тема за простака

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
anpa1
Автомобил:
Двигател:

Re: тема за простака

Мнениеот anpa1 » Пет 20 яну 2017 14:33

polovera_9n3 написа:Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......

С комшията проблеми не трябва да имаш. От един отбор сте. Ще седнете на по ракия и ще се разберете. Проблеми те са от непознати, които спират пред ваза уж за по 5 - 10 мин. И още нещо : фраскаш се , че имате с баща ти по 2 коли , ама щом живеете в една къща сте пълни цървули. Иначе щяхте да имате по 2 къщи.

Последна промяна от hooligans на Пон 23 яну 2017 15:27, променено общо 1 път.
Причина: Нарушена т.7 от правилата.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 20 яну 2017 14:38

Според мен по никакъв начин не може да се процедира. Колкото ти имаш право да спираш на общинската улица, толкова имат и те. Това, че улицата ти е пред блока не я прави по никакъв начин твоя собственост или да им забранява по някакъв начин да спират на нея. Картинката в България е толкова грозна и оправия няма, блокове с по 8 етажа с по 3 апартамента на етаж и пред блока само 10 парко места... ами тва може и да е вършело работа преди, но вече почти всеки член на семейството си има автомобил и тея 10 места не стигат доникъде... и това е в най-добрия случай, защото има блокове наблъскани с по 100 апартамента а пред целия блок само 30-40 места при нужда от поне двойно повече...

petrushkov
Автомобил: VW T4 1996
Двигател: AET
Контакти:

Мнениеот petrushkov » Пет 20 яну 2017 14:45

Грозно е спор няма :( 2 входа; 10 етажа; х4 на етаж = 80 апартамента разпределни на 20 парко места ....... За моя радост със съседите се разбираме, дори и с тези който имат по няколко автомобила. Проблема остава със служебният паркинг на общинска улица :(

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Пет 20 яну 2017 14:54

имам предложение към управата на БГ
Оттук нататък да се забрани на строителните компании , като се строят кооперации на приземния етаж да има магазини, търговски обекти.... само гаражи. А сега какво се получава: Строителна компания купува парцел и строи дакажем 5 ет. кооперация , като на приземния етаж са търговски обекти, които остават са собственика на парцела заедно с 1 апартамент. И после пред тази кооперация едно че няма места за колите на живеещите , ами и тези които наемат търговските обекти и те имат претенции за паркоместа. Същевременно строителя си е взел парите и е изчезнал и собственика на парцела най-често живее другаде и само наема точи. Но може би ако се забранят търг. обекти собственика на парцела няма да продаде имота си на строитепя защото той за тях се бори. Споделете каак е решен проблема в по - белите държави от нашата.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 20 яну 2017 15:07

В кооперацията, в която живея е сравнително нова. 6 етажна, с 4 входа, по 3 апартамента на етаж... За цялата тази кооперация има направени 10 паркоместа. Плюс това има семейства с по две коли, че и с по три.... не искам да ви описвам как се паркира...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 20 яну 2017 15:10

anpa1 написа:... Споделете каак е решен проблема в по - белите държави от нашата.

С платени паркинги и талони за паркиране само на адресно регистрирани в дадения район. И понеже пак не достигат МНОГО паркоместа, масово хората, живеещи в центъра на големите градове най-банално не си купуват автомобили :rolleyes

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 20 яну 2017 15:17

Простотията има и подвидове. Примерно вход с 6 етажа, съответния брой коли. Има задоволително много място за спиране около блока. 1-2 индивида обаче държат да паркират точно пред входа. Преди време един беше си купил някаква антична кола, която не можеше да се движи и вися пред входа поне 1 година. В момента друг има навик да спира най-редовно. Има теч на масло, но явно долива смело и не мисли да го оправя. Съответно пред входа има локва масло, но какво толкова - важното да му е "под ръка" колата. Аз спирам пред входа единствено, ако трябва да разтоваря нещо и се махам веднага след това.

Друга версия е нагли тенекиени гаражи. Цопнал някакъв пред съседния блок един максимално разнебитен гараж на 2м от входа, опънал си и кабел за ток и не го интересува никой. Че е незаконен е най-малкия проблем. Поставен е съвсем хаотично - няма дори успоредност със стените, заема място за 2 коли, вътре силно ме съмнява да държи кола - по-скоро дърва или боклуци. И външния вид на гаража е долу горе като клошар спрямо човек. Добре, че е друг блока, не знам как бих търпял да го гледам всеки ден. За съжаление предполагам анонимните сигнали за самодейни пристройки се игнорират, а пускане на жалба с име може да не помогне за махане на простотиите, но гарантирано ще създаде напрежение и омраза.

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Пет 20 яну 2017 15:35

petrushkov написа:Колеги по темата за ИНДИВИДИТЕ бихте ли ме посъветвали да процедирам.
Картинката е следната :
Миналата година ремонтираха и пуснаха в експлоатация бивша поща - стана център на Виваком. Няма проблем със работещите там и те са хора и те не искат да ходят пеша, разбираемо е (от 8 до 17 паркинг няма /пълен/).
В последствие се появи някаква охранителна фирма която започна да си държи служебните коли там (на адреса от 17 до 7), и се оказва така че прибирайки се от работа няма къде да се паркира ( не пред стълбите; не около блока; а и на прилично разтояние няма място).
По какъв ред да се процедира /община/кметство/ и други такива мудни институции за да се принуди охранителната фирма да си намери друго място където да си държи таралясниците ?
Пробвано е със блага и крива приказка, няма ефект :(

Според мен най-добре се разбери с началника на охр. фирма, но като хора , а не с лошото. И ще имаш полза , даже накрая и паркомясто ще ти пазят , ако си изиграеш добре картите.

petrushkov
Контакти:

Мнениеот petrushkov » Пет 20 яну 2017 15:41

Този вариант е пробван ... сработи за 2 дена :banghead

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 20 яну 2017 19:51

petrushkov написа:По какъв ред да се процедира /община/кметство/ и други такива мудни институции за да се принуди охранителната фирма да си намери друго място където да си държи таралясниците ?

Добра видимост към колите има ли от високо,камъни има ли около блока.....да се оправят после,кво като са охранители ! Сори,ама понякога единствения изход е "На зло куче - зъл прът.." :exclaim

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 20 яну 2017 21:01

Сигурно имат каско. 1-2 пъти ще изтърпят, после ще се амбицират да хванат виновника - нали им е в тяхната дейност. Не разбрах тоя паркинг общински ли е или на Виваком?

petrushkov
Контакти:

Мнениеот petrushkov » Съб 21 яну 2017 9:30

Зоната е прилежаща към сградите наоколо, предполагам общински. Вивакомите си имат вътрешен паркинг, който се ползва за служебните им автомобили (когато не ги мързи да ги вкарат вътре)

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Съб 21 яну 2017 10:31

petrushkov написа:Колеги по темата за ИНДИВИДИТЕ бихте ли ме посъветвали да процедирам.
Картинката е следната :
Миналата година ремонтираха и пуснаха в експлоатация бивша поща - стана център на Виваком. Няма проблем със работещите там и те са хора и те не искат да ходят пеша, разбираемо е (от 8 до 17 паркинг няма /пълен/).
В последствие се появи някаква охранителна фирма която започна да си държи служебните коли там (на адреса от 17 до 7), и се оказва така че прибирайки се от работа няма къде да се паркира ( не пред стълбите; не около блока; а и на прилично разтояние няма място).
По какъв ред да се процедира /община/кметство/ и други такива мудни институции за да се принуди охранителната фирма да си намери друго място където да си държи таралясниците ?

Пробвай следното
Разбери паркинга на виваком техен ли е или общински. Ако е общински и ти можеш да паркираш там. Разбирате се с съседите пълните го с коли и когато служителите дойдат на работа към 9 да няма места за тях. Първоначално те ще отидат или на платен паркинг или на синя зона, после ще започнат да идват или с такси или пеш или по 4-5 души в кола.
Същата система прилагате и на охранителите. Правите така, че като дойдат колите им да няма място за тях. Ако трябва известно време с такси ще ходите на работа. И те малко по малко ще си разкарат колите. Успех

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 23 яну 2017 15:20

anpa1 написа:
polovera_9n3 написа:Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......

С комшията проблеми не трябва да имаш. От един отбор сте. Ще седнете на по ракия и ще се разберете. Проблеми те са от непознати, които спират пред ваза уж за по 5 - 10 мин. И още нещо : фраскаш се , че имате с баща ти по 2 коли , ама щом живеете в една къща сте пълни цървули. Иначе щяхте да имате по 2 къщи.

Колега не се фраскам, че имаме по 2 коли, просто така се получи за момента. Мисля да разкарам двете и да останем с по една. Колите не са за по 50 бона, а за да даваш определения като ЦЪРВУЛ без да знаеш нищо за мен, то ти си един ограничен дришльо, който надали и сам си е купил една кола през живота си. А за останалите около 12 изоставени автомобили пред блока ни никой не прави въпрос. Имам комшии и с по 5 6 коли, никога не съм правил проблем за паркомясто, като няма къде пред блока- паркирам по- далече, нищо няма да ми стане като вървя пеша 300 400 метра.

Последна промяна от hooligans на Пон 23 яну 2017 15:28, променено общо 1 път.
Причина: Нарушена т.7 от правилата.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: RE: Re: тема за простака

Мнениеот barutchiev » Пон 23 яну 2017 15:25

polovera_9n3 написа:
anpa1 написа:

Колега не се фраскам, че имаме по 2 коли, просто така се получи за момента. Мисля да разкарам двете и да останем с по една. Колите не са за по 50 бона, а за да даваш определения като ЦЪРВУЛ без да знаеш нищо за мен, то ти си един ограничен дришльо, който надали и сам си е купил една кола през живота си. А за останалите около 12 изоставени автомобили пред блока ни никой не прави въпрос. Имам комшии и с по 5 6 коли, никога не съм правил проблем за паркомясто, като няма къде пред блока- паркирам по- далече, нищо няма да ми стане като вървя пеша 300 400 метра.

Не смятам колега,че това е правилния тон за форума.Има си правила.Като не те кефи-не пиши и не влизай.Но пишеш ли,спазват се правилата на форума.

П.П. И най-лошото е,че го правиш след толкова много "стаж" в него.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”