Паркиране пред блок
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Паркиране пред блок
Както и да е -жив и здрав да си .Няма да споря,не ми е толкова голямо "междуушното разстояние" ,за да влизам в безкрайни спорове. 

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Чакахме го със съседите да се покаже отнякъде,ама пича го няма.Накрая се хванахме десетина човека-колата се вдига на ръце и се"паркира" на улицата...Толкоз,това е положението в милата ни родина-или си мълчим,или поемаме инициативата в свои ръце.
За такава селиния не бях чувал... Наистина човек се учи, докато е жив. Що не му спукахте гумите, па като се върне можеше и да го завържете в мазето под капеща вода.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
dermeister написа:Наистина човек се учи, докато е жив.
И умира ненаучен...Ако на тебе Фъндъкова ти чисти снега до асфалт и по заповед на Б.Б.-"Снежинките се ловят във въздуха",то в Прованса нещата са доста по различни-или сам си разчистваш място на паркинга,за да не пречи колата ти на едно ЮМЗ(знаеш ли какво е това?),което разчиства снега колкото може- и на това сме благодарни,щом ми осигурява достъп до изхода на квартала в посока центъра ,или оставаш "зазимен" докато не се стопи снега.Да ама когато една съседка на почтенна възраст падна и си счупи ръката,от 112 първо питаха дали има достъп до адреса,ако ли не -"хванете се няколко по-здрави мъже и я пренесете до булеварда,оттам ще я поеме линейката..." А през това време въпросния пич играе Еврофутбол...
Айде без да знаете подробности за "селската" идилия не се изказвайте неподготвени,моля.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dermeister написа:За такава селиния не бях чувал... Наистина човек се учи, докато е жив. Що не му спукахте гумите, па като се върне можеше и да го завържете в мазето под капеща вода.
Аз пък мисля че леко му се е разминало на тариката

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Мхм много филми гледате
И какво като е спрял някой на "хубаво разчистеното ви място"
Вървете и спрете на неговото пред неговия блок
И изобщо какво разбирате под почистено парко място
Моята улица е еднопосочна и не се чисти от нищо тъй като е тясна.А е тясна защото от едната кола колите спират перпендикулярно а от другата паралелно на бордюра.Знаете ли колко коли са това
Тъй като не се почиства от снегорин няма какво да се рине то под колата по очевидни причини сняг няма
.Палиш тръгваш и като се прибереш спираш където намериш.Ако улицата ви се почиства от снегорин и се получават преспи,пишете на кмета повече да не се почиства улицата и няма да имате проблеми.Това вашето все едно някой комшия да изчисти площадката пред входа от снега да не се пребие някой,и това да му дава "правото" само той да ходи там и никой да не може да минава.Или аз на последния етаж като гътам шушулките преди да са станали двуметрови и да са пребили някой да ми дават медал 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа: Моята улица е еднопосочна и не се чисти от нищо тъй като е тясна.А е тясна защото от едната кола колите спират перпендикулярно а от другата паралелно на бордюра.Знаете ли колко коли са това
Не бъркай улица където минават всякакви коли с паркинг пред блок /където нямаш работа освен ако не живееш в него/ с видимо направено място за спиране,а не просто следи от някаква излязла през пряспата кола

fox_vt написа:Или аз на последния етаж като гътам шушулките преди да са станали двуметрови и да са пребили някой да ми дават медал
Аз съм на първия ! Ще ме пуснеш ли у вас да съборя леда вместо теб понеже всъщност имам желание ама нямам 20 метрова стълба под ръка !
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
И като си почистил става твое място?Хахахаахахахааххааххахахахахагагахгагагагагахагагагаффафайахахах
Слаб народ-слаба държава!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nanobanano написа:И като си почистил става твое място?Хахахаахахахааххааххахахахахагагахгагагагагахагагагаффафайахахах
Не става мое,но никой човек с елементарна култура не би оставил колата си на такова място и да иде да си легне,а за тези без елементарна култура важи само гьостерицата....докато се научат,понеже те от друго не разбират

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Аз ако някой дойде да ме пита къф съм че съм
си спрял колата пред неговия блок, държейки гьостерица, бих го гледал като бога на елементарната култура.... Такива хора да им се чудиш какво правят в големия страшен и опасен град.
си спрял колата пред неговия блок, държейки гьостерица, бих го гледал като бога на елементарната култура.... Такива хора да им се чудиш какво правят в големия страшен и опасен град.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бе колко пъти трябва да ви се обяснява на някои хора? Почистено ли е от сняг паркомястото, НЯМАШ право да паркираш там!
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
паркинга е за всички и ще паркираш където си искаш
проблема на българина е точно в това чувство за собственост - моя блок,моя етаж,моето стълбище ,моето паркомясто!
разберете го ,че няма такова нещо още повече в панелни блокчета с едно село хора вътре!
като искате ваше индивидуално място си продайте панелката и си купете нов апартамент с прилежащо му място,мазе,гараж

проблема на българина е точно в това чувство за собственост - моя блок,моя етаж,моето стълбище ,моето паркомясто!
разберете го ,че няма такова нещо още повече в панелни блокчета с едно село хора вътре!
като искате ваше индивидуално място си продайте панелката и си купете нов апартамент с прилежащо му място,мазе,гараж
Аз пък моето зима-лете всяка сутрин си го замитам с една метличка
Просто да го имате предвид ако си намерите колата по средата на улицата
Просто да го имате предвид ако си намерите колата по средата на улицата
- amigovn
- Автомобил: Golf 3 Yahting GT
- Двигател: 1997 аек
Всеки съсобственик има процент от общи части но никой не може да каже кои са твои... може да си паркираш където искаш стига да си от блока.за чужди коли може да се сърдиш.поне при нас е така.ако искаш даденп място да е личнп твое плащаш в общината и си слаш знак за частна собственос и който ти спре викаш паяк.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А паркингът пред блока влиза ли в общите части? При панелките - мисля, че не. При по-старите и тези с по-малко апартаменти ниско строителство - при някои - да, при някои - не.
Примерно аз живея в блок на 3 етажа, строен 1960г. 6 апартамента сме общо и нашите общи части са на отстояние на 1м. от периферията на блока. Съседният до нас пък (който е 1:1), има прилежащи общи части доста повече от нашия 1м. - сигурно около 100кв.м около сградата. Индивидуално е всичко.
Примерно аз живея в блок на 3 етажа, строен 1960г. 6 апартамента сме общо и нашите общи части са на отстояние на 1м. от периферията на блока. Съседният до нас пък (който е 1:1), има прилежащи общи части доста повече от нашия 1м. - сигурно около 100кв.м около сградата. Индивидуално е всичко.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Решението е ограда и бариери около блока и никакво говорене с непознати дето не са от блока.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”