Какво наказание следва при Неспиране на STOP палка?
- ChampioN
- Автомобил:
- Двигател:
Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия 

- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега преди две години ми съставиха акт че "Не спрял на подаден полицейски сигнал СТОП ПАЛКА и Не спрял на подаден специален сигнал в скоби СИНЯ ПОЛИЦЕЙСКА ЛАМПА СЛЕД ГОНИТБА, преминал без да спре на поставени заграждения на пътя....(ШИПОВЕ)........
Това го пише в акта !!Аз съм е*ати и криминалния тип......
Само че истината е някъде там....на въпросната случка около 03:30 часа завивам на един околовръстен път и по средата на пътя една черна лада петица на СПООР с работеща синя лампа....вътре четирима полицаи хъркат.....с отворени прозорци(лято) до средата и на пътя въпросните заграждения......Аз спирам пред загражденията на два метра от ладата и стоя като мисля че е станала катастрофа.....стоя 1-2 мин. и нищо .....никой не се показва от ладата....на въпросният път само аз и ладата....лекичко вземам загражденията на слалом и с не повече от 40 км. си продължавам към Пловдив....след 2-3 км. в огледалото забелязвам синя лампа в далечината ......но си карам бавно 40-50-60 км. най много и така се прибирам в къщи ......
След като получавам въпросният акт чета глоба от порядъка на 600 лв. и отнемане на свидетелсто на управление за 6 месеца..... Пазя копие от този акт и се сещам че трябва да си го мина на скенер.
Пречерня ми и се развиках в 5-то районно в Пловдив каква е таз глупост за която ми искат книжката и сумата....даже беше описано подробно от кога ще ми започне да тече наказанието(от датата на предаването на книжката)
Жените на гишето извикаха някакъв полковник с бяла коса едър на възраст..който започна да ми обяснява че това е най-малкото наказание коет ми е наложил...забравих му името на тоя човек......след като му обясних на висок глас и пред доста публика че е трябвало да слезна от колата без никой да ме покани и да отида до ладата да си пусна книжката през прозореца и ако някой се събуди да ми я върне значи съм виновен ...........Човека взе акта и недоволен се прибра в кабинета си и повече не съм чул за този акт нито фигорира някъде....имало и разбрани хора все пак било то и полицай
Поздрав за този полковник от 5 то рпу Пловдив ...макар и да не знам името му.
Колега опрявай се докъто можеш,това е сириозно и без значение дали ти или някой друг е карал колата ако тя се води на твое име си изгорял....намери си сведетели че на въпросния ден си бил с колата на друго място,или че колата ти е била разбита и открадната или нещо подобно причини колкото искаш...аз лично бих те оправдал ако излъжеш по този начин стига наистина да не си бил ти....но ако си бил ти малко ти е наказанието
Това го пише в акта !!Аз съм е*ати и криминалния тип......

Само че истината е някъде там....на въпросната случка около 03:30 часа завивам на един околовръстен път и по средата на пътя една черна лада петица на СПООР с работеща синя лампа....вътре четирима полицаи хъркат.....с отворени прозорци(лято) до средата и на пътя въпросните заграждения......Аз спирам пред загражденията на два метра от ладата и стоя като мисля че е станала катастрофа.....стоя 1-2 мин. и нищо .....никой не се показва от ладата....на въпросният път само аз и ладата....лекичко вземам загражденията на слалом и с не повече от 40 км. си продължавам към Пловдив....след 2-3 км. в огледалото забелязвам синя лампа в далечината ......но си карам бавно 40-50-60 км. най много и така се прибирам в къщи ......
След като получавам въпросният акт чета глоба от порядъка на 600 лв. и отнемане на свидетелсто на управление за 6 месеца..... Пазя копие от този акт и се сещам че трябва да си го мина на скенер.
Пречерня ми и се развиках в 5-то районно в Пловдив каква е таз глупост за която ми искат книжката и сумата....даже беше описано подробно от кога ще ми започне да тече наказанието(от датата на предаването на книжката)
Жените на гишето извикаха някакъв полковник с бяла коса едър на възраст..който започна да ми обяснява че това е най-малкото наказание коет ми е наложил...забравих му името на тоя човек......след като му обясних на висок глас и пред доста публика че е трябвало да слезна от колата без никой да ме покани и да отида до ладата да си пусна книжката през прозореца и ако някой се събуди да ми я върне значи съм виновен ...........Човека взе акта и недоволен се прибра в кабинета си и повече не съм чул за този акт нито фигорира някъде....имало и разбрани хора все пак било то и полицай
Поздрав за този полковник от 5 то рпу Пловдив ...макар и да не знам името му.
Колега опрявай се докъто можеш,това е сириозно и без значение дали ти или някой друг е карал колата ако тя се води на твое име си изгорял....намери си сведетели че на въпросния ден си бил с колата на друго място,или че колата ти е била разбита и открадната или нещо подобно причини колкото искаш...аз лично бих те оправдал ако излъжеш по този начин стига наистина да не си бил ти....но ако си бил ти малко ти е наказанието
- Racing``
- Автомобил:
- Двигател:
ChampioN написа:Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия
Колега как да им съдействам КАТО АЗ КАРАХ КОЛАТА?Просто те не могат да го докажат че аз съм карал...
:))
Както е тръгнала темата, не ми е ясно следното: в актовете съставител има 2-ма свидетели?! Теоретично според мен свидетелите трябва да са не пр. 2-мата милиционери а други лица. Иначе мотат да те цакат както си искат!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Racing`` написа:ChampioN написа:Е как така 6те ти искат книжката след като има описание в акта, на което ти не отговаря6. В такав слу4ай трябва да съдействаШ на КАТ zа намирането на 4овека с бялата коса. Тия простотии дето ги мислите да вкарвате лъжливи свидетели в съда, хи4 не се zамисляте какЪв може да ви го набутат zа лъжесвидетелстване пред съд, ама, българска простотия
Колега как да им съдействам КАТО АЗ КАРАХ КОЛАТА?Просто те не могат да го докажат че аз съм карал...
Не е нужно да доказват че ти си карал,ТЕ ще докажат че колата ти е била там и после ще се наложи ти да доказваж кой,как и къде е докарал твоята кола до там ако не си бил ти,и ако ТИ успееш да докажеш че твоята кола НЕ Е БИЛА ТАМ В ОРЕЧЕНОТО ВРЕМЕ И ЧАС ще се измъкнеш ако не, си го отнасяш като отче наш !!
Измисли нещо като например колата ми беше на автомивка а аз скочих до работата си за малко с такси и какво се е случило в този интервал НЕЗНАМ,или колата ми беше на охраняван паркинг от който ви предоставям билет за паркинг(намери от някъде) и аз с еди коиси бяхме на еди каде си трябва да има трети неизвесни лица или нещо в този стил ама никога не си признавай...те само това чакат да ти го набият два ката с наказателния кодекс
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тука чета разни догатки, предположения... истината е, че катаджиите пишат актове само на тия, дето спират. При 2ма полицай и стоп палка, без свидетели, можеш спокойно да не спреш, ако си сигурен, че няма да те гонят. Свидетелствата на 2ма полицай срещу теб не са достоверни в съда, трябва им 3ти свидетел. Известно време по същата схема спираха на завоя на Раковска при Първа Градска Болница, спират те и ти казват "Нали знаеш за какво те спряхме?". Ти, естествено, нямаш и ни най-малка идея. "Ами мина на червено". Започва спора и в този момент ти показват един пенсионер, който са му дали 50 лева да стои цял ден на тоя завой и който е готов да свидетелства как си минал на червено. Ти, отново естествено, не искаш да се разправяш и минаваш с 20 лева на ръка, 10 ако си по-инат, защото разправиите в съда ще ти струват повече, дори само за бензин.
И това е, колеги, важното при такива случки е кой си, дали ще те гонят, дали ще те хванат и прочие. Не ме разбирайте погрешно, не призовавам да не се сприра на полицейски палки.
И това е, колеги, важното при такива случки е кой си, дали ще те гонят, дали ще те хванат и прочие. Не ме разбирайте погрешно, не призовавам да не се сприра на полицейски палки.

:)))
Нещо друго да попитам?
Актове, точки, опашки в КАТ, плащане и пр.
Сега имало някакъв срок за плащане на глобите или щели да ни взимат книжките.
Като става въпрос за пътищата - държавата няма пари?!
А, как стои въпроса ако ние нямаме пари да плащаме актовете?
Актове, точки, опашки в КАТ, плащане и пр.
Сега имало някакъв срок за плащане на глобите или щели да ни взимат книжките.
Като става въпрос за пътищата - държавата няма пари?!
А, как стои въпроса ако ние нямаме пари да плащаме актовете?
Re: :)))
Perso написа:А, как стои въпроса ако ние нямаме пари да плащаме актовете?
връщаш книжката - пестиш от бензин - плащаш си актовете

всичко е измеслено

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”