Съмнителни и читави бензиностанции

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
monty
Автомобил: Hyundai i20
Двигател: 998cc TGDI

Re: Съмнителни и читави бензиностанции

Мнениеот monty » Пон 31 авг 2015 7:49

vili_gti написа:
monty написа:Чистият пропан-бутан няма мирис, но този който сипват на бензиностанциите има такъв, постигнат с помощта на добавки. В случая, добавката използвана при газта за битови нужди е меркаптан (метанетиол) който е силно корозивен и вреди на двигателя. Затова не се ползва битовата газ за автомобили, а доколкото знам е и незаконно.

Няма чист пропан-бутан. Има пропан-бутан примерно 80-20 пропана спрямо бутана (за битови нужди става въпрос) ,като бутана който се слага в случая е за мирис, за да се установи теч на газ ако има, и има пропан-бутан около 40-60 до 55-45, макс 60-40 който е по бензиностанцийте. Като има около 2,5-3,0% в сертификата за продукта от всичките 100% други консистенций като сяра и т.н.

Под чист пропан-бутан имах предвид само пропан и само бутан без значение от съотношението между тях. Нито пропанът (C3H8), нито бутанът (C4H10) имат цвят или мирис. Дори при съотношения 80% пропан и 20% бутан или 20% пропан и 80% бутан няма да има мирис! Вече след като се прибавят тези 2,5-3,0% добавки се появява мириса. Точно меркаптанът (C2H5SH) добавя мириса на чесън. :a045

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 31 авг 2015 11:10

:th_up Зареждам основно на Круиз на Първа булгарска Армия, Ромпетрол Подуяне и Ромпетрол Сливен. Никакви забележки от нафтата и на трите места.

:thumb_down Последно ядове съм имал от нафта сипана на Лук Оил Сливен на Бургаско шосе, едвам се прибрах до София. С педала до метала не искаше да вдигне повече от 120 и след направено засичане се оказа, че е дала близо 9/100 разход. След като го изгорих всичкото гориво в резервоара сипах догоре от Екото пред Блакан Стар и колата се оправи без да се пипа нищо по нея. Колата беше Голф 3 AAZ дето и олио да му сипеш ще върви, това дето налях на тоя Лук Оил е било всичко друго, но не и нафта.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 31 авг 2015 22:06

Зареждам основно на OMV на бул Рожен преди Локомотив, бензин 95. Сравнявал съм с много бензини по софията, с бензина от там колите летят. Също е добър Ромпетрол също на Рожен. Шел-а на 202 срещу теца е голо-вода. Шел на околовръстното след Казичене, лъжат в литрите :thumb_down също ако пътувате по Искърското дефиле не се лъжете да разчитате на бензина от Лукойл на входа на Нови Искър, там когато и да съм сипал колите буквално умират - явно е с много примеси. :thumb_down :thumb_down

Въобще ИЗБЯГВАЙТЕ ЛУКОЙЛ ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ! Казвам го от опита на много техни бензиностанции.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 01 сеп 2015 0:29

monty написа:
hooligans написа:Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?
Газта е 74ст и ми е доста интересно читава ли е?

И на мен ми беше интересно докато не ги попитах.. Оказа се, че е за домашна употреба - битова газ. :mrgreen

А каква е разликата? Не съм запознат, та затова питам!?

lyubomir minev
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
Двигател: AGR 1998

Мнениеот lyubomir minev » Нед 06 сеп 2015 10:50

Доволен от Круиз,тя е от около 3 месеца в нашия град,също така и от Лукойл,не виждам разлика във вървежа и разхода,само в цената :mhihi .Не съм доволен от Ромпетрол,малко километри минавах с тяхната нафта.За Габрово става въпрос.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Нед 06 сеп 2015 12:43

Голфчето обожава газта на газпром,особено тази от Долни Богров.
Не минавам често от там и пълня на черния кос.
Недоволен от Еко на горнобански път-с 15 литра загаснах на 115-ия километър.
Омв и лукойл ги избягвам всячески

Потребителски аватар
vili_gti
Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
Двигател: 1.8T

Мнениеот vili_gti » Нед 06 сеп 2015 14:32

Чета темата и направо оставам захласнат. Само да вметна че газта на Еко, ОМВ, Газпром и доста частни гозостанций е една и съща. Сами си правете изводите дали има разлика, и ако да тя откъде идва?

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Вто 08 сеп 2015 10:20

Доволен съм от Petrol на бул. Константин Величков, който е до Лукойл. Впрочем мои познати зареждат нафта на Лукойл и реших да ги пробвам, въпреки, че при опита ми с бензиновите коли, Лукойл бяха пълен леш, но все пак... Отивам на Лукойл на бул. Константин Величков (до Петрол), гледам само Ecto Diesel по колонките, питам човека, обикновена нафта нямате ли? - Нашият обект работи само с Екто, казах им, че това е несериозно, не могат да ме задължават да сипвам скъпо гориво, ако не искам, както и да е, отидох и заредих на Петрол, вече два пъти и честно, пробега ми се удължи, не знам как са другите обекти на Петрол, но от този съм мега доволен! Преди сипвах 96 Extra Force на бензинката и спрямо 95 на ОМВ, колата направо летеше, много повече отзивчивост имаше и пробега се удължи.

Потребителски аватар
Мikk
Автомобил: Volkswagen Tiguan
Двигател:

Мнениеот Мikk » Чет 10 сеп 2015 21:19

Гориво менте затвори бензиностанция
Някой разбра ли за коя верига става дума ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 11 сеп 2015 7:00

Мikk написа:

Съмнявам се,че ще разберем коя е "веригата"!

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 11 сеп 2015 13:14

Zdravko Zankov написа:
Мikk написа:

Съмнявам се,че ще разберем коя е "веригата"!

Прав си, едва ли ще дочакаме официална информация, в тоя бизнес играят големи пари, случайни хора няма! Обявяването на името на веригата публично, ще доведе до пълния и фалит, едва ли ще има мазохисти, желаещи да зареждат там! И с риск да навляза в политическа тематика, все пак ще кажа, че това е политика на държавата, да поддържа, дори неофициално и нерегламентирано, подобни "бизнесмени"! Има го във всяка една сфера, чисто криминални случаи се приравняват като гражданско-правни. Да сте чули някой пишман-бизнесмен да лежи в затвора за тотално нарушаване КТ, или други нормативни документи? Така е и тук, ще плати някой и друг рушвет на " правилните" хора, и всичко се потулва!

Потребителски аватар
tosco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tosco » Нед 13 сеп 2015 16:56

Петрол, Ломско шосе до Обеля- приятно изненадан! Газ, върви много добре таратайката и дори свали разхода на 9.5 у градО. Дано не е прецедент...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 13 сеп 2015 18:31

И аз днес сипах на Петрол и се учудих как дърпа :th_up
По принцип от тях сипвам само,но последните 2-3 седмици зареждах от други и днес разликата се усети веднага.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Нед 13 сеп 2015 18:48

Петролската газ наистина не е лоша, цяла пролет и лято зареждах само от тях. Вървежът наистина е добър, но не и разхода, винаги ми даваше големи разлики, та чак фрапиращи - на единия ден отчете около 6.5 на 100, след два дни, на същата колонка, "ударих" 12-13/100! Иначе, стандартно там ми дава към 9/100, плюс минус половин-един литър /по-скоро - плюс/! Това е на Петрол- Ст.Загора, на изхода към Метро и АТЗ. От известно време минах на съседният Лукойл, видях, че прави добро налягане на колонката, към 14-15, засега не е зле, усреднено ми идва към 8 на 100! Като казвам усреднено, държа да подчертая, че карам много малко градско, някой път до работа, и обратно, навъртам километри най-вече на извънградски маршрути. Разлика във вървежа почти не усещам, да не кажа, че изобщо не усещам, поне засега!

peponi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponi » Нед 13 сеп 2015 20:42

В Пловдив на кръговото на скобелева майка ....има една евтина бензиностанция .....горивото сме го изследвали и е с някви малки проценти повече сяра ......няма никакъв проблем за CDI-та и прочие .....а е с 30 стотинки под цената на горивото .....смело сипвайте отттам ....другата подобна е на Асеновградско шосе срещу Агрия ,точно преди рибения магазин ......Оставете ги тия големите марки ....робуваш уж че е не знам си какво,и след това в сервиза викаш "ама какво стана" ....!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”