:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Масло Liqui Moly - каква е разликата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Масло Liqui Moly - каква е разликата?

Мнениеот golfer » Пет 06 мар 2015 22:35

Ликви Моли си ги ползват в Германия щото са си родно производство, както и Арал и пр.
Добро име имат и Гедоре и си ги ползват пак поради същата причина не че Факом и Снап Он са по-лоши.
Аз си ползвам Мотул, и си го купувам от клубния магазин. не, че другите масла са лоши въпрос на мнение и преценка. А и такава цена не мога да намеря на друго място. :biggrin

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 07 мар 2015 8:07

Няколко мнения и клубният нагазин, че Мотул. И все от едни и същи хора.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 07 мар 2015 8:52

Реклама,готин... реклама.
Пак да напиша въпрос на мнение и преценка.
Понеже ти идва отвътре да си предубеден и мнителен е излишно да споменавам, че от 20 години ползвам само и единствено тази марка. Виждал съм много отворени двигатели карани с различни масла.
само за протокола да вметна, че на голфа, който карам съм сменявал маслото над 60 пъти.
Имам някакъв опит та съм си изградил моето мнение.
Форума е свободна зона за мнения и дискусии. Нападките и подхвърлените безпочвени обвинения определено са проява на лош вкус и лекинко дразнят.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 мар 2015 9:00

Нормално е доста хора да са доволни от Мотул от клубния магазин, защото маслото е с доказано качество, оригинално и е на най-добрата цена. И това е постижение на :love.vwclub - всеки фен да може да пазарува качествени стоки на добри цени.

А пък специално на golfer аз лично му пратих туба Motul от форумния магазин към Мюнхен. icon_idea

kiril_bulgaria - подобни коментари със съмнително качество си ги спести за себе си!

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Съб 07 мар 2015 9:59

Уважаеми колега Vlad777 нали във форума всеки от нас може свободно да изрази личното си мнение стига то да не противоречи на правилата. Защото последното изречение от поста ти ми звучи леко заплашително.Като факти кое от това,което написа kiril_bulgaria не е вярно? Няма лошо от реклама на клубния магазин /аз лично го харесвам и мисля,че е полезен/,но според мен както ти казваш "безпочвени обвинения /в случая заплахи/ определено са проява на лош вкус и лекинко дразнят".

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 07 мар 2015 10:34

Vlad777 написа:А пък специално на golfer аз лично му пратих туба Motul от форумния магазин към Мюнхен. icon_idea

Не искам да се навлиза в излишни полемики, но това вече не мога да го разбера.

Аз лично на 12.02.2015 пратих масла Motul от Германия за България. Въпреки обявената отстъпка на цената в клубния магазин, която наистина е най-добрата в България, то в Германия (дори без отстъпка) е по-евтино.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 07 мар 2015 10:42

Не съм казал нищо лошо за Мотул. Има тестове от сертифицирани лаборатории, които доказват качествата на едно или друго масло. Издават се сертификати за допуск. Всеки технически грамотен механик има възможност да избира какъв продукт ще използва за автомобила си, съпоставяйки данните. А не да вярва на рекламните материали, предоставяни му от хора, които не познава.
Нямам бизнес с продажба на масла, но само съм потребител на масла от 30г. Паклата е била винаги в задният джоб и имам представа за маслата.

Няма нищо лошо в това, че клуба продава Мотул и го препоръчва на феновете на :love.vwclub

При Вас начина на поднасяне на рекламата е дразнещ. Във всяка тема за масло някой от Вас се включва "ни в клин, ни в ръкав", хвалейки продаваните от Вас масла и добавки.

Заплашителният тон в Вашият пост ми е последна грижа. Аз съм ползвател на VW Forum и изказвам лично мнение.

Поздрави

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 мар 2015 10:55

Stif написа:Уважаеми колега Vlad777 нали във форума всеки от нас може свободно да изрази личното си мнение стига то да не противоречи на правилата.
Начинът, по който е написано мнението сам по себе си не отговаря напълно на правилата:
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, расистки коментари, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.
Като факти кое от това,което написа kiril_bulgaria не е вярно?
Кои са тия "все от едни и същи хора"? Какви внушения и квалификации се правят тук?!

chef_ss написа: Аз лично на 12.02.2015 пратих масла Motul от Германия за България.
Стига да е с гарантиран произход - ОК, но самия факт, че е купено от някъде в Германия не означава, че със сигурност е оригинално icon_idea

Ще дам един пример: Преди няколко дни се срещнах с човек, който беше купил Castrol от голяма верига магазини в BG. Каза, че откакто е с него двигателят (Golf V FSI) работи като дизел. Сравнихме неговата туба с друга туба Castrol. Тубите и етикетите бяха абсолютно еднакви с 2 "дребни разлики":
- На неговата туба нямаше кръгъл холограмен стикер върху етикета. Иначе етикетът беше 100% еднакъв. Тубата също.
- Капачката беше пак червена и оребрена, но с леко по-различна форма и нямаше щампа на Castrol нито отгоре, нито печат отстрани.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 07 мар 2015 11:16

Маслото е оригинално. Търговеца не е "случаен", а със 75г история. :c020

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 мар 2015 11:19

Дай линк да го видим тогава? Може някой друг в Германия да се възползва!

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Съб 07 мар 2015 11:42

kiril_bulgaria написа:Няма нищо лошо в това, че клуба продава Мотул и го препоръчва на феновете на :love.vwclub
При Вас начина на поднасяне на рекламата е дразнещ. Във всяка тема за масло някой от Вас се включва "ни в клин, ни в ръкав", хвалейки продаваните от Вас масла и добавки.

:th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 07 мар 2015 12:23

Така и така почнаха да се коментират и други масла - за Hilber какво мислите?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 07 мар 2015 12:43

Vlad777 написа:Дай линк да го видим тогава? Може някой друг в Германия да се възползва!

Не исках да правя реклама ...
http://www.knoll-gruppe.de/xist4c/web/lieferanten-autoteile_id_4966_.htm (възможност за пазаруване с до 30% отстъпка; аз получих отстъпка от около 15%, защото купих и маслен и въздушен филтри)
открих го като търсих в
https://www.motul.com/de/de/resellers
закупени бяха 3 х Motul 8100 X-cess 5W40 1L (в последния момент, защото моя приятел трябваше да тръгне спонтанно за БГ).

От http://www.ebay.de/itm/Motul-8100-X-CESS-5W-40-Motorol-5-Liter-Vollsynthetisch-/170703119366?pt=DE_Autoteile&hash=item27beb2e406 (възможност за 10% отстъпка с еднократен код; вижте рейтинга и броя на продажбите)
или
http://www.levoil.de/epages/62903875.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62903875/Products/3781 (един и същ търговец)
купих 2 х Motul 8100 X-cess 5W40 5L + Еni i-Sint (Agip 7004) 5W-40 + ELF EVOLUTION 700 ST 10W-40 + TOTAL Quartz Ineo MC3 5W-40 + Total Quartz Energy 9000 5W-40.

П.П.: Немците, които карат с Liqui Moly го купуват предимно на промоции в големите вериги магазини. Понеже повечето немци са изключително пресметливи и пестеливи хора то те избират да купят същото съдържание, но в друга опаковка.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/1171%20Synthoil%20Longtime%20SAE%200W-30.pdf/$file/1171%20Synthoil%20Longtime%20SAE%200W-30.pdf
и
http://www.meguin.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/7CE405CA9743DFB3C125788C0050E054/$file/6301_2077000-PI-%206301%20en.pdf

Открийте разликите в съдържанието. После и в цената.
http://www.meguin.de/meguin/web.nsf/gfx/DDB43D85842FF48C412579C7003BE3EC/$file/LM_MEGUIN.jpg

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 мар 2015 15:18

Цените не бих казал, че са по-ниски.
X-cess 5W40 5L от levoil.de e 30 EUR + 6.95 EUR доставка за Германия. Общо 36.95 EUR с доставката

Същото в България е 62 лв ако си го вземеш на място от магазина или 67 лв до всеки офис на Еконт. Ако си поръчаш и филтри също получаваш намаление за тях.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 07 мар 2015 15:23

Маслото е по-евтино с 3лв, доставката е доста по-скъпа в Германия. :smile Но то цена и доставка са 2 различни неща. Общо взето same, same. Не знам за какво се води тоя ожесточен спор.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”