Грешно залепена винетка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Re: Грешно залепена винетка

Мнениеот fly_free » Чет 19 фев 2015 11:01

милиционерите навремето май бяха по умни-знакът за годишен ТП се слагаше горе вдясно-там най не пречи.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 20 фев 2015 12:25

Няколко пъти съм го писал във форума - в сегашния ЗДвП и в ПП за ЗДвП няма предвидена глоба за "незалепен винетен стикер".
Има глоба за "незаплатена винетна такса", но глоба за незалепен стикер никъде не се споменава.
Има обаче глоба за "залепен невалиден стикер", която е същата, все едно не си заплатил винетната такса.
Така че дори и да нямате залепена винетка не се притеснявайте, но може сериозно да се притесните, ако имате залепена такава, която е с изтекъл срок ;)

Потребителски аватар
Don_Antonio
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: ABS_1992

Мнениеот Don_Antonio » Пет 20 фев 2015 13:33

fly_free написа:Това че законът не е измислен да им е удобно на хората е проблем на спазването му/на закона/.
Някой някъде недоучил дупетат решил нещо си ,което на хората не им е удобно и те просто не го спазват.

Ходи в Германия и им обясни, че на теб, не ти е удобен техния закон.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 20 фев 2015 14:23

А защо на винетния стикер на гърба пише, че НЕ залепена винетка се води не валидна в случая, и се санкционира? :screwy Ако ме спре чичо полицай, и види винетката, че е залепена с "Плюнка от дъвка турбо" как ще ме санкционира за НЕ залепена винетка :mad

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 20 фев 2015 16:46

vasstop написа:Няколко пъти съм го писал във форума - в сегашния ЗДвП и в ПП за ЗДвП няма предвидена глоба за "незалепен винетен стикер".
Така че дори и да нямате залепена винетка не се притеснявайте

Няма предвидена глоба за това нарушение, но има друг вариант.

Чл. 100. (2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 20 фев 2015 21:04

дребни тарикатлъци от иначе широко скроени "пичове" - стига вече де, не ви ли омръзна? караш кола - сипваш гориво - обслужваш - ремонтираш - плащаш данъци, такси, застраховки и още куп неща. ааа, и лепиш стикерите не дето ти е "куул и ок", ами дето трябва! icon_idea
кат не можеш да си го позволиш, има и други начини за придвижване, кат си ербап - караш по твойте си правила докат те гепат, респ. си плащаш за ербаплъка...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 20 фев 2015 21:54

joro_kem написа:дребни тарикатлъци от иначе широко скроени "пичове" - стига вече де, не ви ли омръзна?

Мда. Все ще се намери някой моралист, който да чете лекции. Аз пък не съм съгласен за данъците и таксите - е..л съм й мамата на държавата. Потъват в хрантулници. Като видя отчет за всяка стотинка и директно бесило за злоупотреба дори с петаче - с кеф ще ги давам. А ако те пратя в някое село(щото има хора, които и там живеят) ще ми кажеш от първа ръка алтернативните методи за транспорт по 50км с по 2 автобуса на ден.
И не, аз си лепя винетката където трябва. То на нея си пише. Ама не защото съм особен моралист. Просто заради глобата. Ама то всички с тоя робски манталитет да прекланяме главата все няма да се оправим, все да гледаме да "нямаме проблеми".
Не че нещо, просто цялата работа ни е такава боза, че като видя моралист, просто побеснявам.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 20 фев 2015 22:10

Тя темата че отива в грешна посока е ясно, ама да те питам: Ти знаеш ли какво означава понятието държава?! И ако ти дадат отчет, сигурен ли си, че можеш да разбереш какво пише в него?!
Аман от тарикати, които си мислят, че са по- и най- и за тях правилата не важат, щото така ги кефи, или щото другите са маскари и т.н. безсмислени оправдания за противоправно поведение ... Няма да се оправим, докато има хора, които са с мнение, че правилата се спазват според настроението и субективната нечия преценка.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 20 фев 2015 22:25

Както видя, че съм написал по-горе - лично аз се стремя да се придържам към такова поведение, с което с действие или бездействие на не вредя на други и да не им нарушавам правата. И си слагам винетката, където е написано. Омръзна ми обаче да ни солят нас българите, като народ, нация от тарикати, които се чудят само как да прескочат правилата.
Ще кажа едно единствено нещо - правилата трябва да са смислени. Създаването им не трябва да е самоцел. Иначе самият факт, че искат да затворят уста на хора и сайтове като Wikileaks, показва че държавата...правителствата - имат много мръсни тайни. Най-много ги е страх от публичността и истината да излезе наяве. Ако не ми е по силите на мене да разбера, то отчетите със сигурност има хора, които биха ги разбрали.
Сиреч, абсурдни правила не обичам, а тук абсурдите ги има много. Силно съм критичен към такива. Не може нещата да са както в момента репресия на народа, тия правила трябва да се създават за добруването на народа. И като даваме пари, трябва да видим резултати.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 20 фев 2015 22:43

За резултатите си прав. Там е нашата роля. Ако искаме да сме активни, трябва да сигнализираме за всяка нередност, да тормозим тези, които не са си свършили работата! А не да го ползваме за оправдание ние да не свършим нашата.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 21 фев 2015 6:55

инжектопляктор написа:...

Добрин ти е отговорил много на място - само да допълня едно-две неща (сега основателно можеш да го приемеш като лекция). има села и изобщо без обществен превоз до тях (за съжаление!) - това предполагам е добра причина точно ти да си лягаш с майката на държавата. а какво ли би правил държавен служител с подобен на твоя начин на мислене и едни 700 лв. заплата примерно, не ми се мисли...
п.п. ето тук можеш да разбереш какво означава една от думите, които си употребил icon_idea

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 21 фев 2015 8:25

И кое не му е смислено или измислено с лепенето на винетката в долния десен ъгъл на стъклото!?
Мен ако питате, там трябва да са и другите стикери или в горния десен край, щото най - малко пречат на погледа на шофьора, но ако са горе, стъклата имат сенници и не всеки път ще се виждат хубаво стикерите.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 21 фев 2015 10:07

Споко ,скоро винетката ще бъде виртуална.Между другото се чудя на едно нещо ,само у нас и в Румъния се плаща винетка за ползване на цялата мрежа.По останалите държави се плаща само за магистралите.Като последното което прочетох ,че има винетка за бусовете до 3.5 тона в Унгария и седмичната е 38 lw.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 21 фев 2015 11:14

joro_kem написа:Добрин ти е отговорил много на място - само да допълня едно-две неща...

Joro, напомних ти някои факти, защото когато се говори, трябва да се мисли. Ама не половинчато, а в перспектива. Когато твърдиш, че говориш общовалидни и меродавни "истини", "факти" и "заключения", значи трябва да покриват на 100% всичко. Защото цялата ни работа е такава - някой отгоре ни диктува и ни казва "На който не му отърва, да се спасява". Това не е мислене за народа. Много груби грешки бяха допуснати.
dobrin написа:Ако искаме да сме активни, трябва да сигнализираме за всяка нередност, да тормозим тези.

Аз съм прав, но като сигнализирам, обикновено на никой не му пука. А останалите действия с "тормоза" просто ще ме вкарат в затвора и пак на никой няма да му пука, разбираш ли? Така ни е направено, без възможност за обратна връзка. След като не мога да ги "победя", търся начини директно да бойкотирам системата и тя да падне под собствената си тежест. Навремето, по времето на Освобождението е имало една карикатура "Целостта на Турция" Имам чувството, че нищо не се е променило, само героите горе в колибката. Най-голямото ми чувство на неудовлетвореност е от това, че се чувствам като благотворителна организация. Даваме едни пари, ама се ослушвам, оглеждам се - все същото. Ако Бойко ще вози Бистришките тигри, да ги вози за своя сметка, а не аз да го изгладувам.
fly_free написа:Споко ,скоро винетката ще бъде виртуална.

На нищо виртуално не вярвам в България. Знаеш ли какво ти казват данъчните, като ти дойде писмо за плащане на нещо, което вече си платил? Отиваш значи, вадиш документа, че си платил. Те ти казват "Няма го отразено в системата". "Ще трябва да се вземе решение, дали да се отрази - ако не, ще го платите ВТОРИ път". Това е случка, която цитирам от тоя форум. А иначе от както съм почнал да плащам винетка, всички сме почнали - не виждам да са се оправили поне малко пътищата.
К.Одаджийски написа:И кое не му е смислено или измислено с лепенето на винетката в долния десен ъгъл на стъклото!?

За винетката няма никакви проблеми. И аз си я лепя там, почнаха едни принципни диалози просто.
П.П - Извинявам се за оффтопика, просто бях длъжен да разясня какво говоря, да не бъда причислен към някой анархист-разсипник или просто Бай Ганьо. С това мнение гледам да приключа оффтопика си в темата.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 21 фев 2015 14:37

dobrin написа:Тя темата че отива в грешна посока е ясно, ама да те питам: Ти знаеш ли какво означава понятието държава?! И ако ти дадат отчет, сигурен ли си, че можеш да разбереш какво пише в него?!
Аман от тарикати, които си мислят, че са по- и най- и за тях правилата не важат, щото така ги кефи, или щото другите са маскари и т.н. безсмислени оправдания за противоправно поведение ... Няма да се оправим, докато има хора, които са с мнение, че правилата се спазват според настроението и субективната нечия преценка.

Добрине, понятието "държава" има добър замисъл, и лошо изпълнение, както е в случая! Когато тая същата държава не ти дава нищо, а само гледа да ти вземе, каквото докопа, ти как ще го наречеш? И само щото облича тоя пладнешки обир в законова форма, ти трябва да си безмълвен, така ли?

Колкото до правилата, те се променят непрекъснато, според конюнктурата, и както е изгодно на силните на деня, така че, да ги имаме за свещени крави, си е точно робски манталитет! То и едно време, по турско, пак сме били в държава, ама някои хора, не са признавали и искали, нали? И като резултат, сега имаме друга държава, а тия хора ги тачим и до днес! Или е трябвало и тогава да преклонят глава, само защото е "държава"?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”