Какво наказание следва при Неспиране на STOP палка?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Съб 16 юни 2007 15:16

Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия :evil:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 18 юни 2007 0:20

Колега преди две години ми съставиха акт че "Не спрял на подаден полицейски сигнал СТОП ПАЛКА и Не спрял на подаден специален сигнал в скоби СИНЯ ПОЛИЦЕЙСКА ЛАМПА СЛЕД ГОНИТБА, преминал без да спре на поставени заграждения на пътя....(ШИПОВЕ)........

Това го пише в акта !!Аз съм е*ати и криминалния тип...... :oops:

Само че истината е някъде там....на въпросната случка около 03:30 часа завивам на един околовръстен път и по средата на пътя една черна лада петица на СПООР с работеща синя лампа....вътре четирима полицаи хъркат.....с отворени прозорци(лято) до средата и на пътя въпросните заграждения......Аз спирам пред загражденията на два метра от ладата и стоя като мисля че е станала катастрофа.....стоя 1-2 мин. и нищо .....никой не се показва от ладата....на въпросният път само аз и ладата....лекичко вземам загражденията на слалом и с не повече от 40 км. си продължавам към Пловдив....след 2-3 км. в огледалото забелязвам синя лампа в далечината ......но си карам бавно 40-50-60 км. най много и така се прибирам в къщи ......

След като получавам въпросният акт чета глоба от порядъка на 600 лв. и отнемане на свидетелсто на управление за 6 месеца..... Пазя копие от този акт и се сещам че трябва да си го мина на скенер.
Пречерня ми и се развиках в 5-то районно в Пловдив каква е таз глупост за която ми искат книжката и сумата....даже беше описано подробно от кога ще ми започне да тече наказанието(от датата на предаването на книжката)
Жените на гишето извикаха някакъв полковник с бяла коса едър на възраст..който започна да ми обяснява че това е най-малкото наказание коет ми е наложил...забравих му името на тоя човек......след като му обясних на висок глас и пред доста публика че е трябвало да слезна от колата без никой да ме покани и да отида до ладата да си пусна книжката през прозореца и ако някой се събуди да ми я върне значи съм виновен ...........Човека взе акта и недоволен се прибра в кабинета си и повече не съм чул за този акт нито фигорира някъде....имало и разбрани хора все пак било то и полицай
Поздрав за този полковник от 5 то рпу Пловдив ...макар и да не знам името му.
Колега опрявай се докъто можеш,това е сириозно и без значение дали ти или някой друг е карал колата ако тя се води на твое име си изгорял....намери си сведетели че на въпросния ден си бил с колата на друго място,или че колата ти е била разбита и открадната или нещо подобно причини колкото искаш...аз лично бих те оправдал ако излъжеш по този начин стига наистина да не си бил ти....но ако си бил ти малко ти е наказанието

Потребителски аватар
Racing``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racing`` » Вто 19 юни 2007 11:41

ChampioN написа:Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия :evil:

Колега как да им съдействам КАТО АЗ КАРАХ КОЛАТА?Просто те не могат да го докажат че аз съм карал...

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Вто 19 юни 2007 12:27

Както е тръгнала темата, не ми е ясно следното: в актовете съставител има 2-ма свидетели?! Теоретично според мен свидетелите трябва да са не пр. 2-мата милиционери а други лица. Иначе мотат да те цакат както си искат!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 19 юни 2007 12:29

имат право по закон да са милиционери
това е
актовете падат не толкова за неверни констатации, а по процесуални причини, при мен от 10 тина мои обжалвани акта, 8-9 са по процесуални пропуски, демек свидетелите не са били толкова важни

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 19 юни 2007 12:40

Щом казват човек с бяла коса, значи са в невидение. Отричаш ли докрай нищо няма да ти направят, обаче признаеш ли си лошо за теб. Лично шефа на КАТ ни каза, че могат да ти пишат акт до 3 месеца след нарушението, но само ако си признаеш. Помисли какво ще правиш :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 19 юни 2007 19:27

Racing`` написа:
ChampioN написа:Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия :evil:

Колега как да им съдействам КАТО АЗ КАРАХ КОЛАТА?Просто те не могат да го докажат че аз съм карал...

Не е нужно да доказват че ти си карал,ТЕ ще докажат че колата ти е била там и после ще се наложи ти да доказваж кой,как и къде е докарал твоята кола до там ако не си бил ти,и ако ТИ успееш да докажеш че твоята кола НЕ Е БИЛА ТАМ В ОРЕЧЕНОТО ВРЕМЕ И ЧАС ще се измъкнеш ако не, си го отнасяш като отче наш !!

Измисли нещо като например колата ми беше на автомивка а аз скочих до работата си за малко с такси и какво се е случило в този интервал НЕЗНАМ,или колата ми беше на охраняван паркинг от който ви предоставям билет за паркинг(намери от някъде) и аз с еди коиси бяхме на еди каде си трябва да има трети неизвесни лица или нещо в този стил ама никога не си признавай...те само това чакат да ти го набият два ката с наказателния кодекс

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Вто 19 юни 2007 20:03

тука чета разни догатки, предположения... истината е, че катаджиите пишат актове само на тия, дето спират. При 2ма полицай и стоп палка, без свидетели, можеш спокойно да не спреш, ако си сигурен, че няма да те гонят. Свидетелствата на 2ма полицай срещу теб не са достоверни в съда, трябва им 3ти свидетел. Известно време по същата схема спираха на завоя на Раковска при Първа Градска Болница, спират те и ти казват "Нали знаеш за какво те спряхме?". Ти, естествено, нямаш и ни най-малка идея. "Ами мина на червено". Започва спора и в този момент ти показват един пенсионер, който са му дали 50 лева да стои цял ден на тоя завой и който е готов да свидетелства как си минал на червено. Ти, отново естествено, не искаш да се разправяш и минаваш с 20 лева на ръка, 10 ако си по-инат, защото разправиите в съда ще ти струват повече, дори само за бензин.
И това е, колеги, важното при такива случки е кой си, дали ще те гонят, дали ще те хванат и прочие. Не ме разбирайте погрешно, не призовавам да не се сприра на полицейски палки. :roll:

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Сря 20 юни 2007 15:33

Нещо друго да попитам?
Актове, точки, опашки в КАТ, плащане и пр.
Сега имало някакъв срок за плащане на глобите или щели да ни взимат книжките.
Като става въпрос за пътищата - държавата няма пари?!
А, как стои въпроса ако ние нямаме пари да плащаме актовете?

One
Автомобил:
Двигател:

Re: :)))

Мнениеот One » Сря 20 юни 2007 16:03

Perso написа:А, как стои въпроса ако ние нямаме пари да плащаме актовете?

връщаш книжката - пестиш от бензин - плащаш си актовете ;)
всичко е измеслено :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”