Aйде и аз да се влюча:
Snuupy написа:но истината е, че и хората изобщо не си правят сметката!
1. Колеги,хайде с подобни мнения или такива за цигари ,кръчми и скъпи телефони ,да не се слага под един знаменател целокупния бг народ.Много мога да споря относно доходите в София и провинцията.Едно е да вземаш 2000лв. за работата си,друго е 1000лв. за същата работа ,но в провинцията.В същото време да караме на една и съща цена на горивото,да плащаме ток,вода,кабелна и т.н. пак почти на една и съща цена.И някой казва да си правя сметката. Последната сметка ,която платих на ресторант беше за Абитуриенския бал на сина ми преди 2 години.Не ходя по кръчми,дори на кафе не помня откога не съм сядал,пия го в движение от вендинг автомати. Колата ми е 110 ТДИ,щото това намерих уж най-запазено за парите с които разполагах.Иначе "бегачки" за тези пари и дори по-евтино-колкото искаш.
Телефона ми е евтина Нокиа с клавиатура.Цигари пуша ,но не по 2-3 кутии на ден.
Колкото и да си правим сметката,не останаха много "кожи за смъкване " от тоз народ.
2.За винетките:Да ,може много пътища да са построени и да се строят нови,но не и в Севроизточна БГ.Чак тази година започна пълен ремонт на Хемус.Откакто е построена от Тошово време -само кръпки.Толкова беше "равна" напоследък,че от Шумен до Варна над 120 км/ч трябва здраво да стискаш зъби да не си загубиш някоя пломба на зъбите.Доколкото знам замисъла на винетните такси е : подръжка на пътищата,а не толкова строеж на нови.Да ама "Тракия" например е толкова "качествено" направена че вече и там почнаха кръпките.И къде отиват парите от увеличениетo? Пак в кръпки и частични ремонти на уж гаранционни съоражения.Пак търгове за обществени поръчки,пак далавери...
Ако тези пари от винетките през всичките тези години се използваха по предназначение ,а не потъваха в нечии джобове- сега не само нямаше да има нужда от увеличение на цената ,а напротив-едни далновидни управляващи биха направили обратното-да задържат старата цена или дори може да се измисли и вид минимална отстъпка,ако си купиш винетка до еди кой си януари примерно.Както е с данък сгради и такса смет. Така както казват някои колеги в по-горни постове-ще се наберат повече средства от оборот,отколкото се очакват сега с увеличението.Ще има едно масово "близане " на стикери и местене от кола на кола...