:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Най-голямата глупост правена на автомобил....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Re: Най-голямата глупост правена на автомобил....

Мнениеот _B4_ » Нед 28 дек 2014 22:12

Преди 30 години, съответно Москвич :smile новичък на няма и половин година и с един приятел сме отворили капака гледаме нещо, какво беше вече не помня. Паля, гася, паля-няколко пъти така, и на последното палене ми писна да влизам и излизам от колата и викам ще врътна ключа през прозореца. Е врътнах ключа и само усетих как ми се изплъзва от пръстите :biggrin . Оставил съм го на скорост както обикновенно, а беше и на смукач и с пипането на ключа запали и изчезна/гадта палеше от четвърт буквално/. Спря след няколко метра в едно ограждение за кофи за боклук. Първо се ядосах на малумието ми, а след това се и смях на дивотията която свърших.
А най голямото издевателство над същия този Москвич беше когато по време на кризата го карах като полу дизел, стигнах до 60/40 бензин/дизел. Съвсем леко по-трудно палеше, но за сметка на това пък не гаснеше :biggrin само на скорост и спирачка.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 дек 2014 1:35

Като стана въпрос за Москвич, истории много :icon_lol .
Имах известно време в което не ползвах крачни спирачки, защото използвам ли ги два-три пъти и на дясното предно колело цилиндрчето оставаше под налягане, а накладките натегнати и трябваше да го изпускам от пробката :mhihi , и пак така- ако се наложи 2-3 ползвания, слизам да изпускам. Вадих маркучето и с тел го промушвах - няма проблем, нито запушено, нито нищо. Бая време изкарах така, докато накрая се осмелих, беден студент, да инвестирам в ново маркуче и всичко се оправи. Старото го разразях по дължина, вътре се бе отцепил пласт гума като клапа, едннопосочен вентил . Телта си минава спокойо, и спирачната течност също, но на обратно не се връща.

Резервоарът ми се беше пробил, карах повече от година с туба, в която е тикнат смукателния маркуч :biggrin .

Приятел имаше ЗАЗ и караше непрекъснато 100% на кореселин, от къде го е вземал, няма значение. Веднъж не бях сигурен дали бензина ще ми стигне за там където бях тръгал, нямаше бензиностанция наколо, там където сме. И той естествено ми вика "какво е това бензин" :mrgreen и ми даде 2-3 бутилки коресилин. Карах 10-20 км. и по пътя усетих как колата по равно и в наклон нагоре си върви, но изключа ли от скорост след 4-5с. започва да се дави и аха да огасне. Изфорсирам и се оправя, пусна ли на свободна - отново. После огасна и няма палене :eek . Аз си ремонтирах сам колата и имах всякакви инструменти и половин двигател в багажника, по всяко време и си викам, няма проблем. Отворих и гледам карбуратора (имаше си кръгло стъклено прозорче) пълен до горе и мирише от всякъде на бензин. Карбуратора си имаше удбна пробка, източих малко и пак газ :biggrin . Доста време карах така, като на червено на кръстовището гасях, защото иначе препълваше. После обаче карбуратора се разтече от всички гаритури и се наложи все пак да го ремонтирам.Уплътнителната гумичка на регулиращия клапан за нивото се беше "изпарила". Всичко що е гума и пластмаса се беше разпаднало. Какъв беше този коресилин :confused , а и какъв беше този ЗАЗ че нищо му нямаше, за разлика от Москала :biggrin .

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 дек 2014 23:23

На моето ауди като са сменяли виското поради липса на специален инструмент са хванали контра с чираци на ремъчната шайба. В резултат, на което шайбата е престанала да бъде кръгла :mhihi
По-голямата простотия е, че са сложили ново виско за 200+ лева, а не са сменили въпросната шайба, която се оказва, че е струвала 30лв в Порше.

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Нед 25 яну 2015 16:22

Преди много години се самопрегазих! :bishop
Ама почти!
Карах служебна Лада Самара1.3.Един ден взе да не пали,по скоро когато си поиска.Що не ходих на майстор, не помня,а и от къде ми хрумна страхотната идея за това което направих ,вече и това не помня.Най-вероятно някой ми го е показал.
Давам на контакт,стартера не върти,излизам,вдигам капака,и с една голяма отверка давам на късо между двете големи гайки на стартера,там където са захванати силовите кабели.Стартера завърта,колата пали,и аз тръгвам.
Така няколко дни! Викам си,кога ли ще забравя на първа и ще се сгазя сам.И чудото взе че стана ,добре че не палеше веднага,защото ударът в колената от бронята ме пльосна по гръб пред колата,която подскочи един метър.
Образцов тъпак! :h020

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 25 яну 2015 20:47

За 35 години шофиране не една,ами доста глупости съм правил.
1.През 1983 с моят любим Вартбург-комби спирам на центъра в Созопол и гледам как колега от София се мъчи с друг Вартбург.Сменил чукчета(3 бр) и объркал центровката.Имах микрометър в багажника и за 10 мин му направих центровката.Реших да му покажа и на моята кола как става(да затвърдим урока).В момента на свалянето на микрометъра от цилиндъра,болтчето затягащо микрометъра падна в цилиндъра!Резултата-сваляне на глава и смяна на гарнитура на центъра на Созопол....по средата на екскурзионното летуване.Но както казват германците- Ende gut alles gut!....После продължихме успешно!
2.Същото комби...спряно на паркинг с лек наклон на къмпинг край Мичурин(сега Царево)....стоя на рецепцията и гледам как комби като моето бавно минава край прозорците,докато попълвам регистрация....яяя!!!.. викам си то е същото като моето.....след 5 секунди осъзнавам,че то си е е моето...ръчната паднала и то се носи надолу само!!!...спасиха ме двама колеги които самоотвержено опряха задници отпред за да го забавят
и изтъркаха бая от подметките, докато скочих в кабината и натиснах спирачките.
3.Най-новата ми глупост с Голфа(бензиновия)!!!!....ключът е на контакт(имам отделно копче за самостоятелно палене)...наврян съм под волана и при излизането с рамото натискам контактното копче...колата е на 3-та ,пали,тръгва,аз подскачам с крака навън и заврян под волана...докато не се дръннах в колата на съседа...слава Богу !!! в предната му гума и само малка част от калника....последствията бяха само за мен...счупена предна броня!

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Нед 25 яну 2015 22:49

Преди няколко години със стария пасат б2. Както си се движи колата , изведнъж се изфорсира и спря . Мотора си бръмчи , но колата не помръдва. Бързо смело и уверено поставям диагнозата . Счупени скорости. Добре че беше на 1 км. от в къщи. Въженцето , и при един познат на повдигач. Свалям скорости и ... изненадаа ... Счупено вътрешно дясно каре. :Mr Green Fun Без никакви симптоми и предизвестия. Та за да не съм се занимавал напразно , поне си смених и съединителя. :mhihi Всички необходими части си ги имах на склад. Действието се развива от 5 часа след обяд , до 4 часа на следващата сутрин. :screwy

Потребителски аватар
julio 21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julio 21 » Нед 25 яну 2015 22:58

И аз да кажа, живея в Испания и съм си отпуска в България. Та тръгвам аз от бг. Никакъв проблем карам едно бмв в София един майстор ми смени пистовия ремък и като махане пластмасата кадето е около перката на вентилатора отчупи без да иска едно парче 10кв.см.Идвам си тука разтоварвам багажа, абе много кофти смарди тая кола бе. Питам жена ми да не се отворила кутията със саламура(задължително мъкнеме сирене, урда, всевъзможни простотии) тя вика всичко е ток мен. Гледам цената предница на бмв - то налепено с мухи и си викам от тях е много са и смърдят. Като вдигна капака, като ме лъхна една смрад на лед. Гледам има нещо зад радиатора, по точно между радиатора и перката, викам да са мухи, ама как ще се озоват зад радиатора. Отивам на една автомивка взимам пистолета и почвам да пръскам. Леле отдолу падат опашки, лапи, козина, черва, абе страшна гадост. На другия ден разглобявах отпред за да извадя черепа на една шибана котка че се търкаляне по завоите и му тропаше. Та значи мачока е влезнал през счупено то парче и аз съм го изненадал като съм запалил колата и не е могъл да излезе. За 3000км.се беше опекъл супер.

Потребителски аватар
julio 21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julio 21 » Нед 25 яну 2015 23:22

И един друг случай. Един приятел имаше рено9 и бяхме по Южна България с две коли на връщане се качвам в реното и моя човек вика карай ти. Качвам се аз и тръгвам, 1,2,3,4,5-та и моя чиляк вика кво правиш бе а аз викам ми нищо карам не видиш ли. А той "как бутна лоста напред" а аз еми така на пета съм що. Той вика ебаси майката четири години я карам тая кола и незнам че има пета. На топката на скоростите бяха нарисувани само четири скорости

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Пон 26 яну 2015 7:53

:mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Ох, закъснях за работа докато я прочета тази тема, НО по усмихнато начало на седмицата май до сега съм нямал.

Уникални истории, :beer :beer

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 26 яну 2015 10:23

Простотията не беше мое творение, а на жената, но все пак... Преди няколко години се прибирам от София. Студ голям. Наближаваме тунелите и подминавам първия. Стъклото се зацапа от коли и камиони пред мен. Пускам водата за чистачките (тогава наливах вода, щото съм от Габрово и не ми се даваха пари за незамръзваща течност), но тя замръзнала. Жената вика "Ей сега ще оправим работата" и докато разбера какво има предвид, тя си отворила прозореца (така, както сме в движение) и изсипва по предното стъкло бутилка с вода. За секунди водата стана на лед - половин сант. Не мога да сваря да отбия, нищо не се вижда. Половин час на магистралата да се размрази стъклото и да потеглим. После на първата бензиностанция за незамръзваща течност. Та от тогава в казанчето за чистачките си сипвам само незамръзваща течност (дори и лятото :mhihi ).

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 26 яну 2015 13:27

Преди доста години (отскоро бях в Германия) на път ми свърши течността на чистачките. Спрях в първата бензиностанция, купих, налях ... Пръскам, то по-зле става. Като погледнах бутилката - купил съм бил антифриз. Добре че бях още на бензиностанцията та си купих и течност за чистачки.

Другата простотия - с предната кола. След шест години каране реших предната броня изглеждаше доста зле - цялата на драскотинки от камъчета. Свалих я една августовска събота, докато жената и децата бяха в България, подготвих я идеално - китвах, шкурих, всичко както си трябва. Пръснах металика две (или три) ръце - стана просто идеално. Но денят свърши и не остана време за лак. В неделя, обаче, в наше село не се вдига шум и аз реших да не пускам компресора, а да пръсна лака със спрей. Имах две дози останали от някога. Резултата беше просто плачевен: стана грапаво, а с втората ръка - дори по-зле. После колкото и да го търках с паста, не се оправи. Така я продадох след няколко месеца.

Потребителски аватар
julio 21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julio 21 » Пон 26 яну 2015 22:32

Ами за случки с полицай цела книга мога да напиша. На кръстовището на СУ ме спира едно заптие аз викам минах на жълто той на червено абе след лек спор аз викам давай нещо да се разбираме и да бегам. Всичкото това става отдолу на кафеварката на кръстовището, аз със сичките документи в ръка, та заптието ми казва качи се горе в кафеварката и остви кво ще оставяш. Жегата е много яка, и другия се е затворил в кабината на клима и от там регулира кръстовището. Та качвам се аз и климбарим пред вратата и си викам требе да ги врътнем нещо, отваря оня от вътре и вика "кво бе" аз отговарям требе да влезем малко при тебе. А оня вика "ми влизат бърже че избега ладинката". Влизам аз затварям вратата и му викам "ние долу с колегата ти се разбрахме ама той казва че има много шпиони та с документите да поседя малко тука" а оня вика па седи тогава. Поседех малко погледах 2мин.как сменя светофарите па викам" е па аз че си одим " а оня вика па оди си. Слизам долу намигам на другия клесавец и му викам" сичко ОК шефе "а той вика аре бегай и внимавай.
Та те така и аз да ги врътнем един път като поляци пред ченч бюро.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 27 яну 2015 0:22

:biggrin :beer смях се от сърце !

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 27 яну 2015 8:34

Трябва да се прибирам една зима от Трънско към Берковица, вали сняг цял ден по радиото новините на всеки час казват че Петрохан е затворен, в 16ч по радиото чувам, Петрохан отворен за леки автомобили, скачам аз в московеца, кучето на десната седалка и минавам през Драгоман, едната задна гума леко мека да я напомпя, но и на двете бензиностанции не им работеха помпачките. Викам си майната му, така ще карам. Стигам до разклона за Годеч, полицаите заребрили една патрулка на пътя и не пускат да се минава било затворено. Пазарлък с пичовете викам ей отворили са го, бензин нямам да заобикалям 150км, а и кой знае през дефилето и Враца каква смрад е, пуснаха ме хората да мина. Двайсетина километра по нагоре вече студа става як, снега още по студен, меката гума спаднала още и московеца взе да се вее по завоите като народна песен из родопите. Отворих вратата и я погледнах че е на мекица, обаче си викам няма да спирам тука по баира щото как е затворено нема тръгване и тука ще си опустея, да ама гумата вече насечена от джантата се разпадна и московеца се запречи насред пътя. Отварям багажника, вадя резервната гума разбира се мека, никакъв проблем имам помпа крачна, почвам да помпам, ама не става на помпата от студ и се скъсало уплътнението на буталото и не помпа :death
Викам си слагам я така и докъде изкара, дано устиска да прехвърля Петрохан, пък надолу и без капли ще го спусна ако трябва, вадя хидравличния крик от багажника с триста мъки го завирам под прага, почвам да помпам, колата се не вдига, изтекло му маслото на пустиняка :eek :stumm
Погледнах кучето на дясната седалка един пудел вече трепери пред умиране от студ, викам тука ще се мре сигурно, припалвам колата ама москвич и парно са несъвместими неща, завиваме се двамата с кучето с одеалото и след двайсетина минути гледам фарове отгоре спускат. Разпънах с две ръце насред пътя и човека спря, за мое щастие имаше и помпа и крик, даде ми смених, пушихме по една цигара и по живо по здраво.
Та от тогава крика и помпата са винаги в колата и винаги са изправни.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 27 яну 2015 12:52

Като стана дума за 4 и 5 скорост се сетих една история. На времето, още сме били студенти, един приятел ни помоли да отидем 4 човека от Варна до Шумен, да изхвърлим някакви мебели. Взел от негов роднина един Фиат Ритмо с 5 скорости, да ни закара до там. Качихме се ние 4-мата по стотина кг момци и тръгваме по магистралата. Отначало още при тръгването нещо много буксуваше съединителя и миришеше. Нашият човек вика - споко, съединителя си е така, на умирачка е, ама ще ни закара. ОК съгласихме се, обаче видиш ли забелязваме, че кара само на 4-та на магистралата, а на лоста има и 5-та. Питаме го, той вика - а има и 5-та, ама не може да вдигне скорост за 5-та и затова карам на 4-та :icon_lol. Закара ни той до Шумен, свършихме работата, и на връщане единият, който седеше отзад реши да се избъзика. Свали си едната обувка и с палеца на крака леко бутна скоростния лост и изключи от 4-та :icon_lol . Шофьорът дава газ, мотора се форсира и "айде е.а му са мамата на съединителя". Спира той, вайка се кво ще правим на средата на магистралата, а пък ние тримата се смеем.
За крика пък се сетих друго. На стария ми голф имах един тип крокодил, ама не го бях ползвал никога. Веднъж с един приятел вдигнахме голфа с него, да гледаме нещо спирачките на едното колело. Свалихме гумата и той вика, я сложи я отдолу за всеки случай. А аз дотогава не слагах гума, ама бутнах я, щом казва. Взехме да правим спирачките, и като изтърва тоя крик, направо се скъса цялата резба на оста и колата падна на гумата. Добре, че каза да я сложам, че едно, че щяхме да потрошим колата, и второ по-важното, че и нас щеше да затисне. От тогава знам, гумата задължително отдолу, може и нов да е крика, ама при толкова ментета на пазара...Помпа също си купих крачна с манометър, да имам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”