jordanpar написа:Да,но ако аз имам СУВ да си возя семейството извън града,електрокар

от 9-17часа че ми е без пари ,хетчбек за пазаруване за събота и неделя и кабрио за релаксиращи пътешествия,дали е будаллък,а?
Пичове,знаете ли зад всеки успял българин какво стои-шепа хора ,които цъкат с език и подхвърлят реплики от сорта ''Е от къде пари уе?''
Кой каквото иска да кара,да си кара.Никой не може да държи сметка на друг каква кола и кога да си купи.
Научете се че и тук във форума е много дразнещо когато някой казва на друг-''абе лапе,150 коня кола ще ти купуват мама и тати,ти луд ли си,това е самолет,това не е за първа кола''......или ''Ама как така БМВ за първа кола,лелее че и 2010 година,тцтцтц недей купи си поло за 3000 лева за да се научиш да караш първо''......
Хората често показват завистта си под формата на ''съвети''.
А който не е ''узрял'' за кола,рано или късно се наиграва ,колата се занемарява,кара се до разпад и накрая човека си купува колело и почва да се хвали какъв здравословен начин на живот е почнал,как аурата му се е прочистила ,а балъците карат коли и се набутват.
В основата на всичко стои думата ДОХОДИ.Оправете си доходите първо,инвестирайте в себе си и ъпгрейдване на възможностите и способностите ви,а колата сама ще дойде.
И да знаете ,че истински узрелите хора не карат кола,тях ги вози някой друг

Приятелю...познавам адвокати и прокурори,които ходят с велосипед на работа,с изключение на зимата,когато ходят пеша или ги возят служебно.
Говориш за доходи - познавам хора с доходи измерващи се в десетки хиляди левове месечно,които карат скромни автомобили.
Както и познавам много ,които си продават дядовите ниви за скъпа кола.
Общото ми впечатление е,че в България най състоятелните и умни хора са по прибрани и прикрити,може би не искат да бият на очи или просто са по прагматични и не искат да си хвърлят парите за желязо,обезценяващо се наполовината всяка година.
Така че,доходите гИ зарежи - не са критерии и не знаеш хората с какви пари разполагат.
Относно завистта.Да тя е има наистина в някаква форма,когато някой се запита защо на това хлапе за прощъпулник са му купили BMW от 12 000 лева ?
Повярвай,от личен опит го казвам - не е само завист,има и доза загриженост.
Доста деца се изпотрепаха,доста коли потрошиха,включително и синът ми.Така че не всичко е завист.
Нека всеки си купува каквото си поиска,не харчи мой пари.
Обаче нещета с колите не вървят на добре...Те станаха повече от хората.По улиците,междублоковите пространства,по алейте дори.Океан от пушещи коли.Първите негативи на това явление светът вече ги усети.Огромните наводнения в Европа,страхотните студове в Щатите,жестоката суша в Латинска Америка и т.н...Да не говорим за лавинообразно уваличаващия се брой хора с канцерогенни белодробни заболявания в развитите страни.
Автомобилната индустрия има силно лоби.Големите петролни проиводители също трябва на някои да си продават стоката.
Задавали ли сте си въпроса - защо почти никойне дискутира и коментира проблема на високо международно ниво ? А това е наистина глобален проблем ,с много по голяма важност от някоя регионална криза да кажем,каквато е Украйна или ИДИЛ.