Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Мнениеот VWGT » Чет 18 дек 2014 17:11

ако за мен става дума аз го прочетох, и от него разбрах единствено, че ако те спрат - трябва да те видеозснемат. Иначе могат да те спират и без повод. Въпросът беше обаче камерата как е сложена в колата, като в щатите да гледа напред или едното ченге ще го играе оператор :) Може и на google street 360камерата да са взели знам ли ги.

ПП>> сигурно се заяждам, но подозирам, че нито една патрулка не отговаря на условието (като тази за която писах), въпреки това продължават да ни спират и нищо не можем да направим. Не че искам да има беззаконие, напротив, ама без самите те да са изрядни няма как да очакват подобно нещо от другите хора.
ПП2>> icocio, ние определено имаме нужда от малко прочистване

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 18 дек 2014 17:39

virus_2005 написа:Странно, при положение, че в предното си мнение дадох връзка към заповедта на вътрешния министър за осъществяване на пътен контрол, все още има не разбрали :confused Май не ви се чете?!

Хубаво си пуснал някакви заповеди, но темате е "Имат ли право да ни спират". По тоя въпрос абсолютно нищо не се изяснява от заповедите - говори се за масираните проверки, което въобще не значи, че занапред е невъзможно 2-ма полицаи да стоят и да спират (обичайната практика). От медиите се насаждаше впечатление, че занапред ще е забранено със закон това - а не някакви моментни настроения на министъра.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 18 дек 2014 19:13

Какво неясно има? Имат право да те спират при спазване на действащите за целта разпоредби.
Не забравяйте и наличието на Глава Четиринадесета, Раздел Пети от Наказателно - процесуалния кодекс - "Претърсване и изземване", както и Глава Втора от Закона за МВР, Раздел Втори - "Оперативно - издирвателна дейност" и Раздел Седми - "Контролна дейност". Прочетете, ако искате да сте изцяло информирани, и Глава Пета, Раздел Първи "Правомощия на полицейските органи".
Друг е въпросът кой за какво може да ви спира. Що се отнася до редът и организацията за осъществяване на дейността по контролът на правилата за движение по пътищата, те се определят с инструкция на министъра на вътрешните работи, която мисля вече беше цитирана по-горе.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 18 дек 2014 23:59

В Стара Загора от две седмици никъде не съм засякъл да стоят и да спират, освен масираните с 4-5 патрулки и конуси. Но днес видях една патрулка застанала и снима, само с камера - без радар. И други видях, но те бяха с радар, а радар-детектора не свири, а какво по-точно снимат на прав път не мога да разбера, след като явно не засичат скорост!?

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 19 дек 2014 10:22

Може само да плашат :)

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Пон 22 дек 2014 11:29

И от цялата тая тема нищо не ми стана ясно, но както и да е.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 07 яну 2015 9:18

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 07 яну 2015 10:20

Както предната "наредба", че не могат да ни спират, това е също толкова идиотски-неясно. Какво значи "идивидуално" - че могат да спрат само мен индивидуално или че полицаят може да е сам? Цирк "Медии" гледаме всеки ден.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Сря 07 яну 2015 10:38

Mihailov78 написа:по мои наблюдения от както министъра оповести тези мерки безобразията в движението нараснаха значително. Да си опича акъла или да слага още 1000 камери иначе на пътя ще стане ад! В арабия е така, повечето катастрофи са с летателен изход, там всеки е Фитипалди с блоид на пътя.

Не летателен а летален, колега. Летателен е друго :smile

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 07 яну 2015 11:23

Каква полза от камерите - повечето не работят, но е публична тайна. Проблемът е, че тия които ги обслужват не печелят нищо от глобите и съответно им е изгодно да не правят нищо.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 07 яну 2015 11:47

Имат право да ни спират за проверка, да. Така е било и така ще бъде. Не виждам какъв е проблемът и подлежи ли на обсъждане, при положение, че ако всичко ти е наред една рутинна проверка на пътя не трае повече от 5 мин.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 07 яну 2015 11:58

Колегата над-мен е прав. Вместо да се чудим дали ще ни спрат или не, трябва да обърнем повече внимание на това дали ние сме нарушители или не!? Законите ги знаем много добре, затова трябва да ги спазваме! Докато съм спазвал законите и не съм имал нарушения никога не са ми правили проблем куките. Е сега ако почнеш да превишаваш правата си на шофьор и се правиш на отворко, е нормално да те жегнат някой акт. Мислете в тази посока. Да наясно съм, че има заядливи куки, но когато подходиш с уважение и не му ходиш по гайдата нещата пак са в твоя полза. Шофирайте разумно, "Карачи" има достатъчно на пътя.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 07 яну 2015 13:22

Това да забраниш на КАТ да спира е направо малоумие. Те като спираха беше пълно с наглеци на пътя, а сега ... Снимаха един полицай с подкуп и вече стана страшна трагедия. Зареваха от всички страни. На мен за 20 години, защо нито веднъж не са ми ИСКАЛИ подкуп? Аз съм давал, но насила, никой не може да ми ги вземе от джоба. :mhihi Като не искам не давам пари, пишат си ми акт и всичко е наред. Народа масово е прост! Разпищяха се всички след онзи клип и сега вече като нарушиш правилата, няма да можеш да бутнеш 20 лв, а ще те одрусат 200 лв. примерно. :Mr Green Fun За какво е този КАТ, като не те спират. Ами, че аз може да си пийна лекинко и да си се повозя с колата, като знам, че няма да ме спират. :mhihi Може да открадна една кола и да си свърша работа, нали няма да ме спрат и да ми проверят документите. :smile Въобще нещата вървят от зле към по-зле. :thumb_down

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 07 яну 2015 13:46

Аз не виждам разлика между изобщо да не се спира и да се спира,но срещу 20 лв да си "затваряме" очите...и след 5 метра поведението на спрения да е като преди стоп-палка... :death

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 07 яну 2015 13:49

По тази логика, да закриват КАТ направо. Защо да им плащаме заплати, като няма да вършат нищо?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”