:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Зелени жилетки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Зелени жилетки

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 18:18

scuba написа:не е казано да е в купето

Май се оказава, че трябва да е в купето :idea:

Мой приятел скоро беше предупреден, понеже има желетка, но е била в багажника му. Кукуте са го предупредили, че следващия път ще има акт :idea: Презумпцията е, че ако ти се случи авария на пътя, първо обличаш жилетката, тогава излизаш от автомобила и почваш да действаш :idea:

П.П. Моята стои хвърлена на задната седалка, че ми е много селско да я метна на задния джам или да я "облека" на предната седалката mhihi

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 28 мар 2007 18:21

аз пък тъкмо се бях навил да си сложа на дясната седалка една от ония хавлийки с дългокоса мацка с небрежен поглед (тип ТИР) и вий толкова рязко да реагирате...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 18:26

joro_kem написа:аз пък тъкмо се бях навил да си сложа на дясната седалка една от ония хавлийки с дългокоса мацка с небрежен поглед (тип ТИР) и вий толкова рязко да реагирате...

мятай хавлийката, но за да е пълен тунинга, задължително един китеник на таблото, две плюшени зарчета на огледалото, може и един кристален пепелник да ковнеш на китеника и стикер отзад на колата "Луда жена зад волана" :twisted:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 28 мар 2007 18:34

а кученцета дето си клатят главите на задния джам да ги махна ли :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 28 мар 2007 18:37

musura написа:
scuba написа:не е казано да е в купето

Мой приятел скоро беше предупреден, понеже има желетка, но е била в багажника му. Кукуте са го предупредили, че следващия път ще има акт :idea: Презумпцията е, че ако ти се случи авария на пътя, първо обличаш жилетката, тогава излизаш от автомобила и почваш да действаш :idea:

П.П. Моята стои хвърлена на задната седалка, че ми е много селско да я метна на задния джам или да я "облека" на предната седалката mhihi

Това вече обяснява нещата.И аз се бях зачудил каква е тази нова мода с тия жилетки по седалките, а ако не са там са на задното стъкло...
П.П.Наври я под някоя от предните седалки, за да не разваля естетическия вид на интериора :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 28 мар 2007 19:10

Забравихте за зарчетата

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 19:16

R@do написа:Забравихте за зарчетата

musura написа:
joro_kem написа:аз пък тъкмо се бях навил да си сложа на дясната седалка една от ония хавлийки с дългокоса мацка с небрежен поглед (тип ТИР) и вий толкова рязко да реагирате...

мятай хавлийката, но за да е пълен тунинга, задължително един китеник на таблото, две плюшени зарчета на огледалото, може и един кристален пепелник да ковнеш на китеника и стикер отзад на колата "Луда жена зад волана" :twisted:

:wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 мар 2007 19:17

R@do написа:Забравихте за зарчетата

И за тиксото по задните стъкла тип решетка :twisted:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 28 мар 2007 19:18

И на мен ми се иска да е Петък :wink:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Сря 28 мар 2007 19:47

musura написа:

Ми то по тая логика като слезеш да пикаеш край пътя трябва да си облечеш зелена жилетка - да не би да те блъсне някой докато излезеш да я извадиш от багажника. Сякаш досега смъртността е била главно от спрели да си ремонтират нещо.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 28 мар 2007 19:48

NovobranecGT написа:И на мен ми се иска да е Петък :wink:

Вий го сънувате тоз Петък бе! :lol:

Последна промяна от Калоян Кирилов на Сря 28 мар 2007 19:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 28 мар 2007 19:53

Кой каза нещо за петък?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 мар 2007 19:56

R@do написа:Кой каза нещо за петък?

Тоя дето слага :lock:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 28 мар 2007 19:56

След още малко спам ще се питаме "Кой заключи темата" :lol: :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 19:58

mx3333 написа:Сякаш досега смъртността е била главно от спрели да си ремонтират нещо.

Абе тя и от пияни е 5% от общата, ама виж к'во става преди избори:

Наказания за пътниците в автомобила на пиян шофьор, предлага Румен Петков

28 март 2007 | 13:23 | Агенция "Фокус"

София. Да бъдат налагани санкции на пътниците, които се качват в автомобила на пиян шофьор, предложи министърът на вътрешните работи Румен Петков по време на дискусия за промените в Закона за движение по пътищата, организирана от бТВ и "24 часа", предаде репортер на Агенция “Фокус”. За да бъде намален броят на жертвите по пътищата, министърът предложи да се използва опитът на Испания и Франция, където за 2 години броят им е намалял съответно с 20% и 30%. Мерките включват 3 основни стъпки. Първата е ангажимент на цялото общество – гражданите да сигнализират КАТ, когато знаят, че даден шофьор се качва пиян в автомобила си. Втората са увеличаване на наказанията при употреба на алкохол от водачите на моторни превозни средства – затвор от 1 година при концентрация на алкохол в кръвта над 1,5 промила и отнемане на книжката при концентрация от 0,5 до 1,5 промила. Третата стъпка е подобряване на техническия контрол – видеоноаблюдение, радари и т.н.
По данни на МВР миналата година са издадени над 27 000 акта на шофьори, карали в нетрезво състояние. Парадоксалното е, че често един човек има по 3-4 акта за такова нарушение.

Само го вижте смешника, ще сваля смъртността с 30% с тези мерки :емотикона_завиване_на_крушка_с_една_ръка

Как ще стане това, като заради алкохол са около 4.5% от ПТП-тата и около 5% от жертвите???? Нещо му липсват първите няколко години от началното училище на този министър.

Вместо да каже, че ще се постараят да оправят пътищата и ще затегнат контрола в пунктовете за ГТП, те пак си знаят тяхното - затвор, камери, радари ... и кой ще влезе в затвора?

Утре като се качвам на такси, ще си нося джобно дрегерче да тествам бакшиша дали не е гаврътнал някоя ичкия преди да ме качи, че ще ме опандизят за едното нищо ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”