Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)

Мнениеот VWGT » Пет 02 окт 2015 10:21

Andonov написа:
VWGT написа:т.е. ти караш по усет и не спазваш правилата, така ли ?

Къде го прочете?

по-горното ти мнение, в което заявяваш, че наглия е този с камерата ... както и всичко по-надолу

"наглия" с камерата не се престроява, престроява се другия, и ДА лентите са сбъркани, ама са факт и ако стане нещо те ще се гледат.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 02 окт 2015 10:25

Във Форума ще останем за 1 месец почти без юзери. :mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 02 окт 2015 10:42

Бай Иван написа:...Точно! Минавам от там почти всеки ден и винаги се преостроявам в дясната лента, която в последствие става средна на Стамболийски за да завия на ляво, тъй като на следващия светофар завивам на дясно покрай Шератон, и тези които се изтарикатяват от лявата лента да ми бият десен мъчайки се да минат в моята лента, никога не ги пускам!

Я пак:

tswt.jpg

Един вид спазваш правилото "по-нахалният минава пръв" :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 02 окт 2015 10:51

Темата беше кой е прав и кой е крив... По закон тоя от дясно НЕ Е ПРАВ... Какво го разисквате толкова. Човека си кара в лентата, тоя му се дърви. Понеже не съм от София, но от време на време ми се налага да ходя и да шофирам в столицата, ми се случва да изпадна в ситуацията на десния понеже не познавам пътя... Като дам мигач и опитам културно или питам съседния дали ще ме пусне да се престроя, ме пускат... Кат си с насран гъз не е нужно да се правиш на интересен, човека можеше и да го пусне ако не беше толкова "надъхан"...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 02 окт 2015 10:56

една анкетка също трябваше да се пусне, да се види реално колко хора какво правят там

то е ясно, че без нарушение тук става мазало, ама поне недей да неглееш, ако те пуснат-пуснат. 90%+ от трафика от там така минава с колегиалност напук на правилата.
а ако някой още има съмнение, да предизвика едно леко ПТП, да видим ченгетата какво ще отсъдят.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 02 окт 2015 11:11

VWGT написа:...че без нарушение тук става мазало, ама поне недей да неглееш, ако те пуснат-пуснат. 90%+ от трафика от там така минава с колегиалност напук на правилата...
тук е разковничето, колегиалност, която в случая липсва и у двамата, конфликта е на лице. Нали знаете , че за едно ПТП винаги има двама виновни, единия нарушил, другия не съобразил. Ежедневно сме в ситуации и всеки прави грешка. Колкото хора , толкова гледни точки. Трябва търпимост.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 02 окт 2015 11:24

IRRITATING написа:Предлагам месечната среща да стане седмична,и да се провежда не на Бояна,а в някой кабинет с инструктор...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5016266

Шофьорска книжка ще може да се издава само след завършен 10-и клас. Това решиха депутатите вчера, като приеха на второ четене текстове от Закона за предучилищното и училищното образование.

:mhihi :mhihi

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пет 02 окт 2015 11:26

Тук не виждам какво толкова има за разискване. Този отдясно не следи пътната маркировка, която показва, че при наглед прав път, лентите минават леко в дясно. Затова си е помислил, че този от ляво го засича. Този от дясно най-вероятно изобщо не е имал намерение да се престроява наляво - както виждате от клипа - клаксона се чува докато този отдясно е назад, което е типична ситуация, когато някой отпред те засече. Отделно вижда се как този от ляво оставя голямо място след Х5-цата, в което тоя отдясно можеше да се престрои 1000 пъти, ако иска. Но явно е нямал никакво намерение да завива наляво, и на клипа не се вижда на къде е продължил след това. Отделно и разговора между шофьорите е именно за това, от къде минава маркировката, което косвено сочи, че въпросът в случая касае засичане, а не престрояване.

Така че прав си е човека с камерата, а този отдясно е трябвало по внимателно да следи очертанията на лентите.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Пет 02 окт 2015 14:52

icoico написа:
Бай Иван написа:...

Връщам няколко метра назад, от снимката по-горе.

Джипът, който преди това се движи в дясната лента е в нарушение такали? Щото аз правя точно така.

Изображение

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 02 окт 2015 15:01

siso_k написа:Тук не виждам какво толкова има за разискване. Този отдясно не следи пътната маркировка, която показва, че при наглед прав път, лентите минават леко в дясно. Затова си е помислил, че този от ляво го засича. Този от дясно най-вероятно изобщо не е имал намерение да се престроява наляво - както виждате от клипа - клаксона се чува докато този отдясно е назад, което е типична ситуация, когато някой отпред те засече. Отделно вижда се как този от ляво оставя голямо място след Х5-цата, в което тоя отдясно можеше да се престрои 1000 пъти, ако иска. Но явно е нямал никакво намерение да завива наляво, и на клипа не се вижда на къде е продължил след това. Отделно и разговора между шофьорите е именно за това, от къде минава маркировката, което косвено сочи, че въпросът в случая касае засичане, а не престрояване.

Така че прав си е човека с камерата, а този отдясно е трябвало по внимателно да следи очертанията на лентите.

Като изключим това че според мен все пак десния искаше да завива на ляво със другото съм съгласен на 100 % :th_up Но така или иначе клипа е премахнат и можем да сложим край на дискусията,вазжното е накрая и хората и колите да са без поражения :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 02 окт 2015 15:54

Бай Иван написа:
icoico написа:
Бай Иван написа:...

Връщам няколко метра назад, от снимката по-горе.

Джипът, който преди това се движи в дясната лента е в нарушение такали? Щото аз правя точно така.

Изображение

ако си е пуснал мигача, не
обаче, и да го е пуснал, но засече колата, която си в лентата, да
ти кое от двете правиш ?

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Съб 03 окт 2015 21:35

За мое съжаление минавам от там от 2008г. обикновенно в 8:05 или 8:10, когато колоните са плътни и рано, рано се престроявам в дясната лента за да завия на ляво от средната. Надявам се да ме разбереш. :icon_lol
Единствено пускам левия мигач за да завия на ляво, но не и за да се престроявам в средната лента.
За това и написах по-рано, че там маркировката за мен е сбъркана!

Гледам, че много хора се опитват да се логнат в форума - пичове използвайте internet explorer. Mozilata не работи!!!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 04 окт 2015 5:19

Andonov написа:За мен наглия е с камерата. :newsm66
Това кръстовище умишлено е с две ленти за наляво. Движещите се в лявата лента преди това е редно да се престроят в най-лявата лента.
Движещите се в дясната лента продължават направо за да се престроят за наляво или в дясно като на никой не пречат.
На такова кръстовище и мигач не е нужен.

Ти хал-хабер си нямаш от това кръстовище, нито колко е лесно да се престроиш на следващото, че и на по следващото, ако искаш да продължиш по Цар Освободител.
А за "ненужните мигачи" - Точно заради такива като теб майка ми се оплака, че повече я е страх да кара в Ямбол отколкото в София, въпреки, че в Ямбол движението е като в София в 3ч посред нощ.
Иначе такива ситуации са си ежедневие, и страшно много хора са като десния в този спор и те засичат с чиста съвест мислейки, че са с предимство. И нахалстват, ако не ги пуснеш.
ПП Благодаря за съвета за Експлоръра, и Хрома не бачка.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 04 окт 2015 5:36

Бай Иван написа:Гледам, че много хора се опитват да се логнат в форума - пичове използвайте internet explorer. Mozilata не работи!!!
ktamen написа:ПП Благодаря за съвета за Експлоръра, и Хрома не бачка.
Вие двамата защо не се замислите каква може да е причината форумът да разботи само с ИЕ и възможно ли е изобщо това или причината да не можете да се логнете не е в браузърите?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 04 окт 2015 9:32

изтрийте си Cookies форума си бачка.
И за да не съм офф... никой ли не знае, че на следващото кръстовище лентите за десен завой са отново две ? Маркировката на това кръстовище е сбъркана поради, това че дясната лента е зона за паркиране на целия Стамболийски. И чак 50м преди кръстовищете се открива лента за десен завой, в която можеш законно да се включиш само и единствено, ако няма паркирали неправилно автомобили чак до двойната непрекъсната. Затова според мен колегиалността в случая е когато си си избрал крайна лява да си направиш и левия завой от крайна лява, като не възпрепятстваш тези от дясната лента да направят левия завой от средната лента за ляв завой. Вече ако си човек , който винаги си гледа правото и не допуска някой да му го отнеме, то последния ти проблем е това кръстовище... Като по никакъв начин не защитавам десния , който не стига, че нарушава грешната маркировка в случая, но й държи отговорен "дребната душица-оператора".

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”