Наказание за 38 км/ч над ограничението?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 май 2007 9:23

Cherepaha написа:
kris11 написа:Вече на 2 пъти ми се случва на магистралата Шумен Варна да ме стопират ама при скорост 200-220 км и в лявата лента къде да спра ?

И с каква кола тез скорости ?! :shock

Скоростта е вдигната на магистрала и равен път. Максималната скорост е 225 км/ч.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 03 май 2007 11:24

вярно си трябва рацинг раздел
там ще се надлъгвате на воля и на спокойствие

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 03 май 2007 11:27

Pichaga написа:вярно си трябва рацинг раздел

Е, нали трябва някъде да си мерим..... mhihi mhihi

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 03 май 2007 12:39

Благодаря на отзовалите се по темата /и около нея :lol: / колеги! Само не разбрах защо ме излъгаха фуражките, че точки няма да се отнемат... А бях горд собственик на пълен сбор точки - от 2000 г. насам не съм хващан /официално :lol: / в никакво нарушение...

П.П. Колко е пълният сбор всъщност? За да знам с колко ще остана... А, и какъв е минимума, при който те пращат на... Всъщност - къде те пращат за възстановяване на точки и какви парички излиза? Колко можеш да възстановиш наведнъж? Вярвам, че това вълнува и др. колеги... :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 03 май 2007 12:49

39 точки
2 години не правиш нарушение за което се отнемат точки и ти се възстановяват автоматично да макса
гледай да не паднеш под 13

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 03 май 2007 13:07

Tishku написа:
Ludia написа:пресен случай...... 29.04.07 вечерта към 22.45 по цариграско от плиска посока горубляне......в няй-лявата лента се движа със 170 км/ч, преди моста на горубляне пускам по инерция...... по едно време излита един чичко и ми размахва палка.....реших да спра, защото не знаех дали на враня няма да ги има пак.....спирам и тоя ми казва да заповядам да си видя причината за спирането....ама аз си я знам :twisted:
отивам към радара, а той горкия как пищи....мигат с червени цифри 137 км/ч ...... и уж почват да пишат акт.....аз съм със включени фарове за мъгла, с лепенка тип сенник на предното стъкло, със сини светлини на задния номер, без стикер GAZ ......
та, по-едно време на катаджийката / в патрулката беше жена / се отказва да пише и вика айде бегай.... аз викам поне да почерпа и им фърлих 5 кинта...... :lol: :lol:
та толко е глобата при движение с 137 + км/ч при ограничение 80 км/ч ;)

ШШшШШш ти от къде ги изкопа тея 170 бе? Бахти голфа :D
До морето за 2 часа ли отиваш, Сорри ама кви са тея скорости в града аз не ти вярвам! Цариградско стига ли ти за да развиеш 170 :idea:

Историята помни и повече

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 май 2007 19:22

Pichaga написа:вярно си трябва рацинг раздел

Не говоря глупости. И не се надлъгвам. Който не вярва го качвам - има само 1 малка подробност - не спирам за да слезе ,ако му отърва да слиза в движение. Споменатата скорост я достигам в посока от Шумен към варна поради по-доброто покритие и по равен път без гърбици.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Чет 03 май 2007 19:25

Pichaga написа:39 точки
2 години не правиш нарушение за което се отнемат точки и ти се възстановяват автоматично да макса

в момента до колкото знам ако ти земат повечко точки може да се явиш на изпит и след това да си ги върнеш срещу 5лв на точка

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 04 май 2007 22:00

group® написа:Някой колега нагоре попита за давност и т.н. та и аз така:
Имам 2 акта за превишена скорост отпреди 2-2.5 години. В събота ми написаха трети за превишена с 31км/ч. Какво става сега? Има ли нулиране на предишните 2 акта и ще ми вземат ли книжката?

Втори въпрос: писах възражение в акта, че не е възможно да са засекли мен, защото непосресдствено пред мен се движеше камион. Разбрах че имам 3 работни дни да отида в КАТ за да обжалвам акта, но какви са ми шансовете?

Трети въпрос(ако немине възражението): Разбрах, че в някакъв срок след излизане на постановлението имам право да обжалвам в съда. По това време аз няма да съм в БГ и 6 месеца след това ще ходя да си взимам талона. Ще имам официален документ, че ме е нямало. Има ли давност и могат ли да ми връчат постановлението в този случай(с 6 месеца закъснение) и след като тогава няма да имам право на обжалване, какво следва?

Знам, че сте много юристите във форума та помагайте със съвети ;)

p.s. дано колегата, който пусна темата не се сърди, че му я използвам за моите си проблеми, но се опитвам да спестя нова подобна ;)

:?: някой може ли да помогне тук :roll:

на една част се отговори, но въпрос 2 и 3 още са ми мъгла

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Наказание за 38 км/ч над ограничението?

Мнениеот Даскала™ » Съб 05 май 2007 8:53

kokovanev написа: Интересува ме актуалното наказание /в БГ лв. :) / за привишена с 38 км/ч скорост? Вземат ли точки?

Ами мен ме хванаха с 92км/ч при ограничение 50км/ч,без колан и ми написаха акт - 70 лева и ми взеха 22 точки :shock :cry:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Съб 05 май 2007 10:27

group®,имаш ЛС :wink:

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Съб 05 май 2007 13:26

da6o_amvr написа:
5. за превишаване над 50 км/ч - 70 лв.20 контролни точки

Лелеее преди месец ми написаха АКТ с такава привишена скорост,наложисе да възстановявам и контролни точки,а бе мани-мани,ама немаше как нали пробвах един ABF и им обеснявам,че пробвам колата и затова съм в нарошение,ама на тех хич не им пукаше :( Е пак добре,че не казаха нищо и за без-колан,че тогава щеше да се наложи всики ден да пробвам как вози маршрутката :roll:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 05 май 2007 13:48

group® написа::?: някой може ли да помогне тук :roll:

на една част се отговори, но въпрос 2 и 3 още са ми мъгла

Еми,аз ще се опитам да ти поясня малко обстановката,колега-дано успея.В Закона за административните нарушения и наказания е написано как и в какъв срок може да се обжалва наказателно постановление.Ето какво пеше:
ЗАНН написа:Чл. 59. (1) Наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението, а за нарушенията, извършени в чужбина - пред Софийския районен съд.
(2) Нарушителят и поискалият обезщетение могат да обжалват постановлението в седемдневен срок от връчването му, а прокурорът може да подаде протест срещу него в двуседмичен срок от издаването му.
(3)Не подлежат на обжалване наказателните постановления, с които е наложена глоба в размер до 10 лева включително, постановено е в полза на държавата отнемане на вещи на стойност до 10 лв. включително или е присъдено обезщетение за причинени вреди на същата стойност освен ако в специален закон е предвидено друго.
Чл. 60. (1) Обжалването на наказателното постановление става чрез наказващия орган, който го е издал. В жалбата се посочват всички доказателства, на които жалбоподателят се позовава.
(2) В седемдневен срок от получаване на жалбата наказващият орган я изпраща заедно с цялата преписка на съответния районен съд, като в съпроводителното писмо посочва и доказателствата в подкрепа на обжалваното постановление.
Чл. 61. (1) При разглеждане на делото пред районния съд се призовават нарушителят, поискалите обезщетение, включително и тези по чл. 55, ал. 2, и учреждението или организацията, чийто орган е издал наказателното постановление, както и допуснатите от съда свидетели.
(2) Съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес. Съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят, неподалият жалба нарушител или поискалият обезщетение не са били намерени на посочените от тях адреси.
Чл. 62. Прокурорът може да участвува в производството пред съда, ако намери това за необходимо.
Чл. 63. (1)Районният съд в състав само от съдия разглежда делото по същество и се произнася с решение, с което може да потвърди, да измени или отмени наказателното постановление. Решението подлежи на касационно обжалване пред административния съд на основанията, предвидени в Наказателнопроцесуалния кодекс, и по реда на глава дванадесета от Административнопроцесуалния кодекс.
(2)В предвидените от закона случаи съдът може да прекрати производството с определение, което подлежи на обжалване с частна жалба.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 05 май 2007 17:56

Pichaga написа:39 точки

само за нарушения за които се вземат точки ....значи аз както имам само един фиш/както казах по горе за 62 км/ч и ме глобиха 5 лв/ все още се класирам/дай боже още една година да нямам нарушения/

П.С. Това за двете години без надушение и аз съм го чувал някаде,но има ли някой 100% сигурен в това.....че знам ли накрая да не е само ние да си мислим така :D

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 05 май 2007 18:01

kris11 написа:
Cherepaha написа:
kris11 написа:Вече на 2 пъти ми се случва на магистралата Шумен Варна да ме стопират ама при скорост 200-220 км и в лявата лента къде да спра ?

И с каква кола тез скорости ?! :shock

Скоростта е вдигната на магистрала и равен път. Максималната скорост е 225 км/ч.

Абе не се заяждам,но как ги отмери чак 225 км/ч като колата ти по километраж е 220.....колко коня е таз кола...СТОК ли е или си е сложил реактивна турбина :?:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”