Оставял ли ви е вашият Volkswagen на пътя
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Оставял ли ви е вашият Volkswagen на пътя
И двата ми голфа са ме оставяли. Двойката счупи каре, но считам че аз съм виновен, тъй като я карах с яко чукащи карета една година. Тройката ми скъса ангренажен ремък 10к километра след смяната заради скапана ролка тръктек от евро 07.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Остави ни пастета, бях на 7,8 и нямах понятие какво е акумулатор, камоли делко, само това си спомням,че беше по делкото нещо, та ни теглиха.. това е единствения случай 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
V.Petrow написа:Веднъж динамото ми се предаде, но акумулатора ми издържа докато си вляза в града и там сдаде багажа и той.
Същата работа и мен. Добре, че изкара до града.
Втория случай беше, когато ми се прецака електрическата част на контактния ключ и тогава отново ме дърпаха.
Засега само това за 8 години при мен!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Голфовете никога не съм ги прибирал на репатрак.
-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
Голфа и Ибизата не са ме оставяли никога, но с Бравото един успешен опит нямах да стигна до морето. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой не е закъсвал,заради крушка в жабката,това при мен се случи :)Колата е Пасат б3 на 2-ри Януари тръгвам от Гоце Делчев към Варна!След 50км. от утечката ми паднаха стрелките на оборотомера,горивото и температурата.След още 10км. касетофона започна да премига.След известно време колата придърпа и спря.Видях кой бушон е изгорял и го смених.Но след 5км. отново придърпа и до там.Бях на 10км от Сливен.Дръпнаха ме до сервиза на Тех Ко ,в който подадоха ток,запалиха колата и не установиха проблема.Купих от тях всичките бушончета от 15а,които имаха и тръгнах за Варна!На 10км. ми гореше бушон.Стигнах до Карнобат и реших да си купя бушони от Лук Оил.Заредих гориво,запалих,но бушона гореше при всяко слагане.Часът беше 17:50 и вече се беше стъмнило.Не беше много приятно.Помолих момче,което беше на бензиностанцията да ме заведе до най-близкият сервиз,където отстраниха проблема.До ден днешен карам без крушка в жапката. :)
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Един единствен път, заради отпадналото захранване на имобилайзера - даже писах по въпроса. Просто не запали.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Само веднъж ама не на път а в града пред един магазин-някакъв кабел на стартера беше проблема ,ама ме бутнаха и си отидох до сервиза на ход !
голфовете не са, ама те бяха прости бензинови машини, докато модерната им ТДИ братовчедка, да - ГНП и на рапатрак 70 км, а един друг път пълзях в сервизен режим 100км.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От много време карам само VW (различни модели).Нито една не ме е оставяла по пътя да чукна на дърво 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
За сега не - няколко пъти съм имал повреди, но съм стигал на собствен ход до сервиза. Всъщност един път ми умря акумулатора пред нас, ама това не е по вина на колата.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Не знам дали моя случай може да се квалифицира като "оставяне на пътя", но веднъж се случи да се прецака дюзата на първи цилиндър. За щастие бях в града и на три цилиндъра се добрах до сервиза, където дюзата беше подменена с работеща и до ден днешен нямам проблеми
.

- iMEXX
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AWT
Само веднъж и то може да не се счита баш за оставяне. Зареждам аз на бензиностанция и хоп не иска да пали... Викам си кво става до сега не е дала никакви признаци и изведнъж се предаде. Помолих бензинджията да ме бутне назад защото бях буквално пред колонката, но както и да е. Оставих колата и отидох при един колега да го помоля да дойде да ме дръпне и когато се върнахме на бензиностанцията той вика "я пробвай пак да запалиш и за късмет от раз запали. Цялата работа била студена спойка на едно реле.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
До сега за три години само веднъж ме остави Гоуфу и то беше близо до вкъщи. Изгасих я, пих кафенце и след това тръгвам да паля - няма ток. Викам си: "август месец да ми падне акумулатора?"
Дръпнаха ме, запали и докато откача въжето в ниските обороти изгасна. Айде пак закачане, дърпане и с повечко газ се прибрах. Заредих акумулатора за 24 часа, но без ефект. Избила му клетка явно. Купих си нов акумулатор, а стария го продадох на едно цигане 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”