Необходимо ли е 4х4 в ежедневното ползване на автомобила?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Необходимо ли е 4х4 в ежедневното ползване на автомобила

Мнениеот vinixxx » Сря 12 мар 2014 20:53

приятели истината е една-"колкото повече разчитате на една задвиждаща система толкова по-дълбоко затъвате после"

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 12 мар 2014 20:58

vasstop написа:Само който не е карал 4х4 може да каже, че не ти трябва ;)
Достатъчно е само веднъж да ти потрябва и ще му бъдеш благодарен цял живот.
А усмивката и радостта в душата не могат да бъдат описани :11
Мисля, че няма как да се каже по-добре.
Първата ми зима с 4х4 ... удоволствието, с което заобикаляш през неутъпкания сняг колите, които се опитват да излязат от излъскания до лед коловоз и запречват улицата ... Трудно е да се опише. Нека не изглежда, че съм злорадствал - напротив - бутал съм, теглил съм закъсали коли и бусове, веднъж един бенвист седя през цялото време в колата си, докато аз слязох, извадиих въже, изтеглих го, откачих си въжето и си го прибрах в багажника, а той даже не се показа от "невероятната" си кола ... Но удоволствието да помогнеш на някого остава, както и усмивката на лицето, когато знаеш, че не е нужно да правиш нищо специално, са само да караш внимателно напред ... :biggrin
А съвсем накратко - отговорът на въпроса в заглавието е ... Не. :c020

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 18 мар 2014 20:19

Много грешно зададен въпрос.
1. Район на живееене.
2. Марширут /овроуд?/ черни пътища..
Aко живея в планински район, ако често ходя в такъв, ако преодолявам черни пътища - ДА
Иначе от какъв зор в моя район където пада 2 пъти в годината сняг. И да падне се оправям с 1 задвижващ мост.
Много съм пътувал в зимни условия с 1 дв. мост и не съм имал проблем. Само 1 път пропаднах в лед и ме дръпна 1Пасс Б2 над паркинга на Пампорово. Благодарности , ако чете. Беше 2002/3 г.
В градски условия и нормални пътища въобще не е необходимо

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Вто 18 мар 2014 21:46

аз понеже не знам дали ще ми е необходимо предпочитам да си е с мен :mhihi , когато ти е необходимо и го нямаш какво правиш викаш неволята а хахахахха И гуми трябват с цвички не става :)

Последна промяна от calidad на Чет 20 мар 2014 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 19 мар 2014 20:12

Не. Необходими са хубави гуми.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 19 мар 2014 23:20

ALESYZ написа:Не. Необходими са хубави гуми.

това е изстината с нашите зими ако живеете в големи градове и не планински район няма смисъл, ся както се вижда от ника ми съм фен на куатрото обаче живея в такъв град в който нямам нужда от него и карам предно тъй че важно е за какво се ползва колата и къде се кара най-вече

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 19 мар 2014 23:21

Ако колата е с добър клиренс,хубави гуми и спазваш ЗДП-то 4Х4 ще ти трябва само ако си запален планинар/ловджия или просто си падаш по екстремните изживявания :th_up

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Чет 20 мар 2014 22:05

Тук не става въпрос да се надяваш на 4х4 то е ясно че гаранции няма, но дава по-голям комфорт при тежки пътни условия. Чета тук някои колеги зависело от региона, не не зависи според мен то 4х4 помага и при дъжд не само при сняг. Аз не знам дали ще ми се наложи да го ползвам , но щом баща ми се възхити как минах Ришкия в най-големият сняг преди миналата нова година, като видя закъсалите снегорини и как затвориха прохода а ние минахме разбра какви са възможностите му. Ако караш в махалата до кафето и водиш приятелката си до мола ясно че няма да ти трябва, но ако искаш малко по голям комфорт и сигурност на пътя определено да. Аз ви съветвам да покарате малко такъв автомобил и ще разберете за какво става дума. Края на по-миналата година в Шумен беше страшно, не изчистиха улиците 10 дни от многото сняг, кой е предполагал че ще стане така само яките машини се движеха :) :mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 20 мар 2014 22:54

ти сам виж какво каза, ПО-миналата година си минал един балкан и пак същата не били чистили демек точно ти сам доказа че ако не ти се налага няма смисъл за ежедневно ползване.сега ако имаш а6 и нагоре примерно да ама на голф колко да е комфортно 4х4-то.а на дъжд със съвременна кола и съвременни гуми :icon_lol няма дерт

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Чет 20 мар 2014 23:15

писна ми да обяснявам защо избрах 4х4 а и съм карал и джипове от различни марки и това ми е мнението лично за мен! карайте каквото и както искате ако щете и лагерни колички това си е ваша работа. Платон и мита за пещерата!!!! Много ми е интересен колегата от горния пост как знаеш предварително кога и какво ще ти се наложи да правиш ! Не не ми се е налагало един път стотици хиляди това е само един пример :screwy Ама веднага си личи който не е ходил в казарма :mhihi

Последна промяна от calidad на Чет 20 мар 2014 23:29, променено общо 3 пъти.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 20 мар 2014 23:23

За ежедневието тази система по-скоро не е необходима. Даже масовата продукция на много луксозни марки не разчита на тази система, например Мерцедес, БМВ, Ферари, и т.н. С една дума системата си е по-скоро екстра за екстремно шофиране. Според мен по-важно е екстремното спиране, а не екстремното ускорение в ежедневието, за което допринася тази система. Иначе граничните моменти на сцепление в ежедневието могат да се компенсират успешно с качествени гуми, вериги и т.н. Ако гумите нестават, смисъла от системата 4х4 се губи.
Е, ако на някой ежедневието е свързано с екстремно, труднопроходимо офроуд или зимно пътуване, то тогава системата си е необходима...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 20 мар 2014 23:32

Айде и аз да се обадя пак :Mr Green Fun не разчитат щот' карат по шосе с тях , чистят ги добре и в най-лютата зима. За където и да тръгнат-пристигат . Как е при нас ... все са "изненадани" ( зимата-редовното ) , все няма пари ( за пътища и инфраструктура) и какво правим ние обикновените - спасяваме се как намерим , в случая за колата, да е 4х4 не е излишна екстра :th_up

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Чет 20 мар 2014 23:38

Добре колеги ще ви дам един друг пример лично мен кое ме води. Примерно мога да ползвам пътна карта, но ползвам ГПС не че не мога да се оправя с пътната карта ами защото ми е по лесно. Не спираш не разгръщаш, през нощта пътуваш без напрежение че ще изпуснеш пресечката, не заобикаляш щото си се объркал.Смята ти километри, време ,гориво. Обиколил съм половин Европа така никакви ядове. С 4х4 е същата схема. Аз съм на принципа по-добре го имаш и когато ти се наложи на го използваш от това да го нямаш.

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Чет 20 мар 2014 23:58

:offtopic :offtopic :offtopic :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

IRRITATING написа:За мен НЕ си струват по високите разходи по нея Ако човек няма нищо в главата и 6Х6 да е пак няма да му помогне

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

И 8х8 да е , пак няма да помогне :

Този БТР е 8x8, нo на леда, даже на него му праснаха едни вериги :

Изображение

ОН:

Личните коли са били само с предно и до сега, с хубава зимна гума става идеално,
на служебната S-класса 4матик е друго, не се знае К2де ще трябва да се отидес нея, 4х4 не трябва всеки ден, но поне като потрябва го има.

Лично смятам че златната среда е да имаш 4х4, но да се включва само при необходимост, а в останалото време само предно !!!

:iloveu_all_bitches.gif :iloveu_all_bitches.gif :iloveu_all_bitches.gif

Последна промяна от genevaboy2 на Пет 21 мар 2014 0:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 21 мар 2014 0:10

Много хора пишат,че не трябва...еми купете си автомобил 4х4,покарайте и ще говорим тогава!А това за по-скъпата поддръжка е...за 4 години съм сменил масло -120лв и една биалетка-20лв!Мда,скъпа е поддръжката,но и живота ми е скъп!Не съм агресивен водач,но много пъти 4motion-a ми е помагал!Ако имам възможност(финансова) и следващият ми автомобил ще на 100% с 4х4!Хората казват,че който се е качил на 4х4,трудно слиза!Същото съм го чувал и за задното предаване и много скоро мисля да го тествам!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”