forski написа:Freakylol написа:forski написа:Freakylol написа:6/100 със 120км е невъзможно, това ли искаш да кажеш ?

При мен е невъзможно, говорим за нормално ежедневно шофиране, градско и извънградско, трафик, изпреварвания ала-бала. Скорост според пътните условия и трафика, 80-140 автомобила нов 1,6TDI 100k.с. на реални 65000км. излязъл от магазин преди 3 години. Среден разход 6,2-6,5-6,7 /100км. под 6,2 не можах да го сваля, за това според мен такива 5,0 -5,5/100 са ми малко нереални.Освен ако разхода на гориво не ти е фикс идея, и през цялото време докато шофираш единственото нещо с което се занимаваш, с всичките си действия в автомобила е да си пестиш горивото!
п.п.Аудито колко ти гори със 160км/ч. на пета или шеста ако има ?

Със 140 ми дава 5.5, със 160 ще е +-6.5, но съм с чипс ако има някакво значение за теб

Eee вече е започнал да ти се пооправя разхода на гориво, преди със 160 ти гореше 5,5/100.
Тоя чип какво прави, като я настъпиш със 160 и сваля разхода с два литра надолу

Айде гледам че обичаш да приказваш, извади ми цитата дето съм казал че със 160 ми гори 5.5, щото аз знам какво съм написал но ти обичаш да доукрасяваш сякаш :) А ако не вярваш че при 140 ми дава 5.5 си свободен да дойдеш да я засечем по всяко време. Всяка седмица пътувам до Русе и всяка седмица се засича, по-добре от теб си познавам колата
stefan4o написа:Freakylol написа:Прави по-малко ама къде е вървежа на тая джета?

Говорим за разход... Нека не намесваме вървежи, чипове и т.н. Ако съм искал да имам вървеж, нямаше да карам кола 69к.с., просто щях да си купя друга

със сигурност не дизелова.
Съвсем отделно - средната скорост наистина е това, което са казали колегите над мен. При каране с цел да поддържам висока скорост по магистрала - 140-150-160 финиширах със средна от сорта на 130 или 140, не помня вече (не си записвам показанията на МФА след всеки трип). Дори и по магистралата се случва човек да намали скоростта в даден момент, което сваля крайната средна скорост на трипа.
Е да е, за разход говорим, но ти започна темата за разликата в парите, нали ? Е аз за 3лв/100 разлика не съм. За тия 3лв няма да си взимам по 3 молитви преди да изпреваря, нито ще ми се налага да си търся 2 км отсечка та да изпреваря тира

Да не коментираме, че при пълна кола и климатик на някой баир това ще умре, но да 3лв по-малко си заслужават.