SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин РЕШЕНО!
Re: SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин
Еми слагаш нещо с по-малка вместимост като това цък и си наливаш като пич. Щом е за далавера изобретателност винаги има...
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Няма какво да се лъжем, има си начини да те прекарат, и те се прилагат, когато, и както може! Логично е да те лъжат, когато пълниш догоре, а не за 10-15 лв, и щом веднага хукнеш към касата, всичко е отиграно и изпипано! Затова, стойте си до колонката, докато свърши зареждането, и чиста работа! Ако и тогава има проблем, значи работата става дебела, все пак, всеки е наясно, че с всичките тия цифрови устройства, може и софтуерно да се крадва, и то немалко!
Направо чета и не вервам,че тия номера са още актуални след близо 10 години от появяването им ! Поне на Лукойл със сигурност знам,че не крадат като наливат в кофата за стъклата - там винаги кофата им с четката за стъкла е замръзнала ! 

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Знам я тази бензиностанция и честно казано така са разположени колонките а и е доста открита от всякъде за да има толкова малоумен зареждач да краде в кофа освен ако не е правнук на Худини поне, при това а дпо майчина линия. Днес зареждах газ точно на нея и ми направи впечатление че влезе доста газ в бутилката но при газта възможни подобни оклонения. АКо завижават то количеството то е по друг начин. Какъв не мога да кажа. Но да се краде в кофа точно на нея мисля че е несериозно. Моя резервоар е 80литра ни честно казано съм сигурен че събира поне 10литра отгоре без напъване. Случвало ми се е преди години стрелката да захапе червеното а аз да налея едни 80литра при положение че има минимум 10литра.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Аз затова понеже живея в България,винаги като зареждам,стоя до колонката и гледам какво ми зарежда и колко.
Така няма как да ми сипе друго гориво или да използва "вълшебната" кофа.Аз лично не съм виждал далавери от този тип като с кофата или контейнер в якето,но съм убеден че идеите далеч не свършват само до тук.
А Shell е най-помиярската бензиностанция в България.Може извън България горивото им да е качествено ,но тук е отвратително.Зареждал съм бензин от тях и знам.За дизела нямам впечатления,защото никога не бих заредил от тях.
От този "Shell Хаджи Димитър" съм доволен от автомивката им,но това е за друга тема предполагам.
Баща ми от едно време повтаряше ,че всички тези богаташи на запад ,а и не само ,които хвърлят луди пари децата им да учат икономика и търговия в Принстън,Оксфорд,Йейл и други реномирани университети в света,правят огромна грешка,че не записват децата си да учат в България далавери и измами.Тук ще научат всяка възможна далавера и измама,за която никой друг не би се сетил,освен българина и хем света ще стане по-добро място,хем в България ще се наливат пари за това обучение.....
Така няма как да ми сипе друго гориво или да използва "вълшебната" кофа.Аз лично не съм виждал далавери от този тип като с кофата или контейнер в якето,но съм убеден че идеите далеч не свършват само до тук.
А Shell е най-помиярската бензиностанция в България.Може извън България горивото им да е качествено ,но тук е отвратително.Зареждал съм бензин от тях и знам.За дизела нямам впечатления,защото никога не бих заредил от тях.
От този "Shell Хаджи Димитър" съм доволен от автомивката им,но това е за друга тема предполагам.
Баща ми от едно време повтаряше ,че всички тези богаташи на запад ,а и не само ,които хвърлят луди пари децата им да учат икономика и търговия в Принстън,Оксфорд,Йейл и други реномирани университети в света,правят огромна грешка,че не записват децата си да учат в България далавери и измами.Тук ще научат всяка възможна далавера и измама,за която никой друг не би се сетил,освен българина и хем света ще стане по-добро място,хем в България ще се наливат пари за това обучение.....
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Развитие по темата - вълшебния бензин засега се оказва такъв в добрия смисъл на думата. След повече от 100км изминати само градско, първите 30 само студена на къси разстояния, стрелката едва се отлепи от крайното положение. Наистина момчето е заредило повече бензин. Вълшебната кофа отпада като вариант. Ще бъда по-сигурен на следващото зареждане, след като видя колко ще побере. Обикновено за 49л се минават 450 км средно (с 95 от Лукойл). Дори може да се окаже, че бензина на ШЕЛ дава по-нисък разход от този на Лукойл. Досега не съм имал случай толкова много км и то в града да не мръдне стрелката.
Миналото лято преди да тръгна на почивка в Гърция заредих бензин и газ до горе. Преди да заредя таблото показваше едно деление под максимума ( да кажем 15л. е било ). Аз си зареждах бензина на колонката и успях да набутам нови 42л. в резервоара. След 35л. пистолета започна да изключва но с леко натискане и малко изваден пистолет го напълних точно до гърловината. По каталог го водят 45л. Викам си тук става нещо но какво да се прави. В крайна сметка минах много километри преди стрелката да се отлепи от максимума.
според мен жената те цака като шофьор на градски автобус - СКГТ
Подуши й ръцете следващия път
майтапа настрана, на голф 4 таблото подлежи на калибровка в разумни граници. Най-вероятно реостата на нивомера се е разкалибрирал и показва неверни стойности.

майтапа настрана, на голф 4 таблото подлежи на калибровка в разумни граници. Най-вероятно реостата на нивомера се е разкалибрирал и показва неверни стойности.
- plamikcho
Не ме цака - изкарва повече от мен в момента
. И като видя тия литри и се разбумтя веднага. Ще го видя нивомера как е като заредя още един-два пъти.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като и аз писах в темата точно за тази бензиностанция съм длъжен да напиша че явно е от малкото или многото КОРЕКТНИ бензиностанции. При зареденеи 39.6литра газ за момента съм на 340км. Разход градско около и под 12 за София вярно бабешката и с минаване отвъд околовръстното но основно на недълги разстояния. Разход който не съм постигал последните години. Така че хората явно са коректни. Спокойно можете да зареждате там без да се притеснявате.
Последна промяна от silent на Пон 20 яну 2014 10:56, променено общо 1 път.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Навремето (когато все още можех да преживея по-високата цена на V-Power Racing) зареждах редовно на тази бензиностанция. Случи се една вечер да се окажа сам около колонките и понеже не чакам да ми сипват горивото тръгнах да си наливам сам. Вадя пистотета от колонката и.... опаааа вече имам заредени 30 стотинки!!!! Идва келеша дето налива и го питам: Защо колонката отчита още преди да съм пипнал спусъка бре? Отговор: "Амииии.... тя така си прави!"
Казвам: "Ами оправете я бе!Защо да плащам нещо, заради вас?"
След 1 ден пак минавам..... Пак същата колонка...Пак същия номер!!!
Вече бесен викам кияка дето налива.
"Що ми отчита 30 стинки без да съм налял нищо?"
Отговор: "Амиииии.....отчита бензина който влезнал в маркуча...затва."
Викам: Добре! Тогава що другите колонки не го отчитат?
Отговор адекватен нямаше. Само изломоти нещо.
Ядосан зареждам с 30ст отгоре и на касата си плащам точно моята сума.
Касиера: Ама трябва да ми дадете още 30ст!!!
Казвам му, че когато ми ги налее в колата ще му ги платя. Те били реално влезнали,ама се отитали по др. начин... и т.н. простотии.
На другия ден писах жалба до Шел на електронната им поща.... От служебния ми мейл...
Имаше обаждания, писма, извинения, срещи...
.....Явно обаче нещата не са се променили!
Казвам: "Ами оправете я бе!Защо да плащам нещо, заради вас?"
След 1 ден пак минавам..... Пак същата колонка...Пак същия номер!!!
Вече бесен викам кияка дето налива.
"Що ми отчита 30 стинки без да съм налял нищо?"
Отговор: "Амиииии.....отчита бензина който влезнал в маркуча...затва."
Викам: Добре! Тогава що другите колонки не го отчитат?
Отговор адекватен нямаше. Само изломоти нещо.
Ядосан зареждам с 30ст отгоре и на касата си плащам точно моята сума.
Касиера: Ама трябва да ми дадете още 30ст!!!
Казвам му, че когато ми ги налее в колата ще му ги платя. Те били реално влезнали,ама се отитали по др. начин... и т.н. простотии.
На другия ден писах жалба до Шел на електронната им поща.... От служебния ми мейл...
Имаше обаждания, писма, извинения, срещи...
.....Явно обаче нещата не са се променили!
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Zdravko Zankov написа:bobocamaro написа:Toва е брутално, но не го чета за пръв път като метод за кражба.![]()
Те трябва да имат оборотна кофа, която да разнасят и подлагат по колонките.
Абсурд и за секунда това нещо да стои само - ами ако някой "по-неуравновесен" човечец си измие стъклата с нафта?
Нали после ще ги накара да я изпият![]()
Не знам, за 15 години командировки по страната и наливаници сам!, нямах шанс да зърна вълшебната кофа- ще се оглеждам повече.
Бруталията беше при един дядо с Жигула.Искаше бензин за 10 лева,по спомен около 1.40лв/л.Тия идиоти сипаха близо 3л в кофата.
ако искаш мога да ти кажа във Враца къде още се практикува тоя метод

- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
joro_kem написа:голям филм... казах ти - на следващо зареждане ще си наясно.
п.п. днес на еко пак ми сипаха 58 литра при резервоар от 55 и остатък от поне 5 литра. питах бензинджията колко я е напълнил и ми каза "до капачката, нали каза догоре"...
Аз собственоръчно съм си пълнил гориво 58 литра на почти празен резервоар който се води 45 литра. В резервата да съм имал 2-3 литра. Нафтата беше ДОГОРЕ , на крик да я бях вдигнал - щеше да прелее.Имам си начин - зареждам докато изключи пистолета, задържам клапата за обезвъздушаване за около минута(защото нафтата се разпенва доста и трябва да се поизчака), после натискам с пистолета клапата и продължавам да си допълвам по малко докато стигне до гърлото - това го правя преди дълги пътувания в страната или чужбина , но винаги сам. Когато друг ми зарежда винаги казвам докато изключи , защото в 99% от случаите си засичам разхода и винаги зареждам на една и съща бензиностанция - ако се случи на непозната бензиностанция вобще не си правя труда да мисля.
Колата е ибиза ТДИ 2001 година
- plamikcho
SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин РЕШЕНО!
Случаят с "вълшебния" бензин е разрешен. Заредено е повече гориво с добро обезвъздушаване. Как е успял младежа да го направи за 2-3 мин - той си знае
Днес светна лампата след 540 км градски пробег. Индикатора за горивото си е съвсем точен и лампата светна на същата позиция на стрелката. Разхода също си е в норма - 10.6/100 (януари имаше доста топли дни). Успях да заредя само 50 л, като пистолета изключи на 47 (както обичайно). Не ми се седеше на студа, следващия път ще мъча за повече 
Благодаря на всички, които писаха. Научих много интересни неща и за пореден път се убедих, че човек трябва да бъде обективен и да не се поддава на емоции и предразсъдъци.

Благодаря на всички, които писаха. Научих много интересни неща и за пореден път се убедих, че човек трябва да бъде обективен и да не се поддава на емоции и предразсъдъци.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”