходиш на комисия. Най добре питай в КАТ в коя Транспортна болница трябва до отидеш, може и да няма значение, но все пак. После намираш телефона на болницата и си записваш дата, както казаха колегите по горе, дават дата за след около месец, имай го предвид, отиваш сутринта до около 9 часа, минаваш 5-6 кабинета, по обяд е заключението, ако няма проблеми, протокола отива служебно в КАТ след седмица, ти обаче не чакай, правиш копие на твоя екземпляр и отиваш в КАТ още на същия ден, подаваш документи с него, пък те после си прибавяли оригинала. И така след по малко от 2 години същата процедура, и така, и така....
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Книжките са с валидност 5г.
predat0r написа:Книжките са с валидност 5г.
Книжката ще бъде валидна за колкото му отпуснат ТОЛЕК, аз знам че за повече от 2 години няма как да дадат, не споря може да има промяна, но това автора ще го каже след около месец!
п.п. опс, информацията ми е за кат. Ц, вярно за Б може да е 5г.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Да за Б срока е фиксиран 5г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
никъде не пише в протокола безсрочен !има срок най дългия е 5 год. най късия 1 год. ако те карат да ходиш всяка година по добре се откажи , няма смисъл. в загубена държава като нашата , може само да с е учудваш на глупостите , които мигат да измислят идиотите законодатели 

Нямаше ли безсрочен, тоест ако от комисията сметнат, че заболяването не пречи?
Или пък то тия от КАТ не ги интересува, абе както казах, влезеш ли в системата им, прецакан си!
Или пък то тия от КАТ не ги интересува, абе както казах, влезеш ли в системата им, прецакан си!
-
- Автомобил:
- Двигател:
точно така влезеш ли в системата си изгорял под сянката. забрави че някога си карал и ще можеш пак да караш! 90% си вече пешеходец!
ако си използвал колата си за бизнес. ти умира и бизнеса! да живее България 

Така си е, но все пак, значи КАТ ти взимат книжката със съмнение, че имаш някакво заболяване, пращат те в Транспортна болница, там установяват, че си здрав, обаче не могат да ти дадат медицинско за повече от 5 год.
, вярно ли е така?

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
automan написа:точно така влезеш ли в системата си изгорял под сянката. забрави че някога си карал и ще можеш пак да караш! 90% си вече пешеходец!ако си използвал колата си за бизнес. ти умира и бизнеса! да живее България

Утре,ако имаш близка среща с някой с хипогликемия зад волана,пръв ще оревеш форума защо същата скапана държава не прави нищо...И тогава ще ти кажем-"Ми хората си плащат шоф.курсове от техните джобове и от същия сменят болчета и гайки...".
Щом колегата си мисли,че може да се контролира и да гарантира 100% своята сигурност и тази на другите,вкл. и твоята automan не виждам какво скачате.Минава си комисията и край!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Взех си наказателното и ... нищо. 20лв беше. Обаче си го взех в София (а книжката ми е издадена в Хасково). И ги питам сега какво - ми не знаели, тия в Хасково трябвало да знаят. При тях нищо нямало.
Та сега ще питам в Хасково к'во следва. Дано там знаят нещо...
Та сега ще питам в Хасково к'во следва. Дано там знаят нещо...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”