смотани нови гуми или маркови на 1 сезон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nikidimow
Автомобил: VW sharan
Двигател: BRT 2008г

Re: смотани нови гуми или маркови на 1 сезон

Мнениеот nikidimow » Нед 11 юли 2021 18:10

Аз предпочитам нови среден клас гуми . Lassa ,Корморан ,тигър .Не съм фен на високите скорости и рисковото каране . :beer Всеки да си прецени как кара и какви гуми да използва :beer

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 11 юли 2021 20:33

Изборените от теб гуми са много далеч от средния клас ...

Потребителски аватар
nikidimow
Автомобил: VW sharan
Двигател: BRT 2008г

Мнениеот nikidimow » Нед 11 юли 2021 20:42

Може ,но предпочитам нови от тези ,отколкото втора ръка маркови :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 юли 2021 20:57

Направо са си бюджетен клас гуми. Рисково каране, висока скорост и нисък клас гуми са три различни неща. Което и от трите да се промени в положителна посока си е винаги по-добре. Особено от Корморан имам много кофти спомени. Мерси :mhihi

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Нед 11 юли 2021 21:06

ето конкрентно въпроса. За 245 х 40 хR18 става дума. Цените тръгват от 97 лв за измислените 'марки. За тези пари ...нека са 20-30 лв повече, може да се вземат премиум гуми с 1-1.5 мм под максималния грайфер на 1...1.5 г. Кой е по добрия вариант? Може би истината е някъде в средата. Среден клас но нови ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 юли 2021 21:07

Предлагам трети вариант - нови със стар ДОТ. Аз няколко пъти си купувам гуми така. Според мен си заслужава.
Тези мисля са добър вариант:
https://autobox.bg/gumi/maxxis-245-40-z ... -97wtl-e-o
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 97315.html

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Нед 11 юли 2021 21:41

Колега, ако наистина размера е този, изобщо не ти препоръчвам да си вземаш нови гуми за 90 лв, кучи марки. Ако можеш да вземеш Michelin Pilot Sport 4 за тези пари си супер..... Откажи се от нови гуми нисък клас за този размер !!! За да имаш нормална гума от за този размер приготви поне 180-200лв на гума. Щом бюджета ти е наполовина..... насочи се към Премиум втора употреба и гледай дали е използван правилно... или си карай колата като бабичка.... Ако си на задно, по-добре не си карай колата 1 месец и вземи нещо нормално....

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Нед 11 юли 2021 22:08

thanis написа:Колега, ако наистина размера е този, изобщо не ти препоръчвам да си вземаш нови гуми за 90 лв, кучи марки. Ако можеш да вземеш Michelin Pilot Sport 4 за тези пари си супер..... Откажи се от нови гуми нисък клас за този размер !!! За да имаш нормална гума от за този размер приготви поне 180-200лв на гума. Щом бюджета ти е наполовина..... насочи се към Премиум втора употреба и гледай дали е използван правилно... или си карай колата като бабичка.... Ако си на задно, по-добре не си карай колата 1 месец и вземи нещо нормално....

за 180 - 200 лв с нови Michelin pilot sport и снимка не можеш да си направиш. Ако разликата е 50...60 лв изобщо няма да го правим на въпрос
Прикачени файлове
Screenshot_20210711-230444_Chrome.jpg

thanis

Мнениеот thanis » Нед 11 юли 2021 22:18

Колега..... би ли ни казал какво ти предлагат като премиум втора употреба.... Защото си мисля,че с този размер някак си не е реалистично да си правиш тънки сметки. В първия си пост, цитираш мишелин.... сега пишеш, че и снимка не можеш да си направиш.... Тоест ти нямаш дилема, а се чудиш какво да направиш при положение, че не ти се дават пари за гуми ..... Просто кажи колко пари искаш да отделиш за гума и ако сумата не е около 150 лв на парче.... всички разговори към момента са безсмислени...
Вземаш си кола 200+ коня сигурно, и искаш да слагаш ултра галоши.... Не се обиждай, но е смешна цялата ситуация. Ако си супер супер спокоен шофьор и не я напъваш и настъпваш колата, каквото и да сложиш, ще ти свърши работа. Ако колата ти предлага поне минимална динамика, ще искаш да я ползваш и точно тогава разликата между добра и лоша гума, ще е тотал кола или усмивка на лице.

https://www.olx.bg/d/ad/4-broya-letni-g ... 89b3ba6ae6 Ако за тези нямаш пари ... няма смисъл да обсъждаме каквото и да било. Ако са читави и обявата е реална, това са гумите за теб, когато си с прекалено свит бюджет.

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Нед 11 юли 2021 22:37

thanis написа:Колега..... би ли ни казал какво ти предлагат като премиум втора употреба.... Защото си мисля,че с този размер някак си не е реалистично да си правиш тънки сметки. В първия си пост, цитираш мишелин.... сега пишеш, че и снимка не можеш да си направиш.... Тоест ти нямаш дилема, а се чудиш какво да направиш при положение, че не ти се дават пари за гуми ..... Просто кажи колко пари искаш да отделиш за гума и ако сумата не е около 150 лв на парче.... всички разговори към момента са безсмислени...
Вземаш си кола 200+ коня сигурно, и искаш да слагаш ултра галоши.... Не се обиждай, но е смешна цялата ситуация. Ако си супер супер спокоен шофьор и не я напъваш и настъпваш колата, каквото и да сложиш, ще ти свърши работа. Ако колата ти предлага поне минимална динамика, ще искаш да я ползваш и точно тогава разликата между добра и лоша гума, ще е тотал кола или усмивка на лице.

https://www.olx.bg/d/ad/4-broya-letni-g ... 89b3ba6ae6 Ако за тези нямаш пари ... няма смисъл да обсъждаме каквото и да било. Ако са читави и обявата е реална, това са гумите за теб, когато си с прекалено свит бюджет.

Идеята ми е да чуя обосновани мнения. Един ползва среден клас , само нови. Друг ползва китайчета и ги сменя на често. Трети ползва само премиум нови, друг премиум на година... Всеки да си каже мнението , но обосновано ...подплатено с факти. Това е идеята. Прочетох интересни мнения по горе , благодаря на колегите за което. Останалото е заяждане и чесане на езици.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Нед 11 юли 2021 22:39

Айде един евтин нексен, ама наистина хубава цена...https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gu ... su4xl.html 132 лв 10 Тина дни от Германия докато дойдат. Мисля че това решава дилемата

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 юли 2021 22:43

На мен не ми се връзва идеята да имаш бегачка с 200 коня и да й купиш смотани гуми, че да я караш пенсионерската. Все едно да трепем муха с топ.
Какво мнение обосновано се търси. Премиум гумите са си премиум, средният клас са си средна хубост. Евтините са си евтини. При гумите получаваш това, за което си платил. Няма как да купиш добра гума на цената на китайската.

thanis

Мнениеот thanis » Нед 11 юли 2021 22:45

anpa1 написа:
thanis написа:Колега......

Буквално първото мнение което ти дадох е да си погледнеш клипчето на Филип, но явно нямаш желание да го направиш. За да не кажеш, че само те хейтя - https://www.youtube.com/watch?v=FOZ24ykJE5I Ето.... решението е твое, но всеобщо мнение е, че ако не можеш поне 160-180лв на гума да отделиш за този размер .... Или колата не ти е по джоба или имаш нереалистични представи за обслужването на автомобил. Пак ти казвам.... не си карай колата 1 месец, повиши бюджета и си вземи истински хубави гуми и се наслаждавай на автомобила.

Повярвай ми, не искам да хейтя, а да те накарам да вземеш разумно решение, защото ако ще вземаш Aplus/Arivo/Tracmac/Taurus и т.н. ама щот били нови ....

Някак си ще направиш услуга на всички да кажеш в кой град си и каква кола ще ползваш, просто останалите да си имаме едно на ум.

Поздрави, с уважение и късмет !

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Нед 11 юли 2021 22:50

thanis написа:
anpa1 написа:

Буквално първото мнение което ти дадох е да си погледнеш клипчето на Филип, но явно нямаш желание да го направиш. За да не кажеш, че само те хейтя - https://www.youtube.com/watch?v=FOZ24ykJE5I Ето.... решението е твое, но всеобщо мнение е, че ако не можеш поне 160-180лв на гума да отделиш за този размер .... Или колата не ти е по джоба или имаш нереалистични представи за обслужването на автомобил. Пак ти казвам.... не си карай колата 1 месец, повиши бюджета и си вземи истински хубави гуми и се наслаждавай на автомобила.

Повярвай ми, не искам да хейтя, а да те накарам да вземеш разумно решение, защото ако ще вземаш Aplus/Arivo/Tracmac/Taurus и т.н. ама щот били нови ....

Някак си ще направиш услуга на всички да кажеш в кой град си и каква кола ще ползваш, просто останалите да си имаме едно на ум.

thanis написа:
anpa1 написа:

Благоря, с уважение и късмет и здраве за теб

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 12 юли 2021 10:18

При варианти "смотани нови" или "маркови на 1 сезон" няма какво да се мисли - марковите. Ако са на 3 сезона вече може да се спори кое е по-добре.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”