Паркиране пред блок

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркиране пред блок

Мнениеот gergeto » Съб 12 мар 2016 18:44

Както и да е -жив и здрав да си .Няма да споря,не ми е толкова голямо "междуушното разстояние" ,за да влизам в безкрайни спорове. :biggrin

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Съб 12 мар 2016 20:07

gergeto написа:Чакахме го със съседите да се покаже отнякъде,ама пича го няма.Накрая се хванахме десетина човека-колата се вдига на ръце и се"паркира" на улицата...Толкоз,това е положението в милата ни родина-или си мълчим,или поемаме инициативата в свои ръце.

За такава селиния не бях чувал... Наистина човек се учи, докато е жив. Що не му спукахте гумите, па като се върне можеше и да го завържете в мазето под капеща вода.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 12 мар 2016 20:34

dermeister написа:Наистина човек се учи, докато е жив.

И умира ненаучен...Ако на тебе Фъндъкова ти чисти снега до асфалт и по заповед на Б.Б.-"Снежинките се ловят във въздуха",то в Прованса нещата са доста по различни-или сам си разчистваш място на паркинга,за да не пречи колата ти на едно ЮМЗ(знаеш ли какво е това?),което разчиства снега колкото може- и на това сме благодарни,щом ми осигурява достъп до изхода на квартала в посока центъра ,или оставаш "зазимен" докато не се стопи снега.Да ама когато една съседка на почтенна възраст падна и си счупи ръката,от 112 първо питаха дали има достъп до адреса,ако ли не -"хванете се няколко по-здрави мъже и я пренесете до булеварда,оттам ще я поеме линейката..." А през това време въпросния пич играе Еврофутбол...
Айде без да знаете подробности за "селската" идилия не се изказвайте неподготвени,моля.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 мар 2016 20:40

dermeister написа:За такава селиния не бях чувал... Наистина човек се учи, докато е жив. Що не му спукахте гумите, па като се върне можеше и да го завържете в мазето под капеща вода.

Аз пък мисля че леко му се е разминало на тариката icon_idea Едно е да спреш за 5мин да оставиш нещо друго е да си намериш изчистено местенце "баш за твоята кола" и да си тръснеш там кошника като кукувиче в лястовиче гнездо :screwy

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 12 мар 2016 21:45

Мхм много филми гледате :mhihi И какво като е спрял някой на "хубаво разчистеното ви място" :question Вървете и спрете на неговото пред неговия блок :biggrin И изобщо какво разбирате под почистено парко място :question Моята улица е еднопосочна и не се чисти от нищо тъй като е тясна.А е тясна защото от едната кола колите спират перпендикулярно а от другата паралелно на бордюра.Знаете ли колко коли са това :question Тъй като не се почиства от снегорин няма какво да се рине то под колата по очевидни причини сняг няма :no .Палиш тръгваш и като се прибереш спираш където намериш.Ако улицата ви се почиства от снегорин и се получават преспи,пишете на кмета повече да не се почиства улицата и няма да имате проблеми.Това вашето все едно някой комшия да изчисти площадката пред входа от снега да не се пребие някой,и това да му дава "правото" само той да ходи там и никой да не може да минава.Или аз на последния етаж като гътам шушулките преди да са станали двуметрови и да са пребили някой да ми дават медал :delete

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 мар 2016 23:18

fox_vt написа: Моята улица е еднопосочна и не се чисти от нищо тъй като е тясна.А е тясна защото от едната кола колите спират перпендикулярно а от другата паралелно на бордюра.Знаете ли колко коли са това

Не бъркай улица където минават всякакви коли с паркинг пред блок /където нямаш работа освен ако не живееш в него/ с видимо направено място за спиране,а не просто следи от някаква излязла през пряспата кола icon_idea И все пак говорим за ситуация когато без половинчасово риене нямаш шанс да паркираш встрани от изчистеното от снегорина а не за някакви си 20-30 см сняг !
fox_vt написа:Или аз на последния етаж като гътам шушулките преди да са станали двуметрови и да са пребили някой да ми дават медал :delete

Аз съм на първия ! Ще ме пуснеш ли у вас да съборя леда вместо теб понеже всъщност имам желание ама нямам 20 метрова стълба под ръка !

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Съб 12 мар 2016 23:28

И като си почистил става твое място?Хахахаахахахааххааххахахахахагагахгагагагагахагагагаффафайахахах
Слаб народ-слаба държава!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 13 мар 2016 0:51

nanobanano написа:И като си почистил става твое място?Хахахаахахахааххааххахахахахагагахгагагагагахагагагаффафайахахах
Слаб народ-слаба държава!

Не става мое,но никой човек с елементарна култура не би оставил колата си на такова място и да иде да си легне,а за тези без елементарна култура важи само гьостерицата....докато се научат,понеже те от друго не разбират icon_idea

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 13 мар 2016 3:13

Аз ако някой дойде да ме пита къф съм че съм
си спрял колата пред неговия блок, държейки гьостерица, бих го гледал като бога на елементарната култура.... Такива хора да им се чудиш какво правят в големия страшен и опасен град. :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 13 мар 2016 6:55

Бе колко пъти трябва да ви се обяснява на някои хора? Почистено ли е от сняг паркомястото, НЯМАШ право да паркираш там!

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 13 мар 2016 8:42

паркинга е за всички и ще паркираш където си искаш :exclaim
проблема на българина е точно в това чувство за собственост - моя блок,моя етаж,моето стълбище ,моето паркомясто!
разберете го ,че няма такова нещо още повече в панелни блокчета с едно село хора вътре!
като искате ваше индивидуално място си продайте панелката и си купете нов апартамент с прилежащо му място,мазе,гараж

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 13 мар 2016 8:47

Аз пък моето зима-лете всяка сутрин си го замитам с една метличка
Просто да го имате предвид ако си намерите колата по средата на улицата

Потребителски аватар
amigovn
Автомобил: Golf 3 Yahting GT
Двигател: 1997 аек

Мнениеот amigovn » Нед 13 мар 2016 9:14

Всеки съсобственик има процент от общи части но никой не може да каже кои са твои... може да си паркираш където искаш стига да си от блока.за чужди коли може да се сърдиш.поне при нас е така.ако искаш даденп място да е личнп твое плащаш в общината и си слаш знак за частна собственос и който ти спре викаш паяк.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 мар 2016 9:26

А паркингът пред блока влиза ли в общите части? При панелките - мисля, че не. При по-старите и тези с по-малко апартаменти ниско строителство - при някои - да, при някои - не.
Примерно аз живея в блок на 3 етажа, строен 1960г. 6 апартамента сме общо и нашите общи части са на отстояние на 1м. от периферията на блока. Съседният до нас пък (който е 1:1), има прилежащи общи части доста повече от нашия 1м. - сигурно около 100кв.м около сградата. Индивидуално е всичко.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 13 мар 2016 9:45

Решението е ограда и бариери около блока и никакво говорене с непознати дето не са от блока.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”