kokovanev написа:buFka, приеми искрените ми извинения - нищо лично! Г3 с ДВГ 1.4 /особено с 2/3 врати/ е едно, но Венто... Смятам дори, че 1.6 АБУ е на прага на безопасното шофиране за това купе. Още повече, че след 12-13 год. употреба и неизвестен пробег някое и др. магаре е избягало от табуна...![]()
Представи си ситуация: във 12 год. Венто 1.4 АБД сте 4 човека с нормално тегло, пълноценно използващи наистина огромния му багажник и се налага изпреварване на дълъг камион с полуремарке, който се движи с около 100 км/ч по равното. Имаш интензивно насрещно движение. Пред "твоя" камион има още нещо /примерно/ на сравн. малка дистанция. 3-та, 6к оборота? Колко засилване ще трябва и ще спре ли Венто-то навреме зад другия? Май по-добре да се кара зад камиона...
Случва ми се редовно да съм на магистралата, с прилично натоварена кола...и доста камиони които карат с по 100 км. Кво права....включвам на 4-та и докат не набера 120 не пускам педала, след тва на 5-та до 130 и не пускам средна лента.....така изпреварвам тея от дясно и не преча на тея от ляво а същевременно се движа с прилична скорост. Сигурен съм, че и вентото може да ги набере тея 130....верно че може да му е трудно, но веднъж набрало - си върви. А ако става дума за двупосочен път с по една лента - еми хич не мисля да го изпреварвам тоя камион наистина...