Като стана въпрос за Москвич, истории много

.
Имах известно време в което не ползвах крачни спирачки, защото използвам ли ги два-три пъти и на дясното предно колело цилиндрчето оставаше под налягане, а накладките натегнати и трябваше да го изпускам от пробката

, и пак така- ако се наложи 2-3 ползвания, слизам да изпускам. Вадих маркучето и с тел го промушвах - няма проблем, нито запушено, нито нищо. Бая време изкарах така, докато накрая се осмелих, беден студент, да инвестирам в ново маркуче и всичко се оправи. Старото го разразях по дължина, вътре се бе отцепил пласт гума като клапа, едннопосочен вентил . Телта си минава спокойо, и спирачната течност също, но на обратно не се връща.
Резервоарът ми се беше пробил, карах повече от година с туба, в която е тикнат смукателния маркуч

.
Приятел имаше ЗАЗ и караше непрекъснато 100% на кореселин, от къде го е вземал, няма значение. Веднъж не бях сигурен дали бензина ще ми стигне за там където бях тръгал, нямаше бензиностанция наколо, там където сме. И той естествено ми вика "какво е това бензин"

и ми даде 2-3 бутилки коресилин. Карах 10-20 км. и по пътя усетих как колата по равно и в наклон нагоре си върви, но изключа ли от скорост след 4-5с. започва да се дави и аха да огасне. Изфорсирам и се оправя, пусна ли на свободна - отново. После огасна и няма палене

. Аз си ремонтирах сам колата и имах всякакви инструменти и половин двигател в багажника, по всяко време и си викам, няма проблем. Отворих и гледам карбуратора (имаше си кръгло стъклено прозорче) пълен до горе и мирише от всякъде на бензин. Карбуратора си имаше удбна пробка, източих малко и пак газ

. Доста време карах така, като на червено на кръстовището гасях, защото иначе препълваше. После обаче карбуратора се разтече от всички гаритури и се наложи все пак да го ремонтирам.Уплътнителната гумичка на регулиращия клапан за нивото се беше "изпарила". Всичко що е гума и пластмаса се беше разпаднало. Какъв беше този коресилин

, а и какъв беше този ЗАЗ че нищо му нямаше, за разлика от Москала

.