Кажете си мнението за Рено-Меган ....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 04 апр 2005 14:46

Mega-на е следващо поколение на Рено 19. Карах 6-7 години 19-ка, ако кажа, че съм я мразил като кола ще си кривя душата. Имаше готина возия, сравнително икономична, относително конфортна, но за съжаление кофти ергономия. След продължително каране на 19та сериозно почваха да ме болят колената и кръста. Сега с Пасат'95 карам яко до морето и нямам никакъв проблем с болки или умора. Вярно, че вози малко по-твърдо от 19та, но пасата е с дълга база и разликата във возията е малка. Мегана (първия) за мен е определено по-кофти от 19-та. Имам предвид първо като материали в купето. Наблъскано е с евтини пластмаси по таблото като че ли е кола ширпотреба. В Пасата всичко в интериора излъчва качество. Возията на Мегана определено е по-твърда от тази на предшественика си Р19 и за мен е едно към едно с пасата т.е. основното приемущество с което се хвали реното - меката возия - е изчезнало. Странно, защото ходовата част е като на 19-та, но това е факт. Мой колега има таквоз чудо (Меган 1.6 двигател) и често се возя с него, а и съм го карал лично. Не ми харесва! Вози твърдо, двигателят работи много твърдо и шумно, "дървен". Що се касае до здравината на реното за тези 6-7 години с 19-та ходовата част бе основно ремонтирана (шарнирни болтове 2 пъти, предни амортисьор, втулки носачи, предни лагери два комплекта) кормилна рейка рециклиране, водна помпа, спирачна помпа нови...няма смисъл да изреждам, но списъка е голям. Не казвам, че това е само при реното, защото съм чел колеги тук да се оплакват от много дефекти (макар и рядко), но мисля че реното е по-кашкавалена кола. Преди доста години имах пасат от първото поколение, сега от 3 или 4то (В4) зависи кой как ги смята, та има представа от ФВ-та. След годините с реното вярвам, че немското е по-здраво от френското. Мисля, че Мегана не е най-добрия избор особено ако се избира между него и ФВ.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 04 апр 2005 22:01

Меган 2004-та дизел комън рейл, вчера като карах семейството на обяд на Рилският Манастир шефът на баша ми дойде с едно, след като порядъчно загря с три ракии, баща ми го огря да го кара :)...... палеше се се с бутон след поставяне на карта в централната конзола (това същото си го вадиш и си го носип с тебе като има копчета на него за отключване и заключване на возилото)...... имаше парктроник и всички екстри без кожен салон........ как върви тая кола ..... то понеже вентото е с 15 ки и нови Bridgestone Potenza 720 пък и не бях саммарката я :) :twisted: :twisted: :twisted: сега сериозно... имам супер впечетления от колата де...... искаше ми яз да я пробвам ама да съм сам :)))

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”