Проблем с регистрацията на автомобил в България

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с регистрацията на автомобил в България

Мнениеот icoico » Чет 12 ное 2015 21:55

Ако авторът няма против, с няколко думи скицирам собствения ми опит с регистрация в КАТ- София от последните три дни:
Оня ден исках да регистрирам кола- нов внос, ама ядец, в този ден КАТ не издаваше постоянни номера, а само транзитни, понеже ала-бала...четете вестниците, надявам се. Докато реша какво да правя им свърши работното време :Mr Green Fun .
Реших все пак и отидох вчера, за да взема транзитни номера и да си придвижвам все пак колата. Амаааа... пак ядец, този ден КАТ вече не издаваше транзитни номера, а само постоянни. Докато организирам транспорт за колата...да, познахте, свърши им работното време :Mr Green Fun .
Днес в 7:30 тръснах колата на портала и се наредих на опашката...иииии....ядец, падна им катаджийският сървър, сигурно беше на протеста пред Парламента, та потропвахме с крачета около час и половина, без каналите изобщо да отворят.
към 9 отвориха и ми дойде редът към 11...ама ядец, един чичко бурсук на канала се заяде, че не ми бил почистен номерът на двигателя...и час време тРъках празно място, докато се изясни, че на тоя двигател номер нЕма, щото е сменяван гаранционно от производителя :banghead... и така към 13 часа благополучно с поставени номера изпуших ауей с обещанието да не стъпя повече в КАТ...ама ЯДЕЕЕЕЦ...щото после в къщи открих, че в чисто новите ми талони е объркан цветът на колата и вместо зелен пише сив :banghead :banghead ...и оттам газ обратно, като този път изненадващо сколасаха да ми оправят дребния пропуск 20 минути преди да им свърши работното време :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Извод: регистрирайте си колите някъде на северозапад от Видин :mhihi

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 12 ное 2015 22:42

Що на северозапад? Аз преди 2 месеца във ВТ минах за час и половина като сутринта закъснях и не бях сред първите. "Голямото" чакане от около час беше докато направят талоните и малко се изгуби човекът за монтаж на номера. Но стана съвсем по европейски откъм време. Тънкият номер, който разбрах наскоро е, че вместо да се редиш на гише за превод по банка е по-добре да плащаш с карта - хем бързо, хем и без 4лв такса превод. Точно за регистрация не знам става ли, но за книжки и паспорти важи тоя "трик" - казвам трик, защото ония явно предпочитат да не знаеш и да правиш 4 левов превод в същата банка.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 16 дек 2015 6:39

Здравейте, има развитие. След жалба до инспектората на МВР изведнъж получиха писмо от Холандия, а аз писмо, че може да си регистрирам буса. Сега чакаме номера :).

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 дек 2015 0:27

ее колега, по Коледа стават чудеса, дори у нас :)

/сега ако кажеш, че не вярваш в дядо Мраз/

ronnie72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronnie72 » Сря 10 фев 2016 21:45

Колеги, пиша тук за да не отварям нова тема.
НИКОГА не съм минавал по процедурата за регистрация на автомобил и ще помоля за малко помощ.
Най-вероятно колата която ще се купува ще е "нов внос" и от друг град. Та на въпроса....
Ако колата е дошла на собствен ход и има чужди номера или транзитни как се процедира? Съответно ако е докарана с автовоз и няма номера...?
За регистрация е нужно да има Г.О. - тя върху транзитните номера ли се прави и после "прехвърля" ли се върху постоянните?
По въпроса с техническия преглед - преди да отида в КАТ ли се прави или "на място"?
Това мисля че са основните въпроси.
Благодаря предварително. :smile

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 10 фев 2016 22:42

Ако има номера и не са изтекли си я каряш до КАТ с тях.

Ако няма номера:
1. Караш я до КАТ с платформа
2. Правиш ГО от някой брокер в района, после отиваш в местния КАТ, от където купуваш колата, за временен номер. .. всичко се прави по документи без колата. После ГО-то може да го прехвърлиш към постянния номер.

Техническия преглед се прави в КАТ при регистрацията на канала.

ronnie72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronnie72 » Чет 11 фев 2016 18:00

OK, благодаря @VWGT. :smile

Koliok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koliok » Вто 13 окт 2020 23:00

The Red Guy написа:Здравейте, има развитие. След жалба до инспектората на МВР изведнъж получиха писмо от Холандия, а аз писмо, че може да си регистрирам буса. Сега чакаме номера :).

дравей колега,
За съжаление ти пиша с надежда за съвет. Имам същия проблем с регистрация на автомобил. Поста е малко стар , но след такова преживяване предполагам помниш нещо
Купих кола от Холандска автокъща, като те преди това са я купиши от Белгия. Издадоха ми транзитни номера, но ми задържаха талона там.тук в Кат Стара Загора отказват да регисртират колата без оригинален талон. Моля те дай съвет какво да правя. Вече втори месец съм без номера.
Мерси предварително!
Кольо
0895508408

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”