:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Анкетата завърши на Пет 05 фев 2016 11:45

Да
185
77%
Не
34
14%
Ще карам без винетка
22
9%

Общо гласове: 241
Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Мнениеот Rat Fink » Сря 06 яну 2016 15:12

Мен ме учуди, защо не им искат и на мотористите винетки, крайно време е за по стотарка и от тях. :mhihi

И да вярно повечето гъзареещи се хора приемат автомобилите под 100 коня и различно от немското производство за смешни и им е едва ли не обидно да се возят в такива. Както са тръгнали нещата с глобалното там "затопляне" ли е или "промяна в климата" ще решат европейците да ударят едни големи данъци за старите, а и за мощните автомобили, което разбира се нашите ще го отразят бързо-бързо тук за да се налапкат още и тогава какво ще правят гъзарите с 15-20 годишни пасати v6, баварци и мерджани по 200 коня? Според мен за нормалният човек е напълно достатъчен автомобил на газ до 100 к.с. - по-екологично от това на къде... ще поживеем и ще видим.

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 06 яну 2016 15:25

90hp написа:Мен ме учуди, защо не им искат и на мотористите винетки, крайно време е за по стотарка и от тях. :mhihi

И да вярно повечето гъзареещи се хора приемат автомобилите под 100 коня и различно от немското производство за смешни и им е едва ли не обидно да се возят в такива. Както са тръгнали нещата с глобалното там "затопляне" ли е или "промяна в климата" ще решат европейците да ударят едни големи данъци за старите, а и за мощните автомобили, което разбира се нашите ще го отразят бързо-бързо тук за да се налапкат още и тогава какво ще правят гъзарите с 15-20 годишни пасати v6, баварци и мерджани по 200 коня? Според мен за нормалният човек е напълно достатъчен автомобил на газ до 100 к.с. - по-екологично от това на къде... ще поживеем и ще видим.

В първото ти изречение има много истина. Пример: Търсих си кола, Golf, Passat, понеже исках 1.9TDI, ами Golf 4 масово 98-00 година по 4500лв нов внос кола на 15-17г, дори не бяха highline - ESP, подгреви, кожи, навигация... за какво по дяволите да дам 4500 + 500лв регистрация + 600лв обслужване - 5600лв за дърт кош на 15-17 години?! Защото е голф? Това е кола, която няма нито комфорт, нито каквито и да било качества, идеята на тая кола е да е достъпна и сравнително евтина за поддръжка... Извинявай ама за 5600лв ще си вземеш кола 2003-2004г.... Просто си теглих чертата и взех полото... не, че съм го търсил. Гледам цена=това, което получавам... Извинявай ама за около 3000-3500лв има Fiat Stilo Coupe 1.9JTD, което държа да кажа, че се държи доста по-добре от голфа на пътя, има си бордови компютри и всички съвременни екстри за автомобил от тези години.... това е само пример, разбира се. Просто е нелепо да дадеш за Golf 4 5000лв, който няма почти нищо... Голфа е само пример, Passat B5, читав под 4500лв не видях... Всеки си рпави сметката разбира се, просто аз реших, че няма да дам 5000лв за стар кош.

Винетките, щем нещем ще ги плащаме, да наистина в последно време наистина много ремонти се направиха, особено в София, понеже тук живея и наблюдявам. Но всичко некачествено... После пак ще се почне с кръпки и тнт.... , но това имаме, с това разполагаме, трябва да се радваме и на малкото, което имаме! Защо според вас вдигат всички данъци, такси, тока искат да го вдигнат с между 10-30%, защото бате Бойко изтегли милярди левове заем, който ние ще трябва да връщаме! А за какво ще отидат милярдите, ще видим....

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 06 яну 2016 15:42

Ще си купя винетка,щото нямам избор.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 яну 2016 16:17

[/quote] Защо според вас вдигат всички данъци, такси, тока искат да го вдигнат с между 10-30%, защото бате Бойко изтегли милярди левове заем, който ние ще трябва да връщаме! А за какво ще отидат милярдите, ще видим....[/quote]

Щот не останаха маймуни които да работят и да покриват разходите, затова батяти Бойко тегли заеми, щот инъче официално трябва да обяви нещо което е факт от години!

tsvetoslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsvetoslav » Сря 06 яну 2016 16:25

Pet_rov написа:От тази година пак задължително записват номера на автомобила, за който е закупена винетката. Трябва да си носиш и другия стикер и желателно касовата бележка. Сещате се какво ще се получи при някоя проверка. Гласувах с "да", защото често ми се налага да пътувам извън града. Много по на сметка е с годишната винетка от другите опции за стикер.

Къде записват номера, колега?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 06 яну 2016 16:30

Нищо не записват, но тези с евтините винетки да знаят, че по границите правят проверки с четец.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Сря 06 яну 2016 17:14

Гласувах с Да, а както казват някои колеги по-горе, че нямат избор...стига де - избор има:
- купуваш си винетка и караш навсякъде и по всяко време
- не си купуваш винетка - бръмчиш само в населеното си място, и си взимаш една седмична лятото за море.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 06 яну 2016 17:54

@genata82 нямам избор,правилно съм написал.Ако беше сано лятото до морето няма проблем.Проблема е,че всеки ден пътувам до едно село което е на 4 километра от града,даже искаха квартал да го правят навремето.
Е за това си ползвам колата целогодишно.
На море не ходя.
Когато ходим до София,най често жената,няколко пъти в годината,ползва влака.21 лев е отиване и връщане.Рахат !
Ако синовете искат на море - хващат си автобус ,има всеки ден,и е много евтин,има и влакове.
Не мислиш за камери,скрити полицай,паркоместа,не мислиш дали няма да избие биела по пътя и някой да те задере на паркинг.Ако ти е по скъпа колата като на съседа Аудито - миналия месец му го откраднаха в София.
Колата я ползвам единственно и само по работа в рамките на една и съща дестинация,в широкия кръг на града.

ant1ni
Автомобил: Passat

Мнениеот ant1ni » Сря 06 яну 2016 18:12

Ами закупих я вече и на всичкото отгоре ми объркаха номера на автомобила!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 06 яну 2016 18:20

къде го пишат номера на автомобила

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 06 яну 2016 18:21

Аз нямам избор . Ще трябва да си купя ( че и три ни трябват ) . Отделна вече е темата, че няма да отиват по предназначение, че си повреждам колите , че преди време ми се пръсна чисто нова гума на няма и 30км и изкриви ал.джанта от дупка , от изровена канавка, че без малко не ми се откърти картера и гърнето от една бабуна , добре, че карах много бавно....а и колата ми не е ниска за да е причина. На джипката пък ми се издъни десния шенкел от "забравен" да се сложи капак на отв.шахта пълна с вода ( не се виждаше нищо от локви ) . И се ръснах 7 стотака за ремонт на поразиите. Дела, мела-вятър, само си загубих времето и нервите..Абе..мога много да говоря, ама няма файда . Да ми е здрав гърба пък..

IRRITATING
Автомобил: VW Passat

Мнениеот IRRITATING » Сря 06 яну 2016 18:21

Къде са го писали този номер? Аз днес си взех от Изипей и само ми дадоха един лист А4 който даже не го и погледнах.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 06 яну 2016 18:45

Aйде и аз да се влюча:
Snuupy написа:но истината е, че и хората изобщо не си правят сметката!

1. Колеги,хайде с подобни мнения или такива за цигари ,кръчми и скъпи телефони ,да не се слага под един знаменател целокупния бг народ.Много мога да споря относно доходите в София и провинцията.Едно е да вземаш 2000лв. за работата си,друго е 1000лв. за същата работа ,но в провинцията.В същото време да караме на една и съща цена на горивото,да плащаме ток,вода,кабелна и т.н. пак почти на една и съща цена.И някой казва да си правя сметката. Последната сметка ,която платих на ресторант беше за Абитуриенския бал на сина ми преди 2 години.Не ходя по кръчми,дори на кафе не помня откога не съм сядал,пия го в движение от вендинг автомати. Колата ми е 110 ТДИ,щото това намерих уж най-запазено за парите с които разполагах.Иначе "бегачки" за тези пари и дори по-евтино-колкото искаш.
Телефона ми е евтина Нокиа с клавиатура.Цигари пуша ,но не по 2-3 кутии на ден.
Колкото и да си правим сметката,не останаха много "кожи за смъкване " от тоз народ.
2.За винетките:Да ,може много пътища да са построени и да се строят нови,но не и в Севроизточна БГ.Чак тази година започна пълен ремонт на Хемус.Откакто е построена от Тошово време -само кръпки.Толкова беше "равна" напоследък,че от Шумен до Варна над 120 км/ч трябва здраво да стискаш зъби да не си загубиш някоя пломба на зъбите.Доколкото знам замисъла на винетните такси е : подръжка на пътищата,а не толкова строеж на нови.Да ама "Тракия" например е толкова "качествено" направена че вече и там почнаха кръпките.И къде отиват парите от увеличениетo? Пак в кръпки и частични ремонти на уж гаранционни съоражения.Пак търгове за обществени поръчки,пак далавери...
Ако тези пари от винетките през всичките тези години се използваха по предназначение ,а не потъваха в нечии джобове- сега не само нямаше да има нужда от увеличение на цената ,а напротив-едни далновидни управляващи биха направили обратното-да задържат старата цена или дори може да се измисли и вид минимална отстъпка,ако си купиш винетка до еди кой си януари примерно.Както е с данък сгради и такса смет. Така както казват някои колеги в по-горни постове-ще се наберат повече средства от оборот,отколкото се очакват сега с увеличението.Ще има едно масово "близане " на стикери и местене от кола на кола...

ant1ni
Автомобил: Passat

Мнениеот ant1ni » Сря 06 яну 2016 18:55

На касовия бон се изписва, такива били инструкциите.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 06 яну 2016 19:36

В предната тема за винетките си казах мнението, не мисля да се повтарям! Само ще кажа - евалла, ашколсун, целта е вече постигната, народът е сведен отново до "рая", сега чакаме да се роди и новият Ботев! А докато чакаме, да го почетем, днес се навършват 168 години от рождението му!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”